Kariyer Planı...

Aynen bu konudan sonra ben de tereddüte düştüm..kariyer okuyarak yapılmıyor demek ki

Lise mezunu olarak en az 3 bin istiyorsunuz, pazarlık payı olsun diye ve kabul ediyorlar. Vay anasını. Bize diplomayı boşuna rulo şeklinde vermiyorlar

noktası virgulune kadar katılıyorum.. nasıl olabılıyor bu .. Acaba biz mi cok mütevazi ve kanaatkar davranıyoruz hem iş bulamayınca sucu devlette degıl kendınızde arayın dıyor hemde ne okuyabılırım dıyor buarada egıtım durumu önlisans mezunu yazmıs

15 yıldır okul ev dershane arası gidip geldim. Sınavlara hazırlanırken psikolojim bozuldu, saçlarım döküldü, kel kalma tehlikesiyle karşılaştım. Hayatımızın 3 saatlik bir sınava bağlı olduğu dusuncesiyle ya başaramazsam yıllarım gitti diye düşünerek kendimi yedim bitirdim. Arkadaşlarım ben çalışırken inek diye seslenirlerdi, ben çalışırken onlar yiyip içip gezerlerdi, okuyana salak gozuyle bakarlardı. Onca yıl boşa harcanır mı derlerdi. Üniversiteyi kazandım, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden inşaat mühendisi olarak bu sene mezun oldum. İş bulamıyorum, aradığım işi bulamıyorum evet. Çunku benim seçme şansım var. Ne iduğu belirsiz bir insan değilim muhendisim, bir sıfatım var. Diploma herşey değildir diyenlere soyluyorum gelin mühendislik yapın o zaman, madem herşey diploma değil gelin doktorluk, öğretmenlik yapın. Yapabilecek misiniz? Hayır çunku diplomasız bir mühendis olmaz. Madem o kadar kolaydı diploma almak, üniversite okumak o zaman herkes yapsaydı, herkes yata yata geçseydi..

Çok çalışkan, hırslı ve zeki hanımefendi; lise mezunu olarak namusuyla kariyer yapmanın bu devirde tek yolu var. O çok kolay gördüğünüz, bir sürü dediğiniz üniversitelerden birini kazanmak. Daha garanti olsun istiyorsan yabancı dille eğitim yapan üniversitelerden birini kazanmanız daha da garantili olur. Siz nasılsa hazırlandığınız sene kazanır, dört yılda da bitirirsiniz. Bunun üstüne de iki yıl yüksek lisans yaparsanız sizin gibi biri için kariyer garantidir.
Siz hiç gazete de okumuyorsunuz sanırım. Öğretmenlik mezunu atanamayan bir sürü öğretmen pazarcılık yapıyor, çok mühendis bin tl maaşla çalışıyor. Bugün bir gazete de vardı, üç üniversite mezunu bir kadın geçici işçi olarak çalışıyor elinde kazmayla yol kazarken fotoğrafını koymuşlar.
Lütfen biraz saygılı ve düşünceli olun.

ben kkda yazan her şeye inansaydım dayımı bile bulurdum burdan es geçiyorum söylediklerini. bu kadar kolaydıysa o kadar niye işsiz. adamlar mühendisi 2 bin liradan aza çalıştırıyor. hey yavrum her şey hayallerdeki gibi değil...

İstanbulda her ilçeye 2şer üniversite düştüğünden beri diplomanın da, aöf sisteminin getirdiği eğitimin kalitesizliğiyle de bizi bitirdiler. Boşverin okumayın siz üniversite, konu sahibesi.

İstanbulda her ilçeye 2şer üniversite düştüğünden beri diplomanın da, aöf sisteminin getirdiği eğitimin kalitesizliğiyle de bizi bitirdiler. Boşverin okumayın siz üniversite, konu sahibesi.

Her şeyin özellikle değersizleştirildiği bir dönemde bütün üniversitelerin aynı statüye konulması olağanlaştı. Ama o sonradan açılan iki yıllık bölümlerin ağırlıkta olduğu vakıf üniversiteleri değil kast edilen yada aöf bölümleri. Kaliteli eğitim veren köklü üniversitelerin mezunlarını o bahsettiğiniz üniversitelerin mezunlarıyla aynı kefeye koymasanız keşke...

