Katil olmama az kaldı

• Konu Sahibi Konu Sahibi plnc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

plnc

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
53
0
6
İzmir
merhaba arkadaşlar bi akıl verin lütfen. uzun zamandır kvle aram kötüyüdü sürekli küçük şeylerden huzursuzluk çıkarıyordu. bugun bize geldiler ailecek nişanlım annesi ve ben mutfakda otururken nişanlım aranızda ne sorun varsa konuşan çözün dedi uzun zamandır bende dogru düzgün konuşmuyordum. nişanlım nişandan hemen sonra benim anne babama anne baba demeye başladı ama benim karakterime bilmiyorum ters geliyo diyemiyorum.nişanlım konuşun diyince döndü ona bana asla anne demicem dedi ben öyle kaldım. her zaman demek isterim ama diyemiyorum ben diyordum.bende kusura bakma ben asla öyle konuşmam dedim yalan söylüyorsun dedim başladı söylenmeye ben yalan söylemem diye .bu hafta evleniyorum onun üst katında oturucam malesef .bende kusura bakma sende bizde çok hata yaptık nişanlım diyordum samimi olma anneml diye anlayamamışım bundan sonra kapıda seni görürsem ii günler derim ogluna da karışmam ama samimi olmak istemiyorum senle dedim tamam dedi o da. şuan o kadar kötüyüm ki kadın gözümün içine baka baka yalan söyledi yaa....içim kin sinir dolu sırf bunun için babasına baba dicem ona abla diyordum şimdiye kadar simdi hiç birşey demeyi düşünmüyorum sizce ne yapmalıyım??

merhaba arkadaşlar bi akıl verin lütfen. uzun zamandır kvle aram kötüyüdü sürekli küçük şeylerden huzursuzluk çıkarıyordu. bugun bize geldiler ailecek nişanlım annesi ve ben mutfakda otururken nişanlım aranızda ne sorun varsa konuşan çözün dedi uzun zamandır bende dogru düzgün konuşmuyordum. nişanlım nişandan hemen sonra benim anne babama anne baba demeye başladı ama benim karakterime bilmiyorum ters geliyo diyemiyorum.nişanlım konuşun diyince döndü ona bana asla anne demicem dedi ben öyle kaldım. her zaman demek isterim ama diyemiyorum ben diyordum.bende kusura bakma ben asla öyle konuşmam dedim yalan söylüyorsun dedim başladı söylenmeye ben yalan söylemem diye .bu hafta evleniyorum onun üst katında oturucam malesef .bende kusura bakma sende bizde çok hata yaptık nişanlım diyordum samimi olma anneml diye anlayamamışım bundan sonra kapıda seni görürsem ii günler derim ogluna da karışmam ama samimi olmak istemiyorum senle dedim tamam dedi o da. şuan o kadar kötüyüm ki kadın gözümün içine baka baka yalan söyledi yaa....içim kin sinir dolu sırf bunun için babasına baba dicem ona abla diyordum şimdiye kadar simdi hiç birşey demeyi düşünmüyorum sizce ne yapmalıyım??

Öyle saça böyle tarak.Samimi olmak istemiyorum demekle iyi demişsin. Eğer içinden gelmiyorsa anne demek zorunda da değilsin. Eşimin annesi dersin bahsederken. Ona seslenirken de ... teyze yada abla dersin. Baştan nasıl başlarsan öyle gider. Anladığım kadarıyla da ortam bozan bir tip. Fazla bulaştırırsan evliliğinden zevk alamazsın. Soğuk davran.

En azindan nisanlin senin yaninda.. O da biliyor demek ki annesinin sürekli böyle oldugunu..
Kafana takma dedigin gibi mesafeli davran canim :)

sadece kayınvalidenizin değil sizin de küçük şeylerden sorun çıkardığınızı düşündüm nedense.
pek sütten çıkma ak kaşık değilsiniz gibi.
ben bu güne kadar kayınvalidemle bir sürü sorun yaşamış olmama rağmen sizin gibi konuşmaya hiç cürret edemedim, ben saygı sınırlarımı çizdiğim için o da beni katil edecek kadar canımı yakmadı hiç.

