• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşı cinsi, ihanetten ve şiddet eğiliminden ne caydırır?

Karşı cinsi ne engeller de aldatmaz ve şiddet göstermez?
Örneğin Allah korkusu olan, dindar biri aldatmaz diye düşünüyorum zina günahından dolayı, benim çevremde de durum böyle hiç sapıklıkları yok ama son zamanlarda dindarların da aldattığını, dövdüğünü duyuyorum.

Sizin fikirleriniz neler? İyi akşamlar bu arada.. :)
vicdan merhamet bu ikisi olduğunda yapmaz
dindar deyip bu aldatmaz şeklinde bir şey yoktur bence üç çocuklu evde karısı olan ikincisine de ev açanı biliyorum ondan da çocuğu vardı
ama sorsan sonuna kadar müslüman namazını beş vakit kılar orucunu tutar elele tutuşan sevgilileri dünyanın lafını söyler zina yaptıklarını söyler
eee senin yaptığın ne diye söylendiğinizde ağzınızı toplayın ikiside benim karım derdi ikisindede imam nikahı var çünkü kendisini sonuna kadar haklı görüyor yapığında hiç bir yanlış yok
ama gerçekten karısının gözünün içine bakan el üstünde tutan da var
dediğim gibi bu bir kişilik meselesi

Kendi yazinizda celiski var sizin bahsetmIs oldugunuz duygular zaten muslumanda olmasi gerekenler hatta daha olumlu duygulari besler...Dinde çok eşlilik derken dini nikah tan bahsediyorsunuz galiba? Anladigima göre yorum yapacağım. Din aldatmayi makul görmez ve engelleyebilmek adına aldatan larınyyaptığına zina denir yasaktır ve cezası vardır. .Ancak dini nikah eşinden başkasına da kıyılacaksa o kişinin kendi karardır. .eger kadın istemezse evlilik gerçekleşmez. .ve gerceklesse dahi bütün şartlar eşit olarak gerçekleştirilir. .maddi ve manevi...katiyen haksızlık yapılamaz. .din dışı olan ilişkiler böyle midir gerçekten? nasıl olurda bir tutarsiniz. .siz konustuklarinizla benim geçmişime saygısızlık ediyorsunuz. .ama ne diyeyim Çevrenizde gerçek bir Müslüman ggörmemiş siniz demek ki? Bu da sizin sucunuz olmayabilir etraf munafik kaynar ken çeşit çeşit hocalar varken vs..Ancak bu tarz bir yazıyı yazdığınız zaman bir düşünün lütfen çünkü insanların inançları ile ilgili bir durum ve su bahsedilen saygi müslümanlara da gösterin çünkü ben böyle bir yazı gördüğümde üzülüyorum size karşı haklı çıkamaya bilirim diye değil siz nasil kendinizden eminseniz bende eminimMüslümanlığın geçmişine kadar gidebilecek saygısızlık içindir uzuntu . .Islam dini gelmeden önce kadınlara kızlara yapılanları biliyo musunuz? insanların nasıl sapıklık içine girdiklerini? islam dini kadına değerli olmayı kilmistir ancak günümüzde geçmiş nasılda carpitilabiliniyor. ..öyle bir yazı yazmışsınız ki kaç yere çekilebilir?

