• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karşılık verme takıntısı

Kedii araba almıştı babam 0 model :KK70: kimseye söylemedim. Abimin arabası dedim. Hemen ıslatalım qanqq diye toplaşacaklardı :KK70: benzin almaya gittim pompacı hemen ooo hayırlı olsun dedi. Ben şöferemm dedim :KK70: cimrilikte benim gibi olmayınnn :KK70:
Çünkü sende vakıf dernek bağış kuruluşu değilsin 😂😂😂.

Engelliyorum :D bana çorba yapana teşekkür ederim sadece
Yemek ısmarlayana kesene bereket derim :D
Vakıf gibi olanlar eqleyin tanışalım :D

Ben de oyleyim tesekkur eder gecerim. Denk gelirse benzer bir incelik yaparim ama oyle "X bana şunu yapti hemen karsilik vermeliyim, ne yapsam ne yapmaliyim" diye kafami meşgul etmiyor bu dusunce. 😂

Tutupta şunu yaptim karsilik vermedi, şunu ismarladim diger buluşmada ödemedi diye aklinda tutan da bir şey ismarlamasin, hediye almasin aç degilim, acikta degilim kimsenin ismarladigi yemege veya hediyeye ihtiyacim yok. 😁

Ben de oyleyim tesekkur eder gecerim. Denk gelirse benzer bir incelik yaparim ama oyle "X bana şunu yapti hemen karsilik vermeliyim, ne yapsam ne yapmaliyim" diye kafami meşgul etmiyor bu dusunce. 😂

Tutupta şunu yaptim karsilik vermedi, şunu ismarladim diger buluşmada ödemedi diye aklinda tutan da bir şey ismarlamasin, hediye almasin aç degilim, acikta degilim kimsenin ismarladigi yemege veya hediyeye ihtiyacim yok. 😁
Aynen. Hele yapıp yapıp , küsünce de hemen yok ben bunu yapmıştım , bunu yapmıştım diyenden asla hoşlanmıyorum. Kimseye bir şey almam:KK70: kocama bile jdjdjd
Bir de millete alacağım şeyle zaten kendime bi şey alırım :D

Aynen. Hele yapıp yapıp , küsünce de hemen yok ben bunu yapmıştım , bunu yapmıştım diyenden asla hoşlanmıyorum. Kimseye bir şey almam:KK70: kocama bile jdjdjd
Bir de millete alacağım şeyle zaten kendime bi şey alırım :D

Ben alirim da yani denk gelmiş içimden gelmiş olmasi lazim. Sirf o yapmisti kafasiyla yapmam, almaya da bilirim. 😬

Merhaba arkadaşlar ben de çok fena karşılığını verme takıntısı var. Yani karşılık verme derken şu anlamda; bir arkadaşımla bir yerde birşey içsek/yesek (karşı cinste olsa), aniden hiç beklemediğim iletişimimin olmadığı ve hatta bazen olmasını istemediğim biri bile olsa bir sürpriz yapsa hediye alsa mutlaka ama mutlaka karşılığını fazlasıyla vermek zorunda hissediyorum bu konuda o kadar çok gurur ve takıntı yapıyorum ki aynı gün içerisinde ne yapsam diye strese giriyorum. Geçenlerde şehir dışına arkadaşımın yanına gittim eli boş gitmedim oda dışarıda içtiğimiz kahvenin hesabını ödedi. Ben de o kadar takıntı yaptım ki o günden beri arayıp onu kendi yaşadığım şehre davet edip duruyorum. Benzer bir durumda karşı cinsle alakalı. Umut vermek istemediğim bir erkek doğum günümde sürpriz yapmıştı, ben ise o güne kadar fazlasıyla soğuk ve mesafeli durduğum halde doğum gününde sürpriz konusunda aşırıya kaçtım. Ve bu sebeple iletişimimiz tam koptu derken artarak devam ediyor şuan. Benzer durumda olan var mı yoksa abartılı mi davranislarim nasıl törpülemeliyim?
Alma verme dengesi güzeldir ama siz abartmışsınız
Şöyle düşünün siz birine jest yaptınız hesabı ödediniz vs oturup karşılık bekliyor musunuz ?
Cevabınız hayırsa onlarda beklemiyordur rahat olun 🤗

