Karşı Komşum Çocuğunu Dövüyor

naylonprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2018
161
395
33
36
Arkadaşlar merhaba, danışmak istediğim konu bir aile içi şiddet konusu.

Yan daireden neredeyse gün aşırı annenin bağırma sesleri ve 6 yaşlarındaki çocuğun şiddetli ağlama sesleri geliyor. Seslerden anladığım kadarıyla da anne çocuğuna vuruyor. Söz konusu olan erkeğin kadına şiddeti olsaydı, hiç düşünmeden polisi arardım. Çocuk olunca tereddüt ettim, ve kendi tereddütümü de bir çeşit ilkesizlik olarak görüp kendime kızdım açıkçası. Ne farkı var ki aslında, şiddet gören bir birey var neticede. Yapılması gereken belli. Ama öte yandan, bu durum çocukların daha da psikolojisini bozar diye düşündüğüm için duraksadım işte.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım? Bir şey yapmam lazım ama, çünkü duramayacağım artık.

Acaba kapılarını çalıp konuşsam mı diye düşündüm işte. Direkt polis diyorsunuz yani öyle mi?

Kadın olsa ailesine gider, kadın sığınma evine gider. Çocuk ne yapsın? Çocuklar için daha da hassas olmak lazım.

Polisten önce kapısını sen calsan? Oncesinde İyice arastirip Bu yaptığının suç olduğunu , eğer bir kere daha siddede tanık olursan polisi arayacağını ve su su su madde gereği şöyle böyle yapilacagiyla tehdit etsen olmaz mı ilk aşamada?
Yani mesela şöyle: 'merhaba, gunlerdir evinizden dayak sesleri geliyor. Artık dayanamadim, o çocuk tek sizin değil bu ülkenin bir vatandasi ve bir kere daha şiddet uyguladigiza tanık olursam 183(aile içi şiddet)'e sizi ihbar edeceğim. Ses kayıtlarınız var,gerekirse darp raporu da alırlar . Şiddet uyguladiginiz kanitlanirsa cocugu yetiştirme yurduna verip size de para cezası verirler. Gözüm üzerinizde' diye tehdit edebilirsin. Çok amerikanvari oldu ama sen düzelt işte :))

Çok teşekkürler yorumlarınız için.

Yani durum karikatür gibi değil elbette, yani anne öcü değil. Kimi zaman da eğlenceli oynama sesleri geliyor. Kadın da bize karşı çok nazik, güleryüzlü, yemek falan getitir sürekli vs. Ama sıklıkla da bağırma ve ağlama duyuyorum işte. Duyunca sinirimden kalakalıyorum.

Ev arkadaşımla çok düşündük bu meseleyi, yorumlarınızı ona da söyleyeceğim yarın. Bi değerlendirelim.

yorumları okuyamadım
bizim de apartmandan bir arkadaş çocuklarına çok şiddetle bağırıyor, bazen de vuruyordu
bir kere bir başka arkadaş uyardı
sonra ben uyardım
sonra 3 kişi birleşip aldık karşımıza konuştuk
neden böyle vs o da bir şeyler anlattı
ilaç kullanamıyor, bir hastalığı var
melisa çayı dedik, papatya çayı dedik vs
sanırım o dönemi atlattı artık hem o kadar bağırmıyor hem de vurmuyor
ama tabi biz tanışıyorduk, anladığım kadarıyla siz tanışmıyorsunuz

şikayet etmeden önce kendisiyle konuşun
bu durumdan çok rahatsız olduğunuzdan tutun da çocuk dövmenin çocuk üzerinde etkilerine kadar her şeyi anlatın
hatta bunun zararları ile ilgili elinizde bilgisayar çıktıları ile gidin
aldığınız tepkiye göre de ya konuşmayı normal bitirin ya da bir daha olursa sosyal hizmetleri arayacağım diyerek bitirin

anneyi uyarmadan direkt şikayet olmaz bence

Polis çocuğu alabilecek mi? Bilmediğimden soruyorum. Kadın sinirlenip çocuğa daha çok zarar vermesin sonra.

Yani öyle mor göz, sigara izmariti falan gibi şeyler görmeyeceği için büyük bir yaptırım olacağını sanmıyorum. Kadın sadece vurarak terbiye ediyor yani benim anladığım. Öyle tekme tokat girişmiyor. Ama bu da çok yaralayıcı elbette. Ağlıyor çocuk gün aşırı yani. Yazık ya...

pardon, yorum yazdım ama çok net anlayamadım
dövdüğünden emin misiniz? yani o kısım net mi?

Çok teşekkürler mesajınız için. Yok biz de tanışıyoruz aslında. Kek börek alışverişi oluyor aramızda. Birbirimize gidip gelme yok sadece. Yani onlar aile, biz iki bekar kızız diye öyle çok içli dışlı olmadık.

Konunun ciddiyetini belirtmek açısından:

“Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren ... kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

2) (Ek fıkra: 31/03/2005 - 5328 S.K./4.mad) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.

3) Kasten yaralama suçunun;

a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, işlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır.”

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…