Konu sahibi dindar insanlar da aldatabilir mi dedi,ben de evet dedim.Dindar olmayanlar aldatmaz demedim ki,sadece böyle bir ayrıştırma yapılmasını hoş bulmuyorum.Farkettiyseniz dine bir laf etmedim sadece bazı insanların dini kendileri için kullanmasına laf ettim.Şu anda zorla ilişkide kıyılan muta nikahı gibi.Dediğim gibi bu muta nikahının yanlış olduğunu ya da bu amaçta olduğunu göstermez,sadece amacından saptırıldığını ve yanlış yönde kullanıldığını gösterir.Çok eşli evlilikte dinde amacı güzel (yaşlı bayanlara yardım,öksüzü sahiplenme vb.) olmasına rağmen çoğu yerde aşiret ağaları tarafından kadınlara sorulmadan cariye mantığıyla yapılıyor.Bu islamda günah mı? Evet.Ama şu anda islam dünyasında yapılan şeylerden biri bu,dindarlık adı altında bunlar yapılıyor.Ne kadar islam dini kadına saygı sevgiyi öğütlese de arabistanda kadınlara verilen değer,erkeklerin yanında bir hiç,sosyal yaşama dahil değiller kadın cinayetleri,töre cinayetleri,kadın sünneti tarzı şeyler ne kadar fazla değil mi..Tabiki bu da islama göre yanlış haklısınız ama bunlar şeriat kanunuyla yürüyen ülkelerde oluyor çoklukla.Yani şu anda çoğu dindar diye düşündüğümüz ülke insanları bu yoldan işine gelenleri yapıyorlar.Ben merhamet vicdan tarzı duygular dindar insanlar da bulunmaz demedim,eğer bu şekilde iyi ahlak taşıyorlarsa doğru bir dindarlık anlayışı taşıyorlar demektir.Ama şu anda ülkemizde de dindarlık maskesi ve yarattığı güven altına sığınıp yanlış şeyler yapan insanlar da var.Anlayacağın benim demek istediğim şu,fazla dindar olmayan biriyle dindar olan birinin aldatma olasılığı benim için eşittir,çünkü kalplerine girip merhameti,vicdanı,sadakati var mı diye bakamam,bu yüzden benim için ikisi de eşlerini aldatma olasılığına sahip.

acaba bu dindar da aldatir döver falan yazanların dindarliktan kasti ne onu merak ediyorum İslamda boyle birşey yok müslüman ise eşini dovmez aldatmaz sizin dindarlar başka bir dine mensup ya da her önüne geleni namaz kilani allah diyeni dindar sanıyorsunuz

Ben müslüman değilim. Şimdiye kadar kendi inancıma sahip biriyle beraber olma fırsatını malesef yakalayamadım. Türkiyede malesef çok azız.

Ancak müslüman, ateist, musevi, agnostik, deist vb. bir çok inançtan veya inançsızlıktan insanla arkadaşlık kurdum, bazıları sevgilim oldu. Yaşadıklarım ve gözlemlediklerim dahilinde şunu söyleyebilirim ki dinin aldatma ve şiddetle malesef biraz da olsa ilişkisi var. Daha doğrusu dini veya dinsizliği anlayış ve yorumlayış şekliyle alakası var. Kadını ikinci sınıf bir insan olarak görmeden, onun bireyselliğini ve eşitliğini kabul ederek, kadına saygı duyan bireylerin aldatma ve şiddete daha az yatkın olduğunu gördüm. Bu kadına saygı duyma elbette ne dinle ne de ne de okuyup profesör olmakla kazanılmıyor. Yine de din çocukluktaki yetiştirme tarzında önemli bir etken olduğu için tamamen etkisiz demek de üç maymunu oynamakla aynı şey. Toparlamam gerekirse çocuğu yetiştiren ailenin dine nasıl baktığı, ne olarak gördüğü ileride o adamın karakterinin oluşmasında yer kaplıyor. Sadece adam değil, hepimiz için böyle olduğunu düşünüyorum.

Dini mini geçersek, en önemlisi saygı, evet. Yine çok geveledim.

Örneğin Allah korkusu olan, dindar biri aldatmaz diye düşünüyorum zina günahından dolayı, benim çevremde de durum böyle hiç sapıklıkları yok ama son zamanlarda dindarların da aldattığını, dövdüğünü duyuyorum.

Bence hiç alakası yok. Aldatma ve şiddeti sadece kişinin karakteri engeller. Yoksa dindarlıkla falan zerre alakası yok. Dindar geçinen insanların dini nikah adı altında bazen birbirinden haberli bazen habersiz üç dört kadınla birlikte olmaları mesela aldatma olmuyor mu? Ayrıca benim çevremde eşine en çok şiddet uygulayanlar garip bir biçimde namazında niyazında tipler. Hatta içlerinde bir tane de hacı var. Dediğim gibi din iman hiçbir şeye engel olmuyor. Sadece kişinin karakteri önemli.

