Karşımızdaki doğru erkek mi? Nasıl Anlaşılır? Tavsiyeleriniz nelerdir?Paylaşalım..

arkadaşım ateist değil gayet dinini seven birisi ama gönlüne söz geçirememiş işte. valla ben gördüğümü söylüyorum ramazanda misafirliğe gittik biz başlamadan yemeğe başlamadı oturup bekledi hani karakter olarak öyle 2 günlük mutluluk sağlayacak birine benzemiyor evlendiği adam.önyargılı olmamak lazım.ateist diye insan değilmi yani? bunlar kurutular bence insanın karakteri sağlamsa müslüman olmuş hristyan olmuş farketmez.

yazacaklarım şahsi görüş olmayıp dini bilgidir
islamda kadın mutlak surette mümin ve müslüman bir erkekle evlenmek zorundadır,
yoksa nikahı geçerli olmaz ve her ilişkiye girdikçe zina yapmış olur kocası sandığı kişi ile..

bir koca için islam gibi bir nimetten olmaya değmez.Allah muhafaza, evlerden ırak, düşman başına...

aynı kural neden erkekler için geçerli değil acaba adamlar rusları alıyorlar mis gibi çoğu din bile değiştirmiyor. ben bir kadın olarak böyle birşeyi kabul etmiyorum. daha önce de yazdım dinden reform gerekiyor madem bu kadar dininize düşkünsünüz mirastan yarım payı kabul eder misiniz? ya da üzerinize gelen 2. 3. eşi kabul eder misiniz. dinen şartları sağlanırsa bunlar erkeklere serbet. ama işiniz gelmez. hangi devirdeyiz dersiniz. dinen değişm gerekli. çağa uymayan çok şey var dinde. etmeyenler soluğu mahkemede alıyor. ben de inanan biriyim ama kabullenemediim çok şey var. bir koca için dinden çıkmıyorsunuz merak etmeyin ama müslüman diye evlenip sabah akşam dayak yemektense ben de gider net ateist biriyle evlenirdim. çünkü benim müslüman erkeklere güvenim kalmadı kızım olsa git hristyan bul derdim o derece. her türlü pislik müslümanım diyenlerden çıkıyor çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Helal çevresi o kadar geniş ve güzel ki harama bakmaya gerek yok.. Ayrıca hristiyanlarda döven yok mu ? Hem dinen bir bayanın yabancıyla evlenmesinini yasak olmasının sebebi de kadının baskıya gelemeyeceği din değiştirmek zorunda kalacağı için ama erkek öyle baskılara gelmez.. Şunu kabullenelim biz kadınlar o kadar da göründüğümüz gibi güçlü varlıklar değiliz..Dinimiz her çağa gayet uyuyor..Çağa uymasaydı bilim adamlarının yıllarca araştırıp buldukları şey Kur'anı Kerimde yazılı olmazdı.. Zaten anlamaya çalışarak okursan kutsal kitabımızı ne kadar doğru olduğunu anlarsın...

hristyanlarda da şiddet var tabii ama bizdeki kadar olmadığına eminim nitekim sıralamalar hep müslüman ülkelerin şiddette üst sıralarda olduğunu gösteriyor onlarca recm vs.. gibi şeyler yok bize has öyle şeyler. hani dinde yok öyle bir şey demekle olmuyor bu iş.
sizi bilmem ama ben güçlü bir kadınım eskiden nasılmış bilemem ama bugün kocasından daha fazla kazanan nice kadın var ayrıca ben hiçbir ateistin karısına tutup da sen de ateist olacaksın diye zorlama yaptığına şahit olmadım ama karısına türban takması için namaz kılması için şiddet uygulayan çok müslüman adam gördüm o yüzden kendi güçsüzlüğünüzü başkalarına yıkmayın. biz kadınlar en ağır acı olan doğum acısına bile dayanıyoruz.
kuran'da yazdığını söylediğiniz şeyleride nedense hep gavurlar icat ediyor. biz başka bir kitapmı okuyoruz acaba?

Erkek doğru mu yanlış mı genelde evlendikten sonra anlaşılır malesef..
Bazen nişanlıyken de anlaşılır ama anlamak istemeyiz

Bana kalırsa bizim için doğru erkek, fedakârlık yapmasını bilmeli bazı şeylerden. Erkektir, hoşuna gider ama başka hiç bir kadına art niyetle bakmamali.
Bir de sizi ne olursa olsun çok sever. Kavganizdan sonra gelip Size sariliyorsa, bir gece sırf siz agliyorsunuz diye kapinizda bitiyorsa O erkek doğru erkektir bence.

sizin bu, tesettürlü arkadaşlarla, dinini gerektiği gibi yaşamaya çalışan insanlarla ne alıp veremediğiniz var Allah aşkına...
ne zaman denk gelsem, ya tesettürlü insanlara İran'a gidin diyebilecek kadar ileri gidiyosun ya da din ve müslüman sözcükleri geçen bi konuyu tiye alıyosun..
bu kadar da olmaz ki ya....
tüm müslümanlara mal etmeyin düşüncelerinizi...
sürekli bi genelleme...
müslümanım diyen bi erkek kötülük yapabilir evet ama neden bunu milyonlarca insana mal ediyosunuz??
hristiyanlar erkeklerin hepsi dünya iyisi mi??
her toplumda, her dinde, her millette iyi insan da var, kötü insan da...

