Karşı komşu sorunu

Geç derken en geç kaç gibi geliyorsunuz? Yani kimseyi ilgilendirmez ama gece uyurken kapı sesinden mi rahatsız oluyorlar anlayamadim

Herkesin hayatına kimse karışamaz :KK53:
Benim giriş çıkışıma bir kere laf edilmişti ama bizim ev sahibimiz "herkes kendi ayıbını görsün, terbiyesizlik yapmıyor ya dışarıdan geliyor, size ne rahatsızlığı var" minvalinde birşey söylemişti. Sizin yöneticide iş yok.

Günaydın hanımlar. Bir süredir tatilim ve babamın yanındayım. Bu süreçte arkadaşlarımı özlediğim için dışarı çıkıyorum,bazen geç döndüğüm oluyor fakat yaş itibariyle kimseye hesap vermek zorunda olduğumu düşünmüyorum babamın da karışma gibi bir durumu yok. Geçenlerde karşı komşumuzun eşi babama “kızınız çok cevval,gece hiç korkmadan geliyor maşallah” falan demiş. Ben anlam veremedim giriş çıkış saatlerimi mi inceliyor nerden biliyor diye. Bazenleri etek giyiyorum,eşiyle de adamın kendisiyle de karşılaştığımız oluyor başta surat ekşitiyorlar sonra selam verirsem veriyorlar. Aslında esas sorun durmadan bir bahaneyle tartışma çıkarmaları ve yöneticiye şikayette bulunmaları. 2 sebepten dolayı uzuuun uzuun yöneticiye mesaj atıp şkayet etmişler. Bir insanın durmadan bunlarla uğraşması için ya ağır işsiz olması lazım ya da başka bir derdinin olması lazım. Ben hem şikayet etme durumlarından hem de dikizlemelerinden baya rahatsızım. Biraz da kendimi suçladım acaba benim yüzümden mi ters gitmeye başladılar diye. Onlar da ev sahibi biz de. Düşüncelerinizi merak ettim çünkü eve geç gelme muhabbeti birkaç kez daha geçmişti. Alakası olabilir mi sizce? Sorunu nasıl halledebiliriz?
Bence herif sana yazılıyor. Kadında kıskançlık yapıp adamı darlıyo. Bahaneler üretip huzursuzluk çıkarıyorlar

üniversite öğrencisisiniz sanırım. şu bi net benim de kız kardeşim var okuyor, babanın yada annenin evine geldiğinde o evin kuralı geçerlidir. çocuklarısınız sizi merak ediyorlar. geç gelince siz onlar arkalarını dönüp uyuyamazlar. ebeveynlik bunları gerektirir. kimseye hesap vermek demek değildir bu, ben arkadaşımda da kalsam kibarlık edip dönüş saatimi söylerim. geç geleceksem o bir geceyi geçmez. çünkü kimseyi uyurken rahatsız etmek istemem. anahtarla bile gelsem dediğim gibi aileniz sizi öyle yada böyle merak edip bekler. kaldı ki orası da otel değil belli bir düzen olmalı evlerde. ben ev arkadaşımla o yüzden anlaşamayıp evi ayırmıştım. her gece geç geliyordu paldır küldür ertesi gün erken kalkmam gerektiğinde sorun yaşadım. haa diğer konuya gelince sizinle aynı evde yaşayanlar haricinde kaçta girdiğiniz çıktığınız kimseyi ilgilendirmez.
Cama çık bi oksijen al istersen

Sormayın bizde de var böyle bir komşu. Öğrenci evinde kalıyoruz ve bir komşu teyze sürekli bizi gözetliyor. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz konuyu takipteyim.

Günaydın hanımlar. Bir süredir tatilim ve babamın yanındayım. Bu süreçte arkadaşlarımı özlediğim için dışarı çıkıyorum,bazen geç döndüğüm oluyor fakat yaş itibariyle kimseye hesap vermek zorunda olduğumu düşünmüyorum babamın da karışma gibi bir durumu yok. Geçenlerde karşı komşumuzun eşi babama “kızınız çok cevval,gece hiç korkmadan geliyor maşallah” falan demiş. Ben anlam veremedim giriş çıkış saatlerimi mi inceliyor nerden biliyor diye. Bazenleri etek giyiyorum,eşiyle de adamın kendisiyle de karşılaştığımız oluyor başta surat ekşitiyorlar sonra selam verirsem veriyorlar. Aslında esas sorun durmadan bir bahaneyle tartışma çıkarmaları ve yöneticiye şikayette bulunmaları. 2 sebepten dolayı uzuuun uzuun yöneticiye mesaj atıp şkayet etmişler. Bir insanın durmadan bunlarla uğraşması için ya ağır işsiz olması lazım ya da başka bir derdinin olması lazım. Ben hem şikayet etme durumlarından hem de dikizlemelerinden baya rahatsızım. Biraz da kendimi suçladım acaba benim yüzümden mi ters gitmeye başladılar diye. Onlar da ev sahibi biz de. Düşüncelerinizi merak ettim çünkü eve geç gelme muhabbeti birkaç kez daha geçmişti. Alakası olabilir mi sizce? Sorunu nasıl halledebiliriz?
Ortada bir sorun göremedim.
Evinize istediginiz saatte girip çıkın ve lütfen kimseyi takmazmısınız kafanıza.
Kimene?