Konu sahibi dindar insanlar da aldatabilir mi dedi,ben de evet dedim.Dindar olmayanlar aldatmaz demedim ki,sadece böyle bir ayrıştırma yapılmasını hoş bulmuyorum.Farkettiyseniz dine bir laf etmedim sadece bazı insanların dini kendileri için kullanmasına laf ettim.Şu anda zorla ilişkide kıyılan muta nikahı gibi.Dediğim gibi bu muta nikahının yanlış olduğunu ya da bu amaçta olduğunu göstermez,sadece amacından saptırıldığını ve yanlış yönde kullanıldığını gösterir.Çok eşli evlilikte dinde amacı güzel (yaşlı bayanlara yardım,öksüzü sahiplenme vb.) olmasına rağmen çoğu yerde aşiret ağaları tarafından kadınlara sorulmadan cariye mantığıyla yapılıyor.Bu islamda günah mı? Evet.Ama şu anda islam dünyasında yapılan şeylerden biri bu,dindarlık adı altında bunlar yapılıyor.Ne kadar islam dini kadına saygı sevgiyi öğütlese de arabistanda kadınlara verilen değer,erkeklerin yanında bir hiç,sosyal yaşama dahil değiller kadın cinayetleri,töre cinayetleri,kadın sünneti tarzı şeyler ne kadar fazla değil mi..Tabiki bu da islama göre yanlış haklısınız ama bunlar şeriat kanunuyla yürüyen ülkelerde oluyor çoklukla.Yani şu anda çoğu dindar diye düşündüğümüz ülke insanları bu yoldan işine gelenleri yapıyorlar.Ben merhamet vicdan tarzı duygular dindar insanlar da bulunmaz demedim,eğer bu şekilde iyi ahlak taşıyorlarsa doğru bir dindarlık anlayışı taşıyorlar demektir.Ama şu anda ülkemizde de dindarlık maskesi ve yarattığı güven altına sığınıp yanlış şeyler yapan insanlar da var.Anlayacağın benim demek istediğim şu,fazla dindar olmayan biriyle dindar olan birinin aldatma olasılığı benim için eşittir,çünkü kalplerine girip merhameti,vicdanı,sadakati var mı diye bakamam,bu yüzden benim için ikisi de eşlerini aldatma olasılığına sahip.

Bakın ilk alıntıladığım mesajınızla sşu yazdığınız çok farklı anlam yaratıyor. .şu son yazdığınız cümleyi bile yazsa idi niz o zaman ne demek istediğinizi anlayabilirdim. .maalesef kiarArabistan Türkiye değil dünya da gerçek Müslümanlığı gerçekten dinini yaşayan yaşamaya çalışan kişiler görülmüyor ama sizin de bahsettiğiniz gibi dinin arkasina siginan olumsuzluklar ortaya çıkarılıyor. .insanlara onlar lanse ediliyor..bence de aldatan şiddet gösteren yani Müslümanlığı ni yaşamayan bir kimse dinin arkasına siginiveriyor maalesef...cunku müslüman olarak doğmuş ama bilmiyor tanımıyor. .dindar demek Allah'a inanmış iman ve islamin sartlarina inanip kabul etmis onu hayatinin icine almis Müslümanlığı tercih etmiş ve dini kabul edip yaşayan biri ise islam dini de insanları her turlu kötü ahlaktan uzak durulmasıni emreder ve neyin nasıl olduğu da açıkça bellidir..yani bana göre dinde insanları nefsi duygularını indirmek için herşey keskindir ve doğal olarak aldatma da olamaz ...eger ki oluyorsa zaten gerçek anlamda teslimiyet ve samimiyet söz konusu değildir. .din konusu çok hassas bir konu o yüzden hassasiyet de istiyor..iyi geceler.

Bence hiç alakası yok. Aldatma ve şiddeti sadece kişinin karakteri engeller. Yoksa dindarlıkla falan zerre alakası yok. Dindar geçinen insanların dini nikah adı altında bazen birbirinden haberli bazen habersiz üç dört kadınla birlikte olmaları mesela aldatma olmuyor mu? Ayrıca benim çevremde eşine en çok şiddet uygulayanlar garip bir biçimde namazında niyazında tipler. Hatta içlerinde bir tane de hacı var. Dediğim gibi din iman hiçbir şeye engel olmuyor. Sadece kişinin karakteri önemli.

Genellemeyelim, tüm dindarlar öyle değil ve sayıları çok az o dediğin gibi olanların. Dinle alakasız olduğunu savunucam diye dindar insanlara çamur atmanın alemi yok. Benim çevre,de de en düzgün insanlar namazında niyazında tipler, napıcaz şimdi?

