Bizim de capak sorunu cok arttı kuzum artık gözünü açamıyordu doktora gittik damla ve krem verdi ayrıca göz Pınar'larına masaj yapmam gerekiyormuş şimdi onları yapıyoruzDoğumdan sonra ciğerlerindeki pisliği atıyordur benim oğlum 7 günlük oldu. Hırıltı ve Çapakla vardı doğduğundan beri. Hırıltı bitti. Çapak geçmedi.
bebeğin başı aşşağıda değilmiydi benim öyle de merak ettım ??
Kızlar bizde 13.11.2015 de doğduk normal dogumla...hersey yolunda gitti dogumda sıkıntısiz ve rahat bir doğum du Allahıma şükürler olsun...sutum geldi hemen ama benim kız sürekli emmek memede uyumak istiyor sonra gazı oluyor sancı çekiyor uyanıyor tekrar baştan aynı döngü. ..Bugün tüm gün boyunca neredeyse hiç uyumadi...siz emzirme ve gaz çıkarma işini nasıl yapiyorsunuz
Aynen ben de öyle yapıyorum ama uyurken max 3-4 saat ara veriyorumBen bebek her mikirdadiginda emziriyorum bayag uzun emiyor doydugundan eminsem ve hala araniyorsa emzik takiyorum agzina. Her emzirmeden sonra gazini cikarmaya calisiyorum. Kiminde hemen cikiyor kimisinde cikmiyor.
Aynen ben de öyle yapıyorum ama uyurken max 3-4 saat ara veriyorum
Emzik olayına kac günlükken başladın ben de vermek istiyorum emin olamıyorum cunku tokken de aranıyor
Canım bende bunu çok merak ediyordum yani ne yapacağımı bilemiyorum 2 saatte 1 emzirmeye çalışıyorum ama buna bazen bebeğim müsade etmiyor uyanmıyor yada emmek istemiyor bunu doktorumuza sordum kendisi ilk 15 gün sonunda sarılık tehlikesi kalkar artık bebeğini rahat bırakabilirsin dedi bırak 4 saate kadar uyusun ama 4 saati geçirme dedi zaten acıkırsa uyanır dedi ama benim ki uyanmıyor dedim hiç acıkmasına fırsat verdin mi dedi bi düşündüm hayır fırsat vermedim gerçektenArkadaslar bi sorum var biz ne zamana kadar bebekleri 2 saatte bir emziricez
Allah seni nasil biliyosa ole yapsin emi ayni benim yaptigimi yapiyomusssun ne zamanda aglasa veriyorum memeyi belkide gazi var kendi haline birakmiyorum hastalikli bi tek ben degilmisim kaynanamda surekli ne emzirip duruyosun diyor gece kalkiyorum niye uyandin diuor he keyfimden kalktimCanım bende bunu çok merak ediyordum yani ne yapacağımı bilemiyorum 2 saatte 1 emzirmeye çalışıyorum ama buna bazen bebeğim müsade etmiyor uyanmıyor yada emmek istemiyor bunu doktorumuza sordum kendisi ilk 15 gün sonunda sarılık tehlikesi kalkar artık bebeğini rahat bırakabilirsin dedi bırak 4 saate kadar uyusun ama 4 saati geçirme dedi zaten acıkırsa uyanır dedi ama benim ki uyanmıyor dedim hiç acıkmasına fırsat verdin mi dedi bi düşündüm hayır fırsat vermedim gerçektenAma benim içim rahat değil 1. ay kontrolüne gidelim sütümün yettiğini bi anlıyım kilo artışından o zaman rahat bırakabileceğim galiba çünkü göğsümü pompa ile de sağmıyorum akışına bıraktım emiyor göğsüm yumuşuyor emdikten sonra ama göğsümü sıktığımda hala süt geliyor bende uykuda da olsa ağzını açıp göğsümü ağzına sıkıyorum içim rahat etsin diye ve her emmede tek göğüs veriyorum yani 1 göğüs 4 saat bekliyor acaba sütüm azalır mı ???
