- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
- Konu Sahibi braindamage
-
Merhaba arkadaşlarım, ablalarım..
21 yaşında genç bir mühendisim ama henüz çalışmaya başlayamadım.. Çünkü hala ne yapacağıma karar vermiş değilim. Özel sektörde çalışma şartları çok ağır, işten geliş saatleri belli değil, pazar günleri bile tatil olmayabilir. Devlette ise şartlar özele göre iyi, fakat girebilmem için KPSS ye güzelce çalışmam lazım. Bir diğer seçenek de üniversitede öğretim görevlisi olmak. Onun için de ales ve yds sınavlarına girmem gerekiyor. O da çok kıymetli görevlerden.. Ama bir türlü karar veremiyorum. Bir yandan hemen işe başlamak istiyorum tabi bu durumda sadece özel sektör var, bir yandan da akademisyenlik veya devlet memurluğu var ama bunlar için en az 6 7 ay beklemem gerekiyor.. O kadar kararsız bir insanım ki neyin daha dogru oldugunu goremiyorum bazen sizlere danışmak istedim..
Belki doğruyu bulmama yardımcı olursunuz, belki sizim de başınızdan geçmiştir :) Teşekkürler şimdiden..
Eğer yüksek lisans yaparsam devlet memurluğunu yapabilirim bir sorun çıkmaz çunku okul zamanları izinli sayılıyor, özel şirketler çok zor izin veriyorlar o yüzden yüksek lisans+devlet olursa başka hiçbirşey duşunmeyeceğim :) biraz zor ama dediğiniz gibi emek harcamadan hiçbirşey elde edemiyoruz..Sadece harekete geçmelisin...
kpss ile devlete atansan eş zamanlı yükseklisans yapabilir misin araştırmalısın...
özel sektörde buna müsade edeceklerini hiç sanmam...
kuzenim yükseklisansa başladı dondurdu
özel bir şirkette bir yıl yurtdışında çalıştı memnun kalmadı şimdi yükseklisansa devam edecek
engelleri değil tercihinin kazançlarını düşün
illaki emek harcayacaksın
Çok haklısınız, oğrencilik döneminde baya onem veriyorduk hocaların goruşlerine fakat şimdi duşununce yanlış düşündüklerini görebiliyorum. Çok şukur ben memurluk da akademisyenlik de yaparım diyorum sadece özel sektör ilerde sorun çıkarır diyorum sanırım öyp ye ağırlığımı vereceğim bu saatten sonra.. :)Bu o kadar göreceli bir durum ki bu yorumlardan yola çıkmayın kesinlikle çok büyük hataya düşersiniz. Şimdi burada özelde çalışan özelde çalışma devlette çalış, devlette çalışan devlette çalışma özelde çalış, akademisyen olan da özelde/devlette çalış aman aman der. Türkiye'de halinden memnun olan insan bulmak bir hayli zor o yüzden meslek erbabının kişisel fikri sizin kriteriniz olmasın. O akademisyen olmayın diyen hocalarınızın çoğu hayatını memnuniyetsizlik üzerine kurmuş kendine uygun olmayan bir durumun içine belki de sırf prestijli ya da kendilerine göre daha kolay ulaşılabilir olduğu için girmişlerdir. Siz sadece kendinizi dinleyin bu konuda. Aynı koşullarda mesleğini severek yapan birisi halinden gayet de memnun olabilir.
Evet herkes devlette çalışmaya can atıyor özel sektörün zulmunu görünce ama devlete girebilmek de bayağı bir zor, ya torpil ya çok iyi bir puan(ki o bile yetmeyebiliyor). En doğrusu akademisyenlik gibi, hem torpil yok hem de devlet memurluğu, üstelik sevdiğim işi de yapacağım bu durumda..Turkiye de devlet memurlugu altin bilezik gibi. Ben Turkiye de yasiyor olsam devlette calismak isterdim, ya muhendis olarak ya da akademisyen olarak. Ama akademisyenlik te biktirabilir, uzun bir surec, sinavlar sunlar bunlar hic bitmiyor taki docent olunca sukur artik guvenli meslegim var diye rahatliyorsun. Iyi dusun.
Senin yerinde olsam oturur siki bir sekilde KPSS ye hazirlanirim, onun yaninda diyer sinavlarada bakarim. Hangisi olursa kismetine.
