Karsıma çıkan eş adayı bir bakarmısınız ?

Memurların hayatını ortalama seviyede sürdürebilme şansı var meslek hayatları boyunca ama özel sektörde çalışanların zor gün için para biriktirme şansı daha yüksek.
Bir de böyle düşünün. Mesleği ben de bilmiyorum ama ne bu böyle hemen ev var mı araba var mı'ya bağlamışsınız. Evlilik böyle kurulmaz ki.
Önce bi tanış. Belki çok hoşlanacaksın düşünemeyeceksin bile bunları, belki hiç hoşlanmayacaksın düşünmene bile gerek kalmayacak.

Geleceği hangimiz nereden biliyoruzda bu işin geleceği yok diyoruz...

Belkide yarın okulda bir olay olacak bu olaya sende karısacaksın ve çok güvendiğin mesleğinden olacaksın??? Yada okula giderken bir kaza gecireceksin ve iş göremez bir hale geleceksin???

Nereden bilebiliriz o insan belkide zaman gelecek ve o işin patronu olacak kendisi gibi elemanlar yetiştirecek??? Senin 2-3 bin maaşının 5 katını kazanacak???

Yada tam tersi herneyse... Bu işi Geleceğe göre yorumlamak çok yanlış...

Gider görürsün kimse gırtlagına bıçak dayamaz evleniceksin diye korkma, beğenmezsin orasını bilemem ama beğenirsen kalbinin sesini dinle...

Haa tabi Onun seni beğenmeme ihtimalini de düşünmek gerek....

Kimse öğretmenlere gözlerinde dolar işaretiyle bakmıyor, ne bu havalar diyenlere katılmıyorum. Beyaz yaka erkeklerin öncelik tercihi öğretmen ve memurlar falan. Tesadüf mü hayır. Garanti iş, iyi maaş. Erkekler de artık eş seçerken garanti işi olan kadınlara yöneliyor. Görücü veya aracı usulünde tanıyacak erkek taraf tanıyacağı kadını öğretmen diye daha da bir istemiyorsa ben de bir şey bilmiyorum. :) reklamcılıkta lazer operatörüymüş. Belki asgari ücret alıyor belki çok para alıyor. Ama öğretmenin kazancı belli. Ülke standartlarında 2500-3000 TL yeterli bir para ve aynı zamanda tek başına ev geçindirelecek bir para. Ülkenin tamamına yakını KPSS kasıyorsa bana param için mi geliyor diyen öğretmeni küçümsemek, yapmamız gereken en son şey bence. :)
Yarın eşin işten çıksa, eğer savsak bir tipse, senin işin garanti diye ve her ay para geliyor diye yaya yaya bile iş arayabilir. Sana sırtını dayamak için tercih ediyor olabilir. Bunların cevabını sadece tanıyarak bilebilirsin. İyi maaş alması veya almaması bunun göstergesi değildir.
Ayrıca sorumluluk sahibi bir insansa, para kazandığın ve garanti işin olduğu için seni tercih ediyor olması bir eksi değil bence, artı. Karı koca çalışıp daha refah içimde yaşamak istiyordur. Tercihleri bu yöndedir. Bu gözle bakmak lazım. Bu kendine güvenmeyen erkek olarak da yorumlanabilir fakat hayatın da gerçekleri var. İyi eğitimin iyi sermayen yoksa iyi para kazanma iddiası bir şey ifade etmez.
Bıdı bıdı bıdı. :)

evde mi kaldı onlar? samimi soruyorum,pek inandırıcı gelmedi.

Öncelikle tabiriniz çok çirkin.Evde kalmak nedir ki?
Evlenen inasanlar evde kalmıyor sanırım.
Neyse inandırıcı gelmedi demişsiniz de size ya da kk'ya yalan söyleyince elime ne geçebilir merak ettim.
Ben bunun doğru olduğunu savumadım.
Ya da yanlış demedim.
Ben olan şeyi söyledim.
Evde kalmaktan kastınız geç evlenmeleriyse hayır ikisi de ünv. bitirince evlendi.
Birisi y.dışından dönüş yapmıştı ünv. okudu sonra da kahveciyle evlendi.
Diğer arkadaşım kamyoncuyla evlendi kocası şu an müteahhit
Yani paraya para demiyorlar.
İnsanların sonradan ne olacağını bilemezsiniz.

herkes işsiz kalabilir, bu bir kriter olmamalı bence.Kişiliği size uyuyor mu ona bakmanız lazım.Doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz.

Off şu ben memurum ama o değil vıdıvıdıları gerçekten çok samimiyetsiz ve can sıkıcı.
Yok ailem memur olmadığı için olmaz diyor, yok çevremdekiler öyle böyle diyor.
Arkadaşım o memur olup sende bi baltaya sap olamayadabilirdin.
Nedir bu memura memur olacak anlayışı.
Öncelik insanlığı, kişiliği olsun.

