Kardeşlerde yaş aralığı

Nickianne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2017
361
650
103
32
Kızlar yardım edin kardeşler de yaş farkı ne olmalı sizce esim çok istiyor e tabi bende ama diğer çocuğu ihmal etmekten korkuyorum sanki ona haksızlık olurmuş gibi geliyor bu arada kızım 4 yaşını dolduruyor kıskanç bi cocuk da değil ama bi türlü cesaret edemiyorum kimi Geç kalmısın kimi erken diyor kafam allak bullak oldu korunmayıda birakmistim ama bi iki sene daha ertelesim mi bilemedim bide kızımın uyku problemi var yanına ben yatmadan uyuyamiyor sizler bu durumu nasıl aştınız yardım lütfen

Tam benim kafamdaki yaş aralığındasınız şuan :)) benim kafamda tam 4-5 yaş farkı var açıkçası. Hem artık kardeş algısını idrak edebilecek olgunlukta hem de kardeşiyle oyun oynayabilip ona abilik ablalık yapabilecek kadar da çocuk...

Çevreye göre değil siz kendinizi yeterli bulduğunuzda düşünün sonuçta kimse gelip bakmayacak o çocuğa başkasının aklına gore kendinizi sartlandirmayin onemli olan iki çocuğa da yeterli sevgi ve ilgi verebilmektir.

Benim de ikinci yok oğlum 2 yaşında. Ne zaman olur? Ya da ister miyim? Hala kararsızım.
Yalnız bence geç falan değil. İnsanlar bunu neye dayanarak böyle kestirip atabiliyor hayret doğrusu. Gayet iyi.. 8-9-10 olur geç denir de..

Gönül ister ki biz de cahil cesaretiyle pespeşe yapalım. Hem onlar bir arada büyüyüp arkadaş olsun, hem de biz maximum 3 yıla rahat edelim. Ama hayat o kadar kolay değil işte..

Bence kızının yaşı ideal. Başlamışken ve istiyorken yap..

Çevreye göre değil siz kendinizi yeterli bulduğunuzda düşünün sonuçta kimse gelip bakmayacak o çocuğa başkasının aklına gore kendinizi sartlandirmayin onemli olan iki çocuğa da yeterli sevgi ve ilgi verebilmektir.
Hep büyüğü ikinci plana almamak için bekledim öteki türlü hep bebekle ilgilediyor insan büyük de öyle büyüyor

Eşimle 4-5 yaş ideal diyorduk. Kızımız iyice kendi kendine yetmeye başladığında, ikinci bebek bizim için daha kolay olur diye düşünüyorduk. İlki tüp bebek olduğu için korunmuyorduk da, sürpriz yumurta geliverdi. Aralarında ayı ayına 3 ay olacak. Daha küçük olsa zor olabilirdi sanırım da, 3 yaş da fena değil gibi. =)

Eşimle 4-5 yaş ideal diyorduk. Kızımız iyice kendi kendine yetmeye başladığında, ikinci bebek bizim için daha kolay olur diye düşünüyorduk. İlki tüp bebek olduğu için korunmuyorduk da, sürpriz yumurta geliverdi. Aralarında ayı ayına 3 ay olacak. Daha küçük olsa zor olabilirdi sanırım da, 3 yaş da fena değil gibi. =)
Yok 3 yaş değil 5 yaşına gerçek kızım bu ayın 30 unda

Anneler icin belki aralarinin cok olmasi rahatliktir ama kardeslik icin yakin yaslar olsa daha iyi bence. Baska bir konuda da yazmistim.

Benim hic kardesim yok ama kuzenim var ve aramizda 2 yas var. Kardes gibi buyuduk. Cocukken oyunlarimiz birbirine uydu. Ergen olduk yine o donemi birlikte gecirdik asagi yukari ayni seyleri dert edindik. Ortak paylasim oluyor yas yakin olunca.:)))) simdi ikimizde evliyiz.Bahsettigim kuzenimin
kendinden 8 yas kucuk kardesi vardi ama hicbisey paylasamadilar cocukluk, ergenlik doneminde. Daha yeni yeni son 1-2 senedir paylasimlari olmaya basladi.
Yaslar ne kadar yakinsa o kadar guzel ara acildikca buyuyene kadar pek ortak paylasim olmuyor.

