Kasilma mi bu kizlar

SuRMeLi

CANIMIN 3Ü KIZLARIM 👭 👱‍♀️
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
6.154
5.671
723
Kizlar hamileligimin 30. haftasindayim. Aaksamlari karnimin sol tarafinda, bazende sag tarafinda sertlik oluyor ve kassigimda yanma yani aci hissediyorum
kontrolum haftaya gittigimde ebeye soracagim ama burdada bilgi edinmek istedim..
hamileligim cok zor geciyor az bi yurusem kalcamin agrisindan duramiyorum oturamiyorum uyuyamiyorum
zaman cabuk gecsede dogursam kizimi saglikli kucagima alsam diyorum artik

kimse birsey demiyecek mi yaa
ilk bebegim ve tecrubem yok bu konuda
lutfennnnn
arkadasimin biri yalanci sanci diyor oyle midir acaba

valla sürmeli aynı şey bazen bana da oluyo ben onu hep bebiş bi yerini dayadı falan diye düşünüyorum.hatta kafasını dayadığı yer diye düşünüyorum çünkü biraz oraya bastırsam tepiği yiyorum.ama bazı arkadaşlar da bu konudan yakınmışlar onlara kasılma dediler bende şaşırdım hatta benim kasılmalırım bi kaç kere gece oldu karnım bööle top gibi olup sertleşti ama bence kasılma tek taraflı olmamalı yani bütün rahim aynı anda kasılmalı ama tam emin diilim bende

canım benim doktorum tek bir yerde olan kasılmanın normal olduğunu söylemişti ben tam midemin olduğu yerde karnımın üstünde sertleşme hisssediyordum doktor ultarosonda baktığında bebeğin başınının orda olduğunu söyledi ve tek bölgede olan kasılma normal edi.26.haftadan sonra tüm karın kasılması da normalmiş rahim doğuma hazırlanıyormuş ama saatte 3 -4 ü geçerse tehlikeli oluyormuş.bunu muşlu anlatıyorum çünkü nette okudum:)) ayrıca kalça bölgesinde sancı için de leğen kemikleri genişliyor diyorlar :))) bunlar benim bildiklerim ne kadar doğrudur bilmiyorum ...doktorların yalancısıyız ama çok dakulaktan dolma değil yani :)))

bende oyle dusunuyordum :)) kimi kasilma diyor kimi yalanci sanci diyor.. uzmantvdede yalanci sanci diyor o kadin dogum dru..

hmm anladim cnm sendede oluyormu ya bende kasilma sandigimiz sey olunca kasigimda batma oluyor
ayyy hayirlisiyla doguraydik bi valla ben 9. ayi nasi beklicem diye kara kara dusunuyorum

birazcık yürüsem karnım kas katı kesiliyor canım yaa ben de korkmuyor değilim ama normal denildi :)) sancı gibi bir şey yok ama ben de ...gerçi benim başka sorunlarım da var hiç birinde acı ya da ağrı hissetmedim :)))

aman hissetme canim cekilmiyo artik

sürmeli,dr una rahim ağzı uzunluğunu ölçtür muhakkak..rahim ağzının kısalığı erken doğuma neden oluyor..kasılmalar varsa bu doğumu hızlandırıyor..rahim ağzın kısaysa kendini yorma,hiç iş yapma,hep yat hayatım..hatta erken doğum sözkonusuysa ciğer geliştirici iğneyi sor dr una...

cnm gecn dr elinde mezro ile rahmimi olctu iyi dedi
senin dedigin miydi ki acaba
yinede soyliyecegim kasilmalarimi cunku baya cok oluyor

Son düzenleme:
cnm gecn dr elinde mezro ile rahmimi olctu iyi dedi
senin dedigin miydi ki acaba
yinede soyliyecegim kasilmalarimi cunku baya cok oluyor

rahim ağzı uzunluğu mezure ile ölçülmüyor canım..ultrasonla ölçülüyor..kasılmaların çoksa muhakkak dr una söyle..nst teye bağlasınlar..kasılmaların şiddetini görsünler...

rahim ağzı uzunluğu mezure ile ölçülmüyor canım..ultrasonla ölçülüyor..kasılmaların çoksa muhakkak dr una söyle..nst teye bağlasınlar..kasılmaların şiddetini görsünler...

