Karşımızdaki doğru erkek mi? Nasıl Anlaşılır? Tavsiyeleriniz nelerdir?Paylaşalım..

berabersek elbette bişeylerden hoşlanmışızdır...
dürüst ahlaklı bir insanı kendimizce seçmişizdir heralde
amaanlaşabildiğiniz erkek doğru erkek olmayabilir...her konuda aynı düşünen ve hisseden iki
kişi,bir tek kavga sonucu ayrılabilir...

işin özü,anlaşmazlıklarınızı nasıl çözdüğünüzde...
sizi dinler,dürüst olur,fikrinize önem verir,sorundan kaçmak yerine çözüm bulmaya çalışır
bulunan çözüme uymak için çaba sarfederse...

o zaman bu adam iyi adam dersiniz...
ömür boyu hep sorunlarla boğuşacaksınız,dünya pembe değil,bu savaştaki onca derdi beraber
yükleneceğiniz adam,sizi dertle kederle yükleyen değil,sırtınızdan o yükü alan biri olsun
aklıyla mantığıyla destek olabilsin bir yetişkin gibi...
30 lu yaşlarında o kadar çok koca çocuk varki...

benim düşündüğüm bunlar

İnsan karşısınakinin doğru erkek olup olmadığını anlar diye düşünüyorum. Şuan birlikte olduğum adamın benim için doğru erkek olmadığının farkındayım mesela.

Onu iyisiyle kötüsüyle kabul edip,iyiki karşıma çıkmış iyi ki hayatımda diyebiliyorsanız doğru insandır.
Fakat istisnalar da var tabiki. Böyle düşünüp de sonradan biten ilişkiler de mevcut maalesef..

malesef aldatmayan erkek yoktur.bunu üzülerek söylüyorum %90 ı aldatır.

Konu aldatma konusu değil, ayrıca böyle genelleme yapan arkadaşların hayatlarındaki 100 erkeğin 90'ı aldatsa bile haberleri olmayacaktır, etrafa böyle genellemeler yaparak bence karamsarlığa düşme eşiğindeki insanları da sürüklemeyelim rica ederim.
Ayrıca yaptığınız genelleme de hata var; önce aldatmayan erkek yoktur deyip sonra %10 luk dilime aldatmaz diyorsunuz.

Doğru erkek karşısına çıkınca kadınların anlamama ihtimali de var bence ya. Çünkü deli gibi sevdiğiniz erkek sizi deli gibi mutlu ederken deli gibi de üzebiliyor. O üzüldüğünüz zamanlarda o değil mi acaba diye insan kendini şüphelenmekten alamıyor.

doğru olan erkek kendini her halinden belli eder tatlım:) misal; sana senden çok katlanıyorsa yani senin bile kendine katlanamadığın en stresli,huysuz hallerinde seni güldürmek için türlü türlü saçmalıklar yapıyorsa,dışardan bakıldığında sert ama sana karşı yumuşak başlıysa ki bu onun dışarıya dönük değil daha çok sevdiklerine dönük olduğunu onları önemsediğini gösterir,herhangi bir konuda sana danışmadan hareket etmiyorsa yani ortak kararlara bağlıysa,vicdanı,merhameti,Allah korkusu varsa ki bunları anlamakta zor değil en ufak hastalığında telaşlanıyor yada haramdan uzak yaşıyorsa vs. o adamdan asla vazgeçme!)

seni zor duruma kesinlikle düşürmemeli.. erkek daha cesur olmalı we sewdiğini koruyup ona güç wermeli. küçük düşürmemeli.. değer wermeli we bu değeri belli etmeli.. hassas konular warsa aralarında kızı incitmemek için bu konulara değinmemeli.. seni güldürmeye çabalaması çok önemli. seninle ağlamalı tabiki ama daha çok senin ağlamaman için sen ağlarken espriler yapmalı.. kısacası yanındayken kendini iyi hissetmelisin.. ha bide anne babayın senin için istedikleriyle onun senini için istedikleri çelişmiyosa onu hiç bırakma... aşkımı çoooook sewiyorum :)

verdiği sözlerde duruyorsa
buluşmalara dakikasında geliyorsa
size karşı cimri değilse
ailesi düzgünse
sizi tavlamak için habire seni seviyorum demiyorsa
kişiliğinden taviz verebiliyorsa
doğru erkektir kanımca..

