Merhaba hanımlar;
Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir sıkıntım var sizlerden fikir almak istedim.
9 yıl önce evlendiğimde lise mezunuydum eşim ortaokul terk. Benim ailemde herkes meslek sahibi avukat,hakim,doktor,müfettiş,öğretmen vs . Eşimin ailesinde ise sadece babası bankacı onun dışında kimse okumamış maddiyattan falan değil bildiğiniz okumayı sevmedikleri için okumamışlar.
Ben evlendikten sonra açıktan üniversiteyi bitirdim iktisat bölümü mezunuyum şuan,eşim hala ortaokul terk.
Bu durum ister istemez canımı sıkıyordu ama kabullendim sonuçta onu öyle kabul etmiştim.
Önümde çok güzel meslek imkanları , sınavlar vs. var.Daha 27 yaşındayım.
Ben okumayı çok seviyorum. Kariyer yapmayı çok istiyorum.Yapabileceğime dair inancım ve isteğim de var çok şükür.
Benim ailem çok istiyor güzel bi meslek sahibi olmamı,eşimin ailesi pek istekli yanaşmıyor üniversiteyi bitirdin yeter diyorlar hep laf arasında.
Şuanlık eşimde istekli görünüyor ama ben mesela müfettişlik denetmenlik sınavlarına girip kazansam mesleğe atansam bu durum eşimle aramıza girer mi? Yani kültür farkı denen durum başımıza gelir mi?Maaş farkından dolayı sıkıntı çıkarabilir mi eşim?
Bu konuları neden şimdiden düşünüyorum;yarın bir gün ben bu sınavları kazanıp güzel bi mesleğim olursa ve sonrasında bu sorunlar çıkarsa bunca emeğimi çöpe atamam ve yuvam yıkılır diye korkuyorum.
Fikirlerinizi merakla bekliyorum.
Teşekkürler