"Karı-Koca Yakınlaşırken Üstlerinde Örtü Olmalı..."

arkadaşım neden vurayım, paronayak mısınız :) İslamla bir derdim yok, derdim buna uygun yaşamayanlarla. Bakara'ya Makara kukara diyenlerle

Ona uygun yaşamayanlarla derdin varsa siyaset topiği açabilirsin bence. Bende inanıyorum ama bakara makara diyenlerden, insanın dini duygularını sömürenlerden nefret ediyorum.

ateistlerin de çok fifisindeydi şeytanmış hahaha . Biz laf etsek taşlanıp öldürülürüz.

Ona uygun yaşamayanlarla derdin varsa siyaset topiği açabilirsin bence. Bende inanıyorum ama bakara makara diyenlerden, insanın dini duygularını sömürenlerden nefret ediyorum.

o konuya istinaden topikler mevcut , konu tekrarı yapamıyoruz. Ben bu haberi paylaştım, maksat tartışma yaratmak değildi. Sadece neden mekruh olduğunu ve bu kurallara biyat ederek yaşayanlar var mı onu merak etmiştim. Her zamanki gibi konu coştu, bu benim suçum değil

arkadaşım neden vurayım, paronayak mısınız :) İslamla bir derdim yok, derdim buna uygun yaşamayanlarla. Bakara'ya Makara kukara diyenlerle

Ama bunu dert edinmeniz icin sizin de buna uygun yasamaniz lazim.
Mesela ben sigara iciyorsam gidip de siara icen birine "aaa icme o sigarayi, suna bak bi de sigara iciyor" demem.
Islam Allahin dini. Onu Allah korur.
makara kukara diyen de bi gün belasini bulur.
Fil vakasinda Ebrehe Abdulmuttalibin develerini alip goturdugunde, Abdulmuttalib develerini istemeye gitmis.
Ebrehe demis ki "ey Abdulmuttalib, ben Fillerimle Kabeyi yikmaya gidecegim sen develerinin mi pesine düştun"
Abdulmuttalib de demis ki: " Develerin sahibi benim ve onları korumak bana düşer, Kabenin sahibi de Allahtir ve onu korumakta Ona düşer"
Ve neticede Kabe korunmus. Ebrehe pert olmuş.
Bakara ayeti Allahin kelamidir ve onunla dalga geceni de Allah pert eder. Banane.
Bana sadece kinamak düşer. .

Peki deist olduğun halde neden böyle bir konu açma gereği hissettin? Merak ettim sadece.

Aynen ya islama, nihat hocaya inanlar uygular bunu uygularsa eğer , ya da inansa da aman ne gerek var diye benim gibi bosverir, geri kalan insanlar ne diye bu kadar bunlari dert edip yazdikca yaziyor acaba ?

Sanirim ya inanmak istiyorlar ya da Islami boyle seylerden vurmak istiyorlar.
Ah ah bilmiyorlar ki Islam böyle seylerden vurulmaz..

Neden ateistler/deistler/agnostikler ya da müslüman olmayan herhangi biri böyle bir konu açamasın ya da yorum yapamasın? Nihat Hatipoğlu'nun dini gerekçelere dayandırarak çıplak yıkanılmasının mekruh olduğu yönündeki sözü hakkında yorum yapmak için müslüman olmak gerekmiyor bence.

Bir de herkes için söyleyemem ama ateist ya da deistlerin dini bilgisi gerçekten birçok müslümana göre daha iyi. Haliyle dini bir konuda yorum yazmak için yeterli bilgi sahibi çoğu, inanıp inanmamadan bağımsız.

Alakası yok bence. Dine inanmayan biri dinle ilgili konu açıp kendi fikirlerini söylerse tartışma konusu doğar. Aynı şekilde bende konu açıp deistler ve ateistlerle ilgili bir şey paylaşsam buda saçma olur.
Hepimiz yıllardır buradayız. Artık böyle topiclerin bazı insanlar tarafından tepki çekeceğini bilmemiz lazım.

İnananlar için din çok kutsaldır. Böyle tartışmakara bile girilmez aslında ama mecbur hissediyor insan bazen kendini.

Sürekli eleştiri gizli hayranlıktır der, noktayı koyarım arkadaşım! :)

he yaa, gizli hayranım. Bir engel var ki beni islamın bünyesine almıyor, uzaktan uzağa izliyorum hasetle. Ah keşke platonik seviyede kalmasa hayranlığım Beni de kabul etsinler diye el açıyorum gizlice, geceleri yorganı çekip ağlıyorum. Töbe ya, biraz mantıklı eleştirin lütfen! Neye hayran olcam, hayran olsam ona uygun yaşarım sanki bi gizli güç var da beni almıyor hey Allahım :)

Zekice bir yaklaşım. Ateist olsam bende sinir olurdum islama valla böyle sizin gibi uğraşıp dururdum :)

şimdi burda herkes fikrine göre topic açsın diye bir kural yok. İsteyen istediği konuyu açar, isteyen de istediği konuya yazar. Ben bu konu içerisinde kutsal değerlere yönelik alay etmediğim sürece, tartışabiliriz. Tartışmak istemeyen görmezden gelir. Gerçekten kavga edelim diye açmadım çünkü. Saygı yitirilmeden herkes istediği konuyu açmakta serbest.

