Karisini baska erkeklerden koruyamayan koca

Sana yemin ederim o filmi izlerken esim ve ben aklima geliyor cunku aynen oyleyoz ben tam bi sultan o tam bi bakkaldaki o adam
ömür geçmez öyle bir insanla ya. çözüm yolu düşün. saygı vs. kalmamış, boşanmak ölüm değil ya..elbet çıkar kısmetin niye olmasın. mıymıy adam en beteri

Kavgada iki taraftan birisi eğitim almamışsa devreye fiziksel üstünlük girer. Herhangi bir kişinin ise eğitim alıp almadığını ya da geçmişinde kavgaya aşina olup olmadığını anlamak zordur. Erkeklerin müdahil olacağı kavgalarda sınır yoktur. Çevredeki herşey bir silah olarak kullanılabilir. Kavga ettiğiniz tarafın tanıdıkları olaya müdahil olabilir. İşler büyüyebilir. İş hayatınız ya da sosyal hayatınız alacağınız ciddi bir darbe ile sekteye uğrayabilir. Erkekler için bu durum psikolojik olarak daha ağır yaşanır. İntikam hissi oluşturur. Bir erkek bir kadindan çok daha belirgin bir farkla kavganın başlamasını ve seyrini sezebilir. Olay sonrasında adlı makama taşınabilir. Tehdit vs durumlar oluşabilir. Karşı tarafta herhangi ateşli bir silah olması ve kullanılması durumunda bir daha yanınızda eşiniz olmayabilir. Çocuğunuz babasız kalabilir. Ya da verilecek ciddi bir zararda maddi manevi zarara dusulebilir. Sakin kalmak ve ortamdan uzaklaşmak en iyi çözümdür. Bir anlık ego tatmini ciddi sebepler olusturabilir. Çoğu erkek kavgadan korkmaz bunu da unutmayın. Sadece hedef seçerken kadınlardan daha iyi değerlendirme yapar. Doğada güçlü olanın sürekli kendinden zayıf olana saldırması ya da kendinden güçlü olana grup halinde saldırması bu yüzdendir. İnsan olarak bizim ayrım noktamız ise aklımızı kullanarak başlamadan olayı bitirebilmektir.
Cok haklisiniz ama herters sozde bile susup gidiceksek nerde kendimizi savunma ? Kacicakmiyiz herkesden bilemiyorim tatli dille vur kir olmadan da kendimizi ifade edip karsi tarafi yumusatabiliriz netice de de hissediklerimizi belirtmis oluruz en azindan

Tamam bu sokak olayibi gectim kendini korudu cekildi bi kenara karisinin erkekle sokak kavgasini seyretti diyelim tamam ...ama ablasinin kocasiyla yaptigim tartismada en ufak bir cumle bile kurmamasina ne diyelim ya enazindan ortami yumusatmak maksatli seyler bile dememesi ..ben demiyorumki vursun kirsin doksun hic hoslanmam macodan krodan asiri fevri erkekten cunku benim babamda oyleydi ..
Evet sen de haklısın ama adam belli ki beceremiyor, ortamda bir tartışma olduğunda far görmüş tavşan gibi kalıyor. Stereotip denilen bir olay var ya yani genelleme, mesela erkek dediğin tamir yapar, futbol oynar, kadın temizlik yapar, magazin programları izler vs diye genelleme ve etiketleme yapıyoruz hayatımız boyunca. Oysa tam tersi tamir yapıp maç izleyen kadınlar var, temizlik yapıp magazin programı izleyen erkekler var. Yani bu yüzden erkektir yapması lazım diyemeyiz, adam tartışmayı beceremiyor, korkuyorsa karakteri böyledir, suçlayamayız. Biz saygı duyalım veya duymayalım ama bu hayatta korkak erkeklerde var.

Evet hic hos degil yaptigi bu yuzden bosanilirmi kisiye gore degisir ama boyle bir erkekden acayip sogurdum elin adami bana kafa tutacak kocam izleyecek yok artik orda baska tanimadigim biri gelir belki yardimci olur ama esim duracak kendinide savunmuyormus ailesi neden boyle yetistirmis ki asiri guvensiz

Evet sen de haklısın ama adam belli ki beceremiyor, ortamda bir tartışma olduğunda far görmüş tavşan gibi kalıyor. Stereotip denilen bir olay var ya yani genelleme, mesela erkek dediğin tamir yapar, futbol oynar, kadın temizlik yapar, magazin programları izler vs diye genelleme ve etiketleme yapıyoruz hayatımız boyunca. Oysa tam tersi tamir yapıp maç izleyen kadınlar var, temizlik yapıp magazin programı izleyen erkekler var. Yani bu yüzden erkektir yapması lazım diyemeyiz, adam tartışmayı beceremiyor, korkuyorsa karakteri böyledir, suçlayamayız. Biz saygı duyalım veya duymayalım ama bu hayatta korkak erkeklerde var.
Benimde kaderimde korkak bir erkekle ugrasmak varmis korkaklaein en basi hemd3 delide bile yurek var bunda sifir ya sifir

