• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşılık verme takıntısı

Güzel söz söylesel olmuyor mu :KK70:
Neden olmasın ama mümkünse alıntı olmasın :D Allah mutluluğunuzu daim etsin ♥
Tamam işte bunu hissetmenizi altında bir sebep olmalı ben sadece örnek saydım. Bunu siz bulucaksınız bir çok nedeni olabilir. Mesela kendinizi değerli görmediğiniz için bile yapabilirsiniz. Aklınızda kalıp bir düşünce vardır bu sebeple veya yanınızda bir olay olmuştur bundan ötürü böyle bilinç altınızda kalmıştır, bunu yapmanız için kötü hissedersiniz. Siz bulmalısınız bunu.
Kendine değer verme/vermeme konusunu araştırmıştım bir ara belirtilere göre ve kendimde, çevremde gözlediklerime göre kendime değer veriyorum aslında belki de bu yüzden başkasının değer vermesine ihtiyaç duymuyorum, bilemedim. Belki de sadece huydur :)

Neden olmasın ama mümkünse alıntı olmasın :D Allah mutluluğunuzu daim etsin ♥

Kendine değer verme/vermeme konusunu araştırmıştım bir ara belirtilere göre ve kendimde, çevremde gözlediklerime göre kendime değer veriyorum aslında belki de bu yüzden başkasının değer vermesine ihtiyaç duymuyorum, bilemedim. Belki de sadece huydur :)
Ben örnek verdim sadece bu gibi sebepler olabilir diye, terapiye gidip destek alabilirsiniz belki

, ben ise o güne kadar fazlasıyla soğuk ve mesafeli durduğum halde doğum gününde sürpriz konusunda aşırıya kaçtım. Ve bu sebeple iletişimimiz tam koptu derken artarak devam ediyor şuan
gahhshshshahdjdj istemsizce ilişki kurma mağduru olmak mı?? forumda en çok güldüğüm konuyu bu ilan ediyorum

Merhaba arkadaşlar ben de çok fena karşılığını verme takıntısı var. Yani karşılık verme derken şu anlamda; bir arkadaşımla bir yerde birşey içsek/yesek (karşı cinste olsa), aniden hiç beklemediğim iletişimimin olmadığı ve hatta bazen olmasını istemediğim biri bile olsa bir sürpriz yapsa hediye alsa mutlaka ama mutlaka karşılığını fazlasıyla vermek zorunda hissediyorum bu konuda o kadar çok gurur ve takıntı yapıyorum ki aynı gün içerisinde ne yapsam diye strese giriyorum. Geçenlerde şehir dışına arkadaşımın yanına gittim eli boş gitmedim oda dışarıda içtiğimiz kahvenin hesabını ödedi. Ben de o kadar takıntı yaptım ki o günden beri arayıp onu kendi yaşadığım şehre davet edip duruyorum. Benzer bir durumda karşı cinsle alakalı. Umut vermek istemediğim bir erkek doğum günümde sürpriz yapmıştı, ben ise o güne kadar fazlasıyla soğuk ve mesafeli durduğum halde doğum gününde sürpriz konusunda aşırıya kaçtım. Ve bu sebeple iletişimimiz tam koptu derken artarak devam ediyor şuan. Benzer durumda olan var mı yoksa abartılı mi davranislarim nasıl törpülemeliyim?
Bilinçaltısal olarak "kendinizi değer görmeye layık bulmadığınız" için olabilir belki de. Ben bu sürprizleri,hediyeleri hak ediyorum diye düşünün. Insanlar bana değer verdiği için bana mutlu olacağım şeyler yapıyorlar ve ben değer görmeye layığım deyin içinizden. Özdeğer ve özsevgi kavramları önemli kavramlar çünkü.insanlar farketmeden de kendilerini gerçek anlamda sevmeden değer vermeden yaşayabiliyor. Karşılık vermek konusunda da acele etmeyin. Onlar sizi sevdiği için öyle yapıyorlar.acele etmeden ,zamanı geldiğinde siz de onları önemsediğinizi gösterecek seyler yaparsınız zaten ama kendinizi strese sokmayın bunun için 🌸🌸

Back
X