Kariyer Planı...

zeka konusunu açan konu sahibi
iş bulabilmeyi zekayla bağdaştıran da kendisi
ama burada insanlar dirsek çürütüp üniversite mezunu oldukları için gerizekalı muamelesi görecekler nerdeyse
ilginç...

Ben aslinda soyle insanlarin birbirinden cok zeki ya da uatun.oldununa bu yuzden farkli.konumlarda oldugunu dusunmuyorum. Bu tamamen tercih ve emek meselesidir. Herkes tercih.ettigi meslegi ya da.is hayatini yasiyor. Unitersite.mezunu olanlar daha.iyi kosullarda calismak icin zamaninda gencken gezip tozmak ya da.hemen calisip para kazanmak.yerine biraz daha o kiymetli zamanini ders calismaya harcamostir ve istedigi iste calosmayi biraz dha hakediyordur o yizden is begenmeme soz.konusu degil. Ama gidip avm de calismayi haketmiyordur.
Konu sahibi madem bu kadar hirslisiniz o zaman acikogretim degil orgun ogretime girin. Cunku acikogretimi bitirmis olmak su an.oldugumuzdan daha ustun.hissettirmeyecektir. Hatta.mumkunse yapabiliyorsanoz.lisans yapin.ustune.losans ustu ve.doktora yapin.ancak.oyle tatmin.olursunuz ve belki bi daha gidin.avmde calisin.demezsiniz...
Kolay gelsin.size...

mühendislik okumak için belli bir zeka gerekir ama bu mühendislik okumayanın gerizekalı olduğu anlamına gelmez. Tekrarlıyorum mühendislik okumak için BELLİ DERECEDE ZEKA gerekir.

ya sen degil miydin ''bu ülkede zeka para etmiyor, mühendislik okumak için zeka gerekir'' falan diyerek kendini yüceltmeye, zeki göstermeye çalışan? şimdi de ''belli bir zeka'' mı oluverdi,? çevir kazı yanmasın yani

ona bakarsan her şey için belli bir zeka gerekiyor. diger meslekleri geçtim, yürümek için, yemek yemek için, konuşabilmek için de belli bir zeka gerekiyor. ama kimse çıkıp da konuşabildigi için ''ben çok zekiyim, bu ülkede zeka para etmiyor goddamit'' havalarına girmiyor.

Aslına bu para meselesi değil ,yoksa 3000 tl maaş alan konu sahibi neden üniversite bitirmek istesin ki,statü meseleli..Mesela yıllarca çalışmış bir tekniker 3.500 tl maaş alıyor ama yeni gelen 1700 tl maaş la çalışan mühendis onun amiri oluyor ve bu durum çok parayla düzelecek bir durum değil..

iyi bölüm bitirip de iş bulamayanlara geri zekalı demem ama, iyi bölüm bitirip de kendisini işe alınması mecburi şahıs zannedenleri komik bulurum. bazıları diplomanın mantıgını bile kavrayamamış, bi de üniversite mezunuyum diye bi garip havalardalar ve bu çok kötü bir şey aslında. hani okumasa daha iyiymiş derim böylelerine. çünkü okumamış olsa en azından havalara girecegine gider bir işe girerdi üniversite okumak bazılarında ters etki yaratıyor işte böyle.

torpil meselesi var ama herkes de böyle degil. bak ben torpille girdim çünkü abimin yanındayım, aslında buna torpil de demem ya neyse... ama işin başlarında da az çok yardım etmişligim var yani... ama abim yoktan var etti resmen. o yüzden ''başarılı olmak için şöyle şöyle yapacaksınız'' gibi nutuklar atamam kendimi bir halt zannedip. ama yakınımda iyi bi örnek var o da abim ve onun işini nasıl kurdugunu adım adım ben gördüm. kendi çevresini kendisi yarattı. illa torpil gerekmiyor yani.

Kendin söylüyosun abinin yardımıyla girmişsin ve illa torpil yok diyorsun madem öyle kendi çabanla girseydin.. bizim abimiz yok canım biz kendi çabamızla bulduk bişeyler..sen hangi bölüm mezunusun ?

