"Karı-Koca Yakınlaşırken Üstlerinde Örtü Olmalı..."

Hayır değildir. Yani ispat için deney yapmanız ve aynı koşullarda her deneyde aynı sonucu almanız gerekir. İspat pozitif bilimlerde aranır. Din dogmatiktir, ispatı olmaz haliyle Kuran-ı Kerim Allah'ın varlığının ya da İslam'ın ispatıdır diyemeyiz.

@cryptic akapeyi savunsaydın tutarlı olurdun.
Bir lokma bir hırka diyen dervişler, sofular zamanında açgözlü olsaymış dediğin gibi şimdi inanan sayısı ne kadar olurdu...gerçi görünüşe göre artardı, şakşaklıyolar parayla olunca.

valla burda okuduklarımdan sonra daha çok inandımki... NİHAT HATİPOĞLU GİBİ din adamlarının aldıkları para son kuruşuna kadar helaldir...

neden haram mı ? kim uyduruyo bunları ?
uyduran yok konuşan yok,düşüncem bu şekilde..Müslümanlığın yayılması mesela..böyle şeyler yoktu..yani maddiyat ön planda tutulmadı gönül işiydi..

Akp ile RTE ile bahsettigimiz seyin ne alakasi var? Parti tutmakla Islamin ne alakasi var? Bana göre mesela Islamda parti zihniyetciligi de yok. Bu yuzden ben oy da kullanmam. Bahsettigimiz seyi nasil particilige bagladin ki?
RTE hoca falan mi yoksa?

Ben seni itham etmiyorum, soyle bir yorumlarina bak celiskiyi goreceksin.
Tabiki kitabini okuyup dogrulari gormelisin.
tabiki arastirmalisin bir musluman olarak.
Musluman arastirmali.
Meal okumaktan cekinmemeli.
Ama tebliğ görevini yapanlara da hakaret edilmemeli.
Yapmadigin sey hakkinda hüküm verme derler. Bilmem anlatabildim mi?

haram paramı dedik
hakediyolar anlamında dedim.. nerde yazıyor din adamı para kazanmamalı diye ? onların öğretmenlerden ne farkı var ki öğretmenlerde zaten. .. bizim gibi cahilleri bilgilendiriyolar... niye para almasınlar ?

sevdacım her ilkitarafta birbiriyle alay ediyor onu sorarsan..ya burada bir ablamıza sen istersen donuna kadar mini giy kümse karışmaz emin ol yazmıştı..:)

hakediyolar anlamında dedim.. nerde yazıyor din adamı para kazanmamalı diye ? onların öğretmenlerden ne farkı var ki öğretmenlerde zaten. .. bizim gibi cahilleri bilgilendiriyolar... niye para almasınlar ?
lüx içinde yaşamk Müslümanlarında hakkı..

Dedim ya inanmamayı seçen bir insan için yoktur. Ben inanıyorum ve gönülden bağlıyım. Bunun için bir ispata ihtiyacım var mı? Asla.

Ben zaten ispatlayın demiyorum. Din DOGMATİKTİR. Ya inanırsın ya inanmazsın. Körü körüne inanırsın yani pozitif bir bilim değil din kavramı. İspatlayamazsın, inanmak için inanırsın. Allah'ın kelamı üzerine söz yoktur dersin ve sorgulamazsın. Bir başkası da inanmadığı için Allah'ın varlığının ispati yoktur veya yaratıcı vardır ama dinlerin ispatı yoktur der. Dogmatik şeyler ispatlanamaz arkadaşım. Dediğin gibi, dediğim gibi gönül işidir zaten. Ben de aksini söylemedim :)

İyi de kendilerini bağlayan bir durum yok.Benim anlatamadığım,anlamadığım o.
ne yapabilirizki..karikatürle ilgili konuda benimlede alay edildi..sanattan anlamdığımı sanattan korkmamam gerektiğini söyleyen arkadaşta oldu:)

Arkadaşlar nihat hatipoğluna niye bu kadar saygı duyuyorsunuz anlamıyorum onun aldığı eğitimi siz de alabilirsiniz,kuran hadisler her şey önümüzde dini her insan kendine yorumlar,bir adamın dediğine bağlı kalmak niye? Hoca olayını saçma buluyorum ben,kuranda da çok kez geçiyor `biz anlayabileceğiniz şekilde anlattık diye.` Bu adam ilahiyat eğitimi aldı diye her şeyi doğru söylemek zorunda degil ve böyle halk tarafından bilinin bu kadar yoruma açık bir konuda bu açıklamayı yapması saçma.Kesinlik yok çünkü.Ayrıca bunun ateist olmakla alakası yok,herkes anlamlandırabilir kuranı,illa neden başkasına onaylatma istegi var?Bazen denk geliyorum tvde,hangi ismin koyulması hayırlıdır gibi konular tartışılıyor,sıkıyorsa nihat hatipoğlu islam dünyasındaki savaşlarla ilgili konuşsun,eleştirsin bakalım.Yapmiyor çünkü işine gelmiyor,halkı çekecek flaş konular bulup esas konuları göz ardı edip 3-4 ayda deli paralar kazanıyor.Hiç samimi bulmuyorum bu adamı,hem de hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…