Yakınlarda kütüphane var mı? Kütüphanede çalışsan?Şimdiye kadar hep odam vardı. Son 2 yıldır da sürekli sınav çalıştığım için odam vardı. Şimdi yeni eve taşındık ve küçük kız kardeşimle, kendisi 9 yaşında, ortak oda verdiler, erkek kardeşim üniversitede olmasına 1-2 haftada bir gelmesine rağmen ona da oda verildi. Benim artık sınav çalışmam ya da ne yaptığımla pek kimse ilgilenmiyor. Kız kardeşim de bazen ses yapıyor bazen susturuyorum. Genelde tek çalışmaya alıştığım için odamda biri olunca rahatsız oluyorum dikkatim aşırı dağılıyor. Anneme söylediğimde evde kavga çıkıyor bana sağlananın bu olduğunu söylüyor olay büyüyor vs. Oturma odasını da kapatmış sadece misafir varken girilecekmiş. Kendiler de mutfakta ya da yatak odasında duruyorlar. Ben bir şey söylediğimde bencil oluyorum sürekli kardeşiyle ortak kalanlar örnek veriliyor vs. Ben biraz uyumsuz da olabilirim ama mevcut duruma alışamıyorum ve çok verimsiz geçiyor benim için. Ayrı eve çıkma durumum vs yok atanmalıyım. Ne öneriyorsunuz, ben mi çok abartıyorum mevcut koşula nasıl uyum sağlarım. Aslında daha çok annemin artık ne yapıyorsan yap tavrı zoruma gidiyor. Buraya sorup farklı hayatlardan yorum öneri almak istedim
Bugün art arda beni çok yaralayan şeyler yaşıyorum. Dışarda çalışmamdan da mutlularmış ama ben kalıcı süreli düşünmüyorum onlarsa özelde gerekirse sürünmeye devam et sonra daha iyi kazanırsın diyor. Memnunlarmış eve gelmememden yani. Bende bir ay sonra bakın çalıştım artık evde sınava çalışacağım birkaç ay müsaade edin demek istiyordum.İdare et diyeceğim ama şu misafir için kitlenen odaları duyunca ifrit oluyorum
Ne kim senin evladından daha evladır be gerizekalı kadın
Bunu hiç denemedim ama onda da sorun çıkacağına eminim, annem o odada dikiş vs dikiyor her yerde eşyan var demeye getirebilir. Yoksa ben düşünüyordum oraya geçip çalışmayı. Kütüphane yürüyerek 1 saat 10 dakika falan. Bisikletle ben 15 dk da gidebilirim ama havalar kötüleşirse nasıl olur bilmiyorum otobüs durağı için de yine 15 dk yürümek gerek sanırım. Kardeşim aksine evde çok rahat ettirildiği için sürekli eve gelmek istiyor her hafta 3-4 gün gelip kalıyor sadece Salı çrş perşembe yok. Ama odasında durmuyor oturma odasında serbest takılıyor tv karşısında. Ama bana annem kitap taşıyacağım için her seferinde toplayacaksan git çalış dediErkek kardeşiniz yokmuş onun odasında çalışın işte, zaten 1-2 hafta geliyor yazmışsınız o sürelerde küçük kardeşinizi uyarırsınız. Kütüphaneyede gidebilirsiniz.
Her şeyi bu kadar dert etmeyin, bence kızlara bi oda erkeğe bi oda mantıklı. Kardeşin üni sonrası sizle yaşamazsa zaten oda tamamen boşa çıkar
Ne müsaadesi ya hayırdır orası sizin de eviniz lütfen buna izin vermeyin,ne sınavına hazırlanıyorsunuz bilmiyorum ama farketmez zaten biraz yırtık olup üste çıkın ezilip büzülmeyin.Bugün art arda beni çok yaralayan şeyler yaşıyorum. Dışarda çalışmamdan da mutlularmış ama ben kalıcı süreli düşünmüyorum onlarsa özelde gerekirse sürünmeye devam et sonra daha iyi kazanırsın diyor. Memnunlarmış eve gelmememden yani. Bende bir ay sonra bakın çalıştım artık evde sınava çalışacağım birkaç ay müsaade edin demek istiyordum.
