Karşı komşu sorunu

Babanız kesinlikle cevabını vermeliydi ne demek komşunun sizin giriş çıkışıniza karışması isterseniz Sabah gelirsiniz bildiğim sizi takip ediyorlar sanırım adam size takmış karısida kıskanıyor olabilir diye düşündüm, asansör sesini duyup direk kapıya koşuyor herhalde adam 😳 ayakkabılık konusuna gelince cok saçan rengine vs karışması kapida iki ayakkabı kalmış ne olmuş yaniii. Sinir oluyorum şu tarz insanlara herkes ayakkabısını evine almak zorunda değil eğer kapının önünde kapalı bir dolap varsa oraya koyulur bana hiç tuhaf gelmiyor bu durum kendi apartmanımizdada o şekilde kullanıyoruz özellikle kışın o koca koca botları çizmeleri evin içindeki dolaplara sığdırmakla uğraşamam kapımin önünde dolabım var gayet rahatım bunada kimse karışamaz.. komşunuza bence biraz set davranmanizin zamanı gelmiş bu görevde babanıza düşer..

üniversite öğrencisisiniz sanırım. şu bi net benim de kız kardeşim var okuyor, babanın yada annenin evine geldiğinde o evin kuralı geçerlidir. çocuklarısınız sizi merak ediyorlar. geç gelince siz onlar arkalarını dönüp uyuyamazlar. ebeveynlik bunları gerektirir. kimseye hesap vermek demek değildir bu, ben arkadaşımda da kalsam kibarlık edip dönüş saatimi söylerim. geç geleceksem o bir geceyi geçmez. çünkü kimseyi uyurken rahatsız etmek istemem. anahtarla bile gelsem dediğim gibi aileniz sizi öyle yada böyle merak edip bekler. kaldı ki orası da otel değil belli bir düzen olmalı evlerde. ben ev arkadaşımla o yüzden anlaşamayıp evi ayırmıştım. her gece geç geliyordu paldır küldür ertesi gün erken kalkmam gerektiğinde sorun yaşadım. haa diğer konuya gelince sizinle aynı evde yaşayanlar haricinde kaçta girdiğiniz çıktığınız kimseyi ilgilendirmez.

Bir konu içeriği ancak bu kadar yanlış anlaşılabilir. :KK48:

Konu sahibi "babam beni darlıyor ama ben özgürüm yeah" dememiş ki, işgüzar boş kafalı komşuları şikayet etmiş..

beni de kapıcı gözetliyor, yöneticiye haber veriyor. eve gelenler kız arkadaşlarım mesela, kim bunlar? evde miyim değil miyim hep bunları soruyor. bekar kadın olunca herkes sizi kontrol etmeye çalışıyor.

Eve gec gelmenizden, ayakkabiliginizin renginden onlara ne.
İnsanlar ne kadar cirkef yaaa.
Aşiri sinirlendim.

Günaydın hanımlar. Bir süredir tatilim ve babamın yanındayım. Bu süreçte arkadaşlarımı özlediğim için dışarı çıkıyorum,bazen geç döndüğüm oluyor fakat yaş itibariyle kimseye hesap vermek zorunda olduğumu düşünmüyorum babamın da karışma gibi bir durumu yok. Geçenlerde karşı komşumuzun eşi babama “kızınız çok cevval,gece hiç korkmadan geliyor maşallah” falan demiş. Ben anlam veremedim giriş çıkış saatlerimi mi inceliyor nerden biliyor diye. Bazenleri etek giyiyorum,eşiyle de adamın kendisiyle de karşılaştığımız oluyor başta surat ekşitiyorlar sonra selam verirsem veriyorlar. Aslında esas sorun durmadan bir bahaneyle tartışma çıkarmaları ve yöneticiye şikayette bulunmaları. 2 sebepten dolayı uzuuun uzuun yöneticiye mesaj atıp şkayet etmişler. Bir insanın durmadan bunlarla uğraşması için ya ağır işsiz olması lazım ya da başka bir derdinin olması lazım. Ben hem şikayet etme durumlarından hem de dikizlemelerinden baya rahatsızım. Biraz da kendimi suçladım acaba benim yüzümden mi ters gitmeye başladılar diye. Onlar da ev sahibi biz de. Düşüncelerinizi merak ettim çünkü eve geç gelme muhabbeti birkaç kez daha geçmişti. Alakası olabilir mi sizce? Sorunu nasıl halledebiliriz?
Neden şikayet etmişler?

Vardır öyle insanlar. Herşeyi vazife edinirler. Gelen giden misafirler, yanlış park edilen arabalar, sizinki gibi giriş çıkış saatleri falan. Bu insanımsı türleri hayatlarını birilerini bi yerlere şikayet etmeye adamışlardır. Höyt deseniz korkarlar tecrübeyle sabittir. Ama sonra o höyt ü de şikayet ederler.