Canim 15 dakka bi gogsunu 15 dakka digerimi ver bi sonraki emzirmeyede son kaldigin gogusten degil digerinden basla bizimde cumartesi kontrol var bakalim kilo durumu neCanım bende bunu çok merak ediyordum yani ne yapacağımı bilemiyorum 2 saatte 1 emzirmeye çalışıyorum ama buna bazen bebeğim müsade etmiyor uyanmıyor yada emmek istemiyor bunu doktorumuza sordum kendisi ilk 15 gün sonunda sarılık tehlikesi kalkar artık bebeğini rahat bırakabilirsin dedi bırak 4 saate kadar uyusun ama 4 saati geçirme dedi zaten acıkırsa uyanır dedi ama benim ki uyanmıyor dedim hiç acıkmasına fırsat verdin mi dedi bi düşündüm hayır fırsat vermedim gerçektenAma benim içim rahat değil 1. ay kontrolüne gidelim sütümün yettiğini bi anlıyım kilo artışından o zaman rahat bırakabileceğim galiba çünkü göğsümü pompa ile de sağmıyorum akışına bıraktım emiyor göğsüm yumuşuyor emdikten sonra ama göğsümü sıktığımda hala süt geliyor bende uykuda da olsa ağzını açıp göğsümü ağzına sıkıyorum içim rahat etsin diye ve her emmede tek göğüs veriyorum yani 1 göğüs 4 saat bekliyor acaba sütüm azalır mı ???
Ay bende öyleyim zorla tıkıyorum agzınaCanım bende bunu çok merak ediyordum yani ne yapacağımı bilemiyorum 2 saatte 1 emzirmeye çalışıyorum ama buna bazen bebeğim müsade etmiyor uyanmıyor yada emmek istemiyor bunu doktorumuza sordum kendisi ilk 15 gün sonunda sarılık tehlikesi kalkar artık bebeğini rahat bırakabilirsin dedi bırak 4 saate kadar uyusun ama 4 saati geçirme dedi zaten acıkırsa uyanır dedi ama benim ki uyanmıyor dedim hiç acıkmasına fırsat verdin mi dedi bi düşündüm hayır fırsat vermedim gerçektenAma benim içim rahat değil 1. ay kontrolüne gidelim sütümün yettiğini bi anlıyım kilo artışından o zaman rahat bırakabileceğim galiba çünkü göğsümü pompa ile de sağmıyorum akışına bıraktım emiyor göğsüm yumuşuyor emdikten sonra ama göğsümü sıktığımda hala süt geliyor bende uykuda da olsa ağzını açıp göğsümü ağzına sıkıyorum içim rahat etsin diye ve her emmede tek göğüs veriyorum yani 1 göğüs 4 saat bekliyor acaba sütüm azalır mı ???
Ayrica o gogsunu sag sagki yeni sut gelsinCanım bende bunu çok merak ediyordum yani ne yapacağımı bilemiyorum 2 saatte 1 emzirmeye çalışıyorum ama buna bazen bebeğim müsade etmiyor uyanmıyor yada emmek istemiyor bunu doktorumuza sordum kendisi ilk 15 gün sonunda sarılık tehlikesi kalkar artık bebeğini rahat bırakabilirsin dedi bırak 4 saate kadar uyusun ama 4 saati geçirme dedi zaten acıkırsa uyanır dedi ama benim ki uyanmıyor dedim hiç acıkmasına fırsat verdin mi dedi bi düşündüm hayır fırsat vermedim gerçektenAma benim içim rahat değil 1. ay kontrolüne gidelim sütümün yettiğini bi anlıyım kilo artışından o zaman rahat bırakabileceğim galiba çünkü göğsümü pompa ile de sağmıyorum akışına bıraktım emiyor göğsüm yumuşuyor emdikten sonra ama göğsümü sıktığımda hala süt geliyor bende uykuda da olsa ağzını açıp göğsümü ağzına sıkıyorum içim rahat etsin diye ve her emmede tek göğüs veriyorum yani 1 göğüs 4 saat bekliyor acaba sütüm azalır mı ???
