Evet bu profil genelde çok efendi düzgün mülayim tipler olarak algılanır. Ama elini yeri geldiğinde taşın altına koyacaksın. Sesini hiç çıkarmamak mülayimlik değil.
Şöyle bir örnek vereyim bir gün eski nişanlımla bir yere yemek yemek için oturduk. Yemeğin yanında ayran alacağız. İşte sordular açık ayran mı istersiniz kapalı ayran mı diye. Nişanlım açık ayran istedi. Ben de "bir kere açık ayran içmiştim ağır bir kokusu vardı,eğer öyle bir durum yoksa açık alayım yoksa kapalı dedim. " Mekan sahibi yok kesinlikle öyle bir şikayet almadık,gönül rahatlığı ile alabilirsiniz " dedi. Yemekler geldi yanında da ayranlar.Neyse ,çok açız yemeye başladık. Ayrandan da yudum yudum içtim. Ama garip bir tat, koku var, anlayamadım. Baktım nişanlım ayranı içmedi koydu kenara. Ayran resmen gübre gibi kokuyor. Benim mide oldu alt üst. Sonra dedim ki nişanlımaadamı çağırıp durumu izah etsen de ayranı kapalı ile değiştirse. Allahım, bu çekiniyor,sıkılıyor. Gerek yok dedi. Sonra ayıp olur dedi. Onca müşterinin içinde ayıp olur dedi. Ne yapalım yani gübre gibi kokan ayranı içelim mi? Üstüne bir şey olmamış gibi parasını mı ödeyelim? Adam da fark etsin ki bir sonraki müşteriye rezil olmasın di mi? Neyse baktım diyemiyor,ben çağırdım adamı. Nazikçe durumu ifade ettim. Adam özür dileyerek ayranı değiştirdi. Ama nişanlımın ayranını değiştirmedi ve o yemekte ayran içmedi. Çünkü o halinden şikayetçi olmadı. Hakkını gereken yerde arayacaksın. Hakkını aramak ne zamandan beri ayıp olmuş değil mi? Mesela bu çok basit bir şey lakin yanımda nişanlım olduğu için sözü ona bıraktım . Ama o söyleyemedi. Ben söylemek zorumda kaldım.
Hakkını aramak illa ki kavga dövüşle olan bir şey değil. Bir bakışla, bir tavırla, bir sözle eşin yanında olduğunu belli edebilirdi. En azından "canım yanıma gelin ,konuyu uzatmanın alemi yok" deseydi. Adama da "sakin olun büyütecek bir şey yok,insanlar istediği yerden alışveriş yapabilir" deseydi. Hem tartışmamış olurdu hem de siz onun yanınızda olduğunu hissederdiniz. Sizin beklentiniz buydu bence.
Sadece bu konudan ayrılığı düşünmeyin.
Sakinleşin önce,sonra eşinize düşüncelerinizi onu incitmeyecek şekilde ifade edin.