Ben konu açılmasından çokBir şeye inanmıyor olmam onunla ilgili kelam etmeme engel değil , olmamalı. Siz de islam dışı konular açabilirsiniz, seviye çerçevesinde tartışırız. Magazin mi paylaşaydım , ya da dinler yoktur diye illa haber mi paylaşayım. Türküz diye dış gündemde suya sabuna dokunmamak gibi bir şey olur sizin söylediğiniz.
Kardesim ateisler allaha inanmıyor ne saçma ya diye alay etsem ne kadar hos?Arkadaşlar burası islami topik değil isteyen istedıgi konuda hakaret etmeden yorum yapabilir.Siz katılıyorum çok mantıklı dersiniz,ben ne saçma şey derim.İnanmadiğım için demiş olabilirim ama sen inanmıyorsun yorum yapma,yorum yapmana gerek yok gibi sınırlamalari siz yapamıyorsunuz maalesef.O zaman sadece müslümanlar girebilir diye bir bölum açılsın,ben oraya yorum yapmam.
Evet sizi alaycı bir üslupla bulamadım konularda hiç bir zaman ama malesef objektif değilsinizBenim yorumlarım için diyorsanız ben İslamiyet'le kesinlikle dalga geçmem ya da İslamiyet'i aşağılamam. Öyle tek bir yorumumu da bulamazsınız. Genel anlamda diyorsanız ben bu konudaki yorumlarda İslam'la dalga geçen birini görmedim, Nihat Hatipoğlu'nun bu yorumuyla dalga geçenler var. Bunda alınacak, gücenecek bir şey yok, Nihat Hatipoğlu kutsal bir şahsiyet değil.
İnanmadığı için gülüp geçmek zorunda değil ki kendisine bu açıklama mantıksız gelmiş, inanıp mantıklı bulan ya da mantıksız bulan var mıdır merak etmiş ve konuyu buraya kurallara uygun şekilde taşımış.
Yok canım illa alay edecekler , onlar islam'ı terör yobazlık kafa kol kesip çocuk evlendirmek olarak görüp, ancak alay konusu olarak dillerine doluyorlar , ortada onları ilgilendiren bir husus yok ama yine de de geriliyorlar çok ilginç . daha yaratıcısını tanımamış, dünyadaki hayatını hayvanlar kadar özgür yaşama sevdasındaki adama kimse tutup ta banyo da şöyle yıkan böyle yıkan eşinle şu şekilde ilişkiye gir diyecek durumu var mı ? yok tabi ki de...Ben konu açılmasından çok
böyle konuların haber yapılması ve inanmayanlarin bu tür konulara yogun ilgi göstermesine ve bu tur konularla alay etmesine karsiyim
Inanmadigin, uygulamadigin bir şey hakkinda hüküm verme yetkisine ya da dalga gecme ya da su hareketi yapmayetkisine sahip degilsindir.
Ateistlerin Islam bilgileri evet daha coktur. Cunku tek dertleri Islamdir.
oysa butun dinlerde buyuk yasaklar cezalar inanclar aynidir.
Ama biliyorlar ki Islam hak din.
O yuzden Islama bu kadar saldiri.
Kur'ani ne icin okursan icinse onu bulursun.
hata bulmak icin okursan hata gorursun, ibret almak icin okursan ibret alirsin.
Madem tartismak istiyorsunuz Islam uzerinden degil rica ederim Dinler uzerinden tartisin.
cunku sizler dinlere inanmiyorsunuz.
Size milyonlarca Hristiyan ve yahudi fetvasi siralayabilirim burda. Ve şok olursunuz.
Ama umrunuzda olmaz.
Çünkü niyet sadece Islami karalamak.
Islam karalanamaz. Ilk gunki gibi tertemiz ve berraktir...
Evet sizi alaycı bir üslupla bulamadım konularda hiç bir zaman ama malesef objektif değilsiniz
gayet de alaycı yorumlar var
Ya ben alay etmedim ki yahu,sadece görüşünü saçma buldum,programıyla ilişkin eleştiri yaptım.Hareket ettiğim bir mesaj bulup sonra bu lafı edin lütfen.Sadece bunu konuşmasının saçma olduğunu söyledim,zaten sonra da laf anlatamadığım icin yapılan imalara rağmen yorum atmadım.Kardesim ateisler allaha inanmıyor ne saçma ya diye alay etsem ne kadar hos?
İnanmayan için cin kavramı da olmaz cin i kabul etmeyen için baştan iptal şu konu
buraya mantık aramak için gelip bulamayınca alay etmek nedir ?
inançlı olanların ahkam kesmesinden rahatsız oluyorum bende..yada inançlı olduğunu idda edenlerinYok canım illa alay edecekler , onlar islam'ı terör yobazlık kafa kol kesip çocuk evlendirmek olarak görüp, ancak alay konusu olarak dillerine doluyorlar , ortada onları ilgilendiren bir husus yok ama yine de de geriliyorlar çok ilginç . daha yaratıcısını tanımamış, dünyadaki hayatını hayvanlar kadar özgür yaşama sevdasındaki adama kimse tutup ta banyo da şöyle yıkan böyle yıkan eşinle şu şekilde ilişkiye gir diyecek durumu var mı ? yok tabi ki de...
ayrıca sizinde inançlı bir insan olarak bri konuda kime ne anlatıyorum dediğinizi unutmuş değilim..kime derken ne demek istemiştiniz:)Yok canım illa alay edecekler , onlar islam'ı terör yobazlık kafa kol kesip çocuk evlendirmek olarak görüp, ancak alay konusu olarak dillerine doluyorlar , ortada onları ilgilendiren bir husus yok ama yine de de geriliyorlar çok ilginç . daha yaratıcısını tanımamış, dünyadaki hayatını hayvanlar kadar özgür yaşama sevdasındaki adama kimse tutup ta banyo da şöyle yıkan böyle yıkan eşinle şu şekilde ilişkiye gir diyecek durumu var mı ? yok tabi ki de...