benim ki 15 dakika bbirini emiyor diğerini veremiyorum emmiyor ve uyuyor göğsümde bu nedenle diğerini emmiyor bi kere zorla diğerinide vermeye çalıştım biraz emdi ama kustu ilk defa kustu ve bir daha hiç kusmadı sanırım fazla geldi benim kızım küçük doğdu 36+3 te boyu 47 cm 2420 gr ve sarılığmız vardı 10. günde düşüşe geçti bu süreçte bile mama vermedim hızlı atsın diye anne sütünde ısrar ettim ve yavrum uyanmaya başladı kızımla başardıkCanim 15 dakka bi gogsunu 15 dakka digerimi ver bi sonraki emzirmeyede son kaldigin gogusten degil digerinden basla bizimde cumartesi kontrol var bakalim kilo durumu ne
Canım başarmışsın ne güzel maşallahbenim ki 15 dakika bbirini emiyor diğerini veremiyorum emmiyor ve uyuyor göğsümde bu nedenle diğerini emmiyor bi kere zorla diğerinide vermeye çalıştım biraz emdi ama kustu ilk defa kustu ve bir daha hiç kusmadı sanırım fazla geldi benim kızım küçük doğdu 36+3 te boyu 47 cm 2420 gr ve sarılığmız vardı 10. günde düşüşe geçti bu süreçte bile mama vermedim hızlı atsın diye anne sütünde ısrar ettim ve yavrum uyanmaya başladı kızımla başardıkdiyorumki demekki yetiyo kızım küçük olduğu için midesi küçük sanırım çünkü ilk zamanlarda bir göğsümü çok daha az emiyordu şimdi 1 göğsümü daha uzun emiyor daha yavrumun normal doğum tarihine 5 günü var en son tartıda yani 15. günkü kontrolümüzde 2950 olmuş yani 15 günde günlük 38 gr almış doktor gayet iyi maşallah dedi ek gıdaya gerek yok dedi bugün 21. günümüz teyzeleri bugün evde tarttım elektronik tartı ile ama 100 gram hassasiyetli bir tartı yani 3 aşağı 5 yukarı ölçtüm diyelim (psikopata bağladım ben galiba ))şu an 3150 olmuş yani 6 günde 200 gr almış bu da günlük yaklaşık 33 gr kilo alımı demek kilo alımı normal gibi .. pompa kullanmalıyım sanırım sütümün azalmaması için sanırım arkadaşlar teşekkürler bilgi verdiğiniz için bu sağdığım sütleri derin dondurucuda ne ile saklayabilirim çünkü süt saklama torbası almadım dün manuel bi pompa aldım ama saklama torbası almayı unuttum şimdilik buzdolabı poşetine koyabilirmiyim acaba o zaman ben şimdi sağayım ve buzdolabı poşetine koyayım akşam eşim alır artık saklama poşetleri dün elimle biraz sağdım biberona sonra boşa gitmesin diye biberonla veriyim dedim ama almadı biberonu kızım aslında mutlu oldum almadı diye beni emsin hep kuzum alışmasın biberona allah mecbur bırakmadıkça tabi ki .... bu nedenle ben sağdıklarımı mecbur saklamalıyım ek gıdaya geçtiğimde mamayı anne sütüyle hazırlarım artık
başladık 3 damla günde bizede 15 günlük muaynenede verdiler ben günde 3 kez 1 er damla veriyorum sabah öğle akşam olarak . eşime dedim akşam alacak poşet sütü sağdım ama tüm göğsü değil az sağdım saklama poşeti olmadığı için uyanınca sağdığım kısmı emzirdikten sonra kaşıkla zorla vereceğim artık ziyan olmasın:)Canım başarmışsın ne güzel maşallah
Anne sütü mucize gibi bişey yeter ki yılmayalım
Ben lansinoh ve milkway saklama poşeti aldım onlarda saklıyorum
