Kadinlar zaten erkeklerden daha fazla maas alir genelde. Ozel sektorde calisiliyorsa arada ucurum bile olabilir. Bence esiniz maasi degil de ogrenim duzeyini dert etmeli. Bu devirde gencecik bir insan ortaokul terk olarak kalmamali hele ki esi bu kadar basariliysa. Naçizane fikrim esinizi okumaya tesvik edin. Ailesine nane yemek duser bu arada o kisma ancak bu yorumu yapabiliyorum
Niye lakız sen nerede yaşıyon?
kim fazla maaş alıyor, bizim niye haberimiz yok
Kadinlar zaten erkeklerden daha fazla maas alir genelde. Ozel sektorde calisiliyorsa arada ucurum bile olabilir. Bence esiniz maasi degil de ogrenim duzeyini dert etmeli. Bu devirde gencecik bir insan ortaokul terk olarak kalmamali hele ki esi bu kadar basariliysa. Naçizane fikrim esinizi okumaya tesvik edin. Ailesine nane yemek duser bu arada o kisma ancak bu yorumu yapabiliyorum
Merhaba hanımlar;
Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir sıkıntım var sizlerden fikir almak istedim.
9 yıl önce evlendiğimde lise mezunuydum eşim ortaokul terk. Benim ailemde herkes meslek sahibi avukat,hakim,doktor,müfettiş,öğretmen vs . Eşimin ailesinde ise sadece babası bankacı onun dışında kimse okumamış maddiyattan falan değil bildiğiniz okumayı sevmedikleri için okumamışlar.
Ben evlendikten sonra açıktan üniversiteyi bitirdim iktisat bölümü mezunuyum şuan,eşim hala ortaokul terk.
Bu durum ister istemez canımı sıkıyordu ama kabullendim sonuçta onu öyle kabul etmiştim.
Önümde çok güzel meslek imkanları , sınavlar vs. var.Daha 27 yaşındayım.
Ben okumayı çok seviyorum. Kariyer yapmayı çok istiyorum.Yapabileceğime dair inancım ve isteğim de var çok şükür.
Benim ailem çok istiyor güzel bi meslek sahibi olmamı,eşimin ailesi pek istekli yanaşmıyor üniversiteyi bitirdin yeter diyorlar hep laf arasında.
Şuanlık eşimde istekli görünüyor ama ben mesela müfettişlik denetmenlik sınavlarına girip kazansam mesleğe atansam bu durum eşimle aramıza girer mi? Yani kültür farkı denen durum başımıza gelir mi?Maaş farkından dolayı sıkıntı çıkarabilir mi eşim?
Bu konuları neden şimdiden düşünüyorum;yarın bir gün ben bu sınavları kazanıp güzel bi mesleğim olursa ve sonrasında bu sorunlar çıkarsa bunca emeğimi çöpe atamam ve yuvam yıkılır diye korkuyorum.
Fikirlerinizi merakla bekliyorum.
Teşekkürler
konuyu farklı yere çekmek gibi olmasın ama bu konu aklıma yaşadığım şu olayı getirdi.
Biz köyde yaşıyorduk, ben üniversite kazandım gittim falan, köyden bir arkadaşım üniversitedeki arkadaşlarıma köylü olup olmadığımı söyleyip söylemediğimi sormuştu.
Ne alaka diye düşündüm, neden söylemeyeyim ki.
hayır işin komik tarafı da üniversitedeki arkadaşlarım da tatil köyü sanmışlar ilk söylediğimde, nereden öyle bir kanı oluştuysa, sonra hayvanlar mayvanlar anılarımı anlatırken aa sen normal köyde miydin demişlerdi.
Bana çok enteresan gelmiştir her zaman, insanları böyle şeylerle değerlendirmek. Kimseyi yaşadığı yer, diploma, ailesi şusu busu ile değerlendirmem. O yüzden kişinin mesleği ve diploması ile kendini üstün görmesi veya alçak görmesi de gariptir bana göre. He tabi ki aileler çocukları ile övünür, ama onlar zaten çocukları ile övünmenin her zaman bir yolunu bulurlar değil mi :)
Şimdi siz soruyorsunuz ya, ben müfettiş olunca nasıl olacak diye, şimdikinden neden farklı olsun ki? Adam aynı adam, siz de mesleki bilgiler edinmiş olarak aynı kadın olacaksınız.