Tabi ki açılmış bir topic üzerinden yorum yapabilir. Ama deist bir insanın dinle ilgili konu açması bana komik geliyor. İnanmadığın için güler geçersin.

Dönüp bir yorumlarınızı okursanız hep bir aşağılama hep bir dalga geçme. Sanki biz inananlar hep nihat hatipoğlu fanıyız

Arkadaşlar burası islami topik değil isteyen istedıgi konuda hakaret etmeden yorum yapabilir.Siz katılıyorum çok mantıklı dersiniz,ben ne saçma şey derim.İnanmadiğım için demiş olabilirim ama sen inanmıyorsun yorum yapma,yorum yapmana gerek yok gibi sınırlamalari siz yapamıyorsunuz maalesef.O zaman sadece müslümanlar girebilir diye bir bölum açılsın,ben oraya yorum yapmam.

Inanmadigin, uygulamadigin bir şey hakkinda hüküm verme yetkisine ya da dalga gecme ya da su hareketi yapma yetkisine sahip degilsindir.

Ateistlerin Islam bilgileri evet daha coktur. Cunku tek dertleri Islamdir.
oysa butun dinlerde buyuk yasaklar cezalar inanclar aynidir.
Ama biliyorlar ki Islam hak din.
O yuzden Islama bu kadar saldiri.
Kur'ani ne icin okursan icinse onu bulursun.
hata bulmak icin okursan hata gorursun, ibret almak icin okursan ibret alirsin.
Madem tartismak istiyorsunuz Islam uzerinden degil rica ederim Dinler uzerinden tartisin.
cunku sizler dinlere inanmiyorsunuz.
Size milyonlarca Hristiyan ve yahudi fetvasi siralayabilirim burda. Ve şok olursunuz.
Ama umrunuzda olmaz.
Çünkü niyet sadece Islami karalamak.
Islam karalanamaz. Ilk gunki gibi tertemiz ve berraktir...

Biliyorum kavga etmek veya dalga geçmek için açmadığını. Ama inancın ve bu konu tartışmaya o kadar müsait ki ister istemez gerginlik çıkar. Din o kadar yoruma açık bir konu ki inananlar bile aralarında anlaşamamışken deistler ve ateistlerde girince hepten ortalık karışıyor :) neyse çok konuştum. Saygılarımla ..

dini aşağılamadım, adamı eleştiriyorum. Siz fanı değilseniz bu kadar savunmaya gerek yok bu başlıkta :) Cryptic inançlı bir arkadaşımız ama yerli eleştirilerde bulunuyor mesela. Alay etsem onunla kavga etmiştik aylardır kaç tane başlık altında.

Onlar inançsız bu konuda tartışma arkadaşım boşver. Şimdi sen onlara desen ki güneşin doğuşunda ve batışında, yıldızların gökyüzünde asılı durmasında allahı görüyorum ben. Doğumda ve ölümde yine allahı görüyorum... yine de inanmazlar. "Onlar görmezler, işitmezler".. o yüzden sen de boşuna günaha girme.

Nihat hatipoğlunu savunduğum bir mesajım bile yok. Olay ondan çıkıp başka yerlere gitmiş zaten.

ay çok ayıplı sorular bunlar

şimdi banyoda çıplak yıkanacağız tabii de diğer karı-koca olayı o anki duruma ve libidonun coşmasına bağlı

Benim yorumlarım için diyorsanız ben İslamiyet'le kesinlikle dalga geçmem ya da İslamiyet'i aşağılamam. Öyle tek bir yorumumu da bulamazsınız. Genel anlamda diyorsanız ben bu konudaki yorumlarda İslam'la dalga geçen birini görmedim, Nihat Hatipoğlu'nun bu yorumuyla dalga geçenler var. Bunda alınacak, gücenecek bir şey yok, Nihat Hatipoğlu kutsal bir şahsiyet değil.

İnanmadığı için gülüp geçmek zorunda değil ki kendisine bu açıklama mantıksız gelmiş, inanıp mantıklı bulan ya da mantıksız bulan var mıdır merak etmiş ve konuyu buraya kurallara uygun şekilde taşımış.

Konu başlığı ile buna uygun yaşamak ne alaka
Nihat Hatipoğlu ilişkiye yorgansiz mi girmiş
hepsini geçtim Bakara makara ne alaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…