Yanlış anlaşılmasın onun ailesini taktığımdan dolayı değil. Sadece acaba oğullarının problem edeceğini biliyorlar da o yüzden mi istemiyorlar diye düşünüyorum .
İnşallah etmez çok istiyorum çünkü. Belki düşüncem yanlış ama 'aileme layık olmak' istiyorum.
Yok hiçbir zaman bu düşüncemi dile getirmedim ima dahi etmedim.Hayatım boşa geçmesin , çocuklarımız daha iyi şartlarda yetişsin diye çabam sadece.şimdi okuyun kariyer yapın vs bunlar iyi şeyler
ama bunu kendiniz için yapın
okuyup "ailenize layık olur"sanız bu mantığın tersi ile eşinizi ve onun ailesini o aşamaya gelince kendinize layık görmezsiniz
bu da sıkıntılara tabii sebep olur
bir de siz bu yola bir çıkın maalesef o dediğiniz mertebelere gelmek çok kolay da değil
çalışın başarın o zaman sizinle gurur duyulması gerekeceğini hissederler ama siz onları kendinizden aşağı görmezseniz
önce eşinizin ailesine ne onlar karışmasın vs demiştim de acaba bu layık olma hissinizi onlara da yansıttınız mı bir oturup düşünün derim ben
Sadece okumanın tek başına yeterli olmadığını bildiğim için ben okudum diye hiçbir zaman ego yapmadım.yalnız siz daha bir şey olmadan olunca sorun olur mu kafasına girmişsiniz.bir arkadaşım vardı ikimizde mimarlık için sınava hazırlanıyorduk erkek arkadaşı polisti.hep dert ederdi kendine ben mimar olunca o polis olmaz yakışmaz uymaz kültür farkı diye. Sonunda mimar olamadı çocuk bunun egosunun farketti de ayrıldı.
Siz dolu başak olun savrulmayın. Havaya girmeyin yüzüne vurmayın.bunları yapmazsanız emin olun kimse sizin durumunuzdan rahatsız olmaz.
Öyle bişey düşünmedim kesinlikle. Anlatmak istediğimi anlatamadım. Benim aileminde keza benimde eksik yanlarımız var kimseyi beğenmemek haddime değil.bizim de eşimle aramızda neredeyse tanıştığımızdan beri öğretim düzeyi farkı var.
benim içimdeki okuma aşkı bi türlü bitemediğinden doktoradayım şu an :)
tam 20 senedir öğrenciyim
eşim lise mezunu idi.
o da açıktan bi bölüm kazandı 4 senelik
3. sınıfta şu an.
bakalım bitirip mezun olacak umarım.
kısacası kendin için seni ne mutlu ediyorsa yap
benim maaşım da eşiminkinden 2 kat kadar yüksek
bizde hiçbir sorun olmuyor
ama aileye layık olmak için kariyer yapma fikrinde bence bir sorun var.
sanki iyi bir konuma gelirsen eşin ve ailesini beğenmeyecekmişsin gibi anlaşılıyor
Zor olduğunu biliyorum uğruna yıllarca onca emeği verdikten sonra eşim ve ailesinden tepki alırsam diye korkum.Yanlış anlamayın da denetmenlik müfettişlik bunlar çok zor kazanılan kariyer meslekleri.İdeallerinizi hayallerinizi herkese anlatır özellikle eşinizin ailesine söylerseniz onlar da tabiki ne gerek var vs.. gibi konusurlar.İlk önce sınavlara girin kazanın da sonra eşim ezilir mi vs.. diye düşünürsünüz.Özetle kazanması mülakatı geçmesi o kadar zor ki daha ortada kazanılmış bir sınavınız bile yokken şimdiden hem kendinizi hem çevrenizi stres yapmayın.
İnşallah etmez çok istiyorum çünkü. Belki düşüncem yanlış ama 'aileme layık olmak' istiyorum.
Merhaba hanımlar;
Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir sıkıntım var sizlerden fikir almak istedim.
9 yıl önce evlendiğimde lise mezunuydum eşim ortaokul terk. Benim ailemde herkes meslek sahibi avukat,hakim,doktor,müfettiş,öğretmen vs . Eşimin ailesinde ise sadece babası bankacı onun dışında kimse okumamış maddiyattan falan değil bildiğiniz okumayı sevmedikleri için okumamışlar.
Ben evlendikten sonra açıktan üniversiteyi bitirdim iktisat bölümü mezunuyum şuan,eşim hala ortaokul terk.
Bu durum ister istemez canımı sıkıyordu ama kabullendim sonuçta onu öyle kabul etmiştim.
Önümde çok güzel meslek imkanları , sınavlar vs. var.Daha 27 yaşındayım.
Ben okumayı çok seviyorum. Kariyer yapmayı çok istiyorum.Yapabileceğime dair inancım ve isteğim de var çok şükür.
Benim ailem çok istiyor güzel bi meslek sahibi olmamı,eşimin ailesi pek istekli yanaşmıyor üniversiteyi bitirdin yeter diyorlar hep laf arasında.
Şuanlık eşimde istekli görünüyor ama ben mesela müfettişlik denetmenlik sınavlarına girip kazansam mesleğe atansam bu durum eşimle aramıza girer mi? Yani kültür farkı denen durum başımıza gelir mi?Maaş farkından dolayı sıkıntı çıkarabilir mi eşim?
Bu konuları neden şimdiden düşünüyorum;yarın bir gün ben bu sınavları kazanıp güzel bi mesleğim olursa ve sonrasında bu sorunlar çıkarsa bunca emeğimi çöpe atamam ve yuvam yıkılır diye korkuyorum.
Fikirlerinizi merakla bekliyorum.
Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?