Karşı komşu sorunu

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.330
18.883
248
28
Günaydın hanımlar. Bir süredir tatilim ve babamın yanındayım. Bu süreçte arkadaşlarımı özlediğim için dışarı çıkıyorum,bazen geç döndüğüm oluyor fakat yaş itibariyle kimseye hesap vermek zorunda olduğumu düşünmüyorum babamın da karışma gibi bir durumu yok. Geçenlerde karşı komşumuzun eşi babama “kızınız çok cevval,gece hiç korkmadan geliyor maşallah” falan demiş. Ben anlam veremedim giriş çıkış saatlerimi mi inceliyor nerden biliyor diye. Bazenleri etek giyiyorum,eşiyle de adamın kendisiyle de karşılaştığımız oluyor başta surat ekşitiyorlar sonra selam verirsem veriyorlar. Aslında esas sorun durmadan bir bahaneyle tartışma çıkarmaları ve yöneticiye şikayette bulunmaları. 2 sebepten dolayı uzuuun uzuun yöneticiye mesaj atıp şkayet etmişler. Bir insanın durmadan bunlarla uğraşması için ya ağır işsiz olması lazım ya da başka bir derdinin olması lazım. Ben hem şikayet etme durumlarından hem de dikizlemelerinden baya rahatsızım. Biraz da kendimi suçladım acaba benim yüzümden mi ters gitmeye başladılar diye. Onlar da ev sahibi biz de. Düşüncelerinizi merak ettim çünkü eve geç gelme muhabbeti birkaç kez daha geçmişti. Alakası olabilir mi sizce? Sorunu nasıl halledebiliriz?

Alakası varsa ne yapacaksınız, onlar arıza çıkarmasın diye daha uzun etekler giyip, eve daha erken mi geleceksiniz? =)
Sebep siz olamazsınız, onların sınırlarını ihlal eden, apartmanda rahatsızlık veren şeyler yapmıyorsanız ailecenek, sebep insanların kendi arızalarıdır. Yöneticiye şikayet ediyorlar da, neyi şikayet ediyorlar mesela?

Hangi konuda şikayet etmişler? Burası önemli ama bunu yazmamışsınız. Yani gereksiz bir konuysa sallamayın, başka ne yapılabilir ki?

Birincisi dışarda iki tane ayakkabı kalmış koştur koştur şikayette bulunmuşlar hadi diyelim bunda haklı olsunlar ikincisi ise ayakkabılık rengi. Neymiş rengi beğenmemişler. Ve bu iki konu hakkında da önce bizimle konuşmadılar. Direkt gidip paragraf paragraf yazı döşemişler. Babam çok yumuşak huyludur gelse dese ki ayakkabılarınızı içeri alır mısınız? Hiçbir sorun yaşamaz bunu karşı komşu da biliyor. İyi niyetli olduğunu düşünmüyoruz bu sebeple.

Birincisi dışarda iki tane ayakkabı kalmış koştur koştur şikayette bulunmuşlar hadi diyelim bunda haklı olsunlar ikincisi ise ayakkabılık rengi. Neymiş rengi beğenmemişler. Ve bu iki konu hakkında da önce bizimle konuşmadılar. Direkt gidip paragraf paragraf yazı döşemişler. Babam çok yumuşak huyludur gelse dese ki ayakkabılarınızı içeri alır mısınız? Hiçbir sorun yaşamaz bunu karşı komşu da biliyor. İyi niyetli olduğunu düşünmüyoruz bu sebeple.
Sizin ayakkabılığın renginden komşuya ne acaba ? ne kadar saçma sapan insanlar var ya , size takmışlar şikayet etmek için sebep arıyorlar zaten belli yani

Ayakkabılık dışarda mı?
Valla bizim karşı komşunun da ayakkabıları ve derme çatma ayakkabılığı dışarda duruyor, kaç kez söyledim umursayan yok, yönetici de işe yaramaz bi adam. Çok sinir bozucu durum valla. Ama şikayetten önce sizi uyarması gerekir.
Bence umursamayın, kendi kendine şikayet etsin dursun. Ne yapabilir ki? En fazla selamı sabahı kesersiniz.

Ayakkabılık dışarda mı?
Valla bizim karşı komşunun da ayakkabıları ve derme çatma ayakkabılığı dışarda duruyor, kaç kez söyledim umursayan yok, yönetici de işe yaramaz bi adam. Çok sinir bozucu durum valla. Ama şikayetten önce sizi uyarması gerekir.
Bence umursamayın, kendi kendine şikayet etsin dursun. Ne yapabilir ki? En fazla selamı sabahı kesersiniz.
Herkesin ayakkabılığı dışarda. Sinirimi bozan esas durum evi dikizlemeleri ve türlü bahanelerle gıcık oluşlarını dışarı vurmaları.

Herkesin ayakkabılığı dışarda. Sinirimi bozan esas durum evi dikizlemeleri ve türlü bahanelerle gıcık oluşlarını dışarı vurmaları.
Sinir bozacak bir durum değil bence, çok umursamayın dediğim gibi. Benim karşı komşuda nine var, her kapıyı açtığımda o da açar, nereye gittiğimi sorar, çok geziyon sen der. He der geçerim.
Yan daireye yeni bir çift taşındı, taşınırlarken yardımcı olduk, elektrikleri bağlanmamıştı bizden uzatma kablosu verdim, çay demledim gönderdim falan. Bir akşam bişey sormak için kapıya geldiğinde arkadaşlarımız vardı, içkiler, müzik falan takılıyoruz kendi halimizde. O günden beri selam vermiyorlar. Vermezse vermesin ne yapayım yani. Komşuyu dert edemem bana zarar vermediği sürece. Sizinki de kıl komşu işte, zarar da veremez muhtemelen.