Okurken ben mi yazdım acaba dedim Bi an :) aynı bensin.. Derdini okurken kendime de güldüm.. Geçen gün iş ortağımız çikolata almış bana, onun üstüne adama yemek ısmarladım yetmedi kahve ısmarladım.. Ama benim sıkıntım şu.. Ben cimri insanları hiç sevmem kimse de beni öyle zannetmesin diye yapıyorum bunları..o yüzden bende kimseden hiçbirşey istemem ki bende onlara kat kat yapmak zorunda kalmayayım 😃

Fazla itici bir özellikle

Siz karşılık bekliyor musunuz herşeyde

Beklemeli tabi
İyilik yapıp denize atmalik bı durum değil
Senin doğum gününü dusundumse sende benimkini düşüneceksin
Sana hastayken çorba getirdimse sende aynı hassasiyeti göstereceksin çorba getir demiyorum ama karşılık goster ara beni ilgilen .
Sana yemek ismarladimsa parayı çöpten toplamiyoruz herkeste geçim derdinde apk döneminde.bi zahmet bı sonrakini de senin odemeni beklerim ya da tatlıyı sen ismarla.

Karşılık niye beklemeyecegim Vakif dernek bağış kurulusu muyum
altın taktiysam altını mi geri getirecegin günler olacak o günler geldiğinde öde.
Ohoooo senle arkadaşlık yapmak zor

Beklemeli tabi
İyilik yapıp denize atmalik bı durum değil
Senin doğum gününü dusundumse sende benimkini düşüneceksin
Sana hastayken çorba getirdimse sende aynı hassasiyeti göstereceksin çorba getir demiyorum ama karşılık goster ara beni ilgilen .
Sana yemek ismarladimsa parayı çöpten toplamiyoruz herkeste geçim derdinde apk döneminde.bi zahmet bı sonrakini de senin odemeni beklerim ya da tatlıyı sen ismarla.

Karşılık niye beklemeyecegim Vakif dernek bağış kurulusu muyum
altın taktiysam altını mi geri getirecegin günler olacak o günler geldiğinde öde.
Yani bu düşünce yapısında biriyle arkadaşlık zor

Şahsen beni psikolojik olarak yoran kişilerle görüşmüyorum mecbur olmadıkça

Bu tür basit şeylere takılmak çok anlamsız geliyor bana

Ben alirim da yani denk gelmiş içimden gelmiş olmasi lazim. Sirf o yapmisti kafasiyla yapmam, almaya da bilirim. 😬
Benle arkadaş ol , hedaye al :D
Kocam hediye alacak diye aklım çıkıyor bende ona almak zorunda kalırım diye :D

Karşı cinse soğuk davranabiliyorken nasıl abartılı sürpriz hazırlayabiliyosunuz
Soğuk yaptığınız günler aklınıza gelmiyormu sürpriz yaparken

Merhaba arkadaşlar ben de çok fena karşılığını verme takıntısı var. Yani karşılık verme derken şu anlamda; bir arkadaşımla bir yerde birşey içsek/yesek (karşı cinste olsa), aniden hiç beklemediğim iletişimimin olmadığı ve hatta bazen olmasını istemediğim biri bile olsa bir sürpriz yapsa hediye alsa mutlaka ama mutlaka karşılığını fazlasıyla vermek zorunda hissediyorum bu konuda o kadar çok gurur ve takıntı yapıyorum ki aynı gün içerisinde ne yapsam diye strese giriyorum. Geçenlerde şehir dışına arkadaşımın yanına gittim eli boş gitmedim oda dışarıda içtiğimiz kahvenin hesabını ödedi. Ben de o kadar takıntı yaptım ki o günden beri arayıp onu kendi yaşadığım şehre davet edip duruyorum. Benzer bir durumda karşı cinsle alakalı. Umut vermek istemediğim bir erkek doğum günümde sürpriz yapmıştı, ben ise o güne kadar fazlasıyla soğuk ve mesafeli durduğum halde doğum gününde sürpriz konusunda aşırıya kaçtım. Ve bu sebeple iletişimimiz tam koptu derken artarak devam ediyor şuan. Benzer durumda olan var mı yoksa abartılı mi davranislarim nasıl törpülemeliyim?
benim de ailemde sizin gibi biri var, en kucuk bir seyin bile karsiligini vermeye calisir, ama bence karsi taraf icin cok rahatsiz edici bir huy. mesela ben onlara bi kilo elma goturdum, mutlaka o da getirir, ya da ona bi tane ekmek aldim, zorla parasini verir. ben de demek ki o insan da boyle kucuk seyleri cok takiyor diye dusunuyorum.