Son düzenleme:
ımmmm :) ailesine seni senide ailesine ezdirmiyorsa , ailen kötü olmaman için ailesini alıp biran önce ilşkiyi ciddiye bindirebiliyorsa , sen hastayken ilgisini eksik etmiyor ve telaşlanıyor hatta sana dikkat etmedin diye kızıyorsa:) seni çözmeye çalışıyorsa , ufacık birşeyiyle seni mutlu ediyorsa , sana bakarken yeri geldiğinde sevgiden gözlerinin içi doluyorsa:) o insan doğru insandır ve sayamadığım daha biçok şey:) Allaha şükür ben bu insanı buldum ve umarım herkez bulur

Katılıyorum ve öyle biri de şükürler olsun ki hayatımda ama kıskançlık mıdır nedir bilmiyorum istemedim kırıyorum onu

çok güldüm yüreğine sağlık :)

Kesinlikle dürüst olmalı, en önemlisi budur bence.
Saygılı davranmalı.
Sana değer verdiğini ve seni sevdiğini konuşmalarıyla belli etmeli, gözleriyle ve davranışlarıyla hissettirmeli.
Kuşkuyu akla bir kere bile olsa sokmamalı.! O zaman güven duygusu gider ve HERŞEY BİTER.
Allah korkusu olmalı.
Alkol kullanmazsa iyi olur eğer varsa da (Allah'a şükür ne alkol ne de sigara kullanıyoruz) biz gibi, birlikte sigarayı bırakabilmeli: 4 aydır sigarayı ağzımıza sürmüyoruz
Ve en önemlilerden bir tanesi daha: iyi bir arkadaş olmayı başarabilmeli.
Merhamet duygusu nedir bilmeli.
Yanından bir an bile olsa ayrılamıyorsa; mesela bardağa su doldurmak için bile peşine takılıp geliyorsa.
Sevmek yetmiyor içime sokmak istiyorum seni diyorsa.
Canın sıkıldığında, hastalandığında, sinirlendiğinde (ona bile) senin yanındaysa, seninle ilgileniyorsa ne mutlu sana...

'Ben böyle hatta dahasıyla ve ancak yaşanır, görmeniz gerek' diyebildiğim biriyle birlikteyim. Allahımın bana hediyesi. Canımdan öte can

valla hiç belli olmuyor benim kaktüsle biz nerdeyse 10 senedir beraberiz evlenelide 3 sene oldu. ne çicek alır ne romantizmden anlar nede incelikten. öyle çok seni seviyorumlu falanda konuşmaz eskidende öyleydi şimdide öyle. çocuk ağlar bakmaz bile ben varım ya hazır kıta. bunlara bakarsan benim kaktüs evlenilecek adam olmuyor sonuçta fakat şöylede bi gerçek var kavga anında susuyosa bi erkek helede siz dümdüz giderken susup masum bi kediye dönüsüyosa barış ve sulh sağlanana kadar da dünyayla irtibatı kesip depresyondan cıkısı sizin bi kelimenize bakıyosa tamamdır o adam ne tür bi kaktüs olursa olsun evlenin onla. bu nişanlılıktada sevgiliykende aynıdır. kavgada susan erkek makbuldür SİZİDE COK SEVİYODUR:)

sürekli arıyosa hergün görmek istiyosa senin için çabalıyosa ve seni mutlu etmek için çırpınıyosa seni gerçekten seviyodur bunlar sana mutluluk veriyosa ve aynı şeyleri sende de yapma hevesi bırakıyosa siz birbiriniz için yaratılmışsınız demektir:)

Kızlar aslında doğru erkeği bulamamak konusunda suç birazda bizlerde. Erkeklere çok çabuk kanıyoruz, hatta yaptığımız en büyük hata kendimizi kolay teslim ediyoruz. Sonra değerimiz kalmayıncada terkedilip bunalıma giriyoruz.

Önce kendimize saygımız olmalı ve bence sabırlı olmayı bilmeliyiz.

Mesela benim bir erkek kardeşim var. İnanın her kızın isteyebileceği karakterde mükemmel bir erkek. Üstelik boylu poslu yakışıklıda bir çocuk. Ama maalesef kader işte ,hep karşısına çirkef ve utanarak söylüyorum hafif kızlar çıktı. Dolayısıyla çok düzgün bir insan olduğu için düzgün bir ilişki yaşayamadı bu zamana kadar.

Geçen dertleşiyoruz bana diyor ki "Abla hani kızlar benim gibi erkeklerden hoşlanıyordu ? Nerde serseri adam var onların peşindeler. İyi birisi olmakla kötümü yapıyorum ben diyor." İnanın üzülüyorum. Çünkü haklı maalesef biz kızlar erkek tercihi konusunda çok yanılabiliyoruz.

Son düzenleme:
senin yanında kendi gibiyse, rol yapmaya ihtiyaç duymuyorsa
en katlanılmaz zamanında bile sana tahammül edebiliyorsa
ve yeri geldiğinde başkalarını karşısına alıp seni sahipleniyorsa

doğru erkek olması muhtemeldir :)

Bence içinde Allah korkusu olsun yeter. Allahtan korkan bi insan zaten karşısındaki insana zarar vermez, üzmez, aldatmaz. Ve tabi aile terbiyesi almış ve efendi biri olması gerekiyor.

Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu,

ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar.

“Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca​

hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın​

günü iyi geç......memiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca​

mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de​

benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.​

O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı​

hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.”​

Dinleyenlerden biri: “Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de​

fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sormuş.

Ötekiler de “Hah! Şimdi ne olacak?” demiş.

Genç gülümsemiş. “Bundan kolay ne var, fesin püskülünü hafif bir fiskeyle soldan sağa​

atarım” demiş."​
:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…