KARDEŞLER ARASI MAL PAYLAŞIMI

superchef

Nefsini öldür yoksa o seni öldürür!
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
656
219
53
36
Merhabalar, sorum şu ;
5 katlı bir daire var babadan kalma ve 5 kardeş var mirasçı olarak şimdi ilerde vefat durumunda bu 5 katlı daire elbette her bir evlata ait olacaktır lakin durum şu 1 tane bodrum kat, 1 tane bodrumun üstü , 1 tane normal 120 metrekareden fazladır sanırım balkonlu 3+1 ev ve onun üstünde de aynı şekilde bir daire ve en üstünde ise çatı katı var yalnız ev durumunda değil . Şimdi o bahsettiğim 2 tane balkonlu ev büyük birde çatı katı büyük şimdi bu evler kura yoluyla illa ki seçilecek sanırım peki şimdi alt katlar 80 metrekare olduğundan o katlara çıkan kardeşlere fark ödenmesi gerekir mi ya da ne yapılması doğrudur yoksa o onun hakkıdır deyip direk alınması mı gerekir bu konuda bilinçli birinin beni aydınlatmasını rica ediyorum ???

daireler arasında değer farkı varsa ya hepsinin satışını isteyebilirsiniz bu durumda satıştan elde edilen tutar kardeşler arasında eşit paylaştırılır ya da daireler arasındaki maddi değer hesaplanır, daha pahalı olan daireyi alan kardeşler diğerlerine payları oranında nakit para verir

Yani böyle bir şey talep edilebilir doğru anladım değil mi hani yasal olarak böyle bir şey söz konusu o halde ?

Yani böyle bir şey talep edilebilir doğru anladım değil mi hani yasal olarak böyle bir şey söz konusu o halde ?

avukat değilimsuperchef o yüzden bir şey söyleyemem ama internetten araştırdığım kadarıyla ortaklığın giderilmesi davası açarsın. miras bölüşülemediğinde bu davayı açarak hakimden mirasın paylaştırılmasını istersin hakim herkesin miras hakkı oranında paylaştırır.
yani sizin durumunuzda hakim ya "evleri paylaştırır büyük evi alan diğer mirasçılara aradaki maddi farkı verir" şeklinde davası sonuçlandırır. ya da tüm evlerin satışını ister hakim, gelen para kardeşler arasında eşit bölüştürülür. bu arada mirasçılar sadece kardeşler ise bu durum böyle, anne sağ ise ya da ölüme bağlı tasarruf var ise işler değişir.
http://mirasdavasi.org bu siteye gir soru sorma bölümü var oradan yaşadığın durumu izah et

hmm açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim (=

eger paydaşlar yani kardeşler bu bahsettiğiniz taşınmazların paylaşımı konusunda anlaşamazlar ise izaleyi şuuyu davası açılması gerekir

Merhaba,
Eğer malları paylaşamıyorsanız izaleyi şuyu dediğimiz, başka bir deyişle ortaklığın giderilmesi davası açıyorsunuz. Bunun için veraset ilamı dediğimiz her çocuğun/mirasçının miras paylarını gösteren bir belge olması gerekmektedir.
Mahkeme keşif yapar, taşınmazların kıymetini takdir eder ve satış yapar. Daha sonra da paralar miras hissesi oranında paylaştırılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…