Karisini baska erkeklerden koruyamayan koca

Bu tip kavgalara girmek ilkellik bence. Hele de adamı ilk ve son kez görüyorsan. Akıllı ve bilinçli davranmanın adı "eziklik" olmuş. Tam tersi aslan kesilmek kompleks ve ezikliktir.

En ufak şeyden kavga çıkarmak da hakkını savunmak değildir.

Bunları aşıp medenileşmesi lazım bu toplumun.

En buyuk kotulugu yapmislar cocuklarina kimsede maganda gibi herkesle kavga etsin istemez sadece es degil yanimda ailem olsa biriyle tartismaya girsem ailem izlese onlara da kizarim hep kiziyoruz kadinlar siddet gorurken insanlar izliyor mudahale etmiyor diye ne farki kaliyor bu durumun ayni sey gelip mudahale edip sizi o ortamda alip gitmeliydi en azindan hadi tartisamiyor mudahil olamiyor anladik da hicbirsey yapmadan durmasi kabul edilebilir birsey degil
Aynen oyle..birde kv de cok guzel yetostirdim oglumu kizimi diyor ve kimsenin yetistirmesini begenmiyor..cok.buyuk yanlis yetistirmis halbuki oglunu kari gibi buyutmus dizinin dibinde ...bende kalibina aldandim kim.olsa aldanir boylu poslu kasli omuzlu bise inanamiyorum ya fos cikti

Bu tip kavgalara girmek ilkellik bence. Hele de adamı ilk ve son kez görüyorsan. Akıllı ve bilinçli davranmanın adı "eziklik" olmuş. Tam tersi aslan kesilmek kompleks ve ezikliktir.

En ufak şeyden kavga çıkarmak da hakkını savunmak değildir.

Bunları aşıp medenileşmesi lazım bu toplumun.
Evet belki bilincli davraniyor ama biraz fazla bencilce degilmi

Evet belki bilincli davraniyor ama biraz fazla bencilce degilmi

Bencilce değil başını belaya soksa, hapse düşse, yaralansa, ölse, düşman sahibi olsa vs... yaşayacağınız sıkıntıları düşünün.

Asıl bencilce olan olabilecekleri düşünmeden ilkel içgüdülerle haraket etmek.

Degil iste kime anlatayim ben derdimi adam pasif oldugundan butun ailemin gozune girdi cirpiniyorum babama da diyorum beni savubamaiyor guvende degilim baba diyorum melek gibi kocan var diyor sus diyor...iyilik biseye yaramiyor bazen hep iyilik olmaz
Evet bu profil genelde çok efendi düzgün mülayim tipler olarak algılanır. Ama elini yeri geldiğinde taşın altına koyacaksın. Sesini hiç çıkarmamak mülayimlik değil.
Şöyle bir örnek vereyim bir gün eski nişanlımla bir yere yemek yemek için oturduk. Yemeğin yanında ayran alacağız. İşte sordular açık ayran mı istersiniz kapalı ayran mı diye. Nişanlım açık ayran istedi. Ben de "bir kere açık ayran içmiştim ağır bir kokusu vardı,eğer öyle bir durum yoksa açık alayım yoksa kapalı dedim. " Mekan sahibi yok kesinlikle öyle bir şikayet almadık,gönül rahatlığı ile alabilirsiniz " dedi. Yemekler geldi yanında da ayranlar.Neyse ,çok açız yemeye başladık. Ayrandan da yudum yudum içtim. Ama garip bir tat, koku var, anlayamadım. Baktım nişanlım ayranı içmedi koydu kenara. Ayran resmen gübre gibi kokuyor. Benim mide oldu alt üst. Sonra dedim ki nişanlımaadamı çağırıp durumu izah etsen de ayranı kapalı ile değiştirse. Allahım, bu çekiniyor,sıkılıyor. Gerek yok dedi. Sonra ayıp olur dedi. Onca müşterinin içinde ayıp olur dedi. Ne yapalım yani gübre gibi kokan ayranı içelim mi? Üstüne bir şey olmamış gibi parasını mı ödeyelim? Adam da fark etsin ki bir sonraki müşteriye rezil olmasın di mi? Neyse baktım diyemiyor,ben çağırdım adamı. Nazikçe durumu ifade ettim. Adam özür dileyerek ayranı değiştirdi. Ama nişanlımın ayranını değiştirmedi ve o yemekte ayran içmedi. Çünkü o halinden şikayetçi olmadı. Hakkını gereken yerde arayacaksın. Hakkını aramak ne zamandan beri ayıp olmuş değil mi? Mesela bu çok basit bir şey lakin yanımda nişanlım olduğu için sözü ona bıraktım . Ama o söyleyemedi. Ben söylemek zorumda kaldım.
Hakkını aramak illa ki kavga dövüşle olan bir şey değil. Bir bakışla, bir tavırla, bir sözle eşin yanında olduğunu belli edebilirdi. En azından "canım yanıma gelin ,konuyu uzatmanın alemi yok" deseydi. Adama da "sakin olun büyütecek bir şey yok,insanlar istediği yerden alışveriş yapabilir" deseydi. Hem tartışmamış olurdu hem de siz onun yanınızda olduğunu hissederdiniz. Sizin beklentiniz buydu bence.
Sadece bu konudan ayrılığı düşünmeyin.
Sakinleşin önce,sonra eşinize düşüncelerinizi onu incitmeyecek şekilde ifade edin.

