Kariyer meselesi

DeliHA35

... T Ü R K ...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
1.517
5.984
158
TAKILMAYIN HİÇ.BARİZ SAÇMALAMIŞIM.BİPOLARIM MAZUR GÖRÜN.
Merhaba hanımlar;
Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir sıkıntım var sizlerden fikir almak istedim.
9 yıl önce evlendiğimde lise mezunuydum eşim ortaokul terk. Benim ailemde herkes meslek sahibi Eşimin ailesinde ise sadece babası onun dışında kimse okumamış maddiyattan falan değil bildiğiniz okumayı sevmedikleri için okumamışlar.
Ben evlendikten sonra açıktan üniversiteyi bitirdim ,eşim hala ortaokul terk.
Bu durum ister istemez canımı sıkıyordu ama kabullendim sonuçta onu öyle kabul etmiştim.
Önümde çok güzel meslek imkanları , sınavlar vs. var.
Ben okumayı çok seviyorum. Kariyer yapmayı çok istiyorum.Yapabileceğime dair inancım ve isteğim de var çok şükür.
Benim ailem çok istiyor güzel bi meslek sahibi olmamı,eşimin ailesi pek istekli yanaşmıyor üniversiteyi bitirdin yeter diyorlar hep laf arasında.
Şuanlık eşimde istekli görünüyor ama ben mesela müfettişlik denetmenlik sınavlarına girip kazansam mesleğe atansam bu durum eşimle aramıza girer mi? Yani kültür farkı denen durum başımıza gelir mi?Maaş farkından dolayı sıkıntı çıkarabilir mi eşim?
Bu konuları neden şimdiden düşünüyorum;yarın bir gün ben bu sınavları kazanıp güzel bi mesleğim olursa ve sonrasında bu sorunlar çıkarsa bunca emeğimi çöpe atamam ve yuvam yıkılır diye korkuyorum.
Fikirlerinizi merakla bekliyorum.
Teşekkürler

Son düzenleme:
Benim eşim de lise terk ama böyle şeyleri sorun etmiyor.
Kendisine de kaç kere açıktan bitir istersen dedim yanaşmadı ama bana hiç karışmıyor bu konuda.
Avukat bile olsam sorun çıkaracağını sanmıyorum. Sen de eşini az çok bilirsin. Ona göre karar ver.
Ayrıca eşinin ailesi neden karışıyor?
Benim kv tam tersi bölümünle ilgili iş yapsan keşke diyor bana ama maalesef böyle oldu

Boşver canım sen hayallerinin peşinden git erkek tarafından ailesine de herşey olup bittikten sonra haber ver. Esin mantıklı düşünürse eğer sonra kendisi de belki devam eder.

Kim ne derse desin ya...
Ben okumak istiyorum arkadaş cahilliği cuhelalığı seçmiyorum bu kadar basit..
Eşiniz bu durumu kompleks yapan biri değilse şayet sorun olamyacaktır..

Yanlış anlaşılmasın onun ailesini taktığımdan dolayı değil. Sadece acaba oğullarının problem edeceğini biliyorlar da o yüzden mi istemiyorlar diye düşünüyorum .

Yanlış anlaşılmasın onun ailesini taktığımdan dolayı değil. Sadece acaba oğullarının problem edeceğini biliyorlar da o yüzden mi istemiyorlar diye düşünüyorum .

Problem etse eşiniz dolaylı dolaysız yoldan ima eder.
Surat yapacak diye okumaktan vaz geçmeyin derim..

İnşallah etmez çok istiyorum çünkü. Belki düşüncem yanlış ama 'aileme layık olmak' istiyorum.

Sorun çıkmaz, çıkmamalı. Aranızdaki farkı inatla belirtirse eşiniz, o yukarı çıksın. Siz neden aşağı iniyorsunuz? İnsan ilerledi diye durdurulur mu yahu? Siz okumadın demezseniz oda okudun demez. Fazla parayıda hiç bir durumda ima etmez, laf çarpmazsanız sorun olmaz.

İnşallah etmez çok istiyorum çünkü. Belki düşüncem yanlış ama 'aileme layık olmak' istiyorum.