Bu konu tartışmaya açık :) aslında yaşların yakın olmasının da avantajı var arkadaş gibi büyüyüp sıkılmadan oynayabiliyorlar. Böyle düşünülürse arada 3 yaş mantıklı oluyor. Ama ben arada yaş farkı isteyenlerdenim. Çünkü böylece büyük çocukla doya doya ilgilenip oynayıp ona çocukluğunu doyasıya yaşatmış ve siz de yeni bir bebeğe hazır olmuş oluyorsunuz. Tam böyle artık özlemişken gelen bebeğe yine hakkıyla vakit ayırıp büyükten de yardım bile alabiliyorsunuz. Bu durumda ilki birinci sınıfta da çok ilgi gerektireceğinden, birinci sınıf bitmeden hamile kalınması en güzeli :) yani 7 yaş diyorum :)

Kız kardeşimle aramda 4 yaş var gayet arkadaş gibiyiz gittiğimiz her yerde bizi arkadaş sanıyorlar arkadaşım yok gem kardeşim hem dostum var
benden 10 yaş büyük abim var onunla da gayet anlaşıyorum
annem en kucugumuzu 37 beni 33 abimleri ( ikiz ) 23 yasinda doğurmuş yaş farkına takılmayın bence önemli olan anlaşmak kardeş bilinciyle buyutulmek

Kızlarım arasında 3 yaş var. Mukemmel bir arkadaşlıkları var. Bana karşı bile birbirlerini tutarlar..
Çocuk psikolologlari 5 yaşı fazla buluyor kardeş yaş farkı için, nedeni kardeşler arasında 5 yaş kuşak farkına sebepmis

Biz esimle en az 7 yas araligi dusunuyoruz.
Mesela cocugun okula uyum sureci cok zorlu bir surec.
Cocuk kardesssiz buyumesin , beraber buyusunler yok efendim paylasimi ogrensin diye diye ikinci cocuga verilen ilgi ve zamandan geri kalan kiskanc ve kardes sevgisi yerine oturmayan cocuklar yetisiyor

Kızlarımın arası 9 yaş. Ben ne zaman hazır hissettiysem o zaman ikinciyi yaptık. Her şeyi ikinci bebeği göre ayarladım işten bile ayrıldım bir kaç sene kendim bakayım diye. Buna rağmen zorlandığım zamanlar oldu. Tek çocukla gezmek , ev işi, yemek çok daha kolaydı. Siz ne zaman hazır hissederseniz o zaman olsun. Benim kızlarım birbirlerine arkadaş değiller yaşlarından dolayı ama sonuçta kardeşler .Büyüdüklerinde anlayacaklar değerlerini.

Benim 8 yaşında kızım var.yeni doğum yaptım bir aylık bebeğim var.kizim kardeşini çok seviyor ikinci annesi gibi
Ve ben ilk kızımla çok ilgilenip zaman geçirdim şimdi büyüdü herşeyimi kendi yapıyor.ikinci bebeğimi rahat büyütüyorum.
Bebeğim kucağımda su an sallıyorum uyutuyorum
Kızım aşağıda oynuyor arkadaşlarıyla.ve çok şirinsin diye herşeyle ilgilenip seviyor
Bence yaş farkı olmalı
Hele şu arkadaş gibi büyüsünde kafasında olanalr arka arkaya yapanlar helal olsun nasıl büyütüp yetiyorsunuz cocuklariniza

Benim ablam 15 yas abimde 13 yas büyük benden. Tabiki bizimkisi biraz abartili :) ama hic anlasamiyoruz. Kardes degil uzaktan kuzen gibiyiz. Ama cok isterdim „normal“ bir kardes. Bana göre gec kalmadiniz tam zamani :)

Çocuklarımın arası 20 ay.
İkinci çocuğum plansızdı, ben de hazırlıksız yakalandım ve doğuma kadar milyonlarca felaket senaryosu çizdim kafamda.
İlk yıl çok zorlandım ama bunun en büyük sebebi yalnız ve desteksiz olmamdı, eşimde ne gece ne gündüz HİÇ yardımcı olmadı.
1.yıldan sonra yavaş yavaş kolaylaşmaya başladı.
Şimdi biri 3 biri4,5 yaşında ve o kadar güzel oynuyorlar ki.
Küçüğüm herşeyi abisinden öğreniyor, abisi ona oyun kurmayı öğretiyor, yönlendiriyor.
Kimseye ihtiyaç duymuyorlar, birbirlerine yetiyorlar.
Aynı oda da yattıklarından korkma gibi sorunlar yaşamıyoruz.
Küçüğü bazen "abi ben korkuyorum annemi çağırıcam" diyor,
Büyüğüm "korkma abicim gel yanıma yat" diyor birlikte muhabbet ederek uyuyorlar :)
Hatta dün gece dertleşiyorlardı, gün içerisinde ben büyüğüe kızmıştım resmen beni çekiştirdiler :))
Telefonumu kapılarına koyup bol bol ses kaydı alıyorum.

Uzmanlar 4 sene fark diyor. Ben oglum 13 aylikken hamile kaldim. Cünkü yasim ilerliyor ve 4 sene daha baklemek istemedim bu yüzden. Bence en cok anne,ama tabi kide baba ne zaman hazir hissetse o zaman olmali

Back
X