Boyle konulari insanlarin sinirlerini ziplatmak icin aciyorlar sanirim. Ne hakla botle hakaretvari konusuyor bunlar? Umarim banlari uzun surelidir. Bende lise mezunuyum ama insanlarin kalkip universite mezunlarina yok avm de calis, yok sunu yap bunu yap demesine cok kiziyorum. Niye yapsin? Bosuna mi okudular? Bi tip fakultesi mezunu, hukuk mezunu gidip tezgahtarlik yapiyor mu? Ya da onlara git avm de calis deniliyor mu? O zaman bi muhendise, isletme mezununa vs vs neden bu tur seyler soyleniyor? Herkes en iyi bildigi isi yapmali. Bizim ulkemiz zaten IS EHLINE YAPTIRILMADIGI icin bu halde. Dort bes sene geceli gunduzlu ders calisan, sirf bu yuzden sosyal hayattan mahrum kalan bir muhendise git tezgahtarlik yap derseniz, yapmak istese de yapamaz zaten. Iyi bir satis yapamayacagi asikar. Bi tezgahtar da kalkip bir muhendisin isini yapamaz. Bizim insanlarimiz da cins hakkaten. Herkes en iyi bildigi isi yapmali diye dusuneceklerine, onune gelen her isi yapmali herkes diye dusunuyorlar. Bu kafayla bi gidim yol kat edemeyiz.

üni mezunu çoğu arkadşm utanıyor okumasak neyse ama okuyupta kasiyer oldum diyemiyorum diyorlarlar ve çok haklılar. o 3 binlik işi çok merak ettm biz niye bulamadık. lise mazunu yapabiliyosa üni mezunları da hayli hayli yapar. ibf mezunu bi sürü insan asgari ücretin bi tık üstünde çalışıyor onlar mı çok yeteneksiz siz mi yeteneklisiniz çözemedim

Simdiiii soyle soyliym, benim ilk calistigim firmada universite mezunu olmayan ama 4 yildir isin icinde olan bi cocuk vardi ingilizcesi de yoktu ben ingiliz dili uzerine bi bolum okumama ragmen o benim abartmiyorum 4 katim kadar bi maas aliyodu, daha ust seviyedeydi, cunku tecrubesi vardi. Diplomaya bakmiyorlar canim, isini biliyorsan sorun yok.

ya bi bırakın allasen. ben de mühendislik okudum dereceyle girilen bir okulda. okumak dedigin kolay bir iştir, zor diyene şaşarım. yata yata bitmiyor elbette ama çok zor bir işmiş gibi de anlatmayın burada. yüksek lisans da doktora da kolaydır aynı şekilde. hadi üniversite görmeyenler inanır belki de bana anlatma bari...

üniversite sınavında derece yapanları da zeki bulmuyorum ben. sınavda derece yapanlar zeki mi ya da derece yapamayanlar geri zekalı mı? hiç ilgisi yok. insanların ilgisi, egilimi, becerileri farklı faklıdır. sen bunu 3 saatlik 5 seçenekli sınava indirgeyip de ''burada derece yapanlar zekidir, digerleri ise embesildir'' çıkarımını yaparsan ben buna gülerim. aynen IQ testi gibi... IQ testi de saçmalık. IQ testiyle zekanın ölçülebilecegine inananlara da gülüyorum.

sen üniversite okumuşsun, kendini zeki de görüyorsun belki ama hayatın gerçeklerini daha anlayamamışsın, basit kurallardan dahi bihabersin maalesef.

Offf bee iste aylardır beklediğim cevap :) bende mühendislik okuyorum ama sınav zekaya Göre bi sıralama yapmıyor elbette.

O zaman iş bulamıyorum demeyin. 'Aradığım işi bulamıyorum bulduklarımı beğenmiyorum deyin.'
İşsiziz ah vah diye kimseye kendinizi acındırmaya çalışmayın kimseyi de kandırmayın
mühendislik okums biri mühendislikte iş bulamıyorsa iş bulamamış olur.. neden satış danışmanlıgına baksın... çok garipsiniz.

Üniversite okumak kazanmak zeka göstergesi olmayabilir doğrudur, ama en iyi üniversiteleri veya en iyi bölümleri bitirip iş bulamamak ya da çok düşük ücretlerle iş bulmakta gerizekalılık göstergesi değildir..

Aynı okulda benden daha başarılı olmayan kendisinden her alanda kendinden başarılı olduğum biri,sırf eniştesi mühendis diye Türkiyenin en iyi firmalarından birinde çalışıyorsa,bu onun zeki olduğu anlamına mı gelir !!!Bu onun torpilli olduğu anlamına gelir..Malesef ki mühendislik veya özelde iş imkanı olan bir bölümden mezunuysanız, çok azı hariç, ilk işinizi tanıdıkla bulursanız iyi şartlarda başlarsınız,kendiniz bulursanız en kötü şartlar olur veya iş bulamazsınız..Türkiyenin şartları malesef bu şekilde ve tamamen haksızlık!!

mühendislik okumak için belli bir zeka gerekir ama bu mühendislik okumayanın gerizekalı olduğu anlamına gelmez. Tekrarlıyorum mühendislik okumak için BELLİ DERECEDE ZEKA gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…