Valla mümkünse şu tarz konular açmayın ya.

Şu zamanda benim bile öğretmen hatunla evlenesim geliyo ajshdas Yarım gün iş, iyi maaş, ev hanımlığına da anneliğe de uygun bir meslek daha nolsun mis!
Ama bir görüş derim, tanışmaktan ne çıkar? Adam belki maddiyetçı değil, belki ileride reklamın altın çucuğu olcak parayı vurcak Hem her şey para değil ya.
hayrlısı

Fazla almiyoruz ama isci kadar da almiyoruz.

Bugün iyi firmalarda çalışan İŞÇİ diye tabi ettiğiniz kişiler mesailerle beraber 5000 tl ye kadar maaş alıyor.
Ben tavrınızı anlamadım. Adamı işçi diye eziyor ama sonra bana uymazsa diye hayıflanıyorsunuz.
Size başbakan da gelse emin olun yapamazsınız. Egonuz değil özgüveniniz düşük çünkü.
Evlenince eşinin mesleğini söyleyemeyecekseniz yapmayın.
Karşı tarafa da yazık.
Hayır birde öğretmensiniz, nasıl bu düşüncede olabiliyorsunuz?
Yani yaşım geçiyor evleneyim mantığı bile yanlış.

Neyine gelecek tabi ki parana, mesleğine geliyor. Sen de aynı şeyi yapmıyor musun? Sen de mesleği maaşı iyi olsa onu tercih edeceksin. Bu görücü usulü tanıstırmaların mantığı zaten bu değil mi? Senj tanımadan konuşmadan aşık olduğu için gelmesini beklemıyordun herhalde di mi? Sen bu şekilde bi ilişkiye başlamayı göze alıyorsan karşındakinin seni sadece meta olarak görmesini de göze almışsın demektir çünku sen de onu öyle görüyorsun. Kaç yaşındasınız daha allah aşkına, onun bunun size koca bulmasını bekleyecegınıze çıkın hayatınızı yaşayın, hayat illa birini çıkarır karşınıza.

Ayrıca ülkenin yarısının öğretmen olmaya çalıştığı bir ülkede öğretmenlerin prenses trıbıne girmesinden daha normal bi şey yok bence. Bu konuda sanki kaç para maaş alıyosun ki diyenlerin de yarısının bi yandan kpss kazanmak için kastığına eminim. Ne yazıkki ülkenin gerçeği bu. Mesele sadece para meselesi de değil. Kadınlara uygun görülen, evlenilecek kız olarak görülen tek meslek ögretmenlık hala.

Öncelikle neyle evlenmek istediğinize karar verin.
kariyerle?
yakışıklılıkla?
karakterle?
parayla?
aşkla?
sonra kim olduğunu kendiliğinden bulursunuz zaten.
başkalarının şans ver veya verme demesiyle olacak iş değil.

hem diosunuz ki beni görmedi, tanışıcaz hem de parama mı gelio, beni sevsin istiorum fln fln... gerçekleri göremiosunuz sanırım.

biri ona demiştir ki öğretmen bi kız var, iidir, hoştur, bi görüş... o da demiştir ki olur bi görüşelim bakalım...

siz bu kadarlık bi olaydan komplo teorisi üretmişsiniz yeşilçam tadında. siz nasıl ki kriterlerinize uygun biriyle görüşmek istiosunuz, onun da kriteleri vardır belki. siz nasıl işçi olmasın diebiliosanız, o da öğretmen olsun diebilir. siz işçi olmasın derken ne kadar paracıysanız, o da öğretmen olsun derken o kadar paracıdır. fazlası değil... olaya parama mı gelio açısından bakmak çok yalnış bence.

memur olmayabilir ama adamdır, çalışkandır, ailesini aç da bırakmaz, açıkta da. insanlık hali gün gelir işsizlik de olur ama önemli olan yenisine çabalayıp sizi mağdur etmemesidir. sizin hayatta başınıza ne geleceği belli mi, memuriyetiniz garanti mi?! dün bi konu vardı kızcağız sormuş ailesi zengin bi çocukla tanışmışlar ama çocuk hampadan para yemeye alışmış şımarık tembel bi tip. öle bi tip olsa parası garanti olsa?! yani bu iş tercih işidir, neye önem verdiğinizle alakalıdır. evet kimse geçim sıkıntısı çekeyim die göz göre göre evlenmez, evlenmesin de. ben sadece sizin tavrınıza takıldım. yoksa siz de öğretmen isteyebilirsiniz, mühendis isteyebilirsiniz, zengin isteyebilirsiniz, çok normal, saygı duyarım ama yaklaşımınız garip geldi ne yalan söyliyim.
bence kriteriniz uymuosa hiç tanışmayın bile çocuğa yazık olmasın, çünkü sanki siz bu çocukla evlenseniz yarın öbür gün işssiz kalsa, başına kakar mısınız, surat tavır yapar mısınız die düşündüm açıkçası