Sevgisini sadece davranışlarıyla belli ediyorsa
sÖZÜNDE DURUYORSA
Allah tan korkup insana değer vermeyi biliyorsa
Tutumlu olup,cimri değilse,
Espiri anlayışı gelişmiş ise
Ailesine karşı saygılı ise
Annesini dinleyip yine kendi dediğini yapyorsa
Gözleriyle seviyorsa
Arkadaşlarınızlayken hoş vakit geçirebiliyorsanız.
Gerektiğinde cesursa
Başını belaya sokmadan önce akıllıca düşünebiliyorsa
Yaptığı iyiliği başa asla kakmıyorsa
Kendinden önce seni düşünüyorsa o
DOĞRU ADAMDIR EVLENEBLİRSİN

doğru erkek kimdir? mesela cömert olsun deriz sonra maaşını 2 haftada yemekte,tatilde bitirir;birikim yapamamaktan dolayı kızarız.pinti olsa bir tatili bana çok mu gördün deriz.mert olsun deriz mesela zaman gelir her önüne gelenle kavga etmesinden yoruluruz,başkalarına karışma deriz. kıskanç olmasını isteriz ancak dozunu tutturamaz ise bizi boğar.sözünde dursun deriz.bazen o kadar sözlerin esiri olur ki buluşmaya on dakika geç gittiğin için bütün gün mızmızlanır,zehir eden günümüzü.işine bağlı olsun deriz.eğer çok bağlıysa bizi ihmal eder.hayatı sevsin deli dolu olsun deriz bir bakarız çocuktur,sorumluluktur bihaber herşeyden.yakışıklı olsun deriz etrafındaki kadınların ilgisinden rahatsız oluruz.kendine bakmaz terler kokar kızarız,kendine bakar kime bu süs püs deriz.sinirli olsa kızarız,rahat olsa kendine gel birşeye de tepki ver deriz.her konuda karısına sorsa boğma beni bir işi de kendin hallet deriz.sormasa biz beraber karar almayacak mıydık deriz.yediklerini kaldırmayan biri olsa herşeyi bana yıkma yoruluyorum deriz,yediklerini kaldıran üstelik yıkayıp da bu bardak yumurta kokuyor çamaşır suyu kullansana diyen biriyse bıktım senin temizlik hastalığından kadın işlerine karışma deriz.annesine çok bağlı olsa biz yeni evliyiz her hafta sonu gitmek zorunda mıyız deriz,bağlı olmasa adam annesini bile umursamıyor,yaşlı kadın bir başına evde diye vicdanımız sızlar.çocuklarına çok düşkün olsa çocuğun gribidir,ateşidir üstümüze kalır "sen hasta ettin" diye bizi suçlar.düşkün olmasa kendimizi dünyada yalnız hissederiz,güçsüz hissederiz. sonra kadınlar ne istiyor diye kitaplar yazılıyor.kadınların istediği şey belli.erkeklerin herşeyi "dozunda" yapmasını istiyoruz bu kadar açık:)))))))))))))))))))))))))))

Allah korkusu olan demişsiniz de artık başımıza ne geliyorsa bu dini ağzından düşürmeyen erkeklerden geliyor kimse yok içinde olacak vs. demesin erkek dinsiz bile olsa düzgün karakterliyse tercih sebebidir sırf namaz kılıyor diye evlenilmez ne erkekler gördük öyle.

