Karsıma çıkan eş adayı bir bakarmısınız ?

bunu ben demiyorumki, yaşadığımız toplum diyor.toplumumuzda evlenmek isteyip de epey bir yaşına kadar evlenmeyene evde kalmış,kız kurusu gibi sıfatlar takılıyor.sizde biliyorsunuz gayet,tabir çirkin olabilir ama bunun ifadesi bu şekilde yapılıyor.başka ne deseydim.
neyse, şunun için inandırıcı gelmedi.üniv. mezunu memur olmuş iki insan, kahveci kamyoncu vs. sonuçta denk değiller.lafta olur mu öyle şey,herkes eşittir,küçümsemeyin vırt zırt dense de pratikte herkes dengi biriyle hatta kendinden birkaç gömlek üst biriyle evlenmek ister. eğri oturup doğruyu konuşalım.o yüzden şaşırdım.
paraya para dememek farklı bir olay.
neyse bana inandırıcı gelmedi, fikrimi özgürce belirtebildiğim bir platformda yazabildiğim için belirtme ihtiyacı hissettim.

Adam sizi tanımak için aracı sokmamış anladığım kadarıyla. Birisi ikinizi tanıştırmak istiyor.
Ve sen tüm bunlardan parama mı geliyor? teorileri üretmişsin?!
Adamın kazancını ne ara öğrendin? Deneyimli biriyse çokta güzel kazanıyordur bence.
Reklamcılıkta iyi para var
İnsanları yargılamayı, ön yargılara boğmayı ne çok seviyorsunuz
Daha şimdiden kendinizi adaylardan yüksek görüyorsunuz
Keşke herşey diplomaya, maaşa baksa..
O zaman evlilikler daha iyi olurdu boşanmalar da olmazdı
Kelimeler kifayetsiz gerçekten, biz kendi içimizde kendimizi ayrıştırırken erkeklerden eşitlik beklememiz çook mantıksız. İşte bu yüzden kezban diyorlar...

En son düşünülecek şeyleri en başta düşünür olmuş toplum. Ya bu insan nasıl oturur, nasıl konuşur, nasıl bakar, nasıl güler. İçini ısıtır mı. Sana ne katar. Bunları düşünsenize. Para her daim kazanılan birşey. Neyse daha fazla yazmıcam

burdaki bazıları cok maddiyatcı anlayamıyorum.. belki iyi bir insan ben de mühendisim ve kamuda kadroluyum ama nişanlım özelde çalışan şirket elemanı hhhiiiiççççç umrumda deil acıkcası.. küçük düşünürsen büyük kaybedersin unutma.. eger sen etkilendiysen ve hayatında o olsun istiosan ben memurum o özel şirket karsılaştırması yapmazsın ki evinize girecek para ortak yani az da olmaz standartlara göre.. tabi tek sorun meslek ve paraysa

Haklisiniz ben zaten gorucu usulune hele hele egitimli birinin bu sekilde evlenmesine anlam vremiyorum pek gonul sevmedikten sonra sadece mantikla ne kadar mutlu bir evlilik olur ki ...

Ne zenginler batıyor bir ekmeğe muhtaç kalıyor. İnsanın eş kriteri maaş olmamalı. Öncelikle bakın vicdanlı mı? Çalışkan mı? Azimli mi? Azimli ve çalışkan adam ne olursa olsun sizi mağdur etmez ekmeğini taştan çıkarır. Annemin dayısı ayakkabı boyarmış gençliğinde şimdi oto parçaları satan çokta zengin bir iş adamı. Eniştem markette çırak gibi çalışıyordu şimdi kendi marketi evi arabası var. Neden? Çünkü çalışkan azimli ve kalbi doğru.Önemli olan kişilik

Birde insanlar aile hayatında neyi eksik gördüyse ona arar eş adayında ,
bazıları para
bazılarıda duygusal olarak huzur
kişiye göre değişir bu durum ,
bazıları parayla gayet mutlu
bazılarıda sevgil ile mutlu
çocukluğunda maddi eksikliği çok ise paraya değer verecektir onu telafi etmek için ama huzurlu bir çocukluk geçirmeyende sevgiyi arayacaktır ,
tercihler herkesin mutlu olşunun farklılığı , kimseyi yargılamamak gerek ,

Ben doğru ya da yanlış diye bir şey demedim diyorum.
Tabiki herkes fikirlerini özgürce paylaşacak ki ben de paylaşıyorum.
Burada size (yani kk üyelerine) yalan söylemekle ne bir şey kazanırım ne de kaybederim.
Sadece öğretmen değil 2 tane de doktor sekreteriyle evlendi.
Birisi genel cerrah birisi de beyin cerrahı.
Anlaşıp anlaşamadıklarını bilemem.
Ama böyle örnekler çok var.
Sizin çevrenizde olmayabilir.
Buna benzer çok fazla örnek var.