şimdi okuyun kariyer yapın vs bunlar iyi şeyler

ama bunu kendiniz için yapın

okuyup "ailenize layık olur"sanız bu mantığın tersi ile eşinizi ve onun ailesini o aşamaya gelince kendinize layık görmezsiniz

bu da sıkıntılara tabii sebep olur

bir de siz bu yola bir çıkın maalesef o dediğiniz mertebelere gelmek çok kolay da değil

çalışın başarın o zaman sizinle gurur duyulması gerekeceğini hissederler ama siz onları kendinizden aşağı görmezseniz

önce eşinizin ailesine ne onlar karışmasın vs demiştim de acaba bu layık olma hissinizi onlara da yansıttınız mı bir oturup düşünün derim ben

Kultur farki sonradan olusan birsey degil bilgi olarak kendinizi gelistirmeniz kultur farki yaratmaz.
Sosyal statu farkiniz olur o da sizin mevkiniz ve geliriniz degisince sizinde degisip degismeyeceginizle alakali.

sınavlar çalışırken yada girmeyi düşündüğünü söylediğinde belli eder sşin halini heralde. Yada planlarını söylediğinde birşey demiyorsa sorun etmeyecektir. ailesinin lafı zaten seni bağlamasın bence.

yalnız siz daha bir şey olmadan olunca sorun olur mu kafasına girmişsiniz.bir arkadaşım vardı ikimizde mimarlık için sınava hazırlanıyorduk erkek arkadaşı polisti.hep dert ederdi kendine ben mimar olunca o polis olmaz yakışmaz uymaz kültür farkı diye. Sonunda mimar olamadı çocuk bunun egosunun farketti de ayrıldı.
Siz dolu başak olun savrulmayın. Havaya girmeyin yüzüne vurmayın.bunları yapmazsanız emin olun kimse sizin durumunuzdan rahatsız olmaz.

bizim de eşimle aramızda neredeyse tanıştığımızdan beri öğretim düzeyi farkı var.
benim içimdeki okuma aşkı bi türlü bitemediğinden doktoradayım şu an :)
tam 20 senedir öğrenciyim
eşim lise mezunu idi.
o da açıktan bi bölüm kazandı 4 senelik
3. sınıfta şu an.
bakalım bitirip mezun olacak umarım.
kısacası kendin için seni ne mutlu ediyorsa yap
benim maaşım da eşiminkinden 2 kat kadar yüksek
bizde hiçbir sorun olmuyor
ama aileye layık olmak için kariyer yapma fikrinde bence bir sorun var.
sanki iyi bir konuma gelirsen eşin ve ailesini beğenmeyecekmişsin gibi anlaşılıyor

Yanlış anlamayın da denetmenlik müfettişlik bunlar çok zor kazanılan kariyer meslekleri.İdeallerinizi hayallerinizi herkese anlatır özellikle eşinizin ailesine söylerseniz onlar da tabiki ne gerek var vs.. gibi konusurlar.İlk önce sınavlara girin kazanın da sonra eşim ezilir mi vs.. diye düşünürsünüz.Özetle kazanması mülakatı geçmesi o kadar zor ki daha ortada kazanılmış bir sınavınız bile yokken şimdiden hem kendinizi hem çevrenizi stres yapmayın.

Yok hiçbir zaman bu düşüncemi dile getirmedim ima dahi etmedim.Hayatım boşa geçmesin , çocuklarımız daha iyi şartlarda yetişsin diye çabam sadece.

Sadece okumanın tek başına yeterli olmadığını bildiğim için ben okudum diye hiçbir zaman ego yapmadım.

Öyle bişey düşünmedim kesinlikle. Anlatmak istediğimi anlatamadım. Benim aileminde keza benimde eksik yanlarımız var kimseyi beğenmemek haddime değil.

Zor olduğunu biliyorum uğruna yıllarca onca emeği verdikten sonra eşim ve ailesinden tepki alırsam diye korkum.

aileye layık olmak için böyle hırslara girmek doğru değil. istiyorsan kendin için iste. sorun burada zaten. kendin için istesen kocanın ne düşüneceğini takmazsın. ama aileye layık olma kafası olduğu için kocanla aranı bozmak istemiyorsun.. gerçekten kendin için kariyer hedefin varsa bunu kocanla açık açık konuş, hislerini isteklerini anlat. olgun biri ise konum/maaş gibi farklılıklar onu rahatsız etmemeli zaten. çevreye de kapatın kulaklarınızı. bu milletin sürekli elalem ne der kafası ile yaşamamayı artık öğrenmesi lazım.

Kimse için hayallerinizden vazgeçmeyin, hayatınızdan hiç vazgeçmeyin. Sizi olduğunuz gibi kabul edip, desteklemiyorlarsa, sizin başarınıza kendi başarısı gibi sevinmiyorsa zaten o insanlardan hayır gelmez, bunu da böylelikle anlamış olursunuz.

Benim de kariyerim var ama keşke zamanında annemi erkek arkadaşımı vs dinlemeyip daha çok uğraşsaydım istediğim yerlere diyorum sonuçta her gün eziyet çeken benim, çok daha mutlu olabileceğim bir işe her sabah gülerek isteyerek gidebilirdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…