karmakarisik

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Herkese merhaba, pazartesiye uygun bir konu aciyorum:) Benim söyle bir sorunum var mesela haftalardir bu pazartesi spora baslicam diyorum ama o gün gelince hep erteliyorum. Kendimi asiri düzensiz hissediyorum, yapilacak islerim var bir türlü düzene koyamiyorum. Bir kitaba basliyorum iki sayfa okuyum bitiriyorum, bir filme basliyorum on dakika sonra skliyorum. Camasir yikicam diyorum baska bir sey yapiyorum. 32 yasindayim esimden ayrildim ikinci üniverstitemi okuyorum su an. Ödevleri biriktiriyorm sinavlari erteliyorum. Düsüncelerim bile düzensiz ve genelde olumsuz yönde. Konusurken bile bir cümleyi tam bitirmiyorum. Kendimi hayatimi düsüncelerimi nasil düzene sokabilirim ve disiplinli bir hayat yasayabilirim? Ajanda kullanan var mi aranizda? disiplin nasil oturtulur? düzen olmayinca streste cok oluyor hayatimda:(

Hedeflerim:
spor yapmak
saglikli beslenmek
düzenli su icmek
cilt bakimini düzenli yapmak
düzenli kitap okumak
ve sinavlarima düzenli bir sekilde calismak

Benim erteleme hastalığımın aynısı :)
Ben aliskanlik haline getirmeye calisiyorum, oyle cozmeye basladim yavas yavas. Planladigim herseyi her gun ayni saatte yapiyorum 5 dakika bile olsa. Beyin ona gore programlaniyor. Japonlarin kaizen teknigi, arastirabilirsiniz internetten.

Bir de karar verdiginiz sey icin ilk 5 saniye icinde harekete gecmek cok onemli, bende baya ise yariyor. Akliniza mi geldi, hemen harekete gecin.

Benim erteleme hastalığımın aynısı :)
Ben aliskanlik haline getirmeye calisiyorum, oyle cozmeye basladim yavas yavas. Planladigim herseyi her gun ayni saatte yapiyorum 5 dakika bile olsa. Beyin ona gore programlaniyor. Japonlarin kaizen teknigi, arastirabilirsiniz internetten.

Bir de karar verdiginiz sey icin ilk 5 saniye icinde harekete gecmek cok onemli, bende baya ise yariyor. Akliniza mi geldi, hemen harekete gecin.
Peki ise yaradi mi sizde? kendimi cok tembel hissediyorum ve özgüvenim azaliyor. Sosyal cevremde bile bu halim farkediliyor sen spora baslamicakmiydin diyorlar mesela. Insanlarin duydugu saygida azaliyor.

Peki ise yaradi mi sizde? kendimi cok tembel hissediyorum ve özgüvenim azaliyor. Sosyal cevremde bile bu halim farkediliyor sen spora baslamicakmiydin diyorlar mesela. Insanlarin duydugu saygida azaliyor.

Ben de oyleyim. Artik yillardir biktim bu durumdan. Psikolojik yardim alacagim ise baslayinca.
Ama suan daha iyi, ise yariyor gibi. Baya zorlasam da kendimi aliskanlik haline gelmeye basliyor.

spora bende bir türlü başlayamıyorum
birde sitemizin içinde düşün spor salonu :KK53:

ama cilt bakımı ve kitap okumaya yenıden başldım , bırakmakta istemıyorum

bakalım inşallahh:rolleyes:

Benim spor salonuda cok yakinda ama bir türlü o yola cikamiyorum:) Cilt bakimina bazen üseniyorum kitap okuyunca skiliyorum hep bir bahanem var yani:(

Ben alarm kurarak çözdüm işi.
Senin gibi üşengeçliklerim yok ama yemek yeme konusunda çok üşengecim bende. İnternetten bir program yükledim. Sürekli yemek yemeyi, spor yapmayı ve su içmeyi hatırlatıyor. Öyle çözdüm yani. Başka türlü olmuyor. Ama mesela iki elim kanda olsa cildimi temizlerim, o kadar takıntılıyım bu konuda.

Back
X