Kim ahkam kesiyor anlamadım , Nihat hoca inananlar için gerekeni söylüyor inanmayan sizlerin nedense zoruna gidiyor. inanmayanlar uymak zorunda değil, inananın da günah işleme özgürlüğü var. keyfinize göre mi inanış üretsinler yani ?inançlı olanların ahkam kesmesinden rahatsız oluyorum bende..yada inançlı olduğunu idda edenlerin
isalmı gelir kaynağı olarak görenlerde layığını bulacaktır bilgece..islam adı altında çok lüx yaşam sürenler,tarikat vs yokmu..Ama bunu dert edinmeniz icin sizin de buna uygun yasamaniz lazim.
Mesela ben sigara iciyorsam gidip de siara icen birine "aaa icme o sigarayi, suna bak bi de sigara iciyor" demem.
Islam Allahin dini. Onu Allah korur.
makara kukara diyen de bi gün belasini bulur.
Fil vakasinda Ebrehe Abdulmuttalibin develerini alip goturdugunde, Abdulmuttalib develerini istemeye gitmis.
Ebrehe demis ki "ey Abdulmuttalib, ben Fillerimle Kabeyi yikmaya gidecegim sen develerinin mi pesine düştun"
Abdulmuttalib de demis ki: " Develerin sahibi benim ve onları korumak bana düşer, Kabenin sahibi de Allahtir ve onu korumakta Ona düşer"
Ve neticede Kabe korunmus. Ebrehe pert olmuş.
Bakara ayeti Allahin kelamidir ve onunla dalga geceni de Allah pert eder. Banane.
Bana sadece kinamak düşer. .
insanlar keyfine göre davranıyor zaten..Kim ahkam kesiyor anlamadım , Nihat hoca inananlar için gerekeni söylüyor inanmayan sizlerin nedense zoruna gidiyor. inanmayanlar uymak zorunda değil, inananın da günah işleme özgürlüğü var. keyfinize göre mi inanış üretsinler yani ?
Burada ateistlerin İslam'dan bahsetmeleri çok normal, Türkiye'nin büyük çoğunluğu müslüman çünkü. Yahudilerin ya da Hristiyanların çoğunlukta olduğu bir yerde yaşasaydık o zaman muhabbetler büyük oranda onlar üzerinden dönerdi. Burada ben ateistim ya da deistim diyen kimsenin İslam'a kin ve nefret duyuyorken Musevilik'e hayran olduğunu sanmıyorum.
Bakın dini bilmek ayrı inanmamak ayrı. Bence bir insanın din bilgisi iyiyse dini konulara şu şöyledir bu böyledir diye gerekirse referans da göstererek yorum yapmasında hiçbir sakınca yok inanıp inanmaması kendini bağlar. Niye bundan bu kadar çekiniyorsunuz ya da istemiyorsunuz onu da anlamıyorum siz İslam'a gönülden bağlıysanız ve hatasız olduğunu düşünüyorsanız karşı tarafın argümanlarını karşı referanslarla çürütürsünüz. Dalga geçenlere kızmanızı anlıyorum ama bu konuda İslam'la dalga geçen bir yorum da yok.
Ben saçma buldum görüşünü ve programında daha anlamlı konular bulabilecegini söyledim.Anlamasınız,herkes sizin inancınıza veya ideolojinize göre yazmak zorunda değil,eğer yorumlarımda hakaret ve alay içerekli bir şey gördüyseniz kibleyin lütfen ama görmediniz çünkü okumadınız bile,kimse hiçbir şeyle dalga geçmiyor,isteyen istedigini söylerKim ahkam kesiyor anlamadım , Nihat hoca inananlar için gerekeni söylüyor inanmayan sizlerin nedense zoruna gidiyor. inanmayanlar uymak zorunda değil, inananın da günah işleme özgürlüğü var. keyfinize göre mi inanış üretsinler yani ?
Daha ilk sayfadan birkaç tane buldumBana burada "İslam'la" alay eden bir yorum gösterebilir misiniz o halde rica etsem? Belki gözümden kaçmıştır bilmiyorum ama alaycı yorumlar bu yorum ve yorum sahibine ait yani Nihat Hatipoğlu'na.
bu tarz ithamlara alıştım onedenle alaycılıkmış şuymuş buymuş..kiblemiyorum bile uzun zamandır just..insanların belirli kıstasları var onlara göre kesin önyargılar var ve onun dışına çıkılamaz..Ahaha ya hadi ben alinmadim aliskinim da cryptice ne oldugum belirsiz denmesine uzuldum kadin musluman :)
bu tarz ithamlara alıştım onedenle alaycılıkmış şuymuş buymuş..kiblemiyorum bile uzun zamandır just..insanların belirli kıstasları var onlara göre kesin önyargılar var ve onun dışına çıkılamaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?