Ay ben polise gidip şikayet ederim.
Geliş gidiş saatlerime karışıyorlar diye, yöneticidende yazının görüntülerini alır şikayet dosyasına koyar.
Hatta daha ileri gider dava açarım.
Yaptıkları muamele hiç hoş değil.

Ayakkabı konusuna gelince ayakkabılar ve ayakkabılık dışarıda asla olamaz.
Oturduğum blokta bizim katta bir ayakkabı ve ayakkabılık göremezsiniz.
Aşşa kat pazar yeri gibi ayakkabılar ayakkabılık, şemsiyeler...
Bence apartmanda herkes ayakkabılıklarını içeri almalı.

Günaydın hanımlar. Bir süredir tatilim ve babamın yanındayım. Bu süreçte arkadaşlarımı özlediğim için dışarı çıkıyorum,bazen geç döndüğüm oluyor fakat yaş itibariyle kimseye hesap vermek zorunda olduğumu düşünmüyorum babamın da karışma gibi bir durumu yok. Geçenlerde karşı komşumuzun eşi babama “kızınız çok cevval,gece hiç korkmadan geliyor maşallah” falan demiş. Ben anlam veremedim giriş çıkış saatlerimi mi inceliyor nerden biliyor diye. Bazenleri etek giyiyorum,eşiyle de adamın kendisiyle de karşılaştığımız oluyor başta surat ekşitiyorlar sonra selam verirsem veriyorlar. Aslında esas sorun durmadan bir bahaneyle tartışma çıkarmaları ve yöneticiye şikayette bulunmaları. 2 sebepten dolayı uzuuun uzuun yöneticiye mesaj atıp şkayet etmişler. Bir insanın durmadan bunlarla uğraşması için ya ağır işsiz olması lazım ya da başka bir derdinin olması lazım. Ben hem şikayet etme durumlarından hem de dikizlemelerinden baya rahatsızım. Biraz da kendimi suçladım acaba benim yüzümden mi ters gitmeye başladılar diye. Onlar da ev sahibi biz de. Düşüncelerinizi merak ettim çünkü eve geç gelme muhabbeti birkaç kez daha geçmişti. Alakası olabilir mi sizce? Sorunu nasıl halledebiliriz?
Ben direk kapısına giderdim valla bu kadar mı işsizsiniz mutsuzsunuz ha bire pencere gözlüyorsunuz diye

Ay ben polise gidip şikayet ederim.
Geliş gidiş saatlerime karışıyorlar diye, yöneticidende yazının görüntülerini alır şikayet dosyasına koyar.
Hatta daha ileri gider dava açarım.
Yaptıkları muamele hiç hoş değil.

Ayakkabı konusuna gelince ayakkabılar ve ayakkabılık dışarıda asla olamaz.
Oturduğum blokta bizim katta bir ayakkabı ve ayakkabılık göremezsiniz.
Aşşa kat pazar yeri gibi ayakkabılar ayakkabılık, şemsiyeler...
Bence apartmanda herkes ayakkabılıklarını içeri almalı.
Ayakkabılık dediğim dolap. Herkes dolap yaptırdı ayakkabılarını koymak için

Ay okurken ben delirdim. Hadsiz terbiyesiz kıskanç. Elaleme ne oluyor anlamıyorum. Herkes her şeyi cok biliyor zaten. Gençsin güzelsin geziyorsun ailenle aran iyi kıskanıyorlardır seni. Fesat insanlar işte. Sen onları görünce surat as. Veya kavga etmej icin bahane ara bir kere bağırırsan bir daha bulaşamazlar. Herkese anladığı dilden konuşacaksın

ağır takmışlar size kafayı manyaklar
onlara neymiş ayakkabılarınızdan veya ayakkabılık renginizden
babanızın mülayim olmasından hep bunlar

üniversite öğrencisisiniz sanırım. şu bi net benim de kız kardeşim var okuyor, babanın yada annenin evine geldiğinde o evin kuralı geçerlidir. çocuklarısınız sizi merak ediyorlar. geç gelince siz onlar arkalarını dönüp uyuyamazlar. ebeveynlik bunları gerektirir. kimseye hesap vermek demek değildir bu, ben arkadaşımda da kalsam kibarlık edip dönüş saatimi söylerim. geç geleceksem o bir geceyi geçmez. çünkü kimseyi uyurken rahatsız etmek istemem. anahtarla bile gelsem dediğim gibi aileniz sizi öyle yada böyle merak edip bekler. kaldı ki orası da otel değil belli bir düzen olmalı evlerde. ben ev arkadaşımla o yüzden anlaşamayıp evi ayırmıştım. her gece geç geliyordu paldır küldür ertesi gün erken kalkmam gerektiğinde sorun yaşadım. haa diğer konuya gelince sizinle aynı evde yaşayanlar haricinde kaçta girdiğiniz çıktığınız kimseyi ilgilendirmez.

Back
X