Genellemeyelim, tüm dindarlar öyle değil ve sayıları çok az o dediğin gibi olanların. Dinle alakasız olduğunu savunucam diye dindar insanlara çamur atmanın alemi yok. Benim çevre,de de en düzgün insanlar namazında niyazında tipler, napıcaz şimdi?
Dikkat ettiniz mi ben dindar insanların yazmadım özellikle "dindar geçinen insanların" yazdım. Yani kimseye çamur atmadım. Kaldı ki ben de mümkün mertebe namazımı kılan, orucumu tutan, dini bütün bir insanım. Ben sadece şu ana kadar gördüklerimi yazdım. Ciddi anlamda benim çevremde şiddete uğrayan kadınların, aldatılan kadınların eşlerinin hemen hemen hepsi yazdığım tipte insanlar. Hatta yan komşumuz üç ayrı kadına ev açmış durumda. Bütün site haberdar. Kadınlar geçen hafta birbirlerini bastılar :) Hani şu hacı dediğim. Yani demem o ki, birincisi dindar geçinmekle dindar olmak arasında fark vardır. Kimi insan Allah adını ağzından düşürmez ama yüreği katre bağlamıştır, kimi insana dışarıdan bakarsan bu inançsız dersin ama içi melektir. İkincisi aldatmanın ve şiddetin dinle imanla alakası yok insanın karakteriyle alakası var. Karakteri bozuk insan Allah'ı bile kandırmaya çalışır. İmam nikahı der, şu der bu der aldatır.

aslında bütün mevzu farkındalık
şunu idda ediyorum ki
aldatan ,şiddet uygulayan,yalan söyleyen kişi
bunu 1 kere farkındalıkla yapsa
dünyanın en doğru kişisi oluverir

Tamamen yanlış.dindarıda aynı dinsizide allah korkusu olanda yapıyo olmayanda. Erkeklerin doğasında var aldatmak malesefff diyorum ;;((

Tamamen yanlış.dindarıda aynı dinsizide allah korkusu olanda yapıyo olmayanda. Erkeklerin doğasında var aldatmak malesefff diyorum ;;((

Benim annemin tarafından akrabalarım asla aldatmazlar, aldatmadılar da.. Onlar erkek değil mi o zaman

allah korkusu olan kişiler de aldatır ve döver... bunlar korku işi değil kişilik meselesidir.
hele ki allahı ve dini işine geldiği gibi yasıyorsa bu en manyakcasıdır
işte o zaman oradan uzaklasmak şart :KK14:

son zamanlarda dindarların da aldattığını, dövdüğünü duyuyorum.

Kusura bakma ama acaip saçmalamışsın..
Aldatma,dayak,şiddet gibi eğilimler "din/inanç" kaynaklı değil "insan/karakter" kaynaklıdır.
Sanki dindar olan kişi başka bedenden başka ruhlardan başka varlıklarmış gibi...
Dindar dediğin kişi herşeyden önce "insan"dır.Bu da onu zayıf,nefsine yenilebilme potansiyelli vs. yapar.
Yani dindarları da her türlü yasak şeyi yaparken duyman gayet normal.çünkü kusursuz olan müslümanlar değil islamdır.

[="jasse, post: 36825556, member: 597649"]Kusura bakma ama acaip saçmalamışsın..
Aldatma,dayak,şiddet gibi eğilimler "din/inanç" kaynaklı değil "insan/karakter" kaynaklıdır.
Sanki dindar olan kişi başka bedenden başka ruhlardan başka varlıklarmış gibi...
Dindar dediğin kişi herşeyden önce "insan"dır.Bu da onu zayıf,nefsine yenilebilme potansiyelli vs. yapar.
Yani dindarları da her türlü yasak şeyi yaparken duyman gayet normal.çünkü kusursuz olan müslümanlar değil islamdır.[/QUOTE]

İyide aksini iddia eden olmadı zaten.. İslam'a kim birşey dedi ki savunmaya geçiyor sun ? Dindar insanların da yasakları çiğnediğinden, dinin de insanlar için artık engel olmadığından bahsettim. Burada saçma olan senin tepkindi bence..