Kendin söylüyosun abinin yardımıyla girmişsin ve illa torpil yok diyorsun madem öyle kendi çabanla girseydin.. bizim abimiz yok canım biz kendi çabamızla bulduk bişeyler..sen hangi bölüm mezunusun ?

hazır abimin yanında iş varken niye gideyim başka yere? sırf sen torpil demeyesin diye mi ben diyorum ki ben torpille girdim ama abim kendi çabasıyla kurdu ne kurduysa. o torpil falan istemedi kimseden. yani gerek yok illa torpile. açık söylemek gerekirse şu an ben de istesem istedigim yerde iş bulurum çünkü ben de epey çevre edindim hem okuldayken hem okuldan sonra.

Abinin emeğine saygı duyarım ama sen hazıra konarak oturduğun yerden iş bulamayanları eleştiremezsin,bazı diplomaları gereksiz bulamazsın.. hem hazırcısın hem de milleti eleştriyorsun hayat sana güzel..

Abinin emeğine saygı duyarım ama sen hazıra konarak oturduğun yerden iş bulamayanları eleştiremezsin,bazı diplomaları gereksiz bulamazsın.. hem hazırcısın hem de milleti eleştriyorsun hayat sana güzel..

niye hazırcı olayım abimin işi ve işi daha kurmadan önce ben de yardım ettim az çok. emegim var diye söylemiyorum ama bulundum yani süreçte az veya çok. hazırcı durumuna düşmemek için illa gidip başka yerde mi iş bulmalıydım. bi bırak allasen ya. zaten mühendislik de yapmıyorum, abim yapıyor. yaptıgım işin okudugum bölümle yani mühendislikle zerre kadar ilgisi yok.

iş bulamayanları da eleştirmiyorum. kendisini işe alınması mecburi şahıs olarak görenleri eleştiriyorum. sırf ünv mezunu diye bu havalara girenleri yani...

Hayır tabiki de abinin yanında çalışmaman saçma olur ama ben de diyorum ki herkes senin kadar şanslı olmayabiliyor o yüzden diğer kişilerin yerine de koy kendini..Türkiye de yeterince değer verilmiyor eğitim görmüş kişilere iş imkanları yeterli değil.Her bölüm tabiki de iş bulamayabilir ama bu da haksızlık çünkü yıllarca emek veriyosun ailen para döküyor karşılığı bomboş bu çok üzücü bir durum..

Kizlar,

Birakin tartismayi bence. Cunku buna hayat deniyor. Uzuluyoruz ama yapicak hic bir sey yok. Yurt disina cikmanizi tavsiye ederim. Burda isinizde iyiyseniz, gerekli donaniminiz varsa is bulma sansiniz cok daha yuksek. Turkiye de bir cok sirket kopyala yapistir uzerinden calistigi icin, ve Ar-Ge leri olmadigi icin universite mezunu yada iyi bir egitim almis teknik elemana(yani muhendis, yada doktorali bilim adami) ihtiyac duymuyor, onlara o isi mekanik olarak ogrenmis bir teknisyen yetiyor.

O yuzden yapicak hic bir sey yok.

PS: Konu sahibi deyilde baskalari demisler bence yok universite mezunlari Avm de calissin diye.

Ayrica, 3000 tl maas almasina sasirmamak lazim, sonucta o isini iyi yapmasa isverenlerin isleri bozulur, ozellikle isyerlerinde sekreterlere iyi maas verilmesi bence mantikli ve normal. Benim isyerim olsa ben de aynisini yapardim. Iyi bir sekreter onemlidir arkadaslar, yoksa ister muhendisin iyi olsun, ister elemanlarin iyi olsun bu hic bir ise yaramaz. Bu kadar basit.

Keske kizin ustune cok fazla gidip ban yedirtmeseydiniz.

Son düzenleme:
bende tekstil laborantıyım ayrıca açıköğretim işletmeye devam ediyorum.fakat 4 yıldır avmlerde çalışmak zorundayım çünkü iş yok.
yaptığım işten gocunmuyorum aksine sabah 10 aksam 10 çalışıp koli taşımak,kaprisli insanların lafını çekmek,evrak düzenlemek ve verilen belli hedefi gerçekleştirmek aynı andada evli olduğun için gece eve geldiğinde ayakların şişmiş vaziyette ev işlerini yapmaya çalışmak her yiğidin kolay kolay harcı değil
ben kendimi geliştimedimmi evet ingilizcekurslarına,bilgisayar kurslarına seminerlere falan katıldım ama iş bulunmayınca bulunmuyor
işsiz o kadar çokkki avm die başvuru yaptığınızda sanki ceo işe alır gibi davranıyorlar
ve bunların en acısıda insanlar alışverişe geldiklerinde sanki karşısındaki cahilmiş gibi davranmaları
tabiki herkez diplomalı olacak die bir kural yok hayat ne getireceği belli olmuyor.
özet olarak şu konu sahibi bence işine dört elle sarıl