Evet bu profil genelde çok efendi düzgün mülayim tipler olarak algılanır. Ama elini yeri geldiğinde taşın altına koyacaksın. Sesini hiç çıkarmamak mülayimlik değil.
Şöyle bir örnek vereyim bir gün eski nişanlımla bir yere yemek yemek için oturduk. Yemeğin yanında ayran alacağız. İşte sordular açık ayran mı istersiniz kapalı ayran mı diye. Nişanlım açık ayran istedi. Ben de "bir kere açık ayran içmiştim ağır bir kokusu vardı,eğer öyle bir durum yoksa açık alayım yoksa kapalı dedim. " Mekan sahibi yok kesinlikle öyle bir şikayet almadık,gönül rahatlığı ile alabilirsiniz " dedi. Yemekler geldi yanında da ayranlar.Neyse ,çok açız yemeye başladık. Ayrandan da yudum yudum içtim. Ama garip bir tat, koku var, anlayamadım. Baktım nişanlım ayranı içmedi koydu kenara. Ayran resmen gübre gibi kokuyor. Benim mide oldu alt üst. Sonra dedim ki nişanlımaadamı çağırıp durumu izah etsen de ayranı kapalı ile değiştirse. Allahım, bu çekiniyor,sıkılıyor. Gerek yok dedi. Sonra ayıp olur dedi. Onca müşterinin içinde ayıp olur dedi. Ne yapalım yani gübre gibi kokan ayranı içelim mi? Üstüne bir şey olmamış gibi parasını mı ödeyelim? Adam da fark etsin ki bir sonraki müşteriye rezil olmasın di mi? Neyse baktım diyemiyor,ben çağırdım adamı. Nazikçe durumu ifade ettim. Adam özür dileyerek ayranı değiştirdi. Ama nişanlımın ayranını değiştirmedi ve o yemekte ayran içmedi. Çünkü o halinden şikayetçi olmadı. Hakkını gereken yerde arayacaksın. Hakkını aramak ne zamandan beri ayıp olmuş değil mi? Mesela bu çok basit bir şey lakin yanımda nişanlım olduğu için sözü ona bıraktım . Ama o söyleyemedi. Ben söylemek zorumda kaldım.
Hakkını aramak illa ki kavga dövüşle olan bir şey değil. Bir bakışla, bir tavırla, bir sözle eşin yanında olduğunu belli edebilirdi. En azından "canım yanıma gelin ,konuyu uzatmanın alemi yok" deseydi. Adama da "sakin olun büyütecek bir şey yok,insanlar istediği yerden alışveriş yapabilir" deseydi. Hem tartışmamış olurdu hem de siz onun yanınızda olduğunu hissederdiniz. Sizin beklentiniz buydu bence.
Sadece bu konudan ayrılığı düşünmeyin.
Sakinleşin önce,sonra eşinize düşüncelerinizi onu incitmeyecek şekilde ifade edin.
Harika anlattij canim kesinlikle esimden beklentim buydu bi sakin olun bari deseydi adama sadece bu yemin ederim tatmin olurdum ...mesela nisanliniz ve sizin hibi evet insan yaninda erkek varken kendini ön olanda olmasini istemiyor

Bencilce değil başını belaya soksa, hapse düşse, yaralansa, ölse, düşman sahibi olsa vs... yaşayacağınız sıkıntıları düşünün.

