kari koca arasinda bu durum normal mi?

ikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.

kardesi de borc vermis ama evi abimizin ustune yaparsan veririm borc.yoksa ev senin ustune olursa ve sana borc verirsem sana bisey olsa kizina gider o kucuk annesi alir evi ve benim verdigim borc oylece kalir demis.o da evi abisinin ustune yapmis.simdi kardesine olan borcunu biriktiriyor.

ben kendime ayri bir ev almak istiyorum dedim.cunku bu evde ilk esinden olan kizinin da hakki var.benim de bir cocugum var.onun da hakki var tabi.esimin dedigi sey seni bu evden kimse cikarmaz bana bisey olursa seni bu evde oturturlar kimse sana cik demez diyor ama ben baskasinin insafina kalmak istemiyorum.

tamam diyor sen maasindan 1500 ver gerisini biriktir kendine ev al ben de ufak tefek yardim ederim diyor.

bu olay beni huzursuz etti.normal mi esimin konusmalati sizce?olaylara disardan bakan birileri olarak neler soylersiniz?
Evin nafakası değilde sanki eski eşten olan çocuğun nafakasıymış gibi geldi. Aranızda paylaşım yapın. Bir ay faturalan senden gıda ondan bir ayda tam tersi olsun kimsenin hakkı kimseye geçmesin.
Sizin yaşadığınız eve kira veriyorsunuz resmen. Ev nafakası ne çirkin bir tabir.
Ayrıca tapu zaten eşinizin abisi üzerine. Oldu ki ona bişey oldu diyelim o zaman ne olacak o abinin çocuklarının insafına mı kalacaksınız?
Evde sizinde hakkınız var eşinizin vefat etmeden tapuyu alırsa ve vefatı durumunda size de az da olsa bir pay düşüyor zaten. Sizin çocuğunuz da olduğuna göre eski eşin çocuğundan kalan payı satın alabilirsiniz.
Ama şu an tek başınıza ev almak gibi bir hatada bulunmayın çünkü eşinizde ortak olacak emek vermeden yemek olmaz. Eşinizi bedavadan mal sahibi yapmayın. Yada tapuyu kendi üzerinize yapmayın.

Ailenin dini imanı para, abi kardeşe güvenmiyor verdiği borç o ölürse ödenmez diye. Adam karısından bildiğin haraç alıyor.
Kira hariç, 1.500 TL bir evin ihtiyaçları için çok fazla gıda, temizlik, faturalar için. Kıyafet, dışarıda yemek, gezmeyi saymıyorum çünkü adam ev için alıyor parayı.
Bu evlilik değil, ev arkadaşlığı, iş ortaklığı bence. Peki eşin harcama yapıyor mu? Yada ev işleri yapıyor mu?

canim guvenemem dedigimde de sen kotu niyetlisin.icin disin fesat diyor.benim ailem iyi diyor .cildiracam.asil benim guvenilmez oldugumu ailesinin ise guvenilir oldugunu soyluyor
ailesi güvenilir mi? Abisi kardeşini ölmeden mezara sokmuş . Olursen kızina kalir diye. Seni ve çocuğunu mu düşuncekler. Ev giderlerine ortak olmak gerek ama fiyat biçerek sizden kira alir gibi para alması tuhaf yani.

Ev nafakası ne demek? Vermek zorundasin derse avucunu yalar. Niye aylik 1500 tl veriyim harac mi kesiyor neyin zorunluluğu bu? Kesinlikle benim olmayacak bi eve o parayı vermem. Kendime kredi cekip ev alır onun borcunu öderim, eşimede para krediye gidiyor anca evin ufak tefek seylerini ödeyebilirim derim. Aa akıllıya bak paranız için evlenmiş heralde sizinle sinir oldum

Şok oldum okuyunca konuyu. Bu nasıl bir hanzoluk. Ben bu evde misafirmiyim de aylık bedel ödüyorum deyin vermeyin konu sahibi. Net gerekirse bir süre evi terk edin. Sizde eşşek değilsiniz tabiki evin ihtiyaçlarını görürsünüz atıyorum markete çıkarsınız veya çocukları giydirirsiniz falan ama aylık bedel nedir ya ben o paraya kredi çeker anamın üstüne ev alırım be öyle...böyle .... diye bir laf vardır eşiniz tam da bu muameleyi hak eden biri

ikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.

kardesi de borc vermis ama evi abimizin ustune yaparsan veririm borc.yoksa ev senin ustune olursa ve sana borc verirsem sana bisey olsa kizina gider o kucuk annesi alir evi ve benim verdigim borc oylece kalir demis.o da evi abisinin ustune yapmis.simdi kardesine olan borcunu biriktiriyor.

ben kendime ayri bir ev almak istiyorum dedim.cunku bu evde ilk esinden olan kizinin da hakki var.benim de bir cocugum var.onun da hakki var tabi.esimin dedigi sey seni bu evden kimse cikarmaz bana bisey olursa seni bu evde oturturlar kimse sana cik demez diyor ama ben baskasinin insafina kalmak istemiyorum.

tamam diyor sen maasindan 1500 ver gerisini biriktir kendine ev al ben de ufak tefek yardim ederim diyor.

bu olay beni huzursuz etti.normal mi esimin konusmalati sizce?olaylara disardan bakan birileri olarak neler soylersiniz?
1500 tl sizden ne parası alıo yeme içme yatak parasımı?Resmen giderlerınızın uzerıne 800 de eşiniz koymuş.Çok ayıp.Ayrıca sızene eskıden alınan evın borcundan?