Başlarım erkek egemenligine haŞimdiye kadar hep odam vardı. Son 2 yıldır da sürekli sınav çalıştığım için odam vardı. Şimdi yeni eve taşındık ve küçük kız kardeşimle, kendisi 9 yaşında, ortak oda verdiler, erkek kardeşim üniversitede olmasına 1-2 haftada bir gelmesine rağmen ona da oda verildi. Benim artık sınav çalışmam ya da ne yaptığımla pek kimse ilgilenmiyor. Kız kardeşim de bazen ses yapıyor bazen susturuyorum. Genelde tek çalışmaya alıştığım için odamda biri olunca rahatsız oluyorum dikkatim aşırı dağılıyor. Anneme söylediğimde evde kavga çıkıyor bana sağlananın bu olduğunu söylüyor olay büyüyor vs. Oturma odasını da kapatmış sadece misafir varken girilecekmiş. Kendiler de mutfakta ya da yatak odasında duruyorlar. Ben bir şey söylediğimde bencil oluyorum sürekli kardeşiyle ortak kalanlar örnek veriliyor vs. Ben biraz uyumsuz da olabilirim ama mevcut duruma alışamıyorum ve çok verimsiz geçiyor benim için. Ayrı eve çıkma durumum vs yok atanmalıyım. Ne öneriyorsunuz, ben mi çok abartıyorum mevcut koşula nasıl uyum sağlarım. Aslında daha çok annemin artık ne yapıyorsan yap tavrı zoruma gidiyor. Buraya sorup farklı hayatlardan yorum öneri almak istedim
Ben ags hazırlanacağım. Çalışırım giderim ama sorun çıkar kardeşim zaten haftanın 3 günü evde geceleri yatmak için odasına geliyor. Benim sürekli yer değiştirmem gerek. Annemler de öyle evet kendiler de mutfakta oturuyor bir misafir gelirse diğer oda kapalı durmalıymışErkek kardeşinin odasında calis diyeceğim ama sanirim ailen misade etmez. Oturma odasını kapatıp mutfak ve yatak odasında takilmak saçma. Sizde izin alamdan abinin odasında çalışın.
Siz hangi sinava hazırlıyorsunuz?
Yani size odaya girme demiyormuş ki arkanı topla diyormuşkitap taşıyacağım için her seferinde toplayacaksan git çalış dedi
Ya mutfakta koltuk vs var mı yoksa sandelyede mi oturuyorlae. Ben anlayamıyorum o kapadıklari odayi misafir gekse yeniden temizlenecek zaten, çünkü yaptın bitti değil. Kapalida olsa toz olacam yine ,tozunu alacak yine süpürüp silecek. Değişik bir karar olmuşBen ags hazırlanacağım. Çalışırım giderim ama sorun çıkar kardeşim zaten haftanın 3 günü evde geceleri yatmak için odasına geliyor. Benim sürekli yer değiştirmem gerek. Annemler de öyle evet kendiler de mutfakta oturuyor bir misafir gelirse diğer oda kapalı durmalıymış
Üste çıkınca ağır sözler dinliyorum olaylara babam karışıyor çok ağır sözler duyuyorum. Üstüne annem ben atanırsam yanıma geleceklermiş burayı sevmemişler bana da hiçbir şekilde imkanlar sağlanmıyor ama. Annemin iki lafından biri sana çalışma ortamı oda verdik 2 sene atanamadın artık kendimi sıkmayacağım. Hayatımı şekillendirmeme de izin vermiyorlar bu arada dolaylı olarak, onların yanında okudum hiç evden ayrılmadım ayrılacak olsam gelecekleri planı kuruluyor artık bunları düşünmek istemiyorum da sadece birkaç aylığına sağlıklı bir şekilde çalışabilsem bana yeterNe müsaadesi ya hayırdır orası sizin de eviniz lütfen buna izin vermeyin,ne sınavına hazırlanıyorsunuz bilmiyorum ama farketmez zaten biraz yırtık olup üste çıkın ezilip büzülmeyin.
Hayatımı şekillendirene kadar bir şekilde bir arada yaşamak zorundayız lütfen bunu zorlaştırmayalım deyip geçin bir odaya çalışın ama elinizden gelenin de fazlasını zorlayın bence kendinizi için.
Yok sadece misafir odasında masa ortada kurulu kalmamalı kitap olmamalı bilgisayarı sa kendi odama taşımalıyım bunları kastediyor. Bir düzen sağlayacağım sadece annemin normalde imkan sağlarken artık hiçbir şekilde yardımcı olmaması bu tavırları beni çok üzüyor. Her sözümü bir saldırı olarak algılıyor tartışma çıkarıyor ben sadece odada kardeşim varken çalışamadığımı söyledimAnneniz eşyalarını toplayacaksan çalış diyormuş siz çok mu fazla dağınıksınız acaba
Yani size odaya girme demiyormuş ki arkanı topla diyormuş9 yaşında çocuk zaten okula gidiyordur 7/24 ders çalışmakta sağlıklı değil sizde onun okulda olduğu saatleri değerlendırın akşamları da erkek kardeş odasını kullanın evde olmadığında .
Kanepe koydular masa sandalye de var. Öyle düzgün durmalıymış ansızın biri akraba falan gelirse diyeYa mutfakta koltuk vs var mı yoksa sandelyede mi oturuyorlae. Ben anlayamıyorum o kapadıklari odayi misafir gekse yeniden temizlenecek zaten, çünkü yaptın bitti değil. Kapalida olsa toz olacam yine ,tozunu alacak yine süpürüp silecek. Değişik bir karar olmuş
Eğer bu sekılde size karışmıyorsa odayı tekrar duzenlı bırakarak devam edin .Yok sadece misafir odasında masa ortada kurulu kalmamalı kitap olmamalı bilgisayarı sa kendi odama taşımalıyım bunları kastediyor. Bir düzen sağlayacağım sadece annemin normalde imkan sağlarken artık hiçbir şekilde yardımcı olmaması bu tavırları beni çok üzüyor. Her sözümü bir saldırı olarak algılıyor tartışma çıkarıyor ben sadece odada kardeşim varken çalışamadığımı söyledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?