öyle mi ayy acemilik iste
sagol canim soyliyecegim druma erken dogumdan korkuyorum ama bi an oncede kurtulmak kizimi kucagima almak istiyorum canim yaniyor cunku
ilgin ve alakan icin cok tsk ederim
bebegini saglikli buyut cnm darisi insallah bana :)

amin canım sağolasın.ikiz benimkiler..ebeler bilmezler pek..riskli gebelik uzmanları bilirler..

amin canım sağolasın.ikiz benimkiler..ebeler bilmezler pek..riskli gebelik uzmanları bilirler..
ayy sonradan farkettim canim ne guzel :)
yarin en iyisi bi arayim ben
ebeler neyi biliyorlar ki zaten bebegin kilosunu soruyorum onuda bilemiyorlar..

kızlar bu konuda deneyimli biri olarak lütfen karnınızdaki sertleşmeleri dikkate alın..bebek hareketi deyip geçmeyin asla..evet yalancı kasılmalar 30.haftalarda başlar ama sıklığı ve düzeni önemlidir..günde çok fazla ve sık oluyorsa bu artık yalancı kasılma olmaz..bunu bir çok doktor bebeğin organı falan diye yorumlar ama değildir aslında!kasılmalarınızı takip edin ve kendinizi çok yormamaya çalışın..İnşallah bebekleriniz sağlıklı ve vaktinde gelir...

takip edecegim kasilmalarin sayisini
sagol canim insallah vaktinde gelirler

merhaba canım bende 29.haftadayım benimde sağ tarafta göbeğimin sağ üstünde sertlik oluyor dünden beri.bebek oraya gelip sanki kolunu falan dayamış gibi hissediyorum.bende çok korkuyorum.sık oluyor bende de ne yapcam bilemedim.eşime de söylemedim.bol bol dinlenmeyi düşünüyorum.bebeğimin hareketleri güzel,ağrı falan da yok sertleşme esnasında.bazende göbeğin tam üstüne mide altında falan oluyor.takmış durumdayım sürekli kontrol ediyorum.sürekli düşündüğüm içinde artık ayırt edemiyorum sertleşme mi normal bir durum mu diye (hayırlısıyla bi doğursaydım diyorum artık bende..

Son düzenleme:
merhaba hemserim :)
ben kolunu degilde boyle sanki kafasini yada poposunu dayamis gibi hissediyorum ora sertlesiyor bi kac sn oyle kaliyor sonra geri iniyor..
sertlesmeden sonrada kasigimda batma oluyor cizir cizir yaniyor sanki
bu ara bebek hareket ettikce idrarim geliyor bu normal mi ki ya
canim drna danissana bi normal mi degilmi bir sor

bu kasılmalardan bendede oluyor.önceleri kısmi yerlerde top gibi bişi oluyordu sadece orası sert oluyordu bebek biyerini dayadı diyorduk.sonra burdan bir kaç arkadaş bahsedince dikkat ettim arada sıradada tüm karında bir kasılma oluyor kısa süreli.çok sık olmuyor ama oluyor yani.

hafta içi doktora gidicem ozaman bende sorucam

canım benim özel doktorum yok bulunduğum yerdeki en iyi doktor oda devlette.oraya gidiyorum daha 15 gün var gitmem için.valla ne yapcamı şaşırdım.olmazsa bir iki gün daha bekleyip gideyim.

İki çocuğumu da sezeryan ile doğurdum. İkincisinde olmadı ama ilk bebeğimde 33. haftadan sonra karnımın bir noktasına bıçak saplanmış gibi bir ağrı saplanıp kaskatı kesiliyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…