ortada bi sorun varsa tarafların bi dönüp kendilerini de eleştirmeleri gerektiğini düşünüyorum.:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
sadece kayınvalidenizin değil sizin de küçük şeylerden sorun çıkardığınızı düşündüm nedense.
pek sütten çıkma ak kaşık değilsiniz gibi.
ben bu güne kadar kayınvalidemle bir sürü sorun yaşamış olmama rağmen sizin gibi konuşmaya hiç cürret edemedim, ben saygı sınırlarımı çizdiğim için o da beni katil edecek kadar canımı yakmadı hiç.

ortada bi sorun varsa tarafların bi dönüp kendilerini de eleştirmeleri gerektiğini düşünüyorum.:44:

tabiki de bende hiç suç yok demiyorum dedim ya nişanlım sürekli samimi olma dedi ama iyi davranışlara kandım dinlemedim.fikriniz saygı duyuyorum ama sürekli nişanlıma ailemi kötüleme çalışması yapıyordu çok konuşup orta yol bulmaya çalıştım. o an ki konuşma tarzım hoş olmaya bilir ama birisi sizin yüzüne söylemediniz birşeyi ısrarla söylerse seviye kalmıyo.arkamdan söylese ogluna kötülüyo derim ama sizce benim yüzüme bile bile yalan söylemesi ne anlama gelir

Normal şartlarda her insan eşi ailesini, ailesi de eşini sevsin ister...
Olmadı sevemiyorlar birbirlerini durumundaysa ailesinin eşine, eşinin de ailesine saygı duymasını bekler...
Ve eşler arasında beklentiler gerçekleşmedikçe kırgınlıklar, tartışmalar başlar...

Aranızda geçen konuşmada karşılıklı bir durum var
Kv sizin söylemediğiniz bir şeyi söylediğinizi iddia ederek size saygısızlık etmiş
Sizde (haklı veya haksız demiyorum) yalancı diyerek ona saygısızlık etmişsiniz

Her insanın 1 tane annesi vardır ve bir başkasına anne demek zordur
Dolayısıyla size kv nize anne deyin mutlaka diyemem
Ama altlı üstlü oturacağınızı da göz önünde bulundurursak
İlerleyen zamanlarda eşinizle sorun yaşamamak için kv nizle bundan sonraki ilişkilerinizde o size ne derse desin/nasıl davranırsa davransın saygı çerçevesinden çıkmayın derim...

Tabi bunu da yanlış anlamayın kendinizi ezdirin, hakkınızı savunmayın demiyorum
Ama konuşmanız ve tavırlarınız saygı sınırları içerisinde olsun mutlaka

Örneğin; yalan söylüyorsun yerine / Lütfen yapma bu söylediğinin doğru olmadığını ikimizde biliyoruz değil mi, neden söylemediğim bir şeyi söylediğimi iddia ediyorsun.....gibi

Sizin tavrınız böyle olursa bu tavrınızı gören eşiniz de her daim yanınızda olur...

Olmadı sevemiyorlar birbirlerini durumundaysa ailesinin eşine, eşinin de ailesine saygı duymasını bekler...
Ve eşler arasında beklentiler gerçekleşmedikçe kırgınlıklar, tartışmalar başlar...

Kv sizin söylemediğiniz bir şeyi söylediğinizi iddia ederek size saygısızlık etmiş

İlerleyen zamanlarda eşinizle sorun yaşamamak için kv nizle bundan sonraki ilişkilerinizde o size ne derse desin/nasıl davranırsa davransın saygı çerçevesinden çıkmayın derim...

Örneğin; yalan söylüyorsun yerine / Lütfen yapma bu söylediğinin doğru olmadığını ikimizde biliyoruz değil mi, neden söylemediğim bir şeyi söylediğimi iddia ediyorsun.....gibi

Sizin tavrınız böyle olursa bu tavrınızı gören eşiniz de her daim yanınızda olur...

teşekkür edrim yorumunuz için çok yol gösterici oldu benim için haklısnız amacım saygısızlık yapmak degildi ama öfkemi kontrol etmem lazımdı.önerilerinizi uygulamaya çalışıcam

üslubunuz ne kadar güzel okurken tebessüm ettim, çok yardımcı olacak bir yazı olmuş. :16:

23 ve 27 yaşında 5 gün sonra evlenecek olan sizler için öncelikle evinizde mutluluk ve huzur diliyorum, bu yol uzun ve meşakkatli.:3:
Evlilikte mutlu olmak ve mutlu etmek adına kayınvalidenize saygılı ve bir o kadar da mesafeli olun, hele ki, aynı binada oturacakmışsınız Allah büyüklere büyüklüğünü, küçüklere de küçüklüğünü bilmeyi nasip etsin.