Birincisi dışarda iki tane ayakkabı kalmış koştur koştur şikayette bulunmuşlar hadi diyelim bunda haklı olsunlar ikincisi ise ayakkabılık rengi. Neymiş rengi beğenmemişler. Ve bu iki konu hakkında da önce bizimle konuşmadılar. Direkt gidip paragraf paragraf yazı döşemişler. Babam çok yumuşak huyludur gelse dese ki ayakkabılarınızı içeri alır mısınız? Hiçbir sorun yaşamaz bunu karşı komşu da biliyor. İyi niyetli olduğunu düşünmüyoruz bu sebeple.
Aaaa. Ayakkabılık rengi mi? Yenisini alsınlar o zaman. O ne biçim bir şikayet sebebi. Ayrıca kimse sizin giriş çıkışınıza karışamaz ki. Bu nasıl bir terbiyesizlik

Şikayet ne ile alakalı? Sizle ilgili değil heralde çünkü tartışma falan demişsiniz. Kızınız cevval falan dediyse babanız da cevap verebilirdi ayrıc yüzlerini astılar falan kuruntunuz da olabilir boşverin ne yaparlarsa yapsınlar ne düşünürlerse kendileri bilir hiç muhatap almam yani zaten hep orada oturmuyormuşsunuz

Bir konu içeriği ancak bu kadar yanlış anlaşılabilir. :KK48:

Konu sahibi "babam beni darlıyor ama ben özgürüm yeah" dememiş ki, işgüzar boş kafalı komşuları şikayet etmiş..
konuyu yanlış anlamadım. kafama takılan kısmı yazdım ben. kardeşimle evde aynı diyaloglar sürekli döndüğü için. zaten en altta da tek cümle ile de olsa komşusu ile ilgili görüşümü belirttim.

konuyu yanlış anlamadım. kafama takılan kısmı yazdım ben. kardeşimle evde aynı diyaloglar sürekli döndüğü için. zaten en altta da tek cümle ile de olsa komşusu ile ilgili görüşümü belirttim.

İyi işte sizin kardeşinizle olan konu buradakinden çok farklı. Siz kardeşinizin geliş gidiş saatlerinden şikayetçisiniz. Konu sahibi "babam benden şikayetçi değil" diyor.
Siz şimdi iki zıt durum için alakasız tavsiye vermiş olmuyor musunuz?

Yani bu forumda veya başka yerde bir kişi de işaret edilen şeye "aaa evet ben yanlış anlamışım" dese dişimi kırarım. Hala haklı çıkma çabası var.
Sadece sizin için demiyorum. Toplumun genel problemi hatasını kabul edemeyen eleştiriye tahammülsüz insanlar.
Kimse aslında karşıdakinin ne dediğini dinlemiyor. Direk savunma isteğiyle "yanlış anlamadım" "bende yanlışlık yok" algısıyla hareket ediyor..

Herkesin ayakkabılığı dışarda. Sinirimi bozan esas durum evi dikizlemeleri ve türlü bahanelerle gıcık oluşlarını dışarı vurmaları.
Benim oturduğum apartmanda da aralar çok geniş onu için herkesin ayakkabiligi dışarıda. Bir bende yok. Baktım düzgün duruyor bende yaptırmayım dedim. Apartmanda kimse koymasın diye genel bir kural yoksa kimseyi ilgilendirmez bence

Farkında mısınız bilmiyorum ama babamın izin verdiğini ve karışmadığını yazmışım oraya. Takıldığım gittiğim mekanlar bellidir,eve girerken de asla ses çıkarmam ışıkları yakmam,kapıyı sertçe kapatmam vs.
İyi işte sizin kardeşinizle olan konu buradakinden çok farklı. Siz kardeşinizin geliş gidiş saatlerinden şikayetçisiniz. Konu sahibi "babam benden şikayetçi değil" diyor.
Siz şimdi iki zıt durum için alakasız tavsiye vermiş olmuyor musunuz?

Yani bu forumda veya başka yerde bir kişi de işaret edilen şeye "aaa evet ben yanlış anlamışım" dese dişimi kırarım. Hala haklı çıkma çabası var.
Sadece sizin için demiyorum. Toplumun genel problemi hatasını kabul edemeyen eleştiriye tahammülsüz insanlar.
Kimse aslında karşıdakinin ne dediğini dinlemiyor. Direk savunma isteğiyle "yanlış anlamadım" "bende yanlışlık yok" algısıyla hareket ediyor..
tamam tamam sizde haklısınız...

üniversite öğrencisisiniz sanırım. şu bi net benim de kız kardeşim var okuyor, babanın yada annenin evine geldiğinde o evin kuralı geçerlidir. çocuklarısınız sizi merak ediyorlar. geç gelince siz onlar arkalarını dönüp uyuyamazlar. ebeveynlik bunları gerektirir. kimseye hesap vermek demek değildir bu, ben arkadaşımda da kalsam kibarlık edip dönüş saatimi söylerim. geç geleceksem o bir geceyi geçmez. çünkü kimseyi uyurken rahatsız etmek istemem. anahtarla bile gelsem dediğim gibi aileniz sizi öyle yada böyle merak edip bekler. kaldı ki orası da otel değil belli bir düzen olmalı evlerde. ben ev arkadaşımla o yüzden anlaşamayıp evi ayırmıştım. her gece geç geliyordu paldır küldür ertesi gün erken kalkmam gerektiğinde sorun yaşadım. haa diğer konuya gelince sizinle aynı evde yaşayanlar haricinde kaçta girdiğiniz çıktığınız kimseyi ilgilendirmez.
Bunca tavsiye ile konuyu gercekten hic bağdaştıramadım.. Ne demek istediniz?

Back
X