mutlu olmanız ve gönlünüze göre bir eş bulmanız dileğiyle

Sirf konusmak icin konusuyosunuz ogretmen degilim ama bu gercek diyorum ya gercek bizzat adamlardan dinledim bu dusunceleri cunku.bende meslektas isterim cunku benim meslegimi her erkek kaldiramaz beni anlamasi mumkun olmaz ki isterse is adami olsun trilyonlar kazansin elbet bir gun huzurumuz bozulur ben doguya gidicem gelicek mi o adam mesela ? Hem herkes oyle kolay okuyup bir yerlere gelemiyor bazilari disini tirnagina katiyor meslek ediniyor sonra biri gelip aa bunun geliri iyi ben buna borclarimi odetirim ev aliriz araba aliriz gelinligi sen alsan sunu yapmasam olur mu diyerek belkide en buyuk hayalin olan seyleri mahvedicek.ben okumusum surunmusum meslek sahibi olmusum serseri gibi gezmis tozmus yemis icmis borc girtlakta adamla neden evleneyim ben yuruyen bankamiyim neden para giriyor isin icine neden para mevzuu aniliyor neden sirf gulumsemem icin iyi niyetim icin gelmiyorda meslegim icin geliyor.bir takmissiniz yok efendm hava atma burda bilmem ne ama bu gercek siz ne derseniz diyin bu var ve cok rencide edici hava atilacak bir durumda degil ustelik magduriyettir bu

Ben univ mezunu olacak hemsireyim kpss hazirlaniyorum Allah nasip ederse atanirim diye dusunuyorum atanamasam da ozel sektorde de is imkanim cok fazla . Bu arada erkek arkadasim lise mezunu torna bolumunden ve uzun yillardir ozel sektorde montaj kaynak vs yapiyor.Bundan bi gun olsun utandigimi hatirlamiyorum bi gun olsun acaba beni meslegim iyi maasim olacak diye mi istiyor diye dusundugumu.3 senedir de beraberiz benim hayatimda tanidigim en iyi kalpli insan belki kitap okumaz bazi zevklerimiz uyusmaz ama ben onu bu haliyle sevdim ve evlenmeyi dusunuyorum . Sizin yaptiginiz hesaplar maalesef cok aci ve yasim geldi diye evlenilmemeli bunu bilin istedim.para hesabi yapiyorsunuz demiyorum ama bir insani tanimadan karakteri hakkinda boyle olumsuz dusuncelere kapilmaniz,meslegi nedir diye sormaniz bile kucuk gordugunuz anlamina geliyor.bence siz de bu kisiyle tanismayin zira kendinize simdiden uygun gormuyorsunuz bosa vaktinizi harcamayin herkes kendi yoluna gitsin

Esnaf işi bir nevi. Tabela yapıyor kısacası. Yani çok büyük bir sirketi falan yoksa denilen doğru olabilir. Sadece çalışan ise yine denilen ler doğru olabilir. Bir aile var tanıdığım. 3 kardeş aynı işe girdi. Biri işini büyütüp ev bark sahibi oldu.

Bak şimdi aklıma geldi biri maddi durumu iyi bir kızla evlendi. Oğlanın anasından duydum. Sanki biz x kıza çok mu meraklıyız ama evi barki var dedi.

Canım sen sevgilisin. Gönül işi başka. İnşallah ta yanılmıyor sundur. Ama görücü usulü eş arayanlar da bu uyanıklık olabiliyor. Bunu da kimse bilemez ailenin çocuğun beynini okumak mümkün değil. X diye bir kız var hem devlet memuru rahat edersin lafı ile hadi bir görüşelim diye yola çıkan çok var.

Sorma bak

Konu Sahibi ile öğretmeniz. Ben en son yaşadığım travma geçmedi .Görüştüğüm kişinin 4.ogretmeniyim bir de ben uzaktayim nasıl tanicak edecekmis. Adamın işi zaten güven vermiyor .
Anlamiyorlar iste hala is kucumsuyor diyenler var.

Tesekkur ederim yorumun icin .

Arkadaslar olumlu yada olumsuz yorum yapmissiniz tesekkur ederim evlilik kolay degil iyice arastirilip ,dusunulup bir yola girilir bende bunu yapacagim zaten .

Evlendirme programındaki gibi olmuş konuşmalar :) Maşallah aşktan sevgiden başka herşey var.. Memurluk mu ararsın maaşıydı işiydi eviydi bilmemneyiydi Cem yılmazın da dediği gibi tapu kadastro müdürlüğü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…