sizin başınıza bişey gelmişse sizin insanları analiz edememenizden kaynaklanıyor bence. ağzından dini düşürmeyip gösteriş için namaz kılıp seni kandırmışsa zaten sen karşındakini tanıyamamışsın. Daha kendi yaratıcısını bilemeyen ve ona bağlanamayan bi insandan sana bağlanmasını nasıl bekleyebilirsin ki. kendini olur olmaz sacma taeorilerle kandırmış kim bilir seni nasıl kandıracak sen düşün. dediginiz dinsiz erkeklerin çoğu topluma saygısız ukalalar. sana nasıl saygı gösterecek o adam etrafındakilere gösteremiyorsa.namaz kılıyorsa biri o yüzde yüz meleğe dönüşecek diye bişey de olamaz. herkesin bazı eksik yönleri vardır. namaz kılıyor diye hiç yanlış yapamayacak mı yani. sırf namaz kılıyor diye de evlenilmez tabi ki. evlilik içinde bişeyler bitmiş olsa bile Yaratanından GERCEKTEN korkan bi erkek eşine çektirmez. bende çok gördüm böylelerini. demek ki görülmesi gerekenler görmek istediklerin değil gercekten gerçek inananların durumları. dini kötülemek amacıyla sacma sapan kafadan atılmış ilişkiler değil.

bunlar boş sözler ben gerçeklere bakarım aile içi şiddette dünya birinciliğine oynuyoruz ama sorsan hepsi alah kitap der bunların hepsi mi gösterişçi? mahkemelerde en çok boşanma nedeni şiddet ve aldatma olmuş ama sorsan bu erkeklerin hepsi allah inancı olanlar o yüzden ben kuru teorilere bakmam.

bak sana örnek vereyim benim arkadaşım koyu ateist biriyle evlendi ailesi çevresi çok yadırgadı olmaz dediler sana zarar verir dediler ama evlendi o kız. 2 yıldır evliler ama kızın bir gün suratının düştüğünü görmedim çok mutlu adam bir dediğini iki etmez ama bir başka arkadaşım genç bir vaizle evlendi daha 3. ayında dayak yemiş adam bir de demiş sen kadınsın benim hakkım seni dövmek diye şimdi bu örnekleri görünce insan ister istemez bakıyor hangisi önemli diye.

şiddet türkiyede çok olabilir bunun nedeni çoğu insanın okumamış olması ve anadan babadan öğrenme değerlere bilinçsizce sahip çıkılması. eğer biz İslamı sonradan öğrenmiş olan bi ülke olsaydık herşey daha farklı olurdu bunun yüzünden sonradan islami seçenler daha mutlu huzurlu ve daha bilinçli.
aldatmaya gelince böyle bi zihniyet zaten aldatır, çünkü türkiyede böyle bi gelenek var. adam aldatır göz yumulur kadın yapamaz kan çıkar. bunun dinle bi alakası yok tamamen geleneksel çünkü islamda her iki tarafta böyle bişey yapamaz cezası bellidir. türkiye islam devleti değil ki sen böyle genellemeler yapıosun. sadece bu ulkede dindar olduğunu sanan dinci insanlar çok var. günümüzde zaten tamamiyle islama göre yaşayan bi toplum yok orası ayrı. olamadığı için problemler çıkıyor. ama böyle olması gerektiğini düşünüyorum, yaşanması gerekenler yaşanır.

ben zaten senin bahsettiğin sahte dincilerden bahsetmiyorum. onlar gelenekçiler gerçekten anlamayanlar. gösterişçi tabi, öyle olmasa vaiz olup toplumu kandırıp evine gelince terör estiren biri olmaz. vaiz olsa ne olacak anlattıklarını daha kendi anlayamamış topluma nasıl anlatacak ki.
diğer ateist çifte gelince, mutlu olsunlar buna kimse bişey diyemez ama mutlulukları ebedi olamaz o yüzden burda yaşasınlar tabii. ne güzel. kızın yaptığı kendine göre doğru olabilir çünkü böyle bi evlilik yapabiliosa zaten kendi de o adama benziyordur karakter olarak. o yüzden 2 ateistin anlaşmaması için hiç bi sebep yoktur. güzel güzel yaşasınlar, vaizin eşi de dayak yemek zorunda değil burası islam devleti değilse hukuk devleti. gereken yerlere başvurur, gereken yapılır.

evlilik gerçekten zor bu gibi durumlarla karşılaşınca ama herkesin başına bunlar gelecek değil. yaşanacaksa zaten yaşanır, biraz tevekkül bence tek çözüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…