Ev tipi poşetler pek önerilmiyor bence kullanma
Bir de bugün biz 15 günlük olduk sağlık ocağından devit damla verdiler 1 yasına kadar günde 3 damla vericekmişiz
Siz başladınız mı
canım o bende de oldu bebeğim şimdi 21. gününde ve daha 3 gündür falan atlatabildim diyebilrim bende hastanedebn eve geldim eşim işe gitti ve ağlamaya başladım ne yapacağımı bilemedim sanki evim benim evim değil kıyafetlerim benim değil sanki hastaneden önce hiç hayatım olmamış gşbşhatta eşim bile eskisi gibi değil gibi geliyordu kızıma baktım ve resmen korktum ben sana nasıl bakacağım dedim ağlaya ağlaya bi hal oldum ağladıkça kızıma sarıldım hıçkıra hıçkıra ağladım pencereden dışarı bakınca bile ağlıyordum dışarıda ki insanları görünce ağlıyordum haberleri izliyorum ağlıyoru yemeğe oturuyoruz birden gözyaşlarım akmaya başlıyo bide kızımın sarılığı çıktı eve geldiğimizin ertesi günü ben iyice daraldım bakamıyorum işte sarılık oldu diye böğüre böğüre ağladım annem saçmalama yenidoğanların çoğu sarılık olur ki seninki erken bi bebek olması çok normal diyo ben onu da odadan kovdum kapıyı kitledim çocuğuma sarıldım hıçkıra hıçkıra ağladım deli gibi emzirdim eşimi aradım hemen gel dedim ve direk hastaneye gittik çocuk doktorumuz bana bakıp senin bu halin ne dedi gözümün altı mosmor sezeryan olmuşum 4. günü ve ben yatıyo olmama rağmen hiç oturmadım ve bu da beni iyice bitkin düşürdü doktor sen önce kendine bakmalısın ki kızına bakabilesin dedi eşimde hemen durumumu doktora anlattı doktor direk bana sana açık açık soracağım bebeğinden nefret ediyomusun dedi tabi ne demek istediğini anladım lohusalık bunalımının en şiddetli evresi bu allah tan öyle bir durumumum yok doktora olur mu öyle şey o benim canım dedim doktorumuz bu geçici bir süre kızına bak şükret allah kıldan kusursuz yaratmış dedi ve beni yenidoğan yoğun bakıma götürdü neler gördüm neler o an başıma dank etti benim kızım allah a şükür sağlıklı bir şekilde 36. hafta doğmasına rağmen küveze gerek duymadan doğdu benim görevim ona süt vermek sıcak ve temiz tutup şevkatimi vermek daha fazlası zaten gelmez elimizden ve allah a sığınalım o verdi ona emanet yavrularımız böyle düşün bu süreç geçici genelde oluyor bu lohusalık hüznü diye geçiyormuş bu durum benim yeni geçti şu an çok iyiyim herşey eskissi gibi :)göğsün için lansinoh merhem kullan hem emzirmede temizlemen gerekmiyor hemde işe yarıyor ayrıca saf zeytinyağı temin edebiliyorsan onu sür hatta bebeğin poposunada sür hemen pişiği geçiyor teyzemlerin çocuğundan biliyorumKızlar ben doğumdan sonra çok durgunlaştım sanki bebeğime iyi bakamayacakmışım gibi geliyor loğusa psikolojisi mi acaba ne zaman geçer bide sağ göğsüm çok fena çakladı bi türlü geçmiyor oğlum emmeye başladığında çok fena acıyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum
Bizde damla aldik 15 gunlukken basla 1 yasina kadar 4 damla dendi bizeCanım başarmışsın ne güzel maşallah
Anne sütü mucize gibi bişey yeter ki yılmayalım