Evet hic hos degil yaptigi bu yuzden bosanilirmi kisiye gore degisir ama boyle bir erkekden acayip sogurdum elin adami bana kafa tutacak kocam izleyecek yok artik orda baska tanimadigim biri gelir belki yardimci olur ama esim duracak kendinide savunmuyormus ailesi neden boyle yetistirmis ki asiri guvensiz
Evet bastan aileden gelen bisey asiri ozguvensiz yetismis disari bile salmamislar aman bise olur aman gece serseriler gezer yani kiz cocugu gibi yetismis vee simdi cikiuor acisi adam korkak evet aama benim gibi yurekli kadina dustu bu da benim sansimmis

Walla kimse elinde ki ile yetinmeyi bilmiyor. Sende biraz huysuz sun gibi geldi bana nedense o adamdan almak zorunda olmadığın gibi cevap da vermek zorunda değildin sen kavgacı bir tipsin bence hiç gerek yok yani böyle şeylere.kocanı ille de kavgacı olsun dersen önünü alamaz yarın şiddet mağduru olarak buraya konu açarsın ...hiç gerek yok haline şükret ve sus bence...
Keske bende boyle dusunsem gercekten rahatlamak iciin kendimde hata ariyorum...ben haksizlik karisinda cok sinirlenen biriyim e hayat zaten hep haksizliklarla dolu en basitinden bu saticiya boyun egemezdim boyle bi insanim kavgaciyim evet ama neden ? Iste boyle olaylar yuzunden...boyun egmem isterse bicaklasinlar ..vursunlar..hakkimi savunma yolunda sehit olurum icin rahat giderim enazindan...

Pazar olayi tamamen anlattiginiz gibi gerceklestiyse, evet haklisiniz. Ama bana tuhaf gelen neden bu kadar cok savunulmaya ihtiyac duydugunuz. Hastanedeki olayda esinizden beklediginiz tavra bakilirsa, cok cabuk parlayan ve olaylari kavga veya siddetle cozmeye calisan biri gibisiniz. Gorumcenizin esiyle ne kadar kavga ettiniz ki olay artik neredeyse siddete gelecekti? Kendinizi surekli kavga ortamlarina sokuyorsaniz, esiniz bu huyunuzdan bikmis olabilir.

Evet bastan aileden gelen bisey asiri ozguvensiz yetismis disari bile salmamislar aman bise olur aman gece serseriler gezer yani kiz cocugu gibi yetismis vee simdi cikiuor acisi adam korkak evet aama benim gibi yurekli kadina dustu bu da benim sansimmis
En buyuk kotulugu yapmislar cocuklarina kimsede maganda gibi herkesle kavga etsin istemez sadece es degil yanimda ailem olsa biriyle tartismaya girsem ailem izlese onlara da kizarim hep kiziyoruz kadinlar siddet gorurken insanlar izliyor mudahale etmiyor diye ne farki kaliyor bu durumun ayni sey gelip mudahale edip sizi o ortamda alip gitmeliydi en azindan hadi tartisamiyor mudahil olamiyor anladik da hicbirsey yapmadan durmasi kabul edilebilir birsey degil

Biri üzerine yürüdüğünde evet tepki gösterebilirdi ama biri birşey dediğinde kavga etmek zorunda mı? Ayrıca neden eşiniz de olsa bir erkeğin korumasına ihtiyaç duyuyorsun?

Birilerine güvenerek kavga edilmez kimseyle.

En buyuk kotulugu yapmislar cocuklarina kimsede maganda gibi herkesle kavga etsin istemez sadece es degil yanimda ailem olsa biriyle tartismaya girsem ailem izlese onlara da kizarim hep kiziyoruz kadinlar siddet gorurken insanlar izliyor mudahale etmiyor diye ne farki kaliyor bu durumun ayni sey gelip mudahale edip sizi o ortamda alip gitmeliydi en azindan hadi tartisamiyor mudahil olamiyor anladik da hicbirsey yapmadan durmasi kabul edilebilir birsey degil
Degil iste kime anlatayim ben derdimi adam pasif oldugundan butun ailemin gozune girdi cirpiniyorum babama da diyorum beni savubamaiyor guvende degilim baba diyorum melek gibi kocan var diyor sus diyor...iyilik biseye yaramiyor bazen hep iyilik olmaz

Biri üzerine yürüdüğünde evet tepki gösterebilirdi ama biri birşey dediğinde kavga etmek zorunda mı? Ayrıca neden eşiniz de olsa bir erkeğin korumasına ihtiyaç duyuyorsun?

Birilerine güvenerek kavga edilmez kimseyle.
Hayir ben asla ona guvemerek kavga etmiyprum benim kavga aninda susup syeretmesine dayanamiyorum gelsin kavga dovus etsin de demiyorum oyle bi sacmalik olmaz konussin cumlw kursun en azindan

Sen eşin seni korumuyor diye kendini güvende hissetmiyorsun, ben de eşim deli dolu olay çıkaracak diye kendimi güvende hissetmiyorum. Nasıl çıkacak karanlıklar aydınlığa?
Sen kendini hic bubaltma inanki saban kilikli bir erkekten iyidir saygin olur seversin kartal gibi arkandadir digeri ise senlik bise olunca kaplumba misali kabuna girer sora pesinde gezer koca sanar jendini

Hayir ben asla ona guvemerek kavga etmiyprum benim kavga aninda susup syeretmesine dayanamiyorum gelsin kavga dovus etsin de demiyorum oyle bi sacmalik olmaz konussin cumlw kursun en azindan

Sen bir bireysin ve bunları kendin yapmalısın demek istiyorum ben de. Adamın huyu bu.

Back
X