Bende ortasini bos biraktim oraya tavuk koyuluyoe evet ama biz bardak koymuyoruz =) herkes farkli yapiyor ilce ilce bile degisiyor nasil yapıldığıEllerinize sağlık, eşim Kastamonulu.
Bende öğrendiğim kadarıyla eşime zaman zaman yapmaya çalışırım.
Biz sunumu biraz daha farklı yapıyoruz anlatmadan geçemeyeceğim, inşallah saygısızlık olarak adlandırmazsınız.
yufkayı bütün haldeyken silindir şeklinde sarıp yarım parmak uzunluğunda kesiyoruz.
tepsinin ortasına bir bardağı ters çevirip ıslattığımız yufkaları bardağa paralel olarak dik şekilde diziyoruz.
Her sıra dizmede azıcık yağ döküp, tavuk ve ceviz serpiştiriyoruz.
Böyle böyle tüm tepsini tamamlıyoruz, en üst sırda tavuk ve ceviz oluyor.
İşlem bitince tepsinin ortasında ki bardağı çıkartıyoruz, yufkalar dağılmıyor aynı dizdiğimiz gibi dik olarak kalıyor.
Bardağı çıkartığımız boş kısma tavuk doldurup üzerine yine ceviz serperek servis ediyoruz.
son fotoğraf cok anlamlı canımellerine sağlık
Ben hic sevmezdim eskiden nedense bu aralar hoşuma gitmeye basladi saol canım =)Birkaç ay önce Kastamonu'ya gitmiştik. Her lokantanın menüsünde vardı, biz de yedik tabi. :) çok güzel gözüküyor. Elinize sağlık, başarılar. :)
Ellerinize sağlık.ne güzel bir hikayesi varmış.. hikayasiyle birlikte mutfağımıza katılan ne güzel bir yemekmiş.. Başarılarrr...
Teşekkür eder iimm =)Ellerine sağlık.
Yarışmada başarılar dilerim
Tabiiki isirmak serbest =) teşekkür ederimmEllerinize sağlık harika olmuş başarılar dilerim yarışmada,o minicik elide keyifle ısırırım annesi
Tabiiki isirmak serbest =) teşekkür ederimm
Valla benimde yoresek diyince aklima.ilk gelen bu oldu =)) bizdede islama derler geneldeAyy ben de Kastamonu'luyumYapan çıkar mı diye düşündüm siz yaptınız ellerinize sağlık. Hikayesini paylaştığınız için de çok teşekkürler. Bizim köyde Islama derler bu arada :)
Sizdemi islama diyosunuz ama bu cok farkliymis cok lezzetli gorunuyo =))Biz de yaparız bunu biraz farklı olarak.Pilav da yaparız yanına.Bizdeki adı tirit.Çok lezzetli ve bir o kadar da zahmetli bir yemek.Elinize sağlık.Başarılar dilerim.
Bu da bizimki:)
Eki Görüntüle 1741553
Teşekkür ederimmEllerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim
Tesekkur ler =)) denemelisinnnnBu yemegi hic denemedim , bi ara denemek isterimCok lezzetli gorunuyor , ellerinize saglik Basarilar
Teşekkürler =))Ellerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim
Nerelerdesin cnm uzun zamandir gorunmuyorsun yada ben gormedimOo hemsehrim ellerine saglik. Hikayesini bilmiyordum ogrenmis oldum. Ellerine saglik cnm. Basarilar
Nerelerdesin cnm uzun zamandir gorunmuyorsun yada ben gormedim
harika yemeklerinden uzak birakma bizi katilmiyorsun coktandir
Bekleriz senide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?