Eşinin maaşı senin 2 katın. Buna rağmen yetmiyerekmi senden para istiyor yoksa çalışıyosun vereceksin gibisindenmi. O şimdi evi seninde katkınla ödüyor ama ters bir durum olsa dediğin gibi insafa kalacak.
Bu noktada 17 sene sonra eşinden ayrılan biri olarak söylüyorum iş oraya gelince babasını tanımıyor kimse. Ben kendi aldığım evi bıraktım açgözlü kocama 7 yaşındaki oğlumla kirada oturuyorum o benim evimde. Çalışıyorken garantiye al kendini ama sakın alacağın evi kendi üzerine yapma. Annenin babanın güvendiğin birinin üzerine yap. Sonra onunda yarısına çöker. Yani Allah etmesin ama sen garantici ol anlamında söylüyorum.
calisiyorsun vereceksin diye soyluyor canim

Normalde hayat müşterektir derim, herkes evin geçimine katılmalı
Ama sizde başka bir durum var ayrı ve çirkin bir hesap
Mal ailede kalsın, yeni eş dokunamasın e birde çocuğu var ona da mı sahip çıkalım bunun alt metni
İki çocuklu bir adamla evliyim, malımı mülkümü evlilikten çok önce edindim ona rağmen eşim birikimlerimin üzerine koymak için kendini yırtar, ben ona destek olurum daraldığında, çocukları birlikte düşünürüz, birbirimizi para için incitmeyiz. Eşiniz sizinle aile olmuş değil, yerinizde olsam o paranın kuruşunu vermem, benimde çocuğum var düşünmem lazım kusura bakma derim. Maaşı benimkinin iki katı iken benden haraç kesmeye kalkan adama zırnık vermem.
Hayatta kimseye kıyamam, eşimin eski eşine kıyamayıp para vermiş insanım, çocukları da başımın tacıdır ancak ayrım, politika, tedbir hissedersem dünyayı burnundan getiririm adamın, hep arkanı kollayacaksan evli olmanın ne anlamı var. Ufak tefek yardım edermiş haspam, sevsinlerrrr verme paranı çok ciddiyim, açıkça konuş vermiyorum de zorla mı alacak, ha bir de bu adamın ipiyle kuyuya inme arkadaşım, bence bu evliliğin ilerisi yok, kendini sağlama al

Ailenin dini imanı para, abi kardeşe güvenmiyor verdiği borç o ölürse ödenmez diye. Adam karısından bildiğin haraç alıyor.
Kira hariç, 1.500 TL bir evin ihtiyaçları için çok fazla gıda, temizlik, faturalar için. Kıyafet, dışarıda yemek, gezmeyi saymıyorum çünkü adam ev için alıyor parayı.
Bu evlilik değil, ev arkadaşlığı, iş ortaklığı bence. Peki eşin harcama yapıyor mu? Yada ev işleri yapıyor mu?
harcama yapar ama asla ev isi yapmaz

ailesi güvenilir mi? Abisi kardeşini ölmeden mezara sokmuş . Olursen kızina kalir diye. Seni ve çocuğunu mu düşuncekler. Ev giderlerine ortak olmak gerek ama fiyat biçerek sizden kira alir gibi para alması tuhaf yani.
Bir de adami aklinca ince yerden yakaladi abi,"kizina kalirsa anasi oturur,hatta evlenir,elin herifiyle oturur",bu da ikna oldu,yemin ederim bazi adam gecinenlerde bir gram akil yok:tokat:

Evin nafakası tabirini ilk kez duyuyorum.
Yardım etmek zorundasın kelimesi çok itici. Onun yerine hayatım durum ortada sen de destek olsanda halletsek şu borçları dese amenna. Siz de seve seve hatta elinizden gelenin fazlasını yaparsınız belki de

Normalde hayat müşterektir derim, herkes evin geçimine katılmalı
Ama sizde başka bir durum var ayrı ve çirkin bir hesap
Mal ailede kalsın, yeni eş dokunamasın e birde çocuğu var ona da mı sahip çıkalım bunun alt metni
İki çocuklu bir adamla evliyim, malımı mülkümü evlilikten çok önce edindim ona rağmen eşim birikimlerimin üzerine koymak için kendini yırtar, ben ona destek olurum daraldığında, çocukları birlikte düşünürüz, birbirimizi para için incitmeyiz. Eşiniz sizinle aile olmuş değil, yerinizde olsam o paranın kuruşunu vermem, benimde çocuğum var düşünmem lazım kusura bakma derim. Maaşı benimkinin iki katı iken benden haraç kesmeye kalkan adama zırnık vermem.
Hayatta kimseye kıyamam, eşimin eski eşine kıyamayıp para vermiş insanım, çocukları da başımın tacıdır ancak ayrım, politika, tedbir hissedersem dünyayı burnundan getiririm adamın, hep arkanı kollayacaksan evli olmanın ne anlamı var. Ufak tefek yardım edermiş haspam, sevsinlerrrr verme paranı çok ciddiyim, açıkça konuş vermiyorum de zorla mı alacak, ha bir de bu adamın ipiyle kuyuya inme arkadaşım, bence bu evliliğin ilerisi yok, kendini sağlama al
:KK9:

Back
X