Karisini baska erkeklerden koruyamayan koca

Noldu simdi birinin hatasini ortaya atip avukat tarrzi konusarak egonuz tatmin oldumu..ne yukseldiniz alkislar gelirmi gelmezmi bilmem.ama stalki.cogumuz yapiyoruz yapmayana merak.etmeyene lafim yok.ama.stalk.yspmak.demek.ki bir kereceik bakip bin.pisman olup engellemisim pekde mide bulandirici durmuyor kendi hayatiniza bakin omce siz

Bence siz de eşinizi kendinizden soğutmuşsunuz, tek taraflı değil. Biraz daha sakin yaşasanız? Yani hayat böyle geçmiyor gerçekten. Ben eşim benim için kavga etse çok rahatsız olurum.

Kavgada iki taraftan birisi eğitim almamışsa devreye fiziksel üstünlük girer. Herhangi bir kişinin ise eğitim alıp almadığını ya da geçmişinde kavgaya aşina olup olmadığını anlamak zordur. Erkeklerin müdahil olacağı kavgalarda sınır yoktur. Çevredeki herşey bir silah olarak kullanılabilir. Kavga ettiğiniz tarafın tanıdıkları olaya müdahil olabilir. İşler büyüyebilir. İş hayatınız ya da sosyal hayatınız alacağınız ciddi bir darbe ile sekteye uğrayabilir. Erkekler için bu durum psikolojik olarak daha ağır yaşanır. İntikam hissi oluşturur. Bir erkek bir kadindan çok daha belirgin bir farkla kavganın başlamasını ve seyrini sezebilir. Olay sonrasında adlı makama taşınabilir. Tehdit vs durumlar oluşabilir. Karşı tarafta herhangi ateşli bir silah olması ve kullanılması durumunda bir daha yanınızda eşiniz olmayabilir. Çocuğunuz babasız kalabilir. Ya da verilecek ciddi bir zararda maddi manevi zarara dusulebilir. Sakin kalmak ve ortamdan uzaklaşmak en iyi çözümdür. Bir anlık ego tatmini ciddi sebepler olusturabilir. Çoğu erkek kavgadan korkmaz bunu da unutmayın. Sadece hedef seçerken kadınlardan daha iyi değerlendirme yapar. Doğada güçlü olanın sürekli kendinden zayıf olana saldırması ya da kendinden güçlü olana grup halinde saldırması bu yüzdendir. İnsan olarak bizim ayrım noktamız ise aklımızı kullanarak başlamadan olayı bitirebilmektir.

Bence acil yardım alın. Bu yazdıklarınıza da inanmamaya başladım şuan. Bu bir diğer konunuz buraya taşımadan edemedim.
Neden durmadan tartışmak istiyor sunuz ve bu ortamı nasıl buluyor sunuz?

Ben niye mukemmel olayim oyle bi iddam yok ...kim ne derse desin erkek dedigin az da olsa yurekli olcak bu kaplumba hibi kabuna cekiliyor her olayda ..bosanamam zaten mevbur omur boyu cekcem bunh
Demek istedigim herkesin kusurlari vardir. Tolere edersin etmezsin o sana kalmis birsey. Belki onunda senin hakkinda bu tarz dusunceleri vardir. Bosanamiyosanda yapacsk pek bise yok

Belkide adam senin bu kavgaci tabrindan bikmistir

Aslında kavgacı olmaması güzel, sonuçta başını belaya sokmak istemiyordur.
Yine de en azından düzgün konuş falan deyip sizi oradan uzaklaştırabilirdi.

İlla kavgaya girmesi, taş sopa çekmesi gerekmiyor, inanın en etkili silahı dilidir, nerede ne şekilde konuşup olaya hangi cümle ile müdahil olacağını bilen insan akıllı olmasının yanı sıra kayıtsız kalmayacak bir önemseme ve cesareti de beraberinde taşır.

