• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşılık verme takıntısı

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba arkadaşlar ben de çok fena karşılığını verme takıntısı var. Yani karşılık verme derken şu anlamda; bir arkadaşımla bir yerde birşey içsek/yesek (karşı cinste olsa), aniden hiç beklemediğim iletişimimin olmadığı ve hatta bazen olmasını istemediğim biri bile olsa bir sürpriz yapsa hediye alsa mutlaka ama mutlaka karşılığını fazlasıyla vermek zorunda hissediyorum bu konuda o kadar çok gurur ve takıntı yapıyorum ki aynı gün içerisinde ne yapsam diye strese giriyorum. Geçenlerde şehir dışına arkadaşımın yanına gittim eli boş gitmedim oda dışarıda içtiğimiz kahvenin hesabını ödedi. Ben de o kadar takıntı yaptım ki o günden beri arayıp onu kendi yaşadığım şehre davet edip duruyorum. Benzer bir durumda karşı cinsle alakalı. Umut vermek istemediğim bir erkek doğum günümde sürpriz yapmıştı, ben ise o güne kadar fazlasıyla soğuk ve mesafeli durduğum halde doğum gününde sürpriz konusunda aşırıya kaçtım. Ve bu sebeple iletişimimiz tam koptu derken artarak devam ediyor şuan. Benzer durumda olan var mı yoksa abartılı mi davranislarim nasıl törpülemeliyim?

Suprizlere bir şey yapilamaz en fazla laf aralarinda suprizlerden hoşlanmadiginizi soyleyebilirsiniz belki, yerinizde olsam kimsenin bir şey ismarlamasina da izin vermezdim bu kadar stress yasayacaksam.

Ayy bunlar da zor aslinda insan sever dusunulmeyi. 😬 Nebileyim niye bu kadar abartiyorsunuz gercekten? Gercekten abarti.

Merhaba arkadaşlar ben de çok fena karşılığını verme takıntısı var. Yani karşılık verme derken şu anlamda; bir arkadaşımla bir yerde birşey içsek/yesek (karşı cinste olsa), aniden hiç beklemediğim iletişimimin olmadığı ve hatta bazen olmasını istemediğim biri bile olsa bir sürpriz yapsa hediye alsa mutlaka ama mutlaka karşılığını fazlasıyla vermek zorunda hissediyorum bu konuda o kadar çok gurur ve takıntı yapıyorum ki aynı gün içerisinde ne yapsam diye strese giriyorum. Geçenlerde şehir dışına arkadaşımın yanına gittim eli boş gitmedim oda dışarıda içtiğimiz kahvenin hesabını ödedi. Ben de o kadar takıntı yaptım ki o günden beri arayıp onu kendi yaşadığım şehre davet edip duruyorum. Benzer bir durumda karşı cinsle alakalı. Umut vermek istemediğim bir erkek doğum günümde sürpriz yapmıştı, ben ise o güne kadar fazlasıyla soğuk ve mesafeli durduğum halde doğum gününde sürpriz konusunda aşırıya kaçtım. Ve bu sebeple iletişimimiz tam koptu derken artarak devam ediyor şuan. Benzer durumda olan var mı yoksa abartılı mi davranislarim nasıl törpülemeliyim?
Buna sebep olan etken ne bunu düşünmelisiniz. Biri size bir şey aldığında sanki onun parasını yiyip bu yüzden arkadaşlık kurmak zorunda mı hissediyorsunuz yoksa bende kimsenin parası bir şeyi kalmasın kafasında mısınız? Elbette karşılıklı ilişkide biri öderse biri başka birşey yapar ama bir şey yapıcam diye de kendinizi bu kadar neden hırpalıyorsunuz. Altındaki sebebi düşünmelisiniz.

Muhtemelen size edilen iltifatlarda da böylesinizdir. Psikologlara göre kendimize yeterince değer vermiyorsak dışarıdan gelen iltifatlara, hediyelere karşı fazlaca karşılık verme eğiliminde oluyoruz. Kendinize verdiğiniz değeri yükseltmelisiniz.