Öğretmenliğin güzel yanı yazın 2 ay, kışın 15 gün tatil olması. Devlette çalışırsan yarım gün olması da avantaj tabii. Ama para kısmını anlayamadım cidden, devlette bir öğretmen maximum 3.500 tl para alır, bu mu çok para da erkek sırf bunun için gelecek yani? Duyan da öğretmenler özel iyi bir şirkette bir müdür kadar maaş alıyor filan sanacak. Erkek olsam ve sırf para için evlenecek olsam, öğretmen değil de daha çok maaşı olan kadınlara yönelirdim yani....

Erkekler olaya garanti gözüyle bakiyor. Her şart altinda 3500lira geliri var ve sifir risk büyük şehirlerde bu rakam çok önemli değil belki ama küçük şehirde iyi para. Ya da beş bin kazanci vardır ama çocuk büyütmeye şartları uygun değildir. Vardiyali isler vs..inan bunlari bile düşünüyorlar.
Bir akrabamin oğlu asker, tutturdu oğluna öğretmen gelin bulacaksin diye (ben de öğretmenim ) hatta o dönem sözleşmeli öğretmenler vardi, cakili personel oluyor onlar tayin durumu da yok. İyi bir yerde çalışan sözleşmeli öğretmen bulacakmisim oğlu da onun tayin hakkindan faydalanacakmis vs vs. Ne hesaplar ne hesaplar..ben bulmadim ama kendi buldu öğretmen kizi. Kiz da aldi götürdü bunu kendi yanina bir daha da memlekete ayak bastirmadi iyi mi mustehak valla hic uzulmedim

Pardonda siz adami mesleği icin tercih listenize eklemezken adam sizi mesleğinuz icin tercih edince o paraci oluyor siz paracı olmuyormusunuz.... ayrica icimde kalmasin siz 29 yasina kadar bekar kalabildiyseniz ogretmenlik mesleği o kadarda kismet acici degilmis... demek millet ogretmen kiz alaym parasisini yerim demiyor

Ne garip... bu işin meslekle ilgisi olmadigini hepiniz bilmelisiniz.. ben ogretmen degilim. Ustelik fiziken de pek guzel sayilmam arkadaslarim sasirir boyle bir adam seni nasil almis diye:) .. ama evlenebildim .. cunku bu iş KADER sadece kader.. .istedigin kadar cabala boş.. NIKAH SAATI sasmaz..adriana lima da olsan.. kaderinde yoksa yapayalniz kalirsin...
unutmayin... allah ya kötü kocayla imtihan eder ya da cocuksuzlukla....yada baska sekillerde....

Ne kadar meslek önemli değil desenizde aslında erkeğin mesleğide kaderinizi yaşam şeklinizi belirliyor o gruba dahil oluyorsunuz bazı meslek grupları kültür düzeyi yüksek bazılarındada düşük , ben bunları aşağlamak için yazmıyorum bir lşçiyle bir öğretmenin evlendiğini ne duydum nede gördüm davul bence dengi dengine çalmalı çünkü bizim erkek kısmında aşağlık komplexi var ve kadına o evliliği burnundan fitil fitil getirir ve bu grubun içinde mesleki olarak değilse diğer meslek arkadaşlarını aşağlama eğiliminde olacaktır kendisini yüceltmek için zaten bir öğretmende adayı ona denk olmalı istatistik olarak en çok boşanın bu grup meslektendir

Ben demiyorum etrafimdaki insanlar soyleniyor paran icin diye.

yorum yapan arkadaslar size yuklenmısler ama
malesef cevrede erkeklerın bakısı bu şekilde .
öğretmenler cok para almıyorlar evet ama toplum tarafından garanti iş diye bakılıyor
genelde soyle bır bakıs acısı vardır, eşim ya öğretmen olsun ya hemsire olsun ya da devlet memuru olsun.

evet açık olacagım bu sekılde dusunmus olabilir.
çalışan bayan olsun vs .

Gorucu isleeinde isin mantigina bakilir.meslegini sorgulamaniz gayet Doğal bence.
oda aynı şekilde.mesleğini sorun ettiğini ze göre bence tanışma yin seçim sizin hem kalbe hem mantığa uymali insan kaç kez evlenirki.ayrıca 29 geç bir yaş değil.insanlar kariyerli okuldu bide sevgilisi yoksa zaten o yaşlarda evleniyor

kiminle evlendizin ki merak ettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…