Gebeliğe Hazırlık Kasım Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ya maşallah hayirlisiyla saglikla kucagina al insallah.

Benim de bir sorum var; 5-6 gün boyunca kasik agrim oldu sonra dindi. Döllenme mi yoksa yumurtlamanın etkisi mi bu kadar uzun sürdü bilemedim. bir de bu agrınların ortasında akıntım sümüksü oldu rengi bi sarardı sonra sulu oldu nedir bi durum? Sümüksü de ilk defa oldu. Ama şu an kasik agrim yok halbuki kasik agrisi oldukça umutlaniyordum. Ilişkiden sonraki 4 gün agri oldu acaba ben yumurtlamayi yanlis mi tespit ettim. erken davrandim. Cunku akintim iliskiden sonraki gunlerde arttı.

Aralık için takibe devam mı bu topikte yoksa sadece Kasım olarak mı kalacak?
yok canım devam etmiycez kasım olarak kalsın dedik bu yenilemedik :) Dileyen açabilir ben kasımı üstlendim aralık bi başka arkadaşımız devam eder belki :)
Canım belirtilerin ne durumda şuanda ne gibi şeyler hissediyorsun peki vücudunda? :) İnşallah sağlıkla kucğına alırsın toparlamana çok sevindim en önemli şey stres ve moral zaten. inşallah 2 hafta sonrada güzel haberlerini duyarız :)

Adetten önce mi öğrendin
yok canım regli günü öğrendim. reglim den 3 gün önce test yaptım cıkmadı. ama dedim belki.. hatta erken testlerden de aldım. oda bozuk çıktı şans ya öğrenemedim bir türlü hafta sonuna denk geldiği için pazartesi zor bekledim. pazartesi test aldım sabah değil gün içinde yaptım ama şu alımı kesilmişti 3 4 saat sonra yaptım çıktı belirgindi. çok şaşırdım.

Ayın 31 de akıntı ve yumurtlama belirtisi oldu acaba ozamanki mi tuttu diyorum adetten hemen 2 gün önce ona göre dün 10 gün oluyo yumurtlamadan

Merhaba kızlar
Mavissss1 test yaptın mı canım merak ettim seni
Yok canım yapmadım beklemeye karar verdim dün kasık ağrım oldu ara ara olucam heralde bekliyorum tek çizgi görmektense adet olurum daha iyi adet olmazsam bikaç gün daha bekleyip öyle yaparım

teşekkür ederim canım..
ben yumurtlama dönemin de ağrı yaşadım kasıklarda batma ağrı ama gelip geçen akıntı konusunda böyle aşırı gelme di bende. canım yumurtlamayı yakaladıysan sorun yok. ama doktorlar yumurtlama sonra ve öncesi 4 gün ilişki öneriyor. tutması için. ve şunu da söyleyeyim yumurtlama dönemi ağrım regli günüme kadar geçmedi yani gün içinde baya yaşadım şuan bile regli olacak gibi ayaklarında damarlarım çekiliyor. kasik ağrısı oldu zaten kanamam da olduğu için ben dedim heralde olmadı. yani Allah tan ümit kesilmez son ana kadar beklemenizi tavsiye ederim

Canm bisey sorcam catlamanin kacinci gunu negatif cikti senin

Çok teşekkür ederim cankm darısı sana inş.
ilk yumurtlama döneminden bahsedeyim kaşık ağrısı batma aşırı üşüme ellerim ayaklarım dehşet soğuktu. sıtma bile tutuyordu yani öyle diyeyim. reğlime kadar geçmedi ağrılarım kaşık batması göğüslerim büyü dü ama acı yok. göğüs ucu esmrrliği ve pütürlü noktalar vardı. şişkinlik yoktu gebeliği öğrendikten sonra oldu. tabi gaz soru mu da vardı ama böyle normal regli olacağım gibi değildi. geçen hafta çok kötü idim bir tatlı kaşığı kadar kan geldi şişnlik oldı regli olacak gibi aylarım ağrıdı kaşıklarım sonra yavaş yavaş azaldı dinlendim bol bol ayakta durmadım. şuan bile bacaklarım çekiliyor ağrı oluyor. ilk bebeğim de hiç böyle olmamıştı mesela. 32 haftaya kadar çalıştım ne kanama ne acı ağrı çok şükür yaşamadım. sonraki gebeliğim de erken testlerden öğrendim gözü mi açamadım kahverengi lekem çoktu 1 gün hastane yattım kanamam oldu yine. ilkinde yaşamadığım için kanama leke 2 cide bana dediler yerleşme kalmamasıdır rahat ol. ama keşke önce doktora gitseymişim. bşrde lütfen siz siz olun sakın alttan baktırmayın. ebenin yüzünden kanamam oldu 1 hafta sonra bebeği mi kayıp ettim. "-( doktor özellikle uyardı kırmızı kanamadan ziyade kahverengi kanama bizim için daha tehlikeli yani geçmeyen lekelenme. mevlam kimseye yaşatmasın inş.
bu gebeliğim dede korktuğum için hemen gittim doktora. ama ümidi nizi de kesmeyin olacağı varsa zaten oluyor. mevlme herkese sağlıklı gebelikler nasip etsin inş.

canım benim ki normal oldu iğne yada herhangi birşey kullanmadım. benim yumurtlama günüm 18 idi ekimin. ben 18 19 ve yanlış hatırlamıyorsam 21 ekimi değerlendirdim baika da olmadı 3 kere. ters rahim pozisyonu ile değerlendirdim. ümidim yoktu ama oldu çok şükür.

bat günüm 2 kasım dı normalde 30 günde oluyorum regli sma son zamanlarda takip programlarına eklediğim için 29 gün e düşmüş fark ettim. battan 3 gün önce cuma idi yaptım cıkmadı. 30 ekimdi sanırım o gün. 2 kasımda çıktı hafta sonu olduğu için eczaneler kapalı idi. öyle öğrendim

Ya benimde bata 5gun var bugun erken test yaptm bembeyaz ama ovulasyndan 3-4gun sonra kask ve adt olacak gibi agrm basladi hala devam ediyor oldu diye dusunuyordum negatifi gorunce kesin umidi kesmiştim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…