- 12 Ekim 2017
- 5.270
- 17.390
- 248
- Konu Sahibi Tatliballim
-
Bu görümcenin bakış açısı, onun tarzı. O haklı sen haksızsın yok. Suçlu da yok bana göre. Ama kendinize yetin ki ondan borç istediğinizde böyle bir şey deme hakkı doğmasın.Tamam arkadasım bisey demiyorum ben bahane yapıyorum hamileliğimi kullanıyorum görümcem haklı ben görümcemin agzına baglıyım o karın calıssın diyosa haklı
Biz allaha şükür gayet iyi geciniyoruz o an nakit para yokmus esimde ablasından istemis sadece 2 günlüğüne kimseye muhtac değiliz allaha sükür durumumuz kötü olsa kimseye el acmam gider calısırım ama suan bana ihtiyac yok. Dogrudur hamilelerde calısıyo ama suan gercekten calısacak durumda değilim temizliğimi bile gelip annem yapacakBenden de biri evde oturan bir çift borç istese, sanırım ben de, "eşin de çalışsın geçinemiyorsanız, elden borç isteyeceğinize" derim. Buraya "ben çalışmıyorum, eşim yettiremiyor, borç isteyeceğiz" diye konu açsanız gelen 10 yorumun 9'u "sen de çalış" olur. Yani 2+2=4.
Laf gelmesin istiyorsanız kendi yağınızda kavrulun, kimseden bir şey istemeyin ve beklemeyin.
Bir de bu hamileliği fazla abartmayın. Hastalık değil bu. Dünyada binlerce kadın hamileyken çalışıyor, çoğu doğuma kadar çalışıyor. Dünyanın ilk ve tek hamile kadını siz değilsiniz. Bu bir bahane değil yani.
Ben kimseden borc istemedim. Esime o an lazım olmus istemis. Tatile gidecek durumumuz vardı gittik. Parasız da kalmadık paramız vardı elinde nakit yoktu ablasından istedi gidip sokaktn adam cevirip dilencilik yapmadık abartmayın bu kadar.Çalışmak istemediğinizi siz söylüyorsunuz. Hamileliği bahane etmeyin boş yere. Ablam da karnı burnunda 9 ay çalıştı. Uyuyamıyordu, ödemi, ağrıları vardi. İhtiyaç olunca insan mecburen dayanıyor. Tatile gidip de başkalarından borç istemeniz normal değil. O zaman kendi hesabınızı iyi yapın. Kimse de size "karın çalışsın da benden borç isteme" diyemez. Şu durumda ben de olsam kimseye para vermem. Keyfi yere gez sonra parasız kalınca ben çalışamam de borç iste.. Ne güzel hayat. Kardeşine geçmişte harçlık vermiş olması da sizi haklı yapmaz.
İyiki bi calısmak istemiyorum dedim sanki ekmeğimi suyumu siz veriyorsunuz inanamıyorum ya. Calısmak nasıl bir tercihse calısmamakta öyledir biraz saygı lütfen. Allaha şükür öyle insanlardan zırt pırt borc isteyen insanlardan değiliz ben sanki niye borc vermedi onun davasını yapıyormuşum gibi saldırıyosunuz git calıs kazan diye.
Hayır kesinlikle öyle bi durum yok. Eşim bankadaki paraya dokunmak istememiş esime ödeme her hafta geliyor. Eşimde aniden lazım olunca ablasından istemiş oda hemen kavga etmiş. Yemin ederim ki eşim görümceme parasını faiziyle veriyor kendisi fazla istiyor. Benim derdim niye borc vermediği değil beni niye öne sürüyor. Durumumuz kötü olsa niye calısmim tabikide calısrım ama suanda öyle bi düşüncem yok.Bazı insanlar doğumuna 20 gün kalana kadar ayakta çalışabiliyor gördüğüm kadarıyla kimisi de öğrendiği andan itibaren zorlu bir süreçte.
Fakat eşiniz tek başınıza geçiminizi sağlamakta zorlanıyorsa doğumdan sonra çalışmayı düşünün bence, kimse koşarak işe gitmiyor sonuçta.
Evet benden biri borc istese elimde olsa veririm?İnsan paylaşmayı bilmeli diye yazan da sizsiniz ?
O halde çalışmıyor olmanız görümcenize dokunmuş demek ki boşverin, bildiğinizi de belli etmeyin aracı kız zor durumda kalmasın.Hayır kesinlikle öyle bi durum yok. Eşim bankadaki paraya dokunmak istememiş esime ödeme her hafta geliyor. Eşimde aniden lazım olunca ablasından istemiş oda hemen kavga etmiş. Yemin ederim ki eşim görümceme parasını faiziyle veriyor kendisi fazla istiyor. Benim derdim niye borc vermediği değil beni niye öne sürüyor. Durumumuz kötü olsa niye calısmim tabikide calısrım ama suanda öyle bi düşüncem yok.
Evet benden biri borc istese elimde olsa veririm?
Yok onu zora sokmam bisey demicem ama zoruma gitti.O halde çalışmıyor olmanız görümcenize dokunmuş demek ki boşverin, bildiğinizi de belli etmeyin aracı kız zor durumda kalmasın.
Ay daraldım yemin ederim. Ablasının borc vermemesi gercekten umrumda değil ona takılmadım vermesin vermek zorunda değil. O cevap verdiğim arkadas 2 saatliğine bile vermem dedi ben onu baz alarak söyledimHayır siz benden borç istese veririm yazmamışsınız bir tek.İnsan paylaşmayı bilmeli demek bunu öngördüğünüzü gösteriyor.
Eğer çalışıyor olsa idiniz eşiniz sizden isterdi parayı şimdi ablasından istiyor ve böyle laflar işitiyorsunuz haliyle...Pardon da kime bahane yapıcam size mi? Varsayımlarla konusmayın hamile olmasaydınız da calısmazdınız falan. Ben evimin işini yapamıyorum diyorum işlerim yarıda kaldı annem gelip yardım edicek. Ayrıca ben calısmak zorunda değilim esimin borc istediğinden haberim bile yoktu tatile gittik elimizdeki para bitti acil lazım olmus ablasndan istemiş 2 günlüğüne sadece bankada paramız var. Esim onun parasını fazla fazla veriyor zamanında ablasını o okuttu harclıklarını benim esim veriyordu 2 günlüğüne borc istemis hemen beni öne sürmesinin gereği var mı?
İyiki bi calısmak istemiyorum dedim sanki ekmeğimi suyumu siz veriyorsunuz inanamıyorum ya. Calısmak nasıl bir tercihse calısmamakta öyledir biraz saygı lütfen. Allaha şükür öyle insanlardan zırt pırt borc isteyen insanlardan değiliz ben sanki niye borc vermedi onun davasını yapıyormuşum gibi saldırıyosunuz git calıs kazan diye.
Ay daraldım yemin ederim. Ablasının borc vermemesi gercekten umrumda değil ona takılmadım vermesin vermek zorunda değil. O cevap verdiğim arkadas 2 saatliğine bile vermem dedi ben onu baz alarak söyledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?