Elbette zamanla hepimiz kendimizi geliştirmeliyiz, olduğu yerde sayan kişi kaybeder, ama bu kendini geliştirmenin tek yolu da diploma değildir.
Bana siz eşinizin diplomasını arkadaşlarınıza söylerken çekinecekmişsiniz gibi geliyor, aynı benim arkadaşımın kendi üniversiteye gitse köylü olduğunu saklayacağı gibi.
Halbuki karşıdaki insan için fark eden hiç bir şey yok
Çok merak ediyorum nerede okudunuz? Arkadaşlarınızın tepkisi bayağı değişik ve gerçek dışı geldi bana.
Ya dimi, bana da enteresan gelmişti.
ama arkadaşlarım biraz kalburüstü kesimlerdendi, hani hayatlarında hiç köy görmemiş olabilirlerdi muhtemelen
izmir
Ne diyeyim, köyden güzel yer mi var ya.
Merhaba hanımlar;
Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir sıkıntım var sizlerden fikir almak istedim.
9 yıl önce evlendiğimde lise mezunuydum eşim ortaokul terk. Benim ailemde herkes meslek sahibi avukat,hakim,doktor,müfettiş,öğretmen vs . Eşimin ailesinde ise sadece babası bankacı onun dışında kimse okumamış maddiyattan falan değil bildiğiniz okumayı sevmedikleri için okumamışlar.
Ben evlendikten sonra açıktan üniversiteyi bitirdim iktisat bölümü mezunuyum şuan,eşim hala ortaokul terk.
Bu durum ister istemez canımı sıkıyordu ama kabullendim sonuçta onu öyle kabul etmiştim.
Önümde çok güzel meslek imkanları , sınavlar vs. var.Daha 27 yaşındayım.
Ben okumayı çok seviyorum. Kariyer yapmayı çok istiyorum.Yapabileceğime dair inancım ve isteğim de var çok şükür.
Benim ailem çok istiyor güzel bi meslek sahibi olmamı,eşimin ailesi pek istekli yanaşmıyor üniversiteyi bitirdin yeter diyorlar hep laf arasında.
Şuanlık eşimde istekli görünüyor ama ben mesela müfettişlik denetmenlik sınavlarına girip kazansam mesleğe atansam bu durum eşimle aramıza girer mi? Yani kültür farkı denen durum başımıza gelir mi?Maaş farkından dolayı sıkıntı çıkarabilir mi eşim?
Bu konuları neden şimdiden düşünüyorum;yarın bir gün ben bu sınavları kazanıp güzel bi mesleğim olursa ve sonrasında bu sorunlar çıkarsa bunca emeğimi çöpe atamam ve yuvam yıkılır diye korkuyorum.
Fikirlerinizi merakla bekliyorum.
Teşekkürler
aynı şeyleri geçirmişiz aklımızdan :)Açık öğretim iktisat bitirip, eşimin durumu canımı sıkıyor ama öyle kabullendim modunuzu
tavır olarak ben komik buldum kusura bakmayın.
Emek vermişsiniz, eğitiminizi tamamlamışsınız saygı duyuyorum.
Fakat kariyer ve iş hayatından bi haber olduğunuzu düşünüyorum.
Ben oldum demekle olmuyor üzgünüm.
Eşiniz orta okul terk olabilir,
9 yıllık bir evlilik. Bu süre içerisinde
Çalıştı mı çalıştı. Bu kadar yıl evinize,size baktı mı baktı.
Halini tavrını verebileceği tepkileri bu kadar yıllık bir birliktelikte kestiriyor olabilmeniz gerekirdi
diye düşünmekle birlikte asıl sıkıntınızın da zaten bunlar olmadığını düşünüyorum.
Sınavınıza girin, kazanın, atanın ondan sonra gerekirse begenmezsiniz eşinizi ^^
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?