- 24 Mart 2014
- 1.193
- 538
- 128
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
eskiden memura kız vermiyorlardı
Öncelikle tabiriniz çok çirkin.Evde kalmak nedir ki?
Evlenen inasanlar evde kalmıyor sanırım.
Neyse inandırıcı gelmedi demişsiniz de size ya da kk'ya yalan söyleyince elime ne geçebilir merak ettim.
Ben bunun doğru olduğunu savumadım.
Ya da yanlış demedim.
Ben olan şeyi söyledim.
Evde kalmaktan kastınız geç evlenmeleriyse hayır ikisi de ünv. bitirince evlendi.
Birisi y.dışından dönüş yapmıştı ünv. okudu sonra da kahveciyle evlendi.
Diğer arkadaşım kamyoncuyla evlendi kocası şu an müteahhit
Yani paraya para demiyorlar.
İnsanların sonradan ne olacağını bilemezsiniz.
Canım sen sevgilisin. Gönül işi başka. İnşallah ta yanılmıyor sundur. Ama görücü usulü eş arayanlar da bu uyanıklık olabiliyor. Bunu da kimse bilemez ailenin çocuğun beynini okumak mümkün değil. X diye bir kız var hem devlet memuru rahat edersin lafı ile hadi bir görüşelim diye yola çıkan çok var.
bunu ben demiyorumki, yaşadığımız toplum diyor.toplumumuzda evlenmek isteyip de epey bir yaşına kadar evlenmeyene evde kalmış,kız kurusu gibi sıfatlar takılıyor.sizde biliyorsunuz gayet,tabir çirkin olabilir ama bunun ifadesi bu şekilde yapılıyor.başka ne deseydim.
neyse, şunun için inandırıcı gelmedi.üniv. mezunu memur olmuş iki insan, kahveci kamyoncu vs. sonuçta denk değiller.lafta olur mu öyle şey,herkes eşittir,küçümsemeyin vırt zırt dense de pratikte herkes dengi biriyle hatta kendinden birkaç gömlek üst biriyle evlenmek ister. eğri oturup doğruyu konuşalım.o yüzden şaşırdım.
paraya para dememek farklı bir olay.
neyse bana inandırıcı gelmedi, fikrimi özgürce belirtebildiğim bir platformda yazabildiğim için belirtme ihtiyacı hissettim.
Erkekler olaya garanti gözüyle bakiyor. Her şart altinda 3500lira geliri var ve sifir risk büyük şehirlerde bu rakam çok önemli değil belki ama küçük şehirde iyi para. Ya da beş bin kazanci vardır ama çocuk büyütmeye şartları uygun değildir. Vardiyali isler vs..inan bunlari bile düşünüyorlar.Öğretmenliğin güzel yanı yazın 2 ay, kışın 15 gün tatil olması. Devlette çalışırsan yarım gün olması da avantaj tabii. Ama para kısmını anlayamadım cidden, devlette bir öğretmen maximum 3.500 tl para alır, bu mu çok para da erkek sırf bunun için gelecek yani? Duyan da öğretmenler özel iyi bir şirkette bir müdür kadar maaş alıyor filan sanacak. Erkek olsam ve sırf para için evlenecek olsam, öğretmen değil de daha çok maaşı olan kadınlara yönelirdim yani....
Hanımlar biriyle tanistirilmak isteniyorum fakat cevremde herkes birseyler söluyor bu kisi reklamcilikta lazer operatöruymus bu is hakkinda bilgim yok sizlerin var mi ? İkincisi diyorlar ki sen ogretmensin ne kadar uyumlu olursunuz yarin obur gun issiz kalir .Yasim 29bir firsat verip vermemekte kararsiz kaldim gelecek acisindan isi beni dusundurdu aileyi gecindirebilir mi ?bu is nasil bir is? Ogretmen olan ben onunla uyum saglayabilirmiyim ?Bana diyorlar memur oldugun icin parana geliyor .Beni bilgilendirin bir turlu karar veremedim.
Ben demiyorum etrafimdaki insanlar soyleniyor paran icin diye.
kiminle evlendizin ki merak ettim :)Ne garip... bu işin meslekle ilgisi olmadigini hepiniz bilmelisiniz.. ben ogretmen degilim. Ustelik fiziken de pek guzel sayilmam arkadaslarim sasirir boyle bir adam seni nasil almis diye:) .. ama evlenebildim .. cunku bu iş KADER sadece kader.. .istedigin kadar cabala boş.. NIKAH SAATI sasmaz..adriana lima da olsan.. kaderinde yoksa yapayalniz kalirsin...
unutmayin... allah ya kötü kocayla imtihan eder ya da cocuksuzlukla....yada baska sekillerde....
Teşbihte hata olmaz:) soylemek istedigim "bana göre" daha üst ozellikleri olan biriyle evlenmis olmamdi.... yoksa brad pitle filan evlenmedim:)kiminle evlendizin ki merak ettim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?