mesela ben birisine hediye alsam evine giderken o bana getirir mi getirmez mi diye hesap yapmam, hediye alirken gonlumden veririm, ama karsidaki insan oyle degil, mutlaka karsilik verilmesini istiyor diye dusunuyorum ben de... bence guzel bir sey degil, insani da yoruyor.

Suprizlere bir şey yapilamaz en fazla laf aralarinda suprizlerden hoşlanmadiginizi soyleyebilirsiniz belki, yerinizde olsam kimsenin bir şey ismarlamasina da izin vermezdim bu kadar stress yasayacaksam.

Ayy bunlar da zor aslinda insan sever dusunulmeyi. 😬 Nebileyim niye bu kadar abartiyorsunuz gercekten? Gercekten abarti.
Aslında sürprizleri severim ve yaparımda. Yapmakta beni rahatsız etmez sadece hoşlanmadığım karşı cinsin sürprizine karşılık vermek zorunda kalınca yanlış anlaşılabiliyorum, umut verebiliyorum bu üzücü oluyor. Onun dışında bir yerde oturduysak hesabı arkadaşım verdiyse o hafta çok meşgul de olsam bir program yapıp karşılık vermek zorunda hissediyorum kendimi rahatsız edici yönü bu. Alman usulü ödemeyi teklif ettim ya da yarı yarıya ama aramızda lafımı olur'a getiriyorlar
Buna sebep olan etken ne bunu düşünmelisiniz. Biri size bir şey aldığında sanki onun parasını yiyip bu yüzden arkadaşlık kurmak zorunda mı hissediyorsunuz yoksa bende kimsenin parası bir şeyi kalmasın kafasında mısınız? Elbette karşılıklı ilişkide biri öderse biri başka birşey yapar ama bir şey yapıcam diye de kendinizi bu kadar neden hırpalıyorsunuz. Altındaki sebebi düşünmelisiniz.
Hiçbiri aslında sadece mahcup hissediyorum, kötü hissediyorum. Neden bilmiyorum.
Muhtemelen size edilen iltifatlarda da böylesinizdir. Psikologlara göre kendimize yeterince değer vermiyorsak dışarıdan gelen iltifatlara, hediyelere karşı fazlaca karşılık verme eğiliminde oluyoruz. Kendinize verdiğiniz değeri yükseltmelisiniz.
Yok iltifatlara karşı öyle değilim aslında benim karşılık vermekten ziyade altta kalamam, kalmamalıyım düşüncesi sanki
Çokmu gururlu bir yapın var ilginç gerçekten 😊 Sana yapılan jestlerde ki düşünceye niyete odaklan belki karşı tarafın hiç beklentisi yok illaki karşılık vereceğim diye strese girmek neden aşırı kontrolcülük seni yorar akışına bırak..
Evet sanırım biraz gururlu bir yapım var. Üniversitede de zor durumda kaldığımda aileme arayıp para isteyemezdim verseler kabul etmezdim. Öğrenim kredisi ile idare ederdim edemediğimde çalışırdım
Ben de aynı böyleyim. Annemle ablam da böyle. Eşlerimiz ve babam bize siz ruh hastasınız diyor.

Nefret ediyorum bu huyumdan.

Kurtuluş yok ama huyum bu.

Borc alamam mesela uykularım kaçar. Aç otururum daha iyi.

Biri bana bir şey almasın diye herkesi tembihlerim
kimse bana bir iyilik yapmasın isterim çünkü çok daha yüksekten ödüyorum. Ödemek zorunda hissediyorum.