Son düzenleme:
23 ve 27 yaşında 5 gün sonra evlenecek olan sizler için öncelikle evinizde mutluluk ve huzur diliyorum, bu yol uzun ve meşakkatli.:3:
Evlilikte mutlu olmak ve mutlu etmek adına kayınvalidenize saygılı ve bir o kadar da mesafeli olun, hele ki, aynı binada oturacakmışsınız Allah büyüklere büyüklüğünü, küçüklere de küçüklüğünü bilmeyi nasip etsin.:kkk:

aminn çok teşekkür edrim yorumunuz için

teşekkür edrim yorumunuz için çok yol gösterici oldu benim için haklısnız amacım saygısızlık yapmak degildi ama öfkemi kontrol etmem lazımdı.önerilerinizi uygulamaya çalışıcam

Bunlar aklınıza yattıysa birkaç teorik bilgi daha o zaman :ssz:

Maalesef toplumumuzun genelinde kv ler-özellikle erkek anneleri- (her kv böyle değil lütfen forumdaki kv adayı ablalarım alınmasın :34:) önce gelinleri bir güzel kışkırtır sonrada gelini cadaloz ilan edip yaşlı gözlerle sevgili oğullarına sığınırlar...
Belkide yıllar boyu emek verdikleri evlatlarının hala onları sevdiğini hissetme ihtiyacıdır bu...

Bir çoğunun amacı oğlunun evliliğini yıkmak değildir aslında ( bu amaçta olan hastalıklı insanlarda yok değil tabi)
Sadece oğullarının artık kendilerini sevmeyi bırakması korkusudur...

Bir çocuk büyütülüp evlenecek yaşa getirilene kadar çok büyük emekler verilir( bunu gerçekten anne olunca anlıyor insan)
Ve o emek verilen insan bir gün seviyorum diye gelince en iyisini, en güzelini sevsin ister bir anne...
Birde annesini sevmekten hiç vazgeçmesin ister...

Her anne böyle olsun ister doğası gereği
Ama kız annelerinden çeken damat çok azdır erkek annelerinden çeken gelinlerin yanında...

Bununda sebebi çok basittir aslında
Bir kız çocuğu evlendikten hele hele çocuğu olduktan sonra daha iyi anlamaya başlar annesini ve daha fazla yakınlaşır
Artık anne de kızı da evli birer kadındır ve ortak dertleri vardır paylaşılacak...
Daha fazla arar olur annesini, daha fazla hak verir, daha fazla korur gözetir...
Damadından kıskanması için sebep kalmaz kızını...

Erkek çocuğu ise evlendikten sonra artık başka bir kadın vardır yanında
Derdini de mutluluğunu da o yeni kadınla paylaşır
Daha az arar olur annesini, daha az dinlediği için daha az hak verir (hatta artık genelde babasına hak verir)
Annesinden önce koruyup gözeteceği başka bir kadın vardır artık...
Ve annesinin de o kadına bilenmek için bir sürü sebebi...

Bilmem anlatabildimmi :34:
Uygulamada başarılar...

Bilmem
Bence en büyük sorun 'aynı binada oturacak olmak' :19:

Ayrıca
Bende kayın valideme anne demiyorum ama saygıda da kusur etmedim hiç
Dayatmalar yüzünden birşey yapmak adetim değildir
İçimden gelse söylerdim ama bi sorunumuz olmasa da 'anne' sözü benim için çok özel
Teyzesine teyze, amcasına amca diyorum da bunları komşulara da söylediğimden zorlanmıyorum
Her yoldan geçene anne demediğimden kendi annem dışında kimseye böyle hitap edemeyeceğim ben

en azından açık açık söylemişsin...
bunları içine atıp kendi kendini yemen daha kötü olurdu..
ben bu kadar net olanı taktir ettim gerçekten..

Düğün arifesindesiniz, öncelikle sakin olun. Kv tutumu ne kadar hoş değilse, sizinki de bir o kadar saygısızca