- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
- Konu Sahibi naylonprenses
-
Çocuğa şiddet kadına şiddetten bile kötü. Kadın az çok kendini savunur ve en azından gitme şansı var. Çocuk ise çaresiz. Hemen şikayette bulunun yazık günah. El kadar yavru. Belki kadını tedavi sürecine falan alırlar.Arkadaşlar merhaba, danışmak istediğim konu bir aile içi şiddet konusu.
Yan daireden neredeyse gün aşırı annenin bağırma sesleri ve 6 yaşlarındaki çocuğun şiddetli ağlama sesleri geliyor. Seslerden anladığım kadarıyla da anne çocuğuna vuruyor. Söz konusu olan erkeğin kadına şiddeti olsaydı, hiç düşünmeden polisi arardım. Çocuk olunca tereddüt ettim, ve kendi tereddütümü de bir çeşit ilkesizlik olarak görüp kendime kızdım açıkçası. Ne farkı var ki aslında, şiddet gören bir birey var neticede. Yapılması gereken belli. Ama öte yandan, bu durum çocukların daha da psikolojisini bozar diye düşündüğüm için duraksadım işte.
Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım? Bir şey yapmam lazım ama, çünkü duramayacağım artık.
Siz dusunmussunz ne guzel bunu umursamayan insanlar yuzunden kotu bi nesil yetisiyo ve olumler cogaliyor. Ulkemin insanlari hemen korkuyor bu tarz seylerden ki sizi tenzih ediyorum. Arayin sikayet edin. En azndan korkar bidaha cesart edemz. Kimbilir neye sinirlenip cocuktan cikaryr hincini!!Arkadaşlar merhaba, danışmak istediğim konu bir aile içi şiddet konusu.
Yan daireden neredeyse gün aşırı annenin bağırma sesleri ve 6 yaşlarındaki çocuğun şiddetli ağlama sesleri geliyor. Seslerden anladığım kadarıyla da anne çocuğuna vuruyor. Söz konusu olan erkeğin kadına şiddeti olsaydı, hiç düşünmeden polisi arardım. Çocuk olunca tereddüt ettim, ve kendi tereddütümü de bir çeşit ilkesizlik olarak görüp kendime kızdım açıkçası. Ne farkı var ki aslında, şiddet gören bir birey var neticede. Yapılması gereken belli. Ama öte yandan, bu durum çocukların daha da psikolojisini bozar diye düşündüğüm için duraksadım işte.
Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım? Bir şey yapmam lazım ama, çünkü duramayacağım artık.
Benimki de dün gece rüyasında bile anne küçük elma gitti küçük elma istiyorum diye ağladı. Kendini yırtarcasına, bağıra çağıra...Benim cocugum da öyle cok aglarki susturmak icin bagirmak zorunda kaliyorumaglarken kendini kapatiyor duymuyor ben ne dersem deyim ve cok uzun aglar
Ama herseye aglar ayakkabi giymek istemez anne sen giydir demez aglar,yemek yemek istemez sen yedir demek icin aglar,kardesleri oyun oynarken bi oyuncagini alirlar ellerinden almak yerine aglar
Bu gibi durumlarda olabilir evet bence de once anne ile uyari maksatli ve konuyu tamamen anlamak adina konusulmali
biz bugun uzuuuuuun zaman sonra parktan eve girerken hadi annecim eve gidiiyoruz dedim ve TAMAM ANNECIM 1 KEZ DAHA KAYAYIM GELIYORUM oldu oracikta aglayacaktim inanin:))Benimki de dün gece rüyasında bile anne küçük elma gitti küçük elma istiyorum diye ağladı. Kendini yırtarcasına, bağıra çağıra...
Iki oğlum var. Daha az önce uyutmaya çalışıyorum . Biri büyük 10 yaşında. Odalar ayrı. 2 yaşındaki oğlumla beraberim uyusun diye bekliyorum . Büyük odaya girip "anne çizgifilmde noldu biliyor musun" diye cümleye başlıyor tabi diğeri ayaklanıyor. Oğlum git uyu... 5dk geçmeden büyük yine geldi "anne bugün okulda noldu biliyor musun" yarın anlatırsın git uyu. .. Vs vs abartısız tam bir saatten fazla sürdü bu. En son Tekrar gelip " anne şimdi su içip yatıcam" tabi diğeri de ayaklanınca bem gecenin kör vaktinde bir bağırdım bunlara... Ikisi de anında uyudu. Kötü yaptığım biliyorum ama ben de insanım. Komşular ne düşündü Allah bilir. Neyse ki çocukları da beni de iyi tanıyorlar bana hep sabır dilerler sağolsunlar.Bütün cocuklar neden böylebiz mi hata yapiyoruz acaba
Ben pedagoga gittim aglamasindan dolayi bana agladigi zaman sadece 1 cümle kurun konuyla alakali yapmasi/yapmamasi gerekeni devam ederse müdahale etmeyin yorulana kadar aglasin demisti
Ama yorulmuyorki aksama kadar bile sürebiliyor bazen
Ya bagirip susturacagim ya da her dedigini yapacagim ne olursa aglamasin diye
ayni oluyor ben tam en kücügünü uyutmaya basliyorum büyüklerjmizin istegi anlatmakk istedikleri bitmiyorIki oğlum var. Daha az önce uyutmaya çalışıyorum . Biri büyük 10 yaşında. Odalar ayrı. 2 yaşındaki oğlumla beraberim uyusun diye bekliyorum . Büyük odaya girip "anne çizgifilmde noldu biliyor musun" diye cümleye başlıyor tabi diğeri ayaklanıyor. Oğlum git uyu... 5dk geçmeden büyük yine geldi "anne bugün okulda noldu biliyor musun" yarın anlatırsın git uyu. .. Vs vs abartısız tam bir saatten fazla sürdü bu. En son Tekrar gelip " anne şimdi su içip yatıcam" tabi diğeri de ayaklanınca bem gecenin kör vaktinde bir bağırdım bunlara... Ikisi de anında uyudu. Kötü yaptığım biliyorum ama ben de insanım. Komşular ne düşündü Allah bilir. Neyse ki çocukları da beni de iyi tanıyorlar bana hep sabır dilerler sağolsunlar.