Allah beni ıslah etsin. Seni de konu sahibi
Amin canım benim :) evet dediğin gibi huyumuz bu değişemiyoruz da. Boşver daha iyi bir açıdan ♥
Allah hep karşıma senin gibi insanlar çıkarsın diyeyim o zaman ben (borç verdiğim insanlar bile karşılığını vermiyor, sen bu devirde bulunmaz nimetsin bebeğim:KK66: )karşı tarafta olsam hiç rahatsız olmam. Sen niye taktın bu takintini ki :))
Bazı insanlar gerçekten çok yüzsüz, çok onursuz hayret ediyorum öylelerini görünce
Fazla itici bir özellikle

Siz karşılık bekliyor musunuz herşeyde ?
Yerine göre değişiyor. Arkadaşlarla bir yerde yemek yediysek onlar ayarladıysa hesap bana kaldıysa karşılık beklerim açıkçası, çünkü hem davet ediliyorum hem hesabı ödüyorum. Başıma gelmişti, yüklü bir miktardı. Ama kendi içimden geldiyse asla karşılık beklemem inanın aklıma bile gelmez
Eyvah eyvahh..sana evlenme teklif edilse karşılığını vermek için istemesende evlenirsin,😀
İkisi ne alaka :)) Pırlantalı bir evlilik teklifi almıştım ilişkimiz iyi gidiyordu ama evliliğe hazır değildim bir anda hayır demek istemedim düşünmek istedim önce geleceğimiz için ama düşünme aşamasında bile yüzük sen de kalsın senin için aldım diye ısrar etti hiçbir şekilde kabul etmedim. Aradan birkaç gün sonra hayır cevabı da gecikmedi zaten :D
Benle arkadaş ol , hedaye al :KK70:
Kocam hediye alacak diye aklım çıkıyor bende ona almak zorunda kalırım diye :KK70:
Yaa yapmayın bu kadar mı :D hediye almak, hediye vermek ne güzel şeyler halbuki insanın sevdikleriyle yapıldığında. Rahat olun aklınıza geleni, bütçenize uyanı alırsınız siz de amaç düşünmek zaten :)
Karşı cinse soğuk davranabiliyorken nasıl abartılı sürpriz hazırlayabiliyosunuz
Soğuk yaptığınız günler aklınıza gelmiyormu sürpriz yaparken
İnanın geliyor ama bir yandan da o yaptı, ben de yapmalıyım düşüncesi çeldi aklımı. Zaten arkadaşça konuşmaya devam ediyorduk bu süreçte ben de arkadaşça bir sürpriz yapmştım yani o şekilde ifade ettim ona rağmen umutlanmak isteyen, umutlanmaya hazır olan umutlanıyor işte bir şekilde
Adamla ayip olmasin diye evlenme de ...
Evlenmedim çok ayıp oldu ama böyle böyle ayıplıklardan kurtulacağım inşallah :D
benim de ailemde sizin gibi biri var, en kucuk bir seyin bile karsiligini vermeye calisir, ama bence karsi taraf icin cok rahatsiz edici bir huy. mesela ben onlara bi kilo elma goturdum, mutlaka o da getirir, ya da ona bi tane ekmek aldim, zorla parasini verir. ben de demek ki o insan da boyle kucuk seyleri cok takiyor diye dusunuyorum.

mesela ben birisine hediye alsam evine giderken o bana getirir mi getirmez mi diye hesap yapmam, hediye alirken gonlumden veririm, ama karsidaki insan oyle degil, mutlaka karsilik verilmesini istiyor diye dusunuyorum ben de... bence guzel bir sey degil, insani da yoruyor.
Evet haklısınız o yönden bakınca çok rahatsız edici onu ben de törpülemeye çalışıyorum, çaktırmadan karşılık veriyorum açık açık değil ama diğer taraftan bunu kullananlarda oluyor. Mesela kahvenin, çayın hesabını ödedi zorla ben ödeyeyim, ödeseydim diye ısrar ettiğimde sen de kahvaltıyı ısmarla demişti bir erkek arkadaşım. Kahvaltı ile çay/kahve bir mi? Hayır içimden gelse zaten ısmarlarım ama bunu kendisinin teklif etmesi itici gelmişti.