Korkak, bana neci insanı sevmem, hele bu kişi eşimse... Saygı duymam. İstediği kadar akıllı olsun, eşine, karşısında laf sayan kişiyi yabancı gibi dinleyip, sırıtarak izleyen adam da kusura bakmayın korkak ve sünepenin önde gidenidir.

Abim, erkek kardeşim ve eşim "erkekliğin onda dokuzu kaçmaktır" derler.
Sataşanı umursamazlar.
İstisna olarak; biri bizim burnumuzun dibine girip laf sayarsa, o zaman araya girerler, abi yaptığın ayıp, kadına böyle davranılmaz vs. Asla şiddete başvurmazlar.

Rahmetli babam bize küfreden adamın başında sandalye kırmıştı. Ona güvendiğim kadar güvenebileceğim kimse yok maalesef.

Tamam beladan uzak dursunlar da anasına, bacısına, karısına saldırana bi' dur desinler.

E Epsonlx300 çok güzel yazmış. Maalesef bireysel silahlanmanın bu kadar yaygın olduğu dönemde özellikle tek sefer muhattap olduğunuz insanlarla tartışmaya kavga etmeye hiç gerek yok.

Sürekli Haberlere çıkıyor. Yan baktın diye yol vermedin diye adam öldürülüyor.Ben de mumkun mertebe muhatap olmamaya çalışıyorum eşimi de tembihliyorum.Esim seviyeli tartışır döver gibi laf söyler ama ya karşısındaki?

Bilmiyorum belki saglikli ve düşünce de olmayabilir, birilerine meydan da kalabilir.İnsan önce colugunu çocuğunu düşünüyor.

Erkeklerin çoğu tartışmayı bilmiyor, iş şiddete gidiyor.Bu yüzden bosanilmaz derim ben

Ya canim boyoe buyuk olaylar olsun istermiyim hic ? Sadece cok garibime gifiyor nasil kendine yediriyor nasil seyrediyor nasil yatistirmiyor elaelmjn adaminj...simdi ben bunla evli kalsam ne kalmasam ne

Istemezsiniz tabiki ama belanin nerden gelecegi belli olmaz. Siddetin hic bir turlusunu ve kavga eden erkegi sevmiyorum sahsen. Ama baska pasiflikleri de varmis onlar sayginizi azaltmis. Saygi duymadiginiz biriyle iliski cok zor, bence en temel kurallardan biri. Neden bosanamam diyorsunuz?

Peki,
Namuslular namussuzlardan korkarsa toplum nasıl düzelecek?

Herkes ya eşin bıçaklansaydı diyor da ya kadın kaçamasaydı ve o manyak kadına bıçak saplasaydı?
Aynı riskler konu sahibi ve annesi için de geçerliydi.
Kocası hadi savunmuyor, karımı rahatsız etme, yoksa polis çağırırım niye demiyor da lâl gibi bön bön bakıyor?

Böyle adama elbette saygı duyulmaz, acınır.

Anlattigin tarz vakalarda esim beni savunsun istemem, bu bence beni aciz gostetir, ne yani ben cevap veremiyor muyum. Ancak fisikzel bir saldiriya ugradiysam o benden fiziksel olarak daha guclu oldugundan korumasini beklerim. Oyle olmasaydi oyle beklentim de olmazdi.

Ancak smollgirl senin kendi sorunlarin cok fazla. Yani gercekten bu kavga ortamini sen hazirliyor olabilirsin. Boyle bir durumda esin ne yapabilir anlamadim. Sen muhakkak psikolojik destek almalisin. Bak cocugun da var, onun icin bu konuya agirlik ver. Bosanma sebebi mi diyorsub, ancak bosanirsan bari cocugu esine ver, cunku sen tek basina ona bakabilecek psikolojik saglamlikta degilsin.

Aynen.
Karısı değil, el olsa bile insan uzaktan görür "Noluyor hayırdır, sorun nedir?" diye müdahil olmak ister.

Geçtiğimiz aylarda bir kadın bıçaklanarak öldürüldü hatırlıyor musunuz? Kameralar kaydetti, kadın inleye inleye can çekişe çekişe, onca insanın, onca erkeğin içinde masanın arkasında can verdi.