Ben hala uğraşıyorumIki oğlum var. Daha az önce uyutmaya çalışıyorum . Biri büyük 10 yaşında. Odalar ayrı. 2 yaşındaki oğlumla beraberim uyusun diye bekliyorum . Büyük odaya girip "anne çizgifilmde noldu biliyor musun" diye cümleye başlıyor tabi diğeri ayaklanıyor. Oğlum git uyu... 5dk geçmeden büyük yine geldi "anne bugün okulda noldu biliyor musun" yarın anlatırsın git uyu. .. Vs vs abartısız tam bir saatten fazla sürdü bu. En son Tekrar gelip " anne şimdi su içip yatıcam" tabi diğeri de ayaklanınca bem gecenin kör vaktinde bir bağırdım bunlara... Ikisi de anında uyudu. Kötü yaptığım biliyorum ama ben de insanım. Komşular ne düşündü Allah bilir. Neyse ki çocukları da beni de iyi tanıyorlar bana hep sabır dilerler sağolsunlar.
Hani haberlerde hep geçer ya şöyle bir replik “ haberi alan yakınları sinir krizi geçirdiler “abartmayın gozle gorulmüş birsey yok
a gozuyle.gormemis siz iyi.misiniz . Benim yigenim dovmesende aglar parcalar kendini . Bir sesten bu anlasilmaz ki.Hani haberlerde hep geçer ya şöyle bir replik “ haberi alan yakınları sinir krizi geçirdiler “
O “yakınlar” olay anında kılını kıpırdatmaz
bilir duyar göz yumar sonra da “sinir krizi” geçirirler
Siz de o “ yakınlar” gibi olalım diyorsunuz
Gözle görülmüş bir şey yok ne demek!
Mutluluktan mı ağlıyor o yavru?
Ne zaman müdahale edilsin sizce?
Ölünce mi?
Siz start verin biz harekete geçelim
Ha bir de merak ettim
“ rızası vardır” falan diye de düşündüğünüz oluyor mu?
Tövbe ya rabbi ya Resulallah ya!!!!
Dünyanın en iyi komşusu profili... Sizi tebrik ediyorum. O kahve insana nasıl iyi. Gelir bilseniz... Tebrikler gerçekten .Alt komsumumla samimi değildim, 1-3-7 yasinda çocukları varlve gün ucinde çileden çıkardıkları zamanlar oluyor, ben de bu kriz zamanında, kahve yapıp kapısı çaldım elimde tepsiyle
Biraz konuştuk kafası dağıldı, sonra aynısını yaşayınca yine elimde kahveyle gittim , boyle olunca onun da tepkileri azaldı çocuğa
Ayy bu çocuklar bizden zeki ya ben hiç ekmek yemedim nedir ya dışarıdan görsem acaba çocuk aç mı bırakılıyor derimBenim kardeşim de banyoda yıkanmayı sevmezdi, yandım haşlandım diye ağlardı
Bir gün de markette istediklerini almayınca, ben hiç ekmek yemedim bari ekmek alalım diye ağladı.
Çocuklar boş boş ağlamayı seviyor gerçekten.
Oyunculuk konusunda uzmanlar gerçektenAyy bu çocuklar bizden zeki ya ben hiç ekmek yemedim nedir ya dışarıdan görsem acaba çocuk aç mı bırakılıyor derim
Oyunculuk konusunda uzmanlar gerçektenAyy bu çocuklar bizden zeki ya ben hiç ekmek yemedim nedir ya dışarıdan görsem acaba çocuk aç mı bırakılıyor derim
Komşumun kızı babannesine gitmek istemezdi. Babannesi bir gün niye bize gelmiyorsun demiş kız da annem izin vermiyor demiş. Aile faciasına ramak kalmıştıOyunculuk konusunda uzmanlar gerçekten
Bir de bana anne derdi sürekli gıcıklığına 15 yaş olunca. Gören çocuk yaşta doğurdum zannetmiştir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?