Ben lansinoh ve milkway saklama poşeti aldım onlarda saklıyorum
Ev tipi poşetler pek önerilmiyor bence kullanma
Bir de bugün biz 15 günlük olduk sağlık ocağından devit damla verdiler 1 yasına kadar günde 3 damla vericekmişiz
Siz başladınız mı
Dogumdan sonra annem ben esim bebegimiz eve geldik 2. Gun annem benle emziremiyorum diye kavga etti sknrasj eski meseleler demedigi kalmadi sabaha dogru cikti gitti evden sinuc biz evden kovduk oldu hungur hungur agladim kac gundur hala konusmuyoruz esime bana etmedigi hakaret kalmadi hala ustune ustelik bide yuzsuzluk yapip ariyorcanım o bende de oldu bebeğim şimdi 21. gününde ve daha 3 gündür falan atlatabildim diyebilrim bende hastanedebn eve geldim eşim işe gitti ve ağlamaya başladım ne yapacağımı bilemedim sanki evim benim evim değil kıyafetlerim benim değil sanki hastaneden önce hiç hayatım olmamış gşbşhatta eşim bile eskisi gibi değil gibi geliyordu kızıma baktım ve resmen korktum ben sana nasıl bakacağım dedim ağlaya ağlaya bi hal oldum ağladıkça kızıma sarıldım hıçkıra hıçkıra ağladım pencereden dışarı bakınca bile ağlıyordum dışarıda ki insanları görünce ağlıyordum haberleri izliyorum ağlıyoru yemeğe oturuyoruz birden gözyaşlarım akmaya başlıyo bide kızımın sarılığı çıktı eve geldiğimizin ertesi günü ben iyice daraldım bakamıyorum işte sarılık oldu diye böğüre böğüre ağladım annem saçmalama yenidoğanların çoğu sarılık olur ki seninki erken bi bebek olması çok normal diyo ben onu da odadan kovdum kapıyı kitledim çocuğuma sarıldım hıçkıra hıçkıra ağladım deli gibi emzirdim eşimi aradım hemen gel dedim ve direk hastaneye gittik çocuk doktorumuz bana bakıp senin bu halin ne dedi gözümün altı mosmor sezeryan olmuşum 4. günü ve ben yatıyo olmama rağmen hiç oturmadım ve bu da beni iyice bitkin düşürdü doktor sen önce kendine bakmalısın ki kızına bakabilesin dedi eşimde hemen durumumu doktora anlattı doktor direk bana sana açık açık soracağım bebeğinden nefret ediyomusun dedi tabi ne demek istediğini anladım lohusalık bunalımının en şiddetli evresi bu allah tan öyle bir durumumum yok doktora olur mu öyle şey o benim canım dedim doktorumuz bu geçici bir süre kızına bak şükret allah kıldan kusursuz yaratmış dedi ve beni yenidoğan yoğun bakıma götürdü neler gördüm neler o an başıma dank etti benim kızım allah a şükür sağlıklı bir şekilde 36. hafta doğmasına rağmen küveze gerek duymadan doğdu benim görevim ona süt vermek sıcak ve temiz tutup şevkatimi vermek daha fazlası zaten gelmez elimizden ve allah a sığınalım o verdi ona emanet yavrularımız böyle düşün bu süreç geçici genelde oluyor bu lohusalık hüznü diye geçiyormuş bu durum benim yeni geçti şu an çok iyiyim herşey eskissi gibi :)göğsün için lansinoh merhem kullan hem emzirmede temizlemen gerekmiyor hemde işe yarıyor ayrıca saf zeytinyağı temin edebiliyorsan onu sür hatta bebeğin poposunada sür hemen pişiği geçiyor teyzemlerin çocuğundan biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?