Çok haklısınız, oğrencilik döneminde baya onem veriyorduk hocaların goruşlerine fakat şimdi duşununce yanlış düşündüklerini görebiliyorum. Çok şukur ben memurluk da akademisyenlik de yaparım diyorum sadece özel sektör ilerde sorun çıkarır diyorum sanırım öyp ye ağırlığımı vereceğim bu saatten sonra.. :)
Evet herkes devlette çalışmaya can atıyor özel sektörün zulmunu görünce ama devlete girebilmek de bayağı bir zor, ya torpil ya çok iyi bir puan(ki o bile yetmeyebiliyor). En doğrusu akademisyenlik gibi, hem torpil yok hem de devlet memurluğu, üstelik sevdiğim işi de yapacağım bu durumda..
Teşekkür ederim, özel sektörde on senede yaşlanacağıma akademisyenlik için öğrenci olmak daha iyi sanırım.. Sağolun tekrardan..Seviyorsan akademisyenlik cok guzel bir sey. Onda da devlet daha iyi gibi gorunuyor. Ozelde calisanlar saatlerinin fazlaligindan sikayet ediyorlardi (arkadaslar) ve tabi guvence yok. Umarim gonlunuze gore olur hersey. Ama unutmayin, uzun bir surec akademisyenlik, uzun bi sure daha ogrencilik var isin ucunda. Kolay gelsin size.
Çok haklısınız, oğrencilik döneminde baya onem veriyorduk hocaların goruşlerine fakat şimdi duşununce yanlış düşündüklerini görebiliyorum. Çok şukur ben memurluk da akademisyenlik de yaparım diyorum sadece özel sektör ilerde sorun çıkarır diyorum sanırım öyp ye ağırlığımı vereceğim bu saatten sonra.. :)
Evet herkes devlette çalışmaya can atıyor özel sektörün zulmunu görünce ama devlete girebilmek de bayağı bir zor, ya torpil ya çok iyi bir puan(ki o bile yetmeyebiliyor). En doğrusu akademisyenlik gibi, hem torpil yok hem de devlet memurluğu, üstelik sevdiğim işi de yapacağım bu durumda..
Teşekkür ederim, özel sektörde on senede yaşlanacağıma akademisyenlik için öğrenci olmak daha iyi sanırım.. Sağolun tekrardan..
Öyp'de doktora bittikten sonra kadro gelene kadar araş.gör.dr olarak devam ediliyor diye biliyorum ben. Konu sahibi öyp'yi iyice araştırmadan sakın başvurma.Sıkıntılı yanları da oluyor.Yanliz, ben cok iyi bilmiyorum nasil yuruyor isler. Simdi o bahsettigin sinava girersen sanirim kadrolu basliyorsun doktoraya dimi ? Sonrada kesin sana bir yerde yardimci docentlik veriyolar deyilmi ?
Bu arada bazen docentlik sinavlari zor olabiliyormus, sozlu kismi oldugu icin, kafaya taktiysa o komitedekiler (ki deyismiyormus o komite elemenlari senin icin) docent olman cok uzun surebiliyormus. Bunlari aklinda tutmani tavsiye ederim.
Evet ilk etapta araştırma görevlisi olarak başlıyoruz, aynı zamanda yüksek lisans yapıyoruz, 4 sene falan sonra da yardımcı doçent oluyoruz sanırım seneleri tam net değil. Okul zamanı her şeyi atlattım hiç sorun yaşamadım çalışınca hepsini hallederim diye düşünüyorum ama bu zorluklar tabiki kafamda var. Oyp ile atandıgımızda evet zorunlu hizmet donemi oluyor her turlu akademisyenlik yapıyoruz yani işsiz kalma durumu olmuyor..Yanliz, ben cok iyi bilmiyorum nasil yuruyor isler. Simdi o bahsettigin sinava girersen sanirim kadrolu basliyorsun doktoraya dimi ? Sonrada kesin sana bir yerde yardimci docentlik veriyolar deyilmi ?
Bu arada bazen docentlik sinavlari zor olabiliyormus, sozlu kismi oldugu icin, kafaya taktiysa o komitedekiler (ki deyismiyormus o komite elemenlari senin icin) docent olman cok uzun surebiliyormus. Bunlari aklinda tutmani tavsiye ederim.
Doktora bittikten sonra zorunlu hizmete başlanmıyor mu ben de öyle biliyordum ama araştırayım.Öyp'de doktora bittikten sonra kadro gelene kadar araş.gör.dr olarak devam ediliyor diye biliyorum ben. Konu sahibi öyp'yi iyice araştırmadan sakın başvurma.Sıkıntılı yanları da oluyor.
Öyp'de doktora bittikten sonra kadro gelene kadar araş.gör.dr olarak devam ediliyor diye biliyorum ben. Konu sahibi öyp'yi iyice araştırmadan sakın başvurma.Sıkıntılı yanları da oluyor.
