aynen..birde helal etme modası çıktı şimdi...şunu yaptı helal olsun..benim böylelerinde bir lira hakkım varsa haram olsun..din işinden din üzerinden paramı kazanışlır..ha bir sermaye olur dinden kazenılan din uğruna harcanır o ayrı..cebini doldurma.lüx araba lüx telefon almak için allahın kelamı kullanılırmı..hangi inanca sığarki bu..@cryptic akapeyi savunsaydın tutarlı olurdun.
Bir lokma bir hırka diyen dervişler, sofular zamanında açgözlü olsaymış dediğin gibi şimdi inanan sayısı ne kadar olurdu...gerçi görünüşe göre artardı, şakşaklıyolar parayla olunca.
Ben zaten ispatlayın demiyorum. Din DOGMATİKTİR. Ya inanırsın ya inanmazsın. Körü körüne inanırsın yani pozitif bir bilim değil din kavramı. İspatlayamazsın, inanmak için inanırsın. Allah'ın kelamı üzerine söz yoktur dersin ve sorgulamazsın. Bir başkası da inanmadığı için Allah'ın varlığının ispati yoktur veya yaratıcı vardır ama dinlerin ispatı yoktur der. Dogmatik şeyler ispatlanamaz arkadaşım. Dediğin gibi, dediğim gibi gönül işidir zaten. Ben de aksini söylemedim :)
Aynı şeyi söylüyoruz aslında. Allah ve din elle tutulur gözle görülür bir şey değil ispatı olmaz sorgusu olmaz. Sorgularsan zaten deist ya da ateist olursun. Ya inanırsın ya inanmazsın.
İnanmayanlar inananların konularına yorum yapmak zorunda değil. Bunu kişisel algılamayın ama her dini konuyaBu smile kullanarak yapılan yorumlar hoş olmuyor. Biri çıkıp bir şey dediğinde ise hemen düşünce özgürlüğü yok cart curt. Dokunma o zaman kardeşim insanların yumuşak karnına. Kim neye inanmak istiyorsa inansın. Dalga geçme.
Peki deist olduğun halde neden böyle bir konu açma gereği hissettin? Merak ettim sadece.o konu diğer başlıkta :) Ben dalga geçmiyorum, sadece bu din adamlarının tutarsız davranışları ya da dini kullanıp siyaset yapanların tavırlarını eleştiriyorum. Alay etmek çok başka, peygamber ve kitaplar üzerinden söylem yapmıyorum farkındaysanız.
Duka Tesla sen ateistsin, @cryptic senin ne olduğun belli değil, Velvette sen de münafıksın benim gibi. Bilir kişiler hüküm verdi. Ne işimiz var bu sayfada açmaz olaydım
bi fetva da belden aşağı olmasın yahu !!! SORUYORLARMIŞ !! ben hoca olsam böyle soru soranlara "güzel dinimle ilgili soracak başka soru bulamadın mı!?" derim !!! canları isteyince azarı basıyorlar millete böyle sorulara gelince hiç azar yok detay detay açıklama var !!
Duka Tesla sen ateistsin, @cryptic senin ne olduğun belli değil, Velvette sen de münafıksın benim gibi. Bilir kişiler hüküm verdi. Ne işimiz var bu sayfada açmaz olaydım
Aynen ya islama, nihat hocaya inanlar uygular bunu uygularsa eğer , ya da inansa da aman ne gerek var diye benim gibi bosverir, geri kalan insanlar ne diye bu kadar bunlari dert edip yazdikca yaziyor acaba ?Peki deist olduğun halde neden böyle bir konu açma gereği hissettin? Merak ettim sadece.
Aynen ya islama, nihat hocaya inanlar uygular bunu uygularsa eğer , ya da inansa da aman ne gerek var diye benim gibi bosverir, geri kalan insanlar ne diye bu kadar bunlari dert edip yazdikca yaziyor acaba ?
tövbe tövbeDuka Tesla sen ateistsin, @cryptic senin ne olduğun belli değil, Velvette sen de münafıksın benim gibi. Bilir kişiler hüküm verdi. Ne işimiz var bu sayfada açmaz olaydım
Sanirim ya inanmak istiyorlar ya da Islami boyle seylerden vurmak istiyorlar.
Ah ah bilmiyorlar ki Islam böyle seylerden vurulmaz..
Aynen ya islama, nihat hocaya inanlar uygular bunu uygularsa eğer , ya da inansa da aman ne gerek var diye benim gibi bosverir, geri kalan insanlar ne diye bu kadar bunlari dert edip yazdikca yaziyor acaba ?
Peki deist olduğun halde neden böyle bir konu açma gereği hissettin? Merak ettim sadece.
Sürekli eleştiri gizli hayranlıktır der, noktayı koyarım arkadaşım! :)Sanirim ya inanmak istiyorlar ya da Islami boyle seylerden vurmak istiyorlar.
Ah ah bilmiyorlar ki Islam böyle seylerden vurulmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?