Karın evde oturuyor calıstır

Bastan beri calismak istemediginizi yazmissiniz
Size kalmis tabii

Ama insanlara bu ters gelebilir
Onlara da kizmamak lazim

Gorumceyi kocasi calistiriyor herhalde ki boyle bir sey soylemis. Ben olsam bu lafi duydugumu uygun bir sekilde belli eder lafimi soylerdim. Benim evde oturmam seni rahatsiz ediyor herhalde gibi

Calisip calismamak size kalmis esinizin bile karismaya hakki yok bana gore. Kaldi ki ablasini ne ilgilendirir.
Borç istendi diye bu şekilde çirkinleşmesi ayıp olmus gerçekten.
Burasi da dogru.
Borc istedi diye hemen sizi araya katmasi yanlis
Kaldi ki 2 gunluk bir borc

Çalışan bir kadın olarak bendende aynı şey istense bende aynı cevabı veririm. Kimse kusura bakmasın. Çalışıp çalışmamak yada eşinizin sizi çalıştırıp çalıştırmamalı kimseyi ilgilendirmez. Ama bankada para varken siz de çalışmayı düşünmüyorken millet enayi değil borç versin.
Bu durmadan eşiniz borç istemeyecek gidip aslanlar gibi bankadan parasını çekecek. Ki para çekmesine engel olan nedir anlamadım. Hafta sonu olur anlarım da hafta ortası bankadan para çek ek o kadar mı zor.

Benim takıldığım konu borc vermemesi değil. Beni öne sürmesi sanki ben köleymisim gibi karını calıstır demesine kızıyorum ben.

Bebek dogup biraz buyuyunce calismayi dusunuyor musunuz?
Hayir..
Buyuk ihtimal gorumce bunu biliyor oyuzden git karini calistir demis.
Bi sure calisma hayati olmus ve hamilelik yuzunden isten ayrilan birine git calis kimse demez.
Siz kendinizce hakli olabilirsiniz ama gorumce de hakli.
Madem bankada para var, ordan yiyeceksiniz.
Calisma gibi bi dusunceniz yoksa kendi yaginizda kavrulun, 2 gunlugune dahi borc istemeyin esinizin ailesinden.

Esimin suan benden öyle bi beklentisi yok benim calısma gibi bi zorunluluğum yok. Varsayımlarla konusuyosunuz yok bahane bilmem ne.
Ne varsayımı ya başından beri çalışmak istemiyorum yazmışsınız orada eşşek kadar
Ben çalışan biri olarak çalışmayan birileri benden borç istese git çalış derim o kadar

Birine borç verirken o kişinin borcuna sadık olup olmamasına bakılarak verilir eşinin çalışıp
çalışmamasına değil. Herkes çalışmasının yorgunluğunu sinirini konu sahibinden çıkartmaya çalışmış. Borç bu ister verirsin ister vermezsin karısının çalışmasından kime ne? Çalışsa bu sefer de iki maaş geçinemiyor musun da borç istiyorsun denir heralde.
Vermek istemeyen saçma sapan şeyleri bahane edeceğine bende de yok şuan diyerek vermese daha
mantıklı.

Benim derdim arkamdan konusuluyor olması milletin derdi niye calısmıyosun. Calısmıyorum kime ne niye bu kadar tepki gösteriyorsunuz calısmak istemiyorum diye öyle bi zorunluluğum mu var? Borc isteyen de ben değilim eşim. Benim haberim bile yoktu. Esime o an lazım olmus ve istemiş kendisi de bizden istiyor.

sizi öne sürmesi hoş olmamış .
kardeşine borç vermek istemiyorsa ona yönelik cevap vermeli.
sizinle konunun ne alakası var?
vermek zorunda mi ? tabiki değil.
aralarında ki üslubu da bilmiyoruz tabiki uzaktan fikir yürütüyoruz ama olay esinizde bitiyor.
siz karışmayın.bildiğinizi de belli etmeyin .
ama kizlada görüsmeyin.
sağlıkla kucaginiza alın bebeginizi.
2 ay sonra biraz rahatlarsiniz umuyorum.ev işini felanda niye bu kadar dert ediyorsunuz.
olduğu kadar olsun.
olmadığı kalsin
bu arada iş demişken is olsada çalışsam

Hayır sürekli bahane bahane diyosun ben zaten calısmak istemediğimi basta belirttim. Ama hamileliğimi asla bahane yapmıyorum yapmam da. Sen hamileliği bahane yapıyorsun diyorsun.
Çalışmayı sevmeyen biriysen "hamileyim zaten çalışamam" demek bahanedir. Bahaneyi küfür falan mı sanıyorsun? Bahane bir şeyin gerçek sebebini gizleyerek öne sunulan başka bir şeydir. Yani senin çalışmama nedenin hamilelik veya yorgunluk değil ki çalışmak istememen.
Niye bana konuyu uzattırıyorsun ya hala kendimi açıklamaya çalışıyorum

Benden de biri evde oturan bir çift borç istese, sanırım ben de, "eşin de çalışsın geçinemiyorsanız, elden borç isteyeceğinize" derim. Buraya "ben çalışmıyorum, eşim yettiremiyor, borç isteyeceğiz" diye konu açsanız gelen 10 yorumun 9'u "sen de çalış" olur. Yani 2+2=4.
Laf gelmesin istiyorsanız kendi yağınızda kavrulun, kimseden bir şey istemeyin ve beklemeyin.
Bir de bu hamileliği fazla abartmayın. Hastalık değil bu. Dünyada binlerce kadın hamileyken çalışıyor, çoğu doğuma kadar çalışıyor. Dünyanın ilk ve tek hamile kadını siz değilsiniz. Bu bir bahane değil yani.

Bu tartışmanın çalışanlar önünde yapılması-çalışanın lafı size taşıması kısmı en büyük sorun bence şu konuda. Ulu orta mı konuşuluyor bu işler eşiniz tarafında, nasıl dıdısının dıdısına kadar milletin ağzına laf veriyorlar?

Tamam arkadasım bisey demiyorum ben bahane yapıyorum hamileliğimi kullanıyorum görümcem haklı ben görümcemin agzına baglıyım o karın calıssın diyosa haklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…