Zorunlu hizmetle atandığınız yere dönüyorsunuz evet ama kadro yoksa dediğim gibi araş.gör dr olarak devam ediliyor.Doktora bittikten sonra zorunlu hizmete başlanmıyor mu ben de öyle biliyordum ama araştırayım.
Evet işsiz kalmama durumu açısından çok iyi.Evet ilk etapta araştırma görevlisi olarak başlıyoruz, aynı zamanda yüksek lisans yapıyoruz, 4 sene falan sonra da yardımcı doçent oluyoruz sanırım seneleri tam net değil. Okul zamanı her şeyi atlattım hiç sorun yaşamadım çalışınca hepsini hallederim diye düşünüyorum ama bu zorluklar tabiki kafamda var. Oyp ile atandıgımızda evet zorunlu hizmet donemi oluyor her turlu akademisyenlik yapıyoruz yani işsiz kalma durumu olmuyor..
Evet ilk etapta araştırma görevlisi olarak başlıyoruz, aynı zamanda yüksek lisans yapıyoruz, 4 sene falan sonra da yardımcı doçent oluyoruz sanırım seneleri tam net değil. Okul zamanı her şeyi atlattım hiç sorun yaşamadım çalışınca hepsini hallederim diye düşünüyorum ama bu zorluklar tabiki kafamda var. Oyp ile atandıgımızda evet zorunlu hizmet donemi oluyor her turlu akademisyenlik yapıyoruz yani işsiz kalma durumu olmuyor..
Evet haklısınız araştırma görevlisi olarak devam ediliyormuş fakat olsun yine de işsiz olmaktan, somurulmekten iyidir diye düşünüyorum nedense.Evet konusahibim bu konular onemli. Akademisyenlik sirasinda boyle seyler sikinti ve strese sebep olabiliyor.
Su an ben mesela kariyer deyisikligi yapmaya calisiyorum. Cunku Amerika da malesef kadrolu olmak diye bir sey yok kolayina. Ancak docent oluca, onu da bulabilirsen ( ki o kadar cok kaliteli insan varki tonla) belki tenorluk diyorlar burda onu veriyorlar sana.
Ben de hayatimi belirsizlik icinde gecirmek istemedigim icin su an olursa baska bir okul okuyup daha farkli bir meslege baslamayi dusunuyorum. Ne emekler ne emekler, ama napicaksin, yapicak bir sey yok.
Zorunlu hizmeti yapmadan önce kadro bekleniyorsa evet sanırım sıkıntılı bir dönem..Zorunlu hizmetle atandığınız yere dönüyorsunuz evet ama kadro yoksa dediğim gibi araş.gör dr olarak devam ediliyor.
İnşallah hayırlı bir şekilde dilediğiniz olur.. Ben de maddiyattan önce guvenceye bakıyorum. Ozelde olsam evlendim hamile oldum diyelim izin yok birşey yok mecbur işten çıkacağım. Devlette şuan guvence çok üst düzeyde. Ama özel sektördekiler hamile bir bayana tahammül pek gosteremiyorlar. Somuru anlayışıyla donuyor.. Önceden maddiyata bakardım şimdi ise hayat enerjim gittikten sonra maddiyatın ne önemi var diyorum.. Umarım hayallerinize kavuşursunuz siz de :)eyer oyleyse iyi. Is guvencesi cok onemli canim. Su an benim sIkintim o mesela. Dusunuyorum, Allah korusun esime bisey olsa cocuklarima nasil bakarim, is guvencem olmadan. Hayirlisi bakalim bana da dua edin, basvurularimdan sonuc alicam insallah subat gibi.
İnanın bunları düşünerek hareket etmeye çalışıyorum çunku biliyorum başına gelecekleri. Mesleğimi seviyorum, iyi ki de mühendis olmuşum diyorum bak bir suru olamagın var öğretmenlik, devlet memurlugu, özel sektör.. Erkek olsam direk özel sektörü seçerdim ama ileriye bakacak olursam mutlu olarak devam edebilmek için akademisyenlik sanırım.. Çok sağolun gerçekten fikir edinme konusunda iyi bir örnek verdiniz bana...Muhendis esi olarak hatta ozel sektorde calisan bir muhendis esi olarak yalvaririm sana kpss yi kazanip muhendis ol. Mustakbel Esini dusun cdogacak cocuklarini dusun. Kendini dusun ve lutfen devlette muhendis ol.
Saka bir yana ben ogretmenim esimin isinden dolayi cok sıkınti yasoyoruz sen yasama kimse yasamasin. Somuren haksiz yere isten cikaran is yeri sahiplerine de yaziklar olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?