kari koca arasinda bu durum normal mi?

Benm babam öldü üvey abilerim bize evin anahtarını dahi vermediler bırak anahtarı eşyalarımızı bile alamadık mobilya falan.. eşinizin abisi el sonuçta o oturturmu sizce öyle düşünün kendizi garantiye alın derim
Sonra nasıl toparladınız peki? Çok üzüldüm

Siz bu adamla niye evlendiniz yaa. Kocanız aldıgı parayı napıyor. Tabiki boşanın. Geçinemiyoruz bitti anlaşmalı boşanırsanız hemen biter. Ztn adam mal kaçırıyor sizden. Verdiginiz 20 binin yarısını neden istemediniz.

ikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.

kardesi de borc vermis ama evi abimizin ustune yaparsan veririm borc.yoksa ev senin ustune olursa ve sana borc verirsem sana bisey olsa kizina gider o kucuk annesi alir evi ve benim verdigim borc oylece kalir demis.o da evi abisinin ustune yapmis.simdi kardesine olan borcunu biriktiriyor.

ben kendime ayri bir ev almak istiyorum dedim.cunku bu evde ilk esinden olan kizinin da hakki var.benim de bir cocugum var.onun da hakki var tabi.esimin dedigi sey seni bu evden kimse cikarmaz bana bisey olursa seni bu evde oturturlar kimse sana cik demez diyor ama ben baskasinin insafina kalmak istemiyorum.

tamam diyor sen maasindan 1500 ver gerisini biriktir kendine ev al ben de ufak tefek yardim ederim diyor.

bu olay beni huzursuz etti.normal mi esimin konusmalati sizce?olaylara disardan bakan birileri olarak neler soylersiniz?

ben evlenirken ona 20 bin tl degerinde altinimi verdin.bozdurup eve esya aldik.elimdeki o kadardı.daha olsa daha verirdim.borc oduyor ev borcu diye ondan tek bisey istemedigim gibi.altinlarimi da verdim....ac gozlu guvenilmez fesat ben degilim.nefret ediyorum onun sen fesatsin.icin disin kotuluk laflarindan.s....z
Bu yazılanlar pek normal değil farklı bir planı olabilir mi valla hayat bu yani bir yakınımın çocuğu olmadı sekiz yıl oyaladı durdu kızı para biriktirip tedavi olcam diye artırdılar en sonunda bütün altınlar banka da üzerine aldı ayrıldılar eş te olsa Allah hayırlısını versin var böyle pislik insanlar ama sizin ki de normal değil kendini garanti altına alır gibi ne o öyle akıllı olun hakkınızı yedirmeyin kimin me olacağı belli değil bak evladınız da var Önce kendinizi düşünün bu çok büyük saçmalık ve sizi de inandırmış bu saçmalığa

Evlendikten sonra üstünüze aldığınız her mülk Sayet miras kalmadı ise edinilmiş maldır ve doğal olarak yarısının 2/3 ü evlada kalır. Eşinizin gelirinin bir kısmı da o çocuğun nafakasıdır. Çocuklu bir adam ile evlenirken bunu kabul ediyorsunuz zaten. 1500 lira eline saymanizi istiyorsa olacak işdeğil bence. Ayrıca evin giderlerine de ortak olacaksınız. Yazık değil mi size?

Evlendikten sonra üstünüze aldığınız her mülk Sayet miras kalmadı ise edinilmiş maldır ve doğal olarak yarısının 2/3 ü evlada kalır. Eşinizin gelirinin bir kısmı da o çocuğun nafakasıdır. Çocuklu bir adam ile evlenirken bunu kabul ediyorsunuz zaten. 1500 lira eline saymanizi istiyorsa olacak işdeğil bence. Ayrıca evin giderlerine de ortak olacaksınız. Yazık değil mi size?
1500 evin giderleri icin zaten canim.ayrica bakici parasinin yarisini istiyor.

Sizin blöf yaptığınızı düşünüyor, hatta bak sen benimle para için birliktesin diye üste çıkmaya çalışmıştır.
Bu adamdan bir nane olmaz, çocuğunuz için nafakanızı da alın rahat edin. Size değer vermeyen, çocuğunun ve eşinin geleceğini düşünmeyen birinin hizmetini de yapmamış olursunuz.

Iyi de artik tapuyu abiden alma zamani bence tüm borcu ikiniz ödeyin ortak ve alın tapuyu.Ortak cocugunuz da varmış zaten .2.ev kolay degil ki..1500 tl eline vermek yerine eve harcasaniz cocuga harcasaniz daha hoş gelir kulağa. Benim bi arkadaşımın eşi direkt maas kartını almış arkadasima ayda 300 tl veriyor var boyle evlilikler.

bir önceki hanima kizina kalir diyerek mal vermemişler sizemi verecekler ne ayricaliginiz varmis bir onceki bayandan ?
tam tersi bana bisey olursa kizima kalir ama annesi yonetir diye evi abisinin ustune yapmis.kizina kalmasindan korkmuyor.dolayli yoldan bosandigi kadina kalmasindan korkuyor

tam tersi bana bisey olursa kizima kalir ama annesi yonetir diye evi abisinin ustune yapmis.kizina kalmasindan korkmuyor.dolayli yoldan bosandigi kadina kalmasindan korkuyor
tamam anladim iste yarin obur gun farzedinki bosandiniz bu seferde ayni seyi sizin icin dusunup mal kacirmaya devam edecek bu adam
bu şartlar altinda ev abisininken size bile kalmayacak o eve neyin parasini veriyorsunuz
ne farkiniz var derken bunu soylemek istedim aslinda

Boşandıktan sonra ev aldysa eski karsına kalmaz boşanmadan ev alındysa eski karsına kalırdı yarı yarıya bölünmek zorundaydı o yüzden kardeşinn üzerine yapmış durum böyle ise bence siz 1500 tl ona vereceğinize 2,500 tl ile taksitli ev alın kend üzerinize size kalmaz o evde oturamazsnz diyim başta bu devirde çok zor ilerde sizin çocuğunz bile belki sizi istemez hayat böyle bir hal aldı artık eşiniz evi geçindirmek zorunda sizn çalıştığınız para size ait onun hesabını yapmak zorunda dinimizdede öyle erkek yuvasına bakmak zorunda siz gidip kredi çekin ev alcam ona gidiyor para diyin fesat pisli desin duymayın kesinlikle herkes içindeki karşısındakine dermiş kendi öyle ki sizede oyle diyor evi üzerinize alın bu arada sizn evlilik biraz maddiyat daha önde

Bunu kabul etmezse abisinın borcu ne kadar onu hesaplayın kocanız kredi cekip komple kapatıp evi sizn üzerinize yapsın o zaman ben kocanıza guvenmenizi tavsiye etmem memur olup bu kocaları ceken kadınlara hayranım ya ekonomik özgürlüğünz var ya vermiyorum deyin zorla mı alcak sanki maaşını bankada kalsın gerek olunca gidip cekin yada bir hesap açın otomotik onda birksn

Cok sacma.. 1500 vermen yani..Herif seni evde ne olarak goruyosa?

Buarada kocana bisey olsa hic kusura bakma o evde seni tutmazlar, adamlar borc verirken abilerine bisey olmasini dusunmuyolarda kizindan anasina gecer hesabi yapiyolar

Back
X