ayakkabılık,dolap vs bunlar apartman içinde asla olmamalı ben bunları görünce medeniyet görmemiş insanlar o ayakkabılar çalınsında aklınız başınıza gelsin diye düşünüyorum kusura bakmayın.neyse herkesin var demişsiniz demekki herkes memnun bu durumdan sizin apartmanda gözardı edelim bu kısmı.eğer belli bir renk belirlendiyse o yapılır,belirlenmediyse herkes kafasına göre takılır.bunu da bir kenera koyalım.komşu iyi niyetli değil belli o kadar zaman sonra şimdi mi aklına gelmiş ayakkabılık falan.yöneticiye değil önce size gelip sıkıntısını anlatabilirdi.siz sadece ayakkabı bırakmamaya dikkat edin malzeme vermeyin.çok fazla muhattapda olmayın geçici süre kalıyorsunuz.giriş çıkış saatiniz zaten alakadar etmez babanız bir daha bu mevzu konuşulursa ağzının payını versin.

Zorla selam vermek komşuluk etmeye çalışmak yerine bir gün çıkarken "bir daha gereksiz şeyler için beni ve ailemi birine şikayet ederseniz, babama benimle ilgili huzur bozucu bir imada bulunursanız, insanları dikizlemeye devam ederseniz tacizden savcılığa şikayet ederim haberiniz olsun" deyin.

Ne terbiyesiz insanlar var onlara ne eve gelis saatinden ne giydiginden. Ya gecin karislarina agziniza geleni sayin yada sizde onlarin acigini kollayin dicemde gerekmez en iyisi karsilarina gecip kendi islerine bakmalarini soylemek lanet ahlak bekcileri

üniversite öğrencisisiniz sanırım. şu bi net benim de kız kardeşim var okuyor, babanın yada annenin evine geldiğinde o evin kuralı geçerlidir. çocuklarısınız sizi merak ediyorlar. geç gelince siz onlar arkalarını dönüp uyuyamazlar. ebeveynlik bunları gerektirir. kimseye hesap vermek demek değildir bu, ben arkadaşımda da kalsam kibarlık edip dönüş saatimi söylerim. geç geleceksem o bir geceyi geçmez. çünkü kimseyi uyurken rahatsız etmek istemem. anahtarla bile gelsem dediğim gibi aileniz sizi öyle yada böyle merak edip bekler. kaldı ki orası da otel değil belli bir düzen olmalı evlerde. ben ev arkadaşımla o yüzden anlaşamayıp evi ayırmıştım. her gece geç geliyordu paldır küldür ertesi gün erken kalkmam gerektiğinde sorun yaşadım. haa diğer konuya gelince sizinle aynı evde yaşayanlar haricinde kaçta girdiğiniz çıktığınız kimseyi ilgilendirmez.
Farkında mısınız bilmiyorum ama babamın izin verdiğini ve karışmadığını yazmışım oraya. Takıldığım gittiğim mekanlar bellidir,eve girerken de asla ses çıkarmam ışıkları yakmam,kapıyı sertçe kapatmam vs.

Geç derken en geç kaç gibi geliyorsunuz? Yani kimseyi ilgilendirmez ama gece uyurken kapı sesinden mi rahatsız oluyorlar anlayamadim
Ya eve öyle sessiz giriyorum ki bazen babam bile fark etmiyor. Ayakkabılarımı asansörde çıkarıyorum siz düşünün. Karşı komşunun fark etmesi için ciddi ciddi oturup beklemeleri falan gerek beni de bu şaşırtıyor zaten

Size bir şey söyleyeyim mi bu tarz başkasına karışmaya meraklı, kendi gençliklerini yaşayamadıkları için nefret dolu işsiz yaşlılara iki ters söz söyleyince pısıp kaçıyorlar. Babanız dese “size mi kaldı kızımı takdir etmek kendi işinize bakın” diye ya da siz etek için yüz ekşittiklerinde “hayırdır x amca bi derdin mi var söyle” deseniz bi daha ağzını açamaz.

Son düzenleme:
Ayakkabiligin rengi konusunda sikayet edilmeye gulmekten konuya odaklanamadim :D
Yani onlara ne sizin eve giris saatinizden. Sert bir sekilde uyarin. Hatta babaniz uyarsin tekrar konu edilirse.

Back
X