Bu mudur yani?
Ay bana saplar diye kaçıp sokakta kadını çocuğu ölüme terk edenlere de hak verelim bari.

Zavallı kadın.
Yaklaşık on tane erkek vardı orada.
Biri sandalyeyi vurup adamı bayıltsa kadın kurtulmuştu.
Polisi bile aramadılar belki de.

O zaman hep beraber "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" diyelim ve o manyaklardan köşe bucak kaçarak yaşayalım.
Onlar hakim olsun her yerde.

Ama hep mi boyle olucak hepmi omur boyu susup saygi cercesindede olsa kendinizii savunmucazmi...pisirik kocama nasilsa savunmaz bende onu gibi he deyip geceyimmi deyim

Niye illa birinden seni savunmasını bekliyorsun ki? Kocanın ömür boyu başında olacağının garantisi var mı? Hadi Allah korusun, diyelim sen gittin birine bulaştın kocana da git beni savun dedin kocan diklendi, karşı taraf bıçak çekti Allah korusun öldürdü kocanı, ya da yaraladı. Bunun vicdan azabıyla başa çıkabilecek misin? Eskiden trafikte herkese el kol yapardım, nasılsa kadınım fazla bulaşmazlar diye şimdi çekiniyorum. Öyle pis insanlar var ki kadın erkek fark etmeden herkese saldırıp öldürebilecek düzeyde. Ben kendimi savunacaksam savunurum ama gidip bulaşıp da biri beni savunsun diye beklemem. Kendini savunamayacaksan bulaşmayacaksın.

Boşa gitsin

Ya belli ki manyak ben gidip de böyle insana bulaşmam, ha bulaşıyorsam da gidip kendimi savunabilecek düzeyde hissediyorsam bulaşırım. Bulaşıp da sonra "Ay biri beni savunsun" demek de bana saçma geliyor. Herkesin bir can derdi var ne olursa olsun. Birilerinin benim için canını riske atmasını istemem bencillik. Kendine güvenmiyorsa adamla laf dalaşına girmesin. Eskiden trafikte çok bulaşırdım insanlara şu an bulaşmaya çekiniyorum. Önceden de söyledim benim başımda bir koca/baba/erkek kardeş yok. Yoldan geçenlere mi güveneyim beni savunsun diye? Yapacak bir şey yok, bulaşıyorsam başa çıkması gereken benim. Konu sahibi kendine güvenmiyorsa adamla laf dalaşına girmemeliydi.

Yorumlarken "Kavgayı kızıştırmak" olarak yorumlamışlar da mevzu tamamen kayıtsız kalmak aslında.

Sen anlatmışsın ben de kendimden örnek vereyim, haklı olduğum ve bu düzenin böyle olmaması gerektiğine inandığım şeyi kavga sınırında tartışacak kadar ileri gidebilirim, "Ne yaptığını sanıyorsun sen?" diye dümdüz girdiğim de olur. Eşimin savunmasına-beni korumasına ihtiyacım yok ama onun "Eşim" olduğunu hissetmeye ihtiyacım her zaman var. Yoldan geçen alelade bir insan mı ki uzaktan benim tartışmamı kayıtsızca izlesin ya da illa "Ne diyooğğnn" diyerek elinde parke taşı elin adamlarına atlasın? Hayır. Bana göre çok daha sakin ve çözüme dönük bir insandır, biriyle tartıştığıma şahit olsa, gelir sorar "Durum nedir, ne oluyor?" diye. Karşısındaki adama da gerektiği yerde "Ayıp ediyorsunuz, bu şekilde hiçbir yere varamayız" da der, der de der. Öyle benim önüme geçip, öfkeyle çözümü göremediğim anda çözdüğü çok şey oldu tatlı diliyle.
Kadın erkek, yok kavgaya girdi vs değil, adam izlemiş ya bön bön. Sinema izler gibi elin herifinin karısına bağırmasını izlemiş. Olacak iş mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…