- 9 Ağustos 2013
- 1.307
- 1.649
- 133
- 40
Benim de kan testinde değerim sıfır çıktı dün. Adet olmayı bekliyorumBelli olmadi canim. Sordugumda yarin internetten bakarsiniz oglene cikmis olur dediler. Haftasonu giriyor bir sikinti olmasin dedim olmaz dediler ama yuklenmemisben de evde test yaptim ama negatif cikti benim de umudum kalmamis oldu;( senin icin de hayirlisi olsun canim insallah en kisa zamanda mutlu haberlermiz olur..
Aslinda benim durumum biraz karisik ben ekim ayinin basnda ve sonunda iki asilamaBenim de kan testinde değerim sıfır çıktı dün. Adet olmayı bekliyorum(( Biz ara vermeden devam edeyim bi daha aşılamaya diye düşündük. Senin fikrin nedir ara vermeyi düşünüyor musun ?
Hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşım ben iki senedir uğraşıyorum Zaman Nasıl geçti anlamadım yaşım oldu 31 ara vermek istemiyorum kafam da karışık sanki kimse beni anlamıyor eşim de dahil. Bir de Balıkesir de yaşıyorum doktor seçeneği çok yok. Aslında tüp bebek istiyorum ama eşim daha deneyelim diyor. Çok uzattım kusura bakma. Sen neredesin doktorundan memnun musun ve tüp için nereye gitmeyi düşünüyorsun?Aslinda benim durumum biraz karisik ben ekim ayinin basnda ve sonunda iki asilama
Yaptim ardarda ama tutmadi. Bu ay asilama yaptirmadim klomen ve catlatma ignesi vuruldum ama sanirim yine olmadi evdeki test oyle diyor. Dr bana bu ilaclar 6 hafta vucutta kaliyor dedi o yuzden marta kadar bekliycem olmazsa tup bebege gecicem
Benim yasim 35 o yuzden canlar benim icin caliyorHakkımızda hayırlısı olsun arkadaşım ben iki senedir uğraşıyorum Zaman Nasıl geçti anlamadım yaşım oldu 31 ara vermek istemiyorum kafam da karışık sanki kimse beni anlamıyor eşim de dahil. Bir de Balıkesir de yaşıyorum doktor seçeneği çok yok. Aslında tüp bebek istiyorum ama eşim daha deneyelim diyor. Çok uzattım kusura bakma. Sen neredesin doktorundan memnun musun ve tüp için nereye gitmeyi düşünüyorsun?
Ben igne ve catlatma ignesi ile yaptim canim ama tutmadi klomeni kist ihtimaline karsiluk vermiyorlar bu ayda kendi istegimle klomen kullandim ayni surede bututuyor igneyle pek fark yok benceArkadaşlar aşılamanız klomen ve çatlatma iğnesi ile mi yaptirdin iz yoksa iğne mi kullandiniz
Sonucun ne oldu canim.merakla bekliyorum indallah bomba gibi haberler vereceksin bize..benim yarin regl gunum ama asilamanin da 10.gunu.eger regl olmazssam cumartesi sabah test beni bekler..ama maalesef daha bu aksamdan cok yogun bi sekilde basladi belirtiler.olmaSsam da heralde progesteron sayesinde olmam.yaz buraya gelismelerini cnm.Ben igne ve catlatma ignesi ile yaptim canim ama tutmadi klomeni kist ihtimaline karsiluk vermiyorlar bu ayda kendi istegimle klomen kullandim ayni surede bututuyor igneyle pek fark yok bence
Benimde iki gun var reglme canim aksamdan belirtilerim basladi sanirim yine kirmizilari gorecegimSonucun ne oldu canim.merakla bekliyorum indallah bomba gibi haberler vereceksin bize..benim yarin regl gunum ama asilamanin da 10.gunu.eger regl olmazssam cumartesi sabah test beni bekler..ama maalesef daha bu aksamdan cok yogun bi sekilde basladi belirtiler.olmaSsam da heralde progesteron sayesinde olmam.yaz buraya gelismelerini cnm.