Ya senin algılama problemin mi var? ben kendimi zeki göstermeye çalışmıyorum iyi oku. mühendislik için zeka gerekiyor ve diğer meslekler için de öyle. Ama evet para etmiyor çünkü değer görmüyoruz. Burda çelişki nerde söyler misin? Biraz daha konuşursan gerçekten mühendislik için zeka gerekmiyormuş diyeceğim.

ya mervecik sen neyin tartışmasını yapıyorsun? Burda insanlar farklı lisanlar biliyor,mesleki bilgileri tam,üstüne yüksek lisans yapan var...Tabi ki işe girmeyi hakediyor. Tabi ki yüksek hayat standartlarını hakediyor. Daha ne yapsın amuda mı kalksın? Ne yani ne yapsın söyle de bilelim,torpil mi bulalım? Emek vermişiz ya,manevi,maddi...Devlet bana bunların geri dönüşünü yapmak zorunda,iş imkanı vermek zorunda tamam mı? sosyal devlet olmak bunu gerektirir. Nedir yani seni rahatsız eden anlamadım.

hala mühendislik için zeka gerekiyor diyorsun. ben de diyorum ki yemek yemek için de gerekiyor zeka. eee yani? niye mühendislik için zeka gerektigini söylemeye devam ediyorsun? çünkü mühendislik için çok zeki olunması gerektigini ve dolayısıyla kendinin de epey zeki oldugunu anlatmaya çalışıyorsun. çevir kazı yanmasın olayına girme hiç.

mühendislik okumanın zeka ile falan ilgisi yok. mühendislige merakın vardır (ya da çevreden ya doktor ol ya mühendis laflarıyla büyümüşsündür, vizyonun o kadarla sınırlıdır), okuluna gidersin, egitimini alırsın bitti gitti. bu kadar. sen tutar ayrıca zeka gerektiriyor dersen bunun ne amaçla söylendigi bellidir, hiç çevirme kazı.

yav seninle zekamı mı tartışacağım,cidden algılama problemin apaçık ortada zira hala ''epey zeki olduğunu söylemeye çalışıyorsun'' diyosun. Ayrıca mühendislik için çok zeki mi olunması gerekiyor dedim? zeka gerekiyor dedim. Ve evet gerekiyor. Diğer bölümleri okumakta da gerektiği gibi. Herkes okuyamaz arkadaşım bu bir gerçek. Her meslekte farklı zeka türleri gerekir,sayısal zeka,sözel zeka,görsel zeka vs. tamam mı? Ve de eğitimini alıp mühendis olursun ne ya? anlamıyorsa okutulan dersleri ne olacak? hayret bişey tutturmuşsun ''zeki'' olduğunu söylemeye çalışıyosun diyosun. Zorun ne kardeşim, ben burda ''zekiyim de zekiyim'' diye dolanmıyorum Ne zoruna gitti söyle valla bak,kendini zeki bulmuyor musun da,buna takılıyosun. Özgüven eksikliğin varsa yardımcı olalım

iş yok arkadaşım iş yok .tamam mı?

bu ülkede zeki olmak zararlı,mühendisim,3bin tl yi bırak;2bin görmedim daha,yazık....

şu mesajına bakınca neyi kast ettigin anlaşılıyor. çevir kazı çevir.

sadece diploma ile zeki oldugunu zannetmen, yüksek yaşam standardı hak ettigini düşünmen falan... bunlar komik şeyler. diploma ile kandırılmak diye buna diyorum işte.

Diplomayı bedava vermediler arkadaş ben emeğimle aldım. Ayrıca kendimi de zeki bulurum evet zoruna giden ne? Bu konuda bi yaran mı var,zekan mı aşağılandı senin Senin gibi hazıra oturamadık maalesef. İşsiz kalma,iş arama stresi çektik, özel sektörde çektiğimiz sıkıntılardan bahsetmiyorum bile. Gerçek hayattan bihabersin konuşup duruyosun. Tuzun kuru tabi. Kim yüksek hayat standardı hakediyormuş o zaman bi söyle bakalım, torpilli olan mı? yalakalık yapan mı? yoksa emek harcayan mı? Boş konuşup durma allasen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…