Canım değerler tedavi yöntemini belirliyor tabii ki. Bir de sizdeki sorun eşinden kaynaklı mı? Bizde sorun bende.. Çok inatçı pko'yum ben ve yumurtalıklarımın gelişmesi çoook uzun zaman alıyor. Aşılamada 23 günün sonunda gelişti ve aşılama yaptık. Oysaki normalde max. 10-12 gün sürüyor. Dediğim de evt canım tüp bebeğin mikroenjeksiyon yöntemi. Zaten artık bu yöntemi uyguluyolar. Yani iki yöntem var. Toplanan yuurtalar ve sperm oluşturulan ortamda hazırlanıyorlar ve kendi kendilerini döllenmeleri bekleniyor. İkinci yöntem iste sperm yumurtaya enjekte edilip direk dölleme yapılıyorç bu da miktoenjeksiyon oluyor. Ve araştırdıüım ve okuduğum kadarıyla bu çok daha iyi bir yöntem. Dolayısıyla zaman kaybetmiş olmuyorsun. Asıl zaman bu bir aylık süreçte. Yani normalde bir hafta sonra gibi transfer yapılıyor ama bu bekletme şekliyle yapıldığında bir ay bekliyosun tabii canım. 3. gün iğneler başlicak yeterli olgunluğa gelince yumurtalar toplanacak döllenecek ve transfer. Tüm bunların ne kadar süreceği kişinin tedaviye erdiği cevapla alakalı canım. Senin yumurtaların çabuk cevap veriyorsa uzun sürmeyecek
Aaaamiiin kuzum amiinnn.. Mikro da tüp bebek zaten. Yani çeşitlerinden biri.. Benim tüple ilgili en büyük korkum ve gerginliği yumurta toplama işlemi.. Bi orası beni geriyor ama yapacak bişi yok.. Verilen anesteziyle bişi hissetmiyosun diyorlar doktorum da öle söledi ama yine de geriliyorum tabii.. Ama sonu güzel olucak inşallah hepimiz için canım.. Aylar sonra teker teker güzel haberlerimizi verip seviniyor olucaz burda inşallahhhh:))Ben de bugun mikroyu araştırıyodum yaa. Sanki tüpten daha iyi gibime geldi. Fiyat olarak da 3 asagi 5 yukari aynı sanirim. Benim de aklima yerlesti artik tup fikri. Gerci ocakta asilama denicez bi daha ama olmazsa ya da tutmazsa hemen gecicez tupe. Insallah gerek kalmaz kuzum da hemencecik hamis oluruz
Sagol cnm bilgi icin. Evet haklisin uzak kalmaya calisiyorum yok canim hamile degilim desem de icimde hep bir umut var aslinda.en iyisi heyecanlanmadan 15.gunu beklemek.progesteronla ilgili cok sey okudum.kesin bi bilgi verilmemis aynen dedigin gibi.neyse cumartesi sabahini bekliyim hic birsey aslinda kesin bir bilgi degil.Canim benim biliylrum sakin olmaya calisiyosun ama cok panik ve gerilmis sıkılmıs haldeson.. lutfen biraz sakinlesmeye ve dusuncelerden uzaklasmaya calis.. regl gununu bir onceki aya gore hesap etmiyorsun canim. Yani mesela gecen ay onunda regl olduysan aslimadan sonra bu ay da onunda regl olucan anlamina gelmiyor. Asilama yaptigi zaman yumurtanin catladigi gunun ustunden 15 gun sayican. Yani ne zaman catlatma ignesi olup asilama yaptiysan iate o gunun ustune 15 koyiuosun. Cunku yumurta cayladiktan sonra 15 gun bekliyor ve dollenmesse regl olunuyor ya, iste tam da aynisi oluyo asilamada da. Yumurtan olgunlastiriliyor ve catlati.iyor. catladigi gunu ustune sayican regl tarihine, bu da 15 gune denk geliyoe zaten. Biraz uzun ve karisi, gibi oldu umarim aklini netlestirmistir. Fitil icin de geciktiri de deniyo geciktirmez de deniyor canim. Ben persembe fitili bitirmistim cuma test yaptim ve hemen ardindan regl oldum.. ama fitille ilgisi oldugunu da sanmiyorum..Aborigines
Tup bebek ve mikroenjeksiyon yontemu ayni gidiyor basta..sadece tup bebekte sperm ve yumurtayi birakiyorlar 3 gun kendileri zigot haline geliyor..ama mikroenjeksiyon da ise (ki bu durum daha vahim vakalar icin gecerli) spermi enjeksiyon yardimiyla yumurtanin icine sokup birakiyorlar..lakin bu karari hasta degil sanitim hastanin durumuna gore doktor karar veriyor.
Ayyy suppeerr cok iyi etmissin canim :)) haydiii bakalimmm ne guzel dedin hep beraber seslenelim 2016'ya bize bebislerimizi getiiiiirrrrr :))))Ben hiç ara vermeden ikinci aşılamaya başladım bugün daha adetin dördüncü günü. Ama bu sefer daha rahatım ilkinde heyecanım geçti sanki. Hepimize bol bebişli bir yıl olsun inşallah 2016 :)))
sen nasılsın arada benim ikinci aşılamada başarısız oldu şimdi histereskopi yapacaklar polip varmış onu alıcaklar bu ay yoğunluk varmış yataklar ve ameliyatlar doluymuş bir dahaki adetin sonuna yapacaklar bu gün herşeyi tamamladım ön anestezi tahlillerini felan bu ay dinleniyorum dua topikleri var çok iyi geliyor bana sizede tavsiye ederim günlük dualar var arkadaşlarımızla dualaşıyoruzKizlar nasilsinizz?? Bugun kimseden ses seda cikmamis
farketmez sonuçta 12 13 gün sonra kesin sonuç çıkıyorArkadaslar Doktorum bana 15 gün sonra test yap dedi .. Aşılama günü buna dahil mi sizce. Yoksa ertesi günden mi başlamalıyım
bende üst üste yaptım aşılamayı ekim ve kasım ikiside tutmadı ikisindede farklı farklıydı belirtilerim dediğin gibi ikincide birazdaha alışıyorsun heyecan gidiyor inşallah bu defa tutunur bebişin dün hastanede sordum beraber aşılama olduğum kişiler vardı iki tanesinin tutmuş ne sevindim her şey kısmet zamanını bekliyor hayırlı gelsinler geç olsun güç olmasınBen hiç ara vermeden ikinci aşılamaya başladım bugün daha adetin dördüncü günü. Ama bu sefer daha rahatım ilkinde heyecanım geçti sanki. Hepimize bol bebişli bir yıl olsun inşallah 2016 :)))
Ama ben evde test yapicam.idrarla. onla hemen cikmiyor. Doktorum gel kan testi yapalim demedi.test yap olumluysa gel dedi.farketmez sonuçta 12 13 gün sonra kesin sonuç çıkıyor
aa olurmu ama genelde idrarda geç çıkıyo acilde kan tahlili yaptır bence ben öyle yapıyorum çünkü evime uzak tedavi olduğum hastane o yüzden iki aşılamamdada evime yakın devlet hastanesinde yaptırdım normalde yapmıyorlar ama ben tedavi görüyorum aşılama oldum doktorum söyledi diyorum hemen yönlendirip yapıyorlar bir saattede çıkıyor sonuçlar tabi benim başarısız oldu o başkaAma ben evde test yapicam.idrarla. onla hemen cikmiyor. Doktorum gel kan testi yapalim demedi.test yap olumluysa gel dedi.
Gecmis olsun cnm.umudu kaybetmeden devam.benim bu ikinci.olursa olur olmazssa eger 3.asilama yaptiricam ocak ya da subata.biraz ara vermek istiyorum.cok yiprandi bedenim ve ruhum.eger o da tutmazssa martta tup bebek.umarim o zaman kalmayiz.doktorum öyle dedi onu dinliyim en iyisi.korkma bu tup bebek degil dedi.ama teste kalmadan gelecek sanirsam kirmizilar..aa olurmu ama genelde idrarda geç çıkıyo acilde kan tahlili yaptır bence ben öyle yapıyorum çünkü evime uzak tedavi olduğum hastane o yüzden iki aşılamamdada evime yakın devlet hastanesinde yaptırdım normalde yapmıyorlar ama ben tedavi görüyorum aşılama oldum doktorum söyledi diyorum hemen yönlendirip yapıyorlar bir saattede çıkıyor sonuçlar tabi benim başarısız oldu o başka
sen rahat ol belirtilere takılma iki aşılamamdada farklıydı belirtim birinde göğüslerim şişti fena sürekli kasık ağrıları üşüme baş ağrısı ikincide sadece şişkinlik üşüme hafif göğus hassasiyeti miğde yanması mesela iki yıl önce hamile kaldım üç aylık karnımda öldü ama üç ay sadece göğüslerimde hassasiyet hafif karında gaz şişkinliği başka hiç birşeyi yoktu varlını anlamadan gitti kızımdada 17 yıl evvel daha adet günüm geçmeden başladı miğde bulantılarım 9 ay boyunca sürdü 4 aylık hamileyken miğde kanaması geçirdim hepsi farklı oluyo o yüzden fazla dinleme vicudunu psikolojik olarak etkiliyorAma memelerin hassasiyeti disinda hic birsey kalmadi nerdeyse kixlar..o bile azaldi hatta.kasiklarim sert o da regl olucam ondandir.sag tarafta sanki cekme yapiyor yamuk oturunca bile agriyor orasi.neyse iki gune hersey belli olur..off be gel de dusunme hadii..
birincide progestan kullanmadım 12.gün geldi kırmızılar ikincide kullandım 18. gün geldi ama belli olmaz sen iki sonucada hazır ol umudunu kaybetmeBu zamana kadar regl olmadiysam progesteron sayesinde.o bitince rūya da bitecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?