- 21 Şubat 2017
- 3.816
- 7.460
- 88
- 32
- Konu Sahibi naylonprenses
-
Konuya uygun değil ama güldüm gerçektenBenim kardeşim de banyoda yıkanmayı sevmezdi, yandım haşlandım diye ağlardı
Bir gün de markette istediklerini almayınca, ben hiç ekmek yemedim bari ekmek alalım diye ağladı.
Çocuklar boş boş ağlamayı seviyor gerçekten.
ilk cocugunuzu döverek mi buyuttunuz veya bagirma mı sizi o donem sikayet etseler cocugunuzu alsalar nolacaktı ayrica sindi gecmise yonelik sikayet mi edelim sizi yapmayın lutfen gaza getirmeyin kadını tanimadan gozunuzle gormeden..Konu sahibi arayin polisi.
Buradaki yorumlara da hayret ediyorum, emin olmadan aramayin diyorsunuz da, bir cocuk eger her aksam bagiriyorsa kosarak kaciyorsa illa siddet vardir. Anne cocugu dovmese de bagirirsa bile, bu da siddettir, ve bunun cozumunu bulmak da anne babanin gorevidir. Yani burada kadinlar siddete ugrayinca bosan laflari havada ucusuyor, kucucuk cocuk siddet gorunce onemsiz mi olmus oluyor, neden zaman kaybedilsin ki? Gercek bir sorun varsa cozulsun, yoksa da zaten sorun yok.
Cocuk vurmayi da bagirmayi da anne babasindan ogrenir, bir hata yapilmis demektir, ve bunu duzeltmek de anne babaya duser.
Ben ilk cocugumda cok genctim, cok hatalar yaptim -buradaki kadar degilse de- sonucta da cocugumda hatali davranislar olusmasina neden oldum, bunlarin sebebi ben ve babasi. Elbette cocugun icinden gelen yanlis davranislar da olabilir, ama onlari azaltmak da bizim gorevimiz. Is isten gecmeden aramizdaki sorunlari cok cok azalttik. Kizimda ayni hatalari tekrarlamadim, daha saglikli iletisim icindeyiz.
Tekrar donuyorum konu sahibi direk arasin polisi. Ben ust komsumu sikayet ettim polise, hemen geldiler sagolsunlar, bir daha sikayet gelirse islem yapariz dediler, ondan sonra sesler kesildi. Ben kendisiyle direk gorusmedim, cunku pek laftan anlayan bir kadin degil malesef. Siz de direk soyleseniz ne olacak, size dusman olur, kendi hatasini gorse zaten yapmaz.
Konu sahibi arayin polisi.
Buradaki yorumlara da hayret ediyorum, emin olmadan aramayin diyorsunuz da, bir cocuk eger her aksam bagiriyorsa kosarak kaciyorsa illa siddet vardir. Anne cocugu dovmese de bagirirsa bile, bu da siddettir, ve bunun cozumunu bulmak da anne babanin gorevidir. Yani burada kadinlar siddete ugrayinca bosan laflari havada ucusuyor, kucucuk cocuk siddet gorunce onemsiz mi olmus oluyor, neden zaman kaybedilsin ki? Gercek bir sorun varsa cozulsun, yoksa da zaten sorun yok.
Cocuk vurmayi da bagirmayi da anne babasindan ogrenir, bir hata yapilmis demektir, ve bunu duzeltmek de anne babaya duser.
Ben ilk cocugumda cok genctim, cok hatalar yaptim -buradaki kadar degilse de- sonucta da cocugumda hatali davranislar olusmasina neden oldum, bunlarin sebebi ben ve babasi. Elbette cocugun icinden gelen yanlis davranislar da olabilir, ama onlari azaltmak da bizim gorevimiz. Is isten gecmeden aramizdaki sorunlari cok cok azalttik. Kizimda ayni hatalari tekrarlamadim, daha saglikli iletisim icindeyiz.
Tekrar donuyorum konu sahibi direk arasin polisi. Ben ust komsumu sikayet ettim polise, hemen geldiler sagolsunlar, bir daha sikayet gelirse islem yapariz dediler, ondan sonra sesler kesildi. Ben kendisiyle direk gorusmedim, cunku pek laftan anlayan bir kadin degil malesef. Siz de direk soyleseniz ne olacak, size dusman olur, kendi hatasini gorse zaten yapmaz.
Arkadaşlar merhaba, danışmak istediğim konu bir aile içi şiddet konusu.
Yan daireden neredeyse gün aşırı annenin bağırma sesleri ve 6 yaşlarındaki çocuğun şiddetli ağlama sesleri geliyor. Seslerden anladığım kadarıyla da anne çocuğuna vuruyor. Söz konusu olan erkeğin kadına şiddeti olsaydı, hiç düşünmeden polisi arardım. Çocuk olunca tereddüt ettim, ve kendi tereddütümü de bir çeşit ilkesizlik olarak görüp kendime kızdım açıkçası. Ne farkı var ki aslında, şiddet gören bir birey var neticede. Yapılması gereken belli. Ama öte yandan, bu durum çocukların daha da psikolojisini bozar diye düşündüğüm için duraksadım işte.
Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım? Bir şey yapmam lazım ama, çünkü duramayacağım artık.
Ya cocugu cook canavar da olabilir belki oylesine agliyor da olabilir. Kadin canindan bezip bagiriyordur belki. Vurmasa bile cocuk aglayabilir. Ben kizima yanlislikla carpmistim bi keresinde o ara yaramazlik yapiyodu bi de. Heralde dovdum sandi baya aglamisti. 15aylik bu arada,yani dovup de kilif uyduruyor falan degilim ama. Kimi cocuk da cazgir oluyor :) hatta seviyorum o yalandan kendini zorlayp da aglama suratlarini.. eglenceli oynama sesleri de geliyorsa cocuguyla ilgilidir bence .. :/Çok teşekkürler yorumlarınız için.
Yani durum karikatür gibi değil elbette, yani anne öcü değil. Kimi zaman da eğlenceli oynama sesleri geliyor. Kadın da bize karşı çok nazik, güleryüzlü, yemek falan getitir sürekli vs. Ama sıklıkla da bağırma ve ağlama duyuyorum işte. Duyunca sinirimden kalakalıyorum.
Ev arkadaşımla çok düşündük bu meseleyi, yorumlarınızı ona da söyleyeceğim yarın. Bi değerlendirelim.
Saka gibisiniz valla. Benim mesajim gayet acik, aba altindan sopa gostermeye kalktiginiza gore demekki siz bu tur siddete karsi degilsiniz.ilk cocugunuzu döverek mi buyuttunuz veya bagirma mı sizi o donem sikayet etseler cocugunuzu alsalar nolacaktı ayrica sindi gecmise yonelik sikayet mi edelim sizi yapmayın lutfen gaza getirmeyin kadını tanimadan gozunuzle gormeden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?