• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasayı kayınpedere emanet etmek

Düğün mü var şu pandemide? Bunu bize değil bankaya sormak gerek üzerime alabilir miyim diye.

3 yıl önce kuzenim evlendi.
Önce köye gidevektik oradan da düğüne
Bende yanıma altın almadım köye gideceğiz diye (Altın dediğim bir tane annemlerin taktığı bilezik :KK70: )
Yengem bana laf etmişti :KK43:
Düğünde halayda yanıma gelip senin bileziğin yok mu demişti
Çünkü bende yeni gelindim ama kollara altın takmak bana çok çirkin bir görüntü gibi geldiği için satıp araba almıştım

Benimde kardesimin düğününde benim sadece taki setim vardi günlük kullanilabilen ince beyaz altin. Benim icin yazıkkkk bu gelinin takısi yokmu demisler. Halbuki ben ev aldım takilarimla ama ev para etmiyor sarı sarı altın olacak

Kızlar bizim bankada kiralık kasamız var eşimin üstüne bütün düğün takılarımız birikim için yaptığımız altınlarımız hepsi orda duruyor ama eşimin üstüne olduğu için sadece eşim açabiliyor ve işleri çok yoğun oluyor bazen uzun yola gidiyor ve takılarını takmak istediğimde bazen müsait olup gidip açamıyor bu yüzden çok düğüne takısız gitmişliğim var. Sorum şu ki kayınpederim emekli ve hep müsait oluyor acaba kasayı babamın üstüne geçirsek o alsa koysa yerine sizce bu mantıklı mı ? Eşimin ailesi özelliklere babam çok iyidir asla gözüm arkada kalmaz . Sizce bu mantıklı olur mu ?
Neden bu kadar hiçe sayıldınız? Sizin üstünüze olma seçeneği niye yok ? Soruya cevap olarak kendi babama bile emanet etmem benim malım varsa benim üstüme olur ha yok olmuyorsa bana neden güvenilmiyor bunu sorgularım takı takma olayından önce

Kayınpeder ölse sizin kada tüm çocuklarla kaynanaya eşit bölünür kimseye de açıklayamazsınız bu 1. Sıkıntı.
ikinci sıkıntı ise kayınpederinizden sürekli altın mı isteyeceksiniz baba yarın takıcam ben getir diye? Biraz saçma değil mi çok tuhaf geldi bana. Eğer öyle güzel bir setiniz varsa falan eve küçük kitli bir kasa alın evinizde dursun. Yok dümdüz bilezik takıyorsanız da arada takmasanız bir şey olmaz bence güzel durmuyor zaten.

Kızlar bizim bankada kiralık kasamız var eşimin üstüne bütün düğün takılarımız birikim için yaptığımız altınlarımız hepsi orda duruyor ama eşimin üstüne olduğu için sadece eşim açabiliyor ve işleri çok yoğun oluyor bazen uzun yola gidiyor ve takılarını takmak istediğimde bazen müsait olup gidip açamıyor bu yüzden çok düğüne takısız gitmişliğim var. Sorum şu ki kayınpederim emekli ve hep müsait oluyor acaba kasayı babamın üstüne geçirsek o alsa koysa yerine sizce bu mantıklı mı ? Eşimin ailesi özelliklere babam çok iyidir asla gözüm arkada kalmaz . Sizce bu mantıklı olur mu ?
Kendi üstüne alsan daha kolay olmaz mı neden kayınpeder? Cidden ilginç

Kendi üzerinize neden almıyorsunuz?

Bankaya gitmeye falan üşenirim diye mi düşünüyorsunuz yoksa ?
Kasayı açarken eşim ortak olsun istedi ama banka görevlisi ortak olmuyor dedi ve işim dolasıyla mesai saatlerinde gidip çıkartamayacağım o yüzden böyle düşündüm

Kasada kalsın ne olacak ki.. hiç bir düğüne giderken altın takmadım gerek duymadım sizde takmayın anlamadım hem riskli bu zamanda bence

Kayınpeder ölse sizin kada tüm çocuklarla kaynanaya eşit bölünür kimseye de açıklayamazsınız bu 1. Sıkıntı.
ikinci sıkıntı ise kayınpederinizden sürekli altın mı isteyeceksiniz baba yarın takıcam ben getir diye? Biraz saçma değil mi çok tuhaf geldi bana. Eğer öyle güzel bir setiniz varsa falan eve küçük kitli bir kasa alın evinizde dursun. Yok dümdüz bilezik takıyorsanız da arada takmasanız bir şey olmaz bence güzel durmuyor zaten.
Evet setim var zaten her daim günlük takıyorum ama bizim yörede gelinler altın takar sürekli boş gördülermi hoş karşılanmıyor

Kayınpederinizin üstüne fln yapmayın ya kendi üzerinize alın yada bırakın kalsın her düğüm özel günde de altın takmayıverin ne olacak

Evet setim var zaten her daim günlük takıyorum ama bizim yörede gelinler altın takar sürekli boş gördülermi hoş karşılanmıyor

o zaman evde dursun yani takın kolunuzda dursun

aralarda bir yerlerde yazdım annemler eskiden takarlardı

hiç çıkartmadan o bileziklerle de yaşarlardı

bizim kullanım alışkanlığımız yok ama sizin var ve takmak istiyorsunuz

o zaman alın takın yani en azından bir kaçı evde dursun

şimdi bilezikler evet değerli pahalı vs de bir tek taş yüzük onlardan daha pahalı

yüzüğümüzü de kasaya koyup gidip almıyoruz duruyor evimizde

siz de bir iki bileziği takın ya da koyun bir kenara

kasaya gidilemeyen zamanlarda onlarla idare edin

ben anladım sizi gelinin altınları yok diye söylenileceğini kp alır gelir diyorsunuz da adam nasıl ayırt edecek

cidden buna takıldım ray bilezik, iki burma , üç burma buna göre tarif mi edeceğiz eskiden bir de buğday başağı vardı

bir ara söz kelepçesi vardı, yani varmış ben o demiştim de bana çok gülmüştü bizim elemanlar, sen sözlenirken almadılar mı diye

şimdi modeller değişmiş

1621344863220.webp

bunu beğendim

4250 miş fiyatı da

mesela bunun için kp e kasaya git diyemem

zira evdeki bilgisayar ya da telefon daha değerli alır koyarım bir yere eşim kasaya gitmediğinde takarım :)))

Niye senin üstüne almıyorsunuz. Altınlar sonuçta senin. Sen kayinpederine güveniyorsun ama eşin ve ailesi sana ait olan altınlar hiç sana güvenmiyor sanki🤦

Back
X