Kariyer Planı...

benim zekam aşagılanmadı, kendini bu kadar zeki görmen komedi diyorum sadece. mühendislik okudum hııı... yani dolayısıyla über zekiyim havası. sonra da buna dayanarak ''ben yüksek standartları hak ediyorum'' havası... sonra da ''biz yüksek şahsiyetlere deger verilmiyor'' sitemi...

madem o kadar zekisin, herkesin mühendis olamayacagını da bilmen lazım. her önüne gelen mühendislik okursa mühendisligin degeri düşer, basit mantıksal şeyi ögrenememişsin henüz. herkesin mühendislik okudugu ortamda bir mühendis olarak sen neden yüksek yaşam standardını hak edesin ki? seni çogunluktan ayıran ne acaba?

mühendislik okuyup gerçekten iyi olanlar var. onlar da iyi maaş alıyorlar sen hiç merak etme.

Offf he kardeş hee. Sana mı anlatcam beni çoğunluktan ayıran ne? ne oldu beni işe mi alcan? tamam valla gına geldi senden bi sus

Bu kadar iyi bir işe sahipsiniz madem yazım ve noktalama konusunda neden bu kadar zayıfsınız?

Kariyerden önce yanlışlarınızı düzeltin bence.

Ama bağlacı "amma" diye kullanılmıyor artık, misal.

Bu insanlar 4-5 sene okuyo is bulamiyo ve siz is begenmiyorsunuz diyosunuz satis elemani olmak icin mi onca sene okuyolar az vicdanli olun.

Eşim satış danışmanı, bir AVM de çalışıyor, üniversite mezunu değil; fakat çalışma arkadaşları üniversite mezunu.

Bir arkadaşı genel müdürlüğe geçti, bir başkası mağaza müdürü oldu ya da e-satış eğitimi alıp farklı departmanlara geçtiler.

Eşim de mağaza müdürü olmayı hedefliyor.

Bence bir üniversite mezunu satış elemanı da olabilir, ilerleme imkanı olan bir meslek.

Sizi alıntıladım ama genel bir bilgi vermek istedim bu konuda, yardımcı olabilmek adına.

arkadaşın konusu sidik yarışına dönmüş

özür borçlu olunduğunu düşünüyorum kendisine

ayrıca

'' kendini akıllı sanan herkes aptaldır''

ben demiyorum voltaire demiş

Kişi istediği halde uzmanlık alanında tatmin edici bir işte çalışamıyorsa o ülkede işsizlik vardır.
Kişi uzmanlık alanının dışındaki işlerde çalışmak zorunda kalıyorsa o ülkede işsizlik vardır.
Kişi uzmanlık alanındaki bir işte açlık sınırlarında veya altında çalıştırılıyorsa o ülkede işsizlik vardır.

Insanlar sevdikleri emek verdikleri bolumun meslegini yapmali bence mecburiyetten gidip satis elemani olmak cok kotu bir durum . Esinizin arkadaslari belli ki severek yapiyor durumdan rahatsiz degiller ama bu herkes icin gecerli degil ki .

Yine beni şoke eden konulardan biri daha

İnanamıyorum arkadaşlar, ne zaman bu kadar tahammülsüz olduk birbirimize? Biri diğerine "işsizim diye ağlama" der, öbürü "ben vasıfsız değil mühendisim" diye cevaplar Vasfımız insan olmaktır, ne zaman doktor, mühendis ya da yönetici asistanı olarak değiştirdik bunu

Bazı "üniversite mezunu" arkadaşların yazdığını sarsılarak okudum hakikaten

Neyse seda arkadaşım, siz de tercih edeceğiniz bir bölümü okuyun. Üniversite mezuniyeti alacağınız maaştan dil tazminatınıza, edineceğiniz unvana kadar pek çok şeyi etkiler. Benim çalıştığım yerde zamanında işe alınan mühendislik dışı bölüm mezunlarına yılla hak ettikleri kıdemi vermiyorlar mesela.

benim karşılaştıgım şirket sahiplerinin çogu ortaokul, ilkokul mezunu falan ya. bu yüzden para kazanmakla diplomanın bir ilgisi yok. hatta şirket sahibini geç adam bilinen bir şirkette üst düzeyde sorumlu, normal mühendisin 10 katı maaş alıyordur abartısız ve adam ilkokul mezunu. yani sadece şirket sahipleri degil, şirketin yöneticileri arasında da var ünv diploması olmayan. bunları birebir görüyorum. adam işinde yavaş yavaş yükselmiş gitmiş diploması yok elinde.

ortalık bu kadar mühendislik mezunu kaynarken hala mühendislik peşinde koşarsa insanlar elbette iş bulamazlar. göz göre göre yani...

eger ille de mühendislik yapmak istiyorsanız gidin çevre edinin, birinin yanında parasız işe girin ögrenin vs... ünv boyunca kafayı kitaba gömüp sonra da çok emek verdik falan demeyin. o kadarını herkes yapıyor. diplomayı alıyorlar sonra küçük dagları ben yarattım edasıyla garip garip haller. işsiz kalırlar tabi ki. herkes mühendis olamaz sonuçta. ama tabi diplomanın saygıdeger bir şey olduguna inandırmışlar bunları, onlar da öyle zannediyor. verdikleri etiket sahte işte yahu. bu kadar da kör gözlü olmayıverin. sırf diploman, sertifikaların var diye sıcak, ferah ve geniş odanda,masa başında birilerine emir yagdır diye sana ayda 10bin tl maaş vermez kimse. gerçek hayat böyle degil.

bunu söyleyince de suçlu olduk iyi mi lise mezunu sekreter 3bin degil 7-8bin bile alır. hiç anormal degil.

Benim tanidigim magaza muduru arkadaslarimdan hicbirisi universite mezunu degil. Biri Carsi magazasinin bir subesinde mudur, digeri Kigili'nin, bir baskasi Vakko'nun, oburu unlu bir ayakkabi magazasinin.. Magazacilik universite mezunlarinin aradigi is turu degil, haftasonu yok, calisma saatleri aksam 10lara kadar, haftada 6 gun.. Yeni baslayanlarin maasi dusuk, sonradan artiyor, primleri ile de birseye benziyor ama cazip bir meslek degil, mudur olarak bile..

Ben zaten aynı kefeye koymadığımdan böyle bir yorumda bulundum, yanlış anladınız sanırım.

QUOTE="dumanseda122, post: 37494102, member: 626254"]hayır işimden çok memnunum hatta hergün koşa koşa geliyorum haftasonlarını sevmiyorum[/QUOTE]
Bende haftasonlarina bayiliyorum. Hatta bir bayiliyorum pzt ise gec kaliyorum. Patron kapida bekliyor tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…