Muhtemelen size edilen iltifatlarda da böylesinizdir. Psikologlara göre kendimize yeterince değer vermiyorsak dışarıdan gelen iltifatlara, hediyelere karşı fazlaca karşılık verme eğiliminde oluyoruz. Kendinize verdiğiniz değeri yükseltmelisiniz.
yaa çok şaşırdım, bende öyleyim. Biri bana hediye aldığı zaman, illaki bende ona hediye alırım, çaya davet etseler , yemeğe davet ederim, gittiğim yerlere küçükde olsa hediye alırım.ya da biri bana geldiğinde, bir lif olur, havlu olur, yada benzer bir hediye hemen veririm. Bazen kızıyorum kendime neden böyleyim diye çünkü bazen haketmeyen insanlara da çok fazla değer verdiğimi görünce üzülüyorum.

yaa çok şaşırdım, bende öyleyim. Biri bana hediye aldığı zaman, illaki bende ona hediye alırım, çaya davet etseler , yemeğe davet ederim, gittiğim yerlere küçükde olsa hediye alırım.ya da biri bana geldiğinde, bir lif olur, havlu olur, yada benzer bir hediye hemen veririm. Bazen kızıyorum kendime neden böyleyim diye çünkü bazen haketmeyen insanlara da çok fazla değer verdiğimi görünce üzülüyorum.
Bir terazi dengesi gibi aslında başkalarına verdiğimiz değeri arttırırsak kendimize verdiğimiz değerin kefesi hafif kalıyor…

Niye bilmiyorum ama derdinizi okurken gülümsedim. Bana çok tatlı geldi :))))

Çokmu gururlu bir yapın var ilginç gerçekten 😊 Sana yapılan jestlerde ki düşünceye niyete odaklan belki karşı tarafın hiç beklentisi yok illaki karşılık vereceğim diye strese girmek neden aşırı kontrolcülük seni yorar akışına bırak..

Ben de aynı böyleyim. Annemle ablam da böyle. Eşlerimiz ve babam bize siz ruh hastasınız diyor.

Nefret ediyorum bu huyumdan.

Kurtuluş yok ama huyum bu.

Borc alamam mesela uykularım kaçar. Aç otururum daha iyi.

Biri bana bir şey almasın diye herkesi tembihlerim
kimse bana bir iyilik yapmasın isterim çünkü çok daha yüksekten ödüyorum. Ödemek zorunda hissediyorum.

Allah beni ıslah etsin. Seni de konu sahibi

Allah hep karşıma senin gibi insanlar çıkarsın diyeyim o zaman ben (borç verdiğim insanlar bile karşılığını vermiyor, sen bu devirde bulunmaz nimetsin bebeğim;) )karşı tarafta olsam hiç rahatsız olmam. Sen niye taktın bu takintini ki :))

Fazla itici bir özellikle

Siz karşılık bekliyor musunuz herşeyde ?
Beklemeli tabi
İyilik yapıp denize atmalik bı durum değil
Senin doğum gününü dusundumse sende benimkini düşüneceksin
Sana hastayken çorba getirdimse sende aynı hassasiyeti göstereceksin çorba getir demiyorum ama karşılık goster ara beni ilgilen .
Sana yemek ismarladimsa parayı çöpten toplamiyoruz herkeste geçim derdinde apk döneminde.bi zahmet bı sonrakini de senin odemeni beklerim ya da tatlıyı sen ismarla.

Karşılık niye beklemeyecegim Vakif dernek bağış kurulusu muyum
altın taktiysam altını mi geri getirecegin günler olacak o günler geldiğinde öde.

Beklemeli tabi
İyilik yapıp denize atmalik bı durum değil
Senin doğum gününü dusundumse sende benimkini düşüneceksin
Sana hastayken çorba getirdimse sende aynı hassasiyeti göstereceksin çorba getir demiyorum ama karşılık goster ara beni ilgilen .
Sana yemek ismarladimsa parayı çöpten toplamiyoruz herkeste geçim derdinde apk döneminde.bi zahmet bı sonrakini de senin odemeni beklerim ya da tatlıyı sen ismarla.

Karşılık niye beklemeyecegim Vakif dernek bağış kurulusu muyum
altın taktiysam altını mi geri getirecegin günler olacak o günler geldiğinde öde.
Engelliyorum :D bana çorba yapana teşekkür ederim sadece
Yemek ısmarlayana kesene bereket derim :D
Vakıf gibi olanlar eqleyin tanışalım :D

Ben de her zaman böyleydim. Sonuç: asla değeri bilinmedi. Boşu boşuna okadar detaylı düşündüm ettim. İnsanların yaptıklarımın değerini bilmediklerini gördükçe de saldım, şuan çok rahatım.

Kedii araba almıştı babam 0 model :D kimseye söylemedim. Abimin arabası dedim. Hemen ıslatalım qanqq diye toplaşacaklardı :D benzin almaya gittim pompacı hemen ooo hayırlı olsun dedi. Ben şöferemm dedim :D cimrilikte benim gibi olmayınnn :D

Back
X