- 17 Temmuz 2008
- 3.378
- 1.597
- 123
- 42
- Konu Sahibi DingiltereKralicesi
-
bunlar boş sözler ben gerçeklere bakarım aile içi şiddette dünya birinciliğine oynuyoruz ama sorsan hepsi alah kitap der bunların hepsi mi gösterişçi? mahkemelerde en çok boşanma nedeni şiddet ve aldatma olmuş ama sorsan bu erkeklerin hepsi allah inancı olanlar o yüzden ben kuru teorilere bakmam.
bak sana örnek vereyim benim arkadaşım koyu ateist biriyle evlendi ailesi çevresi çok yadırgadı olmaz dediler sana zarar verir dediler ama evlendi o kız. 2 yıldır evliler ama kızın bir gün suratının düştüğünü görmedim çok mutlu adam bir dediğini iki etmez ama bir başka arkadaşım genç bir vaizle evlendi daha 3. ayında dayak yemiş adam bir de demiş sen kadınsın benim hakkım seni dövmek diye şimdi bu örnekleri görünce insan ister istemez bakıyor hangisi önemli diye.
Helal çevresi o kadar geniş ve güzel ki harama bakmaya gerek yok.. Ayrıca hristiyanlarda döven yok mu ? Hem dinen bir bayanın yabancıyla evlenmesinini yasak olmasının sebebi de kadının baskıya gelemeyeceği din değiştirmek zorunda kalacağı için ama erkek öyle baskılara gelmez.. Şunu kabullenelim biz kadınlar o kadar da göründüğümüz gibi güçlü varlıklar değiliz..Dinimiz her çağa gayet uyuyor..Çağa uymasaydı bilim adamlarının yıllarca araştırıp buldukları şey Kur'anı Kerimde yazılı olmazdı.. Zaten anlamaya çalışarak okursan kutsal kitabımızı ne kadar doğru olduğunu anlarsın...aynı kural neden erkekler için geçerli değil acaba adamlar rusları alıyorlar mis gibi çoğu din bile değiştirmiyor. ben bir kadın olarak böyle birşeyi kabul etmiyorum. daha önce de yazdım dinden reform gerekiyor madem bu kadar dininize düşkünsünüz mirastan yarım payı kabul eder misiniz? ya da üzerinize gelen 2. 3. eşi kabul eder misiniz. dinen şartları sağlanırsa bunlar erkeklere serbet. ama işiniz gelmez. hangi devirdeyiz dersiniz. dinen değişm gerekli. çağa uymayan çok şey var dinde. etmeyenler soluğu mahkemede alıyor. ben de inanan biriyim ama kabullenemediim çok şey var. bir koca için dinden çıkmıyorsunuz merak etmeyin ama müslüman diye evlenip sabah akşam dayak yemektense ben de gider net ateist biriyle evlenirdim. çünkü benim müslüman erkeklere güvenim kalmadı kızım olsa git hristyan bul derdim o derece. her türlü pislik müslümanım diyenlerden çıkıyor çünkü.
aynı kural neden erkekler için geçerli değil acaba adamlar rusları alıyorlar mis gibi çoğu din bile değiştirmiyor. ben bir kadın olarak böyle birşeyi kabul etmiyorum. daha önce de yazdım dinden reform gerekiyor madem bu kadar dininize düşkünsünüz mirastan yarım payı kabul eder misiniz? ya da üzerinize gelen 2. 3. eşi kabul eder misiniz. dinen şartları sağlanırsa bunlar erkeklere serbet. ama işiniz gelmez. hangi devirdeyiz dersiniz. dinen değişm gerekli. çağa uymayan çok şey var dinde. etmeyenler soluğu mahkemede alıyor. ben de inanan biriyim ama kabullenemediim çok şey var. bir koca için dinden çıkmıyorsunuz merak etmeyin ama müslüman diye evlenip sabah akşam dayak yemektense ben de gider net ateist biriyle evlenirdim. çünkü benim müslüman erkeklere güvenim kalmadı kızım olsa git hristyan bul derdim o derece. her türlü pislik müslümanım diyenlerden çıkıyor çünkü.
canım güzel bir konuya değinmişsiniz....
nasıl bir doğru kadın yoksa doğru bir erkekte yoktur.
herkesin ufak tefek hataları vardır.buyuk hatalar yapmadığı müddetce kabul edilebilrliği önemlidir..
benden ufak bir tavsiye........
1-Haline şükreden ,
2-elindekilerle yetinmesini bilen...
3-gözü doymuş
4-görmüş geçirmiş
5-aile terbiyesi almış
6-ahlaklı ve vicdanı olan biri dogru erkek diyebilirim
doğru erkek kimdir? mesela cömert olsun deriz sonra maaşını 2 haftada yemekte,tatilde bitirir;birikim yapamamaktan dolayı kızarız.pinti olsa bir tatili bana çok mu gördün deriz.mert olsun deriz mesela zaman gelir her önüne gelenle kavga etmesinden yoruluruz,başkalarına karışma deriz. kıskanç olmasını isteriz ancak dozunu tutturamaz ise bizi boğar.sözünde dursun deriz.bazen o kadar sözlerin esiri olur ki buluşmaya on dakika geç gittiğin için bütün gün mızmızlanır,zehir eden günümüzü.işine bağlı olsun deriz.eğer çok bağlıysa bizi ihmal eder.hayatı sevsin deli dolu olsun deriz bir bakarız çocuktur,sorumluluktur bihaber herşeyden.yakışıklı olsun deriz etrafındaki kadınların ilgisinden rahatsız oluruz.kendine bakmaz terler kokar kızarız,kendine bakar kime bu süs püs deriz.sinirli olsa kızarız,rahat olsa kendine gel birşeye de tepki ver deriz.her konuda karısına sorsa boğma beni bir işi de kendin hallet deriz.sormasa biz beraber karar almayacak mıydık deriz.yediklerini kaldırmayan biri olsa herşeyi bana yıkma yoruluyorum deriz,yediklerini kaldıran üstelik yıkayıp da bu bardak yumurta kokuyor çamaşır suyu kullansana diyen biriyse bıktım senin temizlik hastalığından kadın işlerine karışma deriz.annesine çok bağlı olsa biz yeni evliyiz her hafta sonu gitmek zorunda mıyız deriz,bağlı olmasa adam annesini bile umursamıyor,yaşlı kadın bir başına evde diye vicdanımız sızlar.çocuklarına çok düşkün olsa çocuğun gribidir,ateşidir üstümüze kalır "sen hasta ettin" diye bizi suçlar.düşkün olmasa kendimizi dünyada yalnız hissederiz,güçsüz hissederiz. sonra kadınlar ne istiyor diye kitaplar yazılıyor.kadınların istediği şey belli.erkeklerin herşeyi "dozunda" yapmasını istiyoruz bu kadar açık:)))))))))))))))))))))))))))
Erkek doğru mu yanlış mı genelde evlendikten sonra anlaşılır malesef..
Bazen nişanlıyken de anlaşılır ama anlamak istemeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?