Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gerçekten hiç yazmak istemediğim bir konu ama dayanamadım, muhtemelen de pişman olacağım.
Dindardan kasıt Müslüman olmak ise, Nisa 34 açık açık belli koşullarda karınızı hafifçe dövün der. Yani buna hadisle cevap vermemenizi rica ediyorum çünkü yaratıcının lafına peygamberinkiyle karşılık verilmez muhtemelen değil mi? Belirteyim, şiddeti destekleyen bir din falan demiyorum, ama belli koşullarda böyle bir ifade var, bunu yadsımak olmaz. Okuyalım, öğrenelim.
(Çok eşliliği aldatmak olarak görmemeye saygım var, o nedenle o konuda yorum yapmayacağım. Yalnız şu an dünyada 1. eşini yüzde yüz memnun ederek 2.eş alan toplam 100 kişi yoktur, onu da belirteyim.)
Peki problem nerede. Problem dindar insanların da bu ''belli koşullar'' kısmını kafasına göre yorumlayabilecek olması. Aslında her din mensubunun her din beyanını kafasına göre yorumlaması mümkün. Böyle olmasa mezhepler oluşmazdı zaten.
Peki ben dindar olmayanları ayrı mı tutuyorum? Hayır tutmuyorum. Dindar olmayan da kendine göre belli etik kurallarını, prensiplerini yorumlayabilir ve değiştirebilir.
Yani ben diyorum ki, aldatmak sadece sevip sevmemeye bakar. Turnusol kağıdı vazifesi görür kolayca, aldatıyor mu? Kesinlikle sevmiyor.
Şiddet ise daha kompleks bir konu ve karakterle daha bağlantılı. Aile hayatında şiddet olup olmaması, karşısındaki insana verdiği değer, empati yeteneği, kadına bakış açısı, böyle sürer gider.
Bence bunun tek bir cevabı var : VİCDANKarşı cinsi ne engeller de aldatmaz ve şiddet göstermez?
Örneğin Allah korkusu olan, dindar biri aldatmaz diye düşünüyorum zina günahından dolayı, benim çevremde de durum böyle hiç sapıklıkları yok ama son zamanlarda dindarların da aldattığını, dövdüğünü duyuyorum.
Sizin fikirleriniz neler? İyi akşamlar bu arada.. :)
[OTE="triskadan nagmeler, post: 36827110, member: 620942"]Kocam dindar olsa asla onunla evlenmezdim
Dine göre 3 tane serbest ya güya !!!
Ne die yırtarsınız kendinizi dindar olsun diye anlamam