Asıl bencilce olan olabilecekleri düşünmeden ilkel içgüdülerle haraket etmek.
Lutfen sakin olun deseydi adama hapse mi duscekti kabli bicakli kavgami olucakti..ben o cumleyle bile tatmin olurdum

Kavga mizacı olmayan bir insan demekki dışarda kavga etmek bence de doğru değil evlenmeden farketmediniz mi bu huyunu

Valla bence haklısınız.Evlilik birbirine destek olmak demektir.Siz kavga ederken izleyen Adamdan hayır gelmez.Çocuğum yoksa ayrılırdım ben olsaydım.

cok.buyuk yanlis yetistirmis halbuki oglunu kari gibi buyutmus dizinin dibinde ...bende kalibina aldandim kim.olsa aldanir boylu poslu kasli omuzlu..
"karı gibi..."??
Herhangi bir haksızlığa tepki göstermek, hakkını aramak, haksızlığa uğrayanı korumak erkeklere özel bir davranış değil, haksızlığa susmak, boyun eğmek, sessiz olmak da kadınlara has bir özellik değil. Nitekim kendiniz buna çok iyi bir örneksiniz. Eşiniz hakkında kullandığınız bu cinsiyetçi tabir kendi hemcinsleriniz için bile rahatsız edici..

"karı gibi..."??
Herhangi bir haksızlığa tepki göstermek, hakkını aramak, haksızlığa uğrayanı korumak erkeklere özel bir davranış değil, haksızlığa susmak, boyun eğmek, sessiz olmak da kadınlara has bir özellik değil. Nitekim kendiniz buna çok iyi bir örneksiniz. Eşiniz hakkında kullandığınız bu cinsiyetçi tabir kendi hemcinsleriniz için bile rahatsız edici..
Ozur dilerim cok sinirliyim suan valla cok pardon ..

Valla hiç avcı-toplayıcı yıllardaki gibi "Erkek güçlü olsun" derdim yok, gidip bizon avlamayacak sonuçta adam. Kavga etmeyen, belaya bulaşmayan erkek akıllı erkektir. Ota moka diklenen erkek salaktır, kimse kusura bakmasın. Devir berbat, yol vermediği için öldüren mi ararsın tartışma sırasında bıçak çeken mi? Ne gerek var pisi pisine kendine zarar verdirtmeye, ortalık manyak kaynıyor artık. 5 liraya niye benden almadın diyen adama bulaşılır mı? Belli ki manyak.

Bizim fakülte mezunu erkekler okul biter bitmez, ruhsatlı silaha başvuruyor. Benim sevgilim de aldı bir tane. Kızdım ne yapacaksın diye, devir kötü, millet kafamızda taş parçalıyor adamın çocukları sahipsiz kaldı diye suçlu biz oluyoruz. Trafikte, orda burda en azından tırstırır. yoksa havaya ateş ederim kaçar falan diyor. Daha geçen yemeksepetinden sipariş vermiş, restoran arayıp tehdit etmiş niye düşük puan veriyorsun diye, evini falan basmaya kalkmışlar. Ne yapayım bir güvencem olsun diyor. Millet iyice kafayı yedi.

Esiniz belki asabi insanlara uyup kavga cikmasini istemiyor ve gülüp geciyordur

Aslinda mantikli bir yol
Bazen uymamak lazim belali insanlara
Ben de uymamaya calisirim bazen

Bir söz vardir; baktin deli, dön geri..diye

Sakin olmak lazim

Tabii enisteye karsi sizi savunmasi lazim
Bu tarz konular ayri

Back
X