[="jasse, post: 36825556, member: 597649"]Kusura bakma ama acaip saçmalamışsın..
Yani dindarları da her türlü yasak şeyi yaparken duyman gayet normal.çünkü kusursuz olan müslümanlar değil islamdır.

İyide aksini iddia eden olmadı zaten.. İslam'a kim birşey dedi ki savunmaya geçiyor sun ? Dindar insanların da yasakları çiğnediğinden, dinin de insanlar için artık engel olmadığından bahsettim. Burada saçma olan senin tepkindi bence..[/QUOTE]

bir düşün, 'dindarların da aldattığını dövdüğünü görüyorum' ne demek? dindarlardan bunu hiç beklemezdim, dindar oldukları için bunu yapmalarına şaşırıyorum demek..
Ayrıca islamı savunmuyorum ki ben,islamla ilgili kısa ve tek bir cümle var o da en sonda.öncesinde çok başka açıklamalarım var.
keşke burada okuduğunu anlayabilen bireyler daha çok olsa.

Gerçekten hiç yazmak istemediğim bir konu ama dayanamadım, muhtemelen de pişman olacağım.

Dindardan kasıt Müslüman olmak ise, Nisa 34 açık açık belli koşullarda karınızı hafifçe dövün der. Yani buna hadisle cevap vermemenizi rica ediyorum çünkü yaratıcının lafına peygamberinkiyle karşılık verilmez muhtemelen değil mi? Belirteyim, şiddeti destekleyen bir din falan demiyorum, ama belli koşullarda böyle bir ifade var, bunu yadsımak olmaz. Okuyalım, öğrenelim.

(Çok eşliliği aldatmak olarak görmemeye saygım var, o nedenle o konuda yorum yapmayacağım. Yalnız şu an dünyada 1. eşini yüzde yüz memnun ederek 2.eş alan toplam 100 kişi yoktur, onu da belirteyim.)

Peki problem nerede. Problem dindar insanların da bu ''belli koşullar'' kısmını kafasına göre yorumlayabilecek olması. Aslında her din mensubunun her din beyanını kafasına göre yorumlaması mümkün. Böyle olmasa mezhepler oluşmazdı zaten.

Peki ben dindar olmayanları ayrı mı tutuyorum? Hayır tutmuyorum. Dindar olmayan da kendine göre belli etik kurallarını, prensiplerini yorumlayabilir ve değiştirebilir.

Yani ben diyorum ki, aldatmak sadece sevip sevmemeye bakar. Turnusol kağıdı vazifesi görür kolayca, aldatıyor mu? Kesinlikle sevmiyor.

Şiddet ise daha kompleks bir konu ve karakterle daha bağlantılı. Aile hayatında şiddet olup olmaması, karşısındaki insana verdiği değer, empati yeteneği, kadına bakış açısı, böyle sürer gider.

acaba bu dindar da aldatir döver falan yazanların dindarliktan kasti ne onu merak ediyorum İslamda boyle birşey yok müslüman ise eşini dovmez aldatmaz sizin dindarlar başka bir dine mensup ya da her önüne geleni namaz kilani allah diyeni dindar sanıyorsunuz
şöyle söyleyeyim dini kitabımıza inanan, içinde yazanlara yani yaradanımızın isteklerine elinden geldiğince uymaya çalışan insanların bile aldatmak, şiddet uygulamak gibi şeyleri yapabileceğini düşünüyorum ben.çünkü sonuçta onlar da insan ve bütün insanlar hata yapar veya gerçekten dindar olan insanlar bile şeytana uyabilirler çünkü "insan"lar sonuçta; tamamen kusursuz varlıklar değiliz maalesef."sahici dindar yapmaz" diyemiyorum o yüzden.
inançsız insanların aldatma veya şiddet uygulama ihtimali daha yüksektir de diyemem çünkü sonuçta herkesin aklı var ve herkes belli bir yaşa geldikten sonra, belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra doğruyu ve yanlışı birbirinden ayırabilir.illa inançlı olmasına gerek yok kendine sahip çıkabilmesi için.
o yüzden dinle çok alakası olduğunu düşünmüyorum.tamamen alakasızdır demiyorum tabi ki de dinini dört dörtlük yaşayan ve hoş görmediği şeylerden kaçınan insanlar da vardır ama tamamen dindarlıkla alakalandıramam.

Back
X