Aslında sürprizleri severim ve yaparımda. Yapmakta beni rahatsız etmez sadece hoşlanmadığım karşı cinsin sürprizine karşılık vermek zorunda kalınca yanlış anlaşılabiliyorum, umut verebiliyorum bu üzücü oluyor. Onun dışında bir yerde oturduysak hesabı arkadaşım verdiyse o hafta çok meşgul de olsam bir program yapıp karşılık vermek zorunda hissediyorum kendimi rahatsız edici yönü bu. Alman usulü ödemeyi teklif ettim ya da yarı yarıya ama aramızda lafımı olur'a getiriyorlar

Hiçbiri aslında sadece mahcup hissediyorum, kötü hissediyorum. Neden bilmiyorum.

Yok iltifatlara karşı öyle değilim aslında benim karşılık vermekten ziyade altta kalamam, kalmamalıyım düşüncesi sanki

Evet sanırım biraz gururlu bir yapım var. Üniversitede de zor durumda kaldığımda aileme arayıp para isteyemezdim verseler kabul etmezdim. Öğrenim kredisi ile idare ederdim edemediğimde çalışırdım

Amin canım benim :) evet dediğin gibi huyumuz bu değişemiyoruz da. Boşver daha iyi bir açıdan ♥

Bazı insanlar gerçekten çok yüzsüz, çok onursuz hayret ediyorum öylelerini görünce

Yerine göre değişiyor. Arkadaşlarla bir yerde yemek yediysek onlar ayarladıysa hesap bana kaldıysa karşılık beklerim açıkçası, çünkü hem davet ediliyorum hem hesabı ödüyorum. Başıma gelmişti, yüklü bir miktardı. Ama kendi içimden geldiyse asla karşılık beklemem inanın aklıma bile gelmez

İkisi ne alaka :)) Pırlantalı bir evlilik teklifi almıştım ilişkimiz iyi gidiyordu ama evliliğe hazır değildim bir anda hayır demek istemedim düşünmek istedim önce geleceğimiz için ama düşünme aşamasında bile yüzük sen de kalsın senin için aldım diye ısrar etti hiçbir şekilde kabul etmedim. Aradan birkaç gün sonra hayır cevabı da gecikmedi zaten :KK70:

Yaa yapmayın bu kadar mı :KK70: hediye almak, hediye vermek ne güzel şeyler halbuki insanın sevdikleriyle yapıldığında. Rahat olun aklınıza geleni, bütçenize uyanı alırsınız siz de amaç düşünmek zaten :)

İnanın geliyor ama bir yandan da o yaptı, ben de yapmalıyım düşüncesi çeldi aklımı. Zaten arkadaşça konuşmaya devam ediyorduk bu süreçte ben de arkadaşça bir sürpriz yapmştım yani o şekilde ifade ettim ona rağmen umutlanmak isteyen, umutlanmaya hazır olan umutlanıyor işte bir şekilde

Evlenmedim çok ayıp oldu ama böyle böyle ayıplıklardan kurtulacağım inşallah :KK70:

Evet haklısınız o yönden bakınca çok rahatsız edici onu ben de törpülemeye çalışıyorum, çaktırmadan karşılık veriyorum açık açık değil ama diğer taraftan bunu kullananlarda oluyor. Mesela kahvenin, çayın hesabını ödedi zorla ben ödeyeyim, ödeseydim diye ısrar ettiğimde sen de kahvaltıyı ısmarla demişti bir erkek arkadaşım. Kahvaltı ile çay/kahve bir mi? Hayır içimden gelse zaten ısmarlarım ama bunu kendisinin teklif etmesi itici gelmişti.
Güzel söz söylesel olmuyor mu :D

Hiçbiri aslında sadece mahcup hissediyorum, kötü hissediyorum. Neden bilmiyorum
Tamam işte bunu hissetmenizi altında bir sebep olmalı ben sadece örnek saydım. Bunu siz bulucaksınız bir çok nedeni olabilir. Mesela kendinizi değerli görmediğiniz için bile yapabilirsiniz. Aklınızda kalıp bir düşünce vardır bu sebeple veya yanınızda bir olay olmuştur bundan ötürü böyle bilinç altınızda kalmıştır, bunu yapmanız için kötü hissedersiniz. Siz bulmalısınız bunu.

Back
X