merhaba hemserim :)
ben kolunu degilde boyle sanki kafasini yada poposunu dayamis gibi hissediyorum ora sertlesiyor bi kac sn oyle kaliyor sonra geri iniyor..
sertlesmeden sonrada kasigimda batma oluyor cizir cizir yaniyor sanki
bu ara bebek hareket ettikce idrarim geliyor bu normal mi ki ya
canim drna danissana bi normal mi degilmi bir sor
ben de 37+5 günlük hamileyim ve arkadaşlar dediğiniz şeyler aynen bendede oluyor poposu sağ kaburgamın altında sırtıda karnımın sol tarafında başı aşağıda 32 den beri ve sürekli kaburgalarıma dayanıyor kızım. anlıyorum poposunu dayadı diye aynı anda sırtınıda itiyor gerilmeye çalışıyor heralde diyorum çünki bütün karnım sertleşmiyor artık sığmıyor içeri kızım 3,150 gr. olmuş çünki. sürekli karnımı ittiriip kendine yer açmaya çalışıyor. ayrıca hareket edince tuvaletinizin gelmesi normal çünki büyüdükçe aşağı bastıkça mesaneye baskısı artıyor ben geceleri sürekli ayaktayım mesela saat başı bazen çok tuvaletim var diye gidiyorum iki damla bişi geliyor tamamen baskıdan. benimde son haftalarda kasıklarımda çok ağrı batma var bayramda hiç bi yere gitmedik hep yatmak zorunda kaldım böle belimde karnımın altında ince bi sızı vardı damar çekiliyor sanki içerden kasıklarımada çok batma oldu dün nst de sancıda göründü zaten artık haftada bir gidicez doktora cuma gittiğimde alttan muayenede ediceğini söledi zaten
bu kasılmalardan bendede oluyor.önceleri kısmi yerlerde top gibi bişi oluyordu sadece orası sert oluyordu bebek biyerini dayadı diyorduk.sonra burdan bir kaç arkadaş bahsedince dikkat ettim arada sıradada tüm karında bir kasılma oluyor kısa süreli.çok sık olmuyor ama oluyor yani.
hafta içi doktora gidicem ozaman bende sorucam
canım benim özel doktorum yok bulunduğum yerdeki en iyi doktor oda devlette.oraya gidiyorum daha 15 gün var gitmem için.valla ne yapcamı şaşırdım.olmazsa bir iki gün daha bekleyip gideyim.
İki çocuğumu da sezeryan ile doğurdum. İkincisinde olmadı ama ilk bebeğimde 33. haftadan sonra karnımın bir noktasına bıçak saplanmış gibi bir ağrı saplanıp kaskatı kesiliyordu.
ben de bunu çok yaşıyorum ama hep kafasını dayadı diye yorumluyordum yani bu kasılma mı şimdi????
Offf dün de ağladım acıdan zaten. Sanki göbeğim patlayacak gibi oldu. 15-20dk sürdü bu durum. Eyvah göbeğim patlayacak diye ağlayıp durdum =(( Eşim de çook korktu. Bu da kasılma mı peki???
Allahım ne zor şeymiş hamilelik =(
bende oluyor bu sertleşmeler zaman zaman dr sordum normal dedi
ben de 37+5 günlük hamileyim ve arkadaşlar dediğiniz şeyler aynen bendede oluyor poposu sağ kaburgamın altında sırtıda karnımın sol tarafında başı aşağıda 32 den beri ve sürekli kaburgalarıma dayanıyor kızım. anlıyorum poposunu dayadı diye aynı anda sırtınıda itiyor gerilmeye çalışıyor heralde diyorum çünki bütün karnım sertleşmiyor artık sığmıyor içeri kızım 3,150 gr. olmuş çünki. sürekli karnımı ittiriip kendine yer açmaya çalışıyor. ayrıca hareket edince tuvaletinizin gelmesi normal çünki büyüdükçe aşağı bastıkça mesaneye baskısı artıyor ben geceleri sürekli ayaktayım mesela saat başı bazen çok tuvaletim var diye gidiyorum iki damla bişi geliyor tamamen baskıdan. benimde son haftalarda kasıklarımda çok ağrı batma var bayramda hiç bi yere gitmedik hep yatmak zorunda kaldım böle belimde karnımın altında ince bi sızı vardı damar çekiliyor sanki içerden kasıklarımada çok batma oldu dün nst de sancıda göründü zaten artık haftada bir gidicez doktora cuma gittiğimde alttan muayenede ediceğini söledi zaten
canım senin haftalarında zararı yok artık kasılmaların..doğum yapsan da prematüre değil artık bebeğin..sağlıkla kavuşmak nasib olsun..
kızlar 30.haftalarda falan artık yalancı kasılmaların olması normal ama 20.haftalarda sık oluyorsa sorun var demektir.benim kasılmalarım 19.haftada başladı ve 33.haftaya kadar sürdü..günde 30 dan fazla oluyordu son zamanlarda..magnezyum,nidilat ve pre-par kullandım..bebeklerim ikiz ve erken dogum riskim zaten vardı bu yüzden..ama kasılmalar nedeniyle erken doğurmadım.tansiyonum fırladığı için 33.haftamda doğum yaptım..ama lütfen dikkatli olun,doktorlar bile anlamıyor bazen.
benim de aynı şekilde 18. haftadan beri kasılmalarım var çok şükür 30+3 oldum. bende magnezyum, pre-par kullanıyorum. istirahat da ediyorum ama bu aralar biraz ayaklandım:) alışveriş telaşına düştüm benim de kalçamda ağrı var özellikle ayakta çok kalınca aksayarak yürümeye başlıyorum.
AlminaCinar benim servikal uzunluğum 2.7 çıktı en son doktorum normal dedi. galiba 2.5 un altına düşerse sorun oluyomuş. bu gün yine randevum var umarım herşey yolundadır.
Surmeli sana da geçmiş olsun. arkadaşlar söylemiş zaten özellikle kasılmaların sayısı önemli. umarım hepimiz vaktinde alırız bebeklerimizi kucağımıza...
canım rahim ağzı 1 günde bile kısalabiliyor..kasılma varsa..
sürekli kontrol ediliyorum bakalım bugün yine ölçülcek. sen kaçıncı haftada doğum yaptın? resimdekiler bebeklerin mi?
32 + 4 de doğum yaptım..evet canım,bebeklerim ve ben :)
maşallah Allah bağışlasın. bende böyle fotoğraflar çekinirim inşallah kızımla:)
işte canım kafası ya da poposu sanıyorduk bizlerde ama kasılmalar olduğu ortaya çıktı...sen de fazla hafife alma derim..kızlar o rahımdekı sertleşme bence bebeğin başını veya poppsunu dayamasından kaynaklanıyor.bende de oluyor,katılaşıyor gerılıyor ve elımle dokunduğumda böle yuvarlak bişey geliyor avucumun ortasına.Bu arada ben de 29. haftayı tamamlamak üzereyım.
bende kasık ağrıları vardı,adet sancısıyla aynı ağrılar.Doktorumu aradım belli aralıklarla değil düzensiz oluyorsa önemli değil beklenen şeyler bunlar bu zamanlarda dedi.Yine de haftaya kontrole geldığınde NTS'ye bağlarız dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?