Kartım annemde kalacak diyen koca?

Pumpkin00

9.takım üyesi/
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
2.102
5.226
83
İlk önce özetletim. 4 yıllık evliyim eşimin ailesiyle yaşıyoruz eşim şuan çalışmıyor. Ailesiyle de çok anlaşamıyordum beni istemiyorlardı ayrı eve çıkma sözü verdi eşim o sebeple barıştım ayrılmıştk daha önce her neyse şuan ailesiyle aram iyi eşim şuan çalışmıyor kursa gidiyor yurt dışına 6 ay çalışmaya gidecek. Bize şuan ailesi bakıyor çocuğumuzun benim ihtiyaçlarını onlar karşılıyor. Aramızdaki herşey annesinin ağzında evliliği 3müz yaşıyoruz gibi bu konu beni rahatsız ediyor. Eşim yurt dışına gidecek hep beraber otururken maaş kartı aileye de bırakılıyor bir tane. ( o para ile ayrı eve çıkıcaz güya). Bi konu konuşurken maaş kartını anneme bırakıcam ya dedi. Biz evliyiz ben karısıyım anneme bırakacak ne demek aşırı sinirlendim belli etmemeye çalıştım etsem kayınvalidem kavga çıkarırdı zaten. Ama moralim bozuldu. Sizce ne yapmalıyım elime sen ne diyorsun ne saçmalıyosun gibi kızmalımıyım susup zamana mı bırakmalıyım

Şöyle 25 senelik evli olursunuz,cocugunuz büyümüş olur,kaynananızı yanınıza alırsınız o da bos bos konusur sacmalar yaşlı babaanne der,yaşlılıgına verirsiniz gormezden gelirsiniz. Gezmenize tozmaniza bakarsiniz. Allah rızası icin de ona bakarsınız, ama daha simdiden ayni evde yaşıyorsunuz ve eşiniz bu yuzden aile oldugunuzu fark edemiyor bence. Üstelik çalışmıyor da,onlarin eline bakıyorsunuz. Bence söz hakkınız yok su durumda. Bir an once ayrı eve çıkmaya çalışın esiniz ise girince.

Yok daha neler...Susma, sustukça sıra nelere gelecek.

Ortada evlilik birliği yok
Size ailesi bakıyor
Bu durumda masrafları yapan onlar olduğu için kartını da onlara bırakıyor, durum gayet normal. Ayrı ev açılmadan geri dönerek hata yapmışsınız, adam evli olduğunun farkında değil ki, hala ailesinin dizinin dibinde yaşamını sürdüren bir oğlan çocuğu, böyle birinden kocalık beklemek hata
Yerinizde olsam çalışırdım, bu insanlara minnet etmezdim

Kaçarak mı evlendiniz?

Sesinizi çıkartın yoksa iyi yaptığını sanacak eşiniz. Bu evlilikte siz nerdesiniz? Çocuk yerine konulmuşsunuz.

Sana bırakınca ayrı eve mi çıkacaksın

Yani Kv evinde oturunca kartı sana niye bıraksın evin giderini şimdi kim yapıyorsan o zaman da o yapacak

Sana bıraksa örneğin 3000 maaşın ne kadarını Kv ye vereceksin

Bana nasılsa bize bakıyor ben kocamın maaşını biriktireyim ya da acil olmayan ihtiyacları alırım vs diye düşünüyorsunuz gibi geldi

Eşiniz de aylarca size bakan kişilere maddi katkı sunmak istiyor bana makul geldi

İş bulun bu süreçte Kv çocuğa baksın eşin de dönünce ikiniz çalışın ayrı eve de geçin

6 ay maaş alacak. Bunun tek kuruşunu harcamasa toplamda yine çok birşey etmeyecek ki
Ayrı eve yine yetmeyecek
Ayrıca dönünce daimi çalışacağı işi hazır mı, ev ayrılsa nasıl geçineceksiniz?
Kaç aydır işsiz eşiniz? O kadar ay size ve çocuğunuza bakmışlar. Eşinizin onlara bedelini ödemek istemesi normal değil mi?

Maaş kartının onlarda olması doğru değil ama ihtiyaçlarınızi karşılıyormuş su durumda ayrı ev için esiniz birikim yapsın olan paranın birazını ayirsin

Ailesiyle birlikte yaşamayı göze alarak evlenmişsiniz anladığım kadarıyla. Bu durumda evliliğinizi iki kişilik yaşayamayacağınızı tahmin etmeniz gerekirdi. Ayrı bir yuva kurma yeterliliği sağlanmadan çocuk sahibi de olmuşsunuz. Şartlarınızı iyice zorlaştırmışsınız maalesef.

Geçimi kayınvalideniz sağlıyorsa, maaş kartının ona verilmesi de garip değil. Hiç harcama yapmadan biriktirmeyi düşünüyordunuz belki ama ailesi de daha fazla fedakarlık yapmak zorunda değil. Sonuçta dört yıldır birlikteymişsiniz.

Durum farklı olsaydı elbette maaş kartı eşte kalmalı derdim.

Ya ben mi anlamadım konuyu... Siz hala kayınvalidenin yanında yaşıyorsunuz. Hepinize onlar bakıyor ve ne eşinizin ne sizin eve üç kuruş katkınız var. Öyle değil mi? Bu ne zamandır böyle devam ediyor? Eşiniz yurt dışına, eğitime hangi parayla gidiyor? Yani normal şartlar altında eşiniz kartını annesine vermek istese tepkinizde haklısınız da, şu şartlar altında kartı dert etmek yerine, haklarını nasıl ödeyeceğiz kısmını dert etmeniz gerekmez mi? Yerinizde olsam utanırdım kartın lafını etmeye açıkçası. Ayrıca aynı evde yaşayıp, aile işlerinize karışmamasını beklemek de çok ütopik. Özgür, bağımsız bir hayat istiyorsanız, çalışıp kazanacak ve kayınvalideyle yaşamayı da asla kabul etmeyecektiniz.

Açıkçası ben şu zamanda hala koloni gibi aynı evde yaşamayı doğru bulmuyorum. Hasta bakıma muhtaç çok yaşlı anne baba hariç. Yani evlilik sorumluluğunu alamadan evlenmişsiniz üste çocuk yapmışsınız. Evcilik gibi. Artık yetişkin gibi bir hayatınız olması için sesinizi yükseltmeniz gerekiyor. Olmaz böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…