Benim yaşım da 34 ve aynen çanlar benim için de çalıyor :) 1 aşılama yaptım ama maalesef negatif.. Ve hem eşimi hem de doktorumu dinleyerek ve bence de en antıklısı gözüken tüp bebeğe karar verdim. Çooook araştırdımcanım ve çılgınca okuyorum. Gerçi ne kadar okuyup araştırırsan o kadar da karışabiliyor kfan ama araştırmadan da olmuyor.. Bilgin olsun diye yazman istedim canım. Doktorum yumurta toplama işleminden sonra 5. gün embriyosunu dondurup minimum bir ay sonra transferi yapacağını söyledi. Son araştırmalar bu sistemin daha başarı getirdiğini göstermiş. Doktor tabiri ile yumurtalıkları iyice söndürücez ve vücudunu hamileliğe hazırlicaz dedi. Yani toplamadan sonra en az 1 ay beklicez. Senin de bilgin olsun doktorunla bunu konuş ya da araştır istrsen canım.. Bu sistem beim de aklıma ve mantığıma yattığı için paylaşmak istedimBenim yasim 35 o yuzden canlar benim icin caliyorhenuz karar vermedim arastirmadim canim herhangi bir merkez. Mart ayindan oncedusunmuyorum o arada arastiririm artik
ben de tam şu anda tüp bebek yöntemlerini araştırıyordum tam üstüne geldi mesajın:) daha başında olduğum için kafam karıştı. bu senin dediğin yöntemin ismi mikroenjeksiyon denilen kısa dönem tedavi mi? benim yaş malum 35, amh 2,5, eşimin sperm sayısı 100 milyon ama hareketi %16. doktor bunun %25 olması önemli demişti bir de morfoloji %8 bu da çok iyi değil. velhasıl olmadı da olmadı:) yöntemleri neye göre belirliyorlar mesela benilm bu verilerim senin yöntemin için uygun mu yoksa uzun dönem tedaviyi mi seçmeliyim? bir sorum daha var:) adetin 3. günü başlanan ilaçlarla birlikte tedaviye başlanması durumunda baya bekelenecek mi transfer içinBenim yaşım da 34 ve aynen çanlar benim için de çalıyor :) 1 aşılama yaptım ama maalesef negatif.. Ve hem eşimi hem de doktorumu dinleyerek ve bence de en antıklısı gözüken tüp bebeğe karar verdim. Çooook araştırdımcanım ve çılgınca okuyorum. Gerçi ne kadar okuyup araştırırsan o kadar da karışabiliyor kfan ama araştırmadan da olmuyor.. Bilgin olsun diye yazman istedim canım. Doktorum yumurta toplama işleminden sonra 5. gün embriyosunu dondurup minimum bir ay sonra transferi yapacağını söyledi. Son araştırmalar bu sistemin daha başarı getirdiğini göstermiş. Doktor tabiri ile yumurtalıkları iyice söndürücez ve vücudunu hamileliğe hazırlicaz dedi. Yani toplamadan sonra en az 1 ay beklicez. Senin de bilgin olsun doktorunla bunu konuş ya da araştır istrsen canım.. Bu sistem beim de aklıma ve mantığıma yattığı için paylaşmak istedim
Canım değerler tedavi yöntemini belirliyor tabii ki. Bir de sizdeki sorun eşinden kaynaklı mı? Bizde sorun bende.. Çok inatçı pko'yum ben ve yumurtalıklarımın gelişmesi çoook uzun zaman alıyor. Aşılamada 23 günün sonunda gelişti ve aşılama yaptık. Oysaki normalde max. 10-12 gün sürüyor. Dediğim de evt canım tüp bebeğin mikroenjeksiyon yöntemi. Zaten artık bu yöntemi uyguluyolar. Yani iki yöntem var. Toplanan yuurtalar ve sperm oluşturulan ortamda hazırlanıyorlar ve kendi kendilerini döllenmeleri bekleniyor. İkinci yöntem iste sperm yumurtaya enjekte edilip direk dölleme yapılıyorç bu da miktoenjeksiyon oluyor. Ve araştırdıüım ve okuduğum kadarıyla bu çok daha iyi bir yöntem. Dolayısıyla zaman kaybetmiş olmuyorsun. Asıl zaman bu bir aylık süreçte. Yani normalde bir hafta sonra gibi transfer yapılıyor ama bu bekletme şekliyle yapıldığında bir ay bekliyosun tabii canım. 3. gün iğneler başlicak yeterli olgunluğa gelince yumurtalar toplanacak döllenecek ve transfer. Tüm bunların ne kadar süreceği kişinin tedaviye erdiği cevapla alakalı canım. Senin yumurtaların çabuk cevap veriyorsa uzun sürmeyecekben de tam şu anda tüp bebek yöntemlerini araştırıyordum tam üstüne geldi mesajın:) daha başında olduğum için kafam karıştı. bu senin dediğin yöntemin ismi mikroenjeksiyon denilen kısa dönem tedavi mi? benim yaş malum 35, amh 2,5, eşimin sperm sayısı 100 milyon ama hareketi %16. doktor bunun %25 olması önemli demişti bir de morfoloji %8 bu da çok iyi değil. velhasıl olmadı da olmadı:) yöntemleri neye göre belirliyorlar mesela benilm bu verilerim senin yöntemin için uygun mu yoksa uzun dönem tedaviyi mi seçmeliyim? bir sorum daha var:) adetin 3. günü başlanan ilaçlarla birlikte tedaviye başlanması durumunda baya bekelenecek mi transfer için
