Karsi apartman sorunu

Pencerede butun gun oturma gibi bir adetim yok, guneslikleri cekiyorum, pencereyi aciyorum ama biliyorum ki bir cift gozle karsi karsiya gelecegim :işsiz:

Karşıdakinin adeti de bütün gün pencerede oturmakmış ne yapalım... Rahatsız olabilirsin ama buna çözüm bulmak senin işin. Başkasına müdahale edemezsin. Ve bir insanı sırf pencereden bakıyor diye röntgenci ilan etmek de çok yakışıksız.

Aynen canim, millet disariya bakip durarak baskalarina rahatsizlik verdiginin farkinda degil. Bir insan kokuyorsa elbette onu banyoya sokamayiz ama sinirlenir ve ayiplariz. Bu da bunun gibi, toplu yasamanin kurallari vardir, elbette butun gun gelene gecene bakmalarini engelleyemem ama elestiririm cunku rahatsizlik verici.
Aynen canım.
Bizim kizken oturdugum mahallede adam balkona atletle cikiyordi abim uyardi karimiz var bacimiz var boyle çıkma diye. Admada anlayisli davrandi cikmadi birdaha.

Baskasini rahstsiz etmeye haklari yok. Edep diye birsey var. Dusun oda hava alsin diye cami acacagim karsimda cocuk. Genc birde. Artik oerdeyi sinirle kapatiyordum. Kalin perdeyi acamiyorum zaten.
Saygisizlik resmen.

Arkadaslar kendin cozum bulmalisin adama karismazsin diye yazmissinizda
Konu sahibide zaten kendi cözüm ariyor. Kalkip adama birsey diyemez tabiiki.
Yani zaten dediginizi yapip kendi yapabilecegi bir cozum ariyor.

Kalin perde cekmekten baska careniz yok gibi. Gece elektrik gidersede baş ucunuza isildak koyun onun
yakarsiniz.
Bende esim vardiyadayken aranin (hollun) isigini yakiyorum. Uyuduktan sonra zaten isik karanlik bilmiyorsun fark etmiyorsun. Gozumu actigimda ortalik isilmis oluyor. Aslinda normalde ışık oldumu uyuyamayan biriyim ama iste... uyuyorum artik.

Ne sıklıkta elektirikleriniz kesiliyor cok merak ettim... neyse gidin binbir cesitciden sarjli isildak alin koyun odaniza, perdenizi cekersiniz sorununuz biter.
Her gun ya da senede bir fark eder mi? Onemli olan benim karanlikta korkarak uyanmam ve bunun tedirginligini yasamam. Evet oyle yapmak zorunda kalacagim

Evinin içini görebilmesi imkansız eğer senin ışığın kapalıysa. Bizim evler o kadar yakın değil, yazın ben de kalın perdeyi bazen çekerim bazen çekmem ama bütün yaz ailece balkonda yaşarız özellikle akşamları.

Senin için çare ışıldak.

İnsanlar ister perdesini açar isterse açmaz bu kimseyi ilgilendirmez. Röntgenci de denilmez ayıp yani. Yazın bende odamdaki stor perdeyi kaldırıyorum gerçi karşıda ev yoktu ondan rahattım.
Rahatsız olan sizsiniz güneşliği çekin kimseden de şikayetçi olmazsınız. Odanıza da sarjlı ışıldak koyarsınız elektrik gittiğin de yanar.

Karşı evle aranız 1 metre filan mi, nasıl o evde yanan ışık sizin odayı aydınlatıp onlara gösterecek? Çok saçma. Konuyu oraya bağlamanıza da şaşırdım zaten. Adam da sokağa bakıyordur, sizin evi dikizlediğini nereden çıkarıyorsunuz, o zaman siz sürekli onları dikizliyorsunuz zaten olaya bu şekilde bakacak olursak. Çekin perdenizi uyuyun bence. Sorun yok.

Isildak diye bir sey var hani elektrikler gidince otomatik devreye girip isik yayan... Bildiniz mi? Ayrica elektrikler gidince sokak lambalari da gidiyor o zaman tam olarak ne yapiyorsunuz?

Isildak diye bir sey var hani elektrikler gidince otomatik devreye girip isik yayan... Bildiniz mi? Ayrica elektrikler gidince sokak lambalari da gidiyor o zaman tam olarak ne yapiyorsunuz?

Sokagin yarisi farkli sekilde bir yere mi bagli bilemiyorum, elektrikler gidince tum sokak gitmiyor ya bizim taraf ya karsi taraf. Zaten her iki taraf gitse bile disarisi her zaman iceriden aydinliktir. Isildagim vardi, bozuldu. Hayir isildak alacagim yine ama yaz geliyor penceremi acip tulumu cekip karanlikta uyuyamayacak miyim?

Karşı evle aranız 1 metre filan mi, nasıl o evde yanan ışık sizin odayı aydınlatıp onlara gösterecek? Çok saçma. Konuyu oraya bağlamanıza da şaşırdım zaten. Adam da sokağa bakıyordur, sizin evi dikizlediğini nereden çıkarıyorsunuz, o zaman siz sürekli onları dikizliyorsunuz zaten olaya bu şekilde bakacak olursak. Çekin perdenizi uyuyun bence. Sorun yok.

Metre ile olcmedim ama yan apartmanla bir oda kadardir aramiz, karsi apartmanla ise bir oda bir salon olsun. Onlarin salonu ile benim yatak odam karsilikli, yattigim yerden penceredeler mi degiller mi gorebiliyorum.

Sokagin yarisi farkli sekilde bir yere mi bagli bilemiyorum, elektrikler gidince tum sokak gitmiyor ya bizim taraf ya karsi taraf. Zaten her iki taraf gitse bile disarisi her zaman iceriden aydinliktir. Isildagim vardi, bozuldu. Hayir isildak alacagim yine ama yaz geliyor penceremi acip tulumu cekip karanlikta uyuyamayacak miyim?

O halde adamin evini basin bir daha o isigi oyle gormiyim falan deyin. Zaten isik yakiyor adam suclu bir kere, cevredeki herkese sormasi gerekiyordu en basta.

Ona yok buna yok tek cozum bu kaldi yani.

O halde adamin evini basin bir daha o isigi oyle gormiyim falan deyin. Zaten isik yakiyor adam suclu bir kere, cevredeki herkese sormasi gerekiyordu en basta.

Ona yok buna yok tek cozum bu kaldi yani.

Hayır, ışıldak bir çözüm. Ben sadece karşıdaki apartmana hak verenlere kızdım. Yani bu bir hak değil, çevreye bir rahatsızlık. 7/24 perde açık oturmamalı bir insan bu kadar dipdibe bir yaşam varsa. Sırf adam kendi istediğini yapacak diye ben güneşliklerim vs kapalı oturmak zorunda kalıyorum ve bu bence terbiyesizlik. En azından bir tül çek

El feneri al bi tane, gunesligi kapat uyu. Ya da su perdeler var storlu, bi cekiyosun tamamen ortuyo bi cekiyosun acik arasi bosluklu olanlar iste anla. Ondan yapit.r

Dışardan yansıyan ışık evin içini göstermez içeriden ışık vurması lazım. Ama yatağının yanına küçük ışıldaklardan koy güneşliğini çekip yat daha iyi.

Diğer taraftan bizim apartmanda elektrikler kesilince devreye giren ışık kaynağı var. Elektrikler varken şarj oluyor elektrik yokken sürekli yanıyor. Çok yüksek ışık vermiyor önünü görüyorsun sadece.

Evimin tam karsisinda bir apartman var, apartmanlar birbirine cok yakin. Karsimdaki ev surekli perdesinin bir kanadi acik oturuyor, simdi elbette herkes istedigini yapabilir ama o kat benim katimdan bir parca yuksekte oldugu icin isiklarini yaktiklarinda isik benim odama yansiyor.

Ben de yatarken gunesligi cektigim icin tul perdem olsa bile isigin yansimasi ile benim yatak odam onlara gorunuyor mudur diye tedirginim. Cunku bir defa adami benim odaya bakarken yakaladim. Yani benim oda karanlik ama tul perde oldugu icin onlarin isiginin yansimasiyoa benim yatak odami gorebilirler mi sizce?

Gunesligini cek oyle uyu diyeceklere: karanlikta uyumaktan korkuyorum, gece lambasi elektrikler kesilmesi durumunda ise yaramiyor ve korkarak uyaniyorum
Koyu kahve stor yaptır.

Gorunebilirde elektrik kesilince sokak lambalari ve o apartmanin isigida gider gene karanlik olur.

Evet ben de geceleri güneşligi açıp sadece tül varken yatıyorum. Elektrikler kesildiği zaman zifiri karanlık olmuyor zaten. Ama evin içi perdeler kapalıyken ve içeride ışık yoksa bildiğin zifiri karanlık oluyor.

Back
X