Kariyer meselesi

bu konuda çok iyi örnekler olduğu gibi kötüleri de var.

eşinizi bilmiyoruz, siz daha iyi bilirsiniz.

ama yazdıklarınızdan eşiniz olmasa bile siz bunu dert edinecekmişsiniz gibi hissettim ben de.
 
Kadinlar zaten erkeklerden daha fazla maas alir genelde. Ozel sektorde calisiliyorsa arada ucurum bile olabilir. Bence esiniz maasi degil de ogrenim duzeyini dert etmeli. Bu devirde gencecik bir insan ortaokul terk olarak kalmamali hele ki esi bu kadar basariliysa. Naçizane fikrim esinizi okumaya tesvik edin. Ailesine nane yemek duser bu arada o kisma ancak bu yorumu yapabiliyorum
 

kız sen nerede yaşıyon?
kim fazla maaş alıyor, bizim niye haberimiz yok
 
sen istiyorsan devam et. eşini ailesine ne oluyor ki? ha ilerde o fark sorun yaratır mı bilmem. muhtemelen yaratır eğer eşinin iyi bi işi yoksa.
 
konuyu farklı yere çekmek gibi olmasın ama bu konu aklıma yaşadığım şu olayı getirdi.

Biz köyde yaşıyorduk, ben üniversite kazandım gittim falan, köyden bir arkadaşım üniversitedeki arkadaşlarıma köylü olup olmadığımı söyleyip söylemediğimi sormuştu.
Ne alaka diye düşündüm, neden söylemeyeyim ki.

hayır işin komik tarafı da üniversitedeki arkadaşlarım da tatil köyü sanmışlar ilk söylediğimde, nereden öyle bir kanı oluştuysa, sonra hayvanlar mayvanlar anılarımı anlatırken aa sen normal köyde miydin demişlerdi.

Bana çok enteresan gelmiştir her zaman, insanları böyle şeylerle değerlendirmek. Kimseyi yaşadığı yer, diploma, ailesi şusu busu ile değerlendirmem. O yüzden kişinin mesleği ve diploması ile kendini üstün görmesi veya alçak görmesi de gariptir bana göre. He tabi ki aileler çocukları ile övünür, ama onlar zaten çocukları ile övünmenin her zaman bir yolunu bulurlar değil mi :)

Şimdi siz soruyorsunuz ya, ben müfettiş olunca nasıl olacak diye, şimdikinden neden farklı olsun ki? Adam aynı adam, siz de mesleki bilgiler edinmiş olarak aynı kadın olacaksınız.

Elbette zamanla hepimiz kendimizi geliştirmeliyiz, olduğu yerde sayan kişi kaybeder, ama bu kendini geliştirmenin tek yolu da diploma değildir.

Bana siz eşinizin diplomasını arkadaşlarınıza söylerken çekinecekmişsiniz gibi geliyor, aynı benim arkadaşımın kendi üniversiteye gitse köylü olduğunu saklayacağı gibi.
Halbuki karşıdaki insan için fark eden hiç bir şey yok
 

Ben o anlamama durumlarını zor atlattım babası zamanında arabasını satmış koleje yollamış 10 gün sonra bırakmış bana o imkanlar sunulsaydı neler yapmazdım.Ama işte ailesinin kuzenlerinin hepsi öyle. İnsan olarak iyi ama eğitim yönünden çok kısıtlı. Ben çok dedim beraber okuyalım çalışalım beraber sınavlara girelim diye ama yok içinde yok.
 

Eşinizi tam tanımıyorum ama maalesef erkeklerin gururuna dokunabiliyor eşlerinin daha başarılı ve kazancı yüksek olmaları. Ama dokunmayanlar da var mı? Tabii ki. Benim evde bebek bakan tanıdığım var. Eşi de savcı. İçlerini dışlarını hiç bilmiyorum ama yine çocuk yapmaya karar verdiler. Problemli olsa böyle bir karar vermezlerdi diye düşünüyorum.

Önemli olan eşiniz sizin mutluluğunuza ne kadar önem veriyor. Her şeyi kendiniz için yapın, aile, eş bir kenara bırakın ve mutlu olun. Siz mutluysanız, onlar da mutlular. Sizin mutluluğunuzu çok görenlerle de işiniz olmasın zaten.


Çok merak ediyorum nerede okudunuz? Arkadaşlarınızın tepkisi bayağı değişik ve gerçek dışı geldi bana.
 
Çok merak ediyorum nerede okudunuz? Arkadaşlarınızın tepkisi bayağı değişik ve gerçek dışı geldi bana.

Ya dimi, bana da enteresan gelmişti.
ama arkadaşlarım biraz kalburüstü kesimlerdendi, hani hayatlarında hiç köy görmemiş olabilirlerdi muhtemelen
izmir
 
Maaşım eşimden yüksek. Hiç dert etmeyiz zaten atla deve almıyoruz.Biz bir aileyiz. Varlıkta yoklukta hep beraberiz. muhim olan bunu anlayabilmek. Hiç bir zaman senin paran benim param olmadı aramızda. O mutlu ben mutlu :)
 
Insanlik karakter cepteki paraya eldeki diplomalara bakmiyor.bakin dunyaya huzursuzluk verenler savas cikaranlar hep egitimli okumus insanlardir.okumus katil olacagina çoban olsun.
 
Esinizden cok siz sorun yapacakmissiniz gibi geldi bana.
Daha simdiden bunu sorun yapıyorsaniz ilerde durum cok vahim.
 

Hiç bir şey olmaz.
Ben 27 yıldır sürdürüyorum evliliğimi. Dediğiniz o farklar bizde var.
Siz "benim maaşım senden yüksek, kültür farkı var aramızda (gerçi siz kültür farkı demişsiniz ama tahsille kültürün alakasını ben pek kuramadım) ailen okumamış" falan derseniz sonuçlar tabi ki kötü olur.
Eşiniz de kompleks yapmazsa gül gibi geçinir gidersiniz.
Yani sizin ve eşinizin tavırları çok önemli. Siz kendinizi de eşinizi de en iyi tanıyan kişisiniz. O yüzden buna en iyi siz karar verebilirsiniz.
 
Kültür farkı okumayla olmaz. Kişinin kendini geliştirmesi ile olur.
Varsayımlarla konuşmak ne kadar doğru bilemedim.
Eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz. Mutlaka bir fikriniz vardır
 
Açık öğretim iktisat bitirip, eşimin durumu canımı sıkıyor ama öyle kabullendim modunuzu
tavır olarak ben komik buldum kusura bakmayın.
Emek vermişsiniz, eğitiminizi tamamlamışsınız saygı duyuyorum.
Fakat kariyer ve iş hayatından bi haber olduğunuzu düşünüyorum.
Ben oldum demekle olmuyor üzgünüm.
Eşiniz orta okul terk olabilir,
9 yıllık bir evlilik. Bu süre içerisinde
Çalıştı mı çalıştı. Bu kadar yıl evinize,size baktı mı baktı.
Halini tavrını verebileceği tepkileri bu kadar yıllık bir birliktelikte kestiriyor olabilmeniz gerekirdi
diye düşünmekle birlikte asıl sıkıntınızın da zaten bunlar olmadığını düşünüyorum.
Sınavınıza girin, kazanın, atanın ondan sonra gerekirse begenmezsiniz eşinizi ^^
 
Okuyan emek eden sensin hesabini yapan baskalari :) takma ilerle nereye kdr istiyosan.. esinle ilerde sorun olabilir tabii.. sen bu kdr hirsliyken onun tembel oldugunu dusunebilirsin
 
aynı şeyleri geçirmişiz aklımızdan :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…