canım benim iki aşılamada da 12 günde aşılama yapıldı. bizde sorun sperm hızı ve morfolojisi. o da dr dediğine göre normal sayılabilecek sınırda ve 3. aşılamayı öneriyorlar ama ben kabul etmedim. aşılama defteri kapandı benim için. onca iğne, masraf ve sonuç %15 şans. ütelik en acısı da 12 günlük sürede umutla umutsuzlukla geçirdiğin zaman. senin dediğin yöntem en çok tavsiye edileni ben de onu istiycem dr dan.Canım değerler tedavi yöntemini belirliyor tabii ki. Bir de sizdeki sorun eşinden kaynaklı mı? Bizde sorun bende.. Çok inatçı pko'yum ben ve yumurtalıklarımın gelişmesi çoook uzun zaman alıyor. Aşılamada 23 günün sonunda gelişti ve aşılama yaptık. Oysaki normalde max. 10-12 gün sürüyor. Dediğim de evt canım tüp bebeğin mikroenjeksiyon yöntemi. Zaten artık bu yöntemi uyguluyolar. Yani iki yöntem var. Toplanan yuurtalar ve sperm oluşturulan ortamda hazırlanıyorlar ve kendi kendilerini döllenmeleri bekleniyor. İkinci yöntem iste sperm yumurtaya enjekte edilip direk dölleme yapılıyorç bu da miktoenjeksiyon oluyor. Ve araştırdıüım ve okuduğum kadarıyla bu çok daha iyi bir yöntem. Dolayısıyla zaman kaybetmiş olmuyorsun. Asıl zaman bu bir aylık süreçte. Yani normalde bir hafta sonra gibi transfer yapılıyor ama bu bekletme şekliyle yapıldığında bir ay bekliyosun tabii canım. 3. gün iğneler başlicak yeterli olgunluğa gelince yumurtalar toplanacak döllenecek ve transfer. Tüm bunların ne kadar süreceği kişinin tedaviye erdiği cevapla alakalı canım. Senin yumurtaların çabuk cevap veriyorsa uzun sürmeyecek
Haklısın canım çok doğru söylüyorsun. Ben 2. aşılamayı istiyordum ama ilkinde negatifi görünce o kadar ağladım o kadar üzüldüm ki kahroldum. Öyle olunca doktorum benim huyumu d çok iyi bildiği için tüp bebeği önerdi ve anlattı ve eşim de beni ikna etti sonunda.. Ebette ki hiçbir şeyin garantisi yok ama başarı oranında da büyük fark.. Allah hepimizin yanında olsun ve en doğru kararlar alıp doğru doktorla yola devam ettirsin.. Şimdi ben de regl olmayı ve tedaviye başlamayı bekliyorumcanım benim iki aşılamada da 12 günde aşılama yapıldı. bizde sorun sperm hızı ve morfolojisi. o da dr dediğine göre normal sayılabilecek sınırda ve 3. aşılamayı öneriyorlar ama ben kabul etmedim. aşılama defteri kapandı benim için. onca iğne, masraf ve sonuç %15 şans. ütelik en acısı da 12 günlük sürede umutla umutsuzlukla geçirdiğin zaman. senin dediğin yöntem en çok tavsiye edileni ben de onu istiycem dr dan.
Cok sasirdim canim ya senden iyi haber gelecegine emindim nerdeyse. Ne hissettigini cok iyi biliyorum yola devam etmekten baska yapacak bisey yok malesef canimNegatif
Nasil ama ya???? Regl gunun gecmemis miydi??Negatif
Canim benim biliylrum sakin olmaya calisiyosun ama cok panik ve gerilmis sıkılmıs haldeson.. lutfen biraz sakinlesmeye ve dusuncelerden uzaklasmaya calis.. regl gununu bir onceki aya gore hesap etmiyorsun canim. Yani mesela gecen ay onunda regl olduysan aslimadan sonra bu ay da onunda regl olucan anlamina gelmiyor. Asilama yaptigi zaman yumurtanin catladigi gunun ustunden 15 gun sayican. Yani ne zaman catlatma ignesi olup asilama yaptiysan iate o gunun ustune 15 koyiuosun. Cunku yumurta cayladiktan sonra 15 gun bekliyor ve dollenmesse regl olunuyor ya, iste tam da aynisi oluyo asilamada da. Yumurtan olgunlastiriliyor ve catlati.iyor. catladigi gunu ustune sayican regl tarihine, bu da 15 gune denk geliyoe zaten. Biraz uzun ve karisi, gibi oldu umarim aklini netlestirmistir. Fitil icin de geciktiri de deniyo geciktirmez de deniyor canim. Ben persembe fitili bitirmistim cuma test yaptim ve hemen ardindan regl oldum.. ama fitille ilgisi oldugunu da sanmiyorum..Ya ben su dengeyi anlamiyorum.mesela benim bugun 10.gůnūm ama ayni zamanda da regl gunum hala olmadim ama olacagima dair belirtiler var.ama B Beyazgul2 nin de 14.gunu ama regliye var..simdi nasil umutlanacagiz ya da umutlanmayacagjz..ayrica kullandigimiz progesteron fitilleri de geciktiriyor..yani o fitillerden dolayi mi regl olmuyoruz.kullandigimiz surece de olmayacak miyiz? Birakir birakmaz regl gelecek mi?? Off karisik karmasik kafam karisti.sanki ben regl olucam ama o fitili attiktan sonra sakinlestiriyor gibi..yani umitlenmemek lazim.doktorun dedigi 15.gun cumartesiye denk geliyor yani reglimin ustunden tam 5 gun gectikten sonra..regliyi iki gun gecse yapsam cikmaz mi??off cok konustum..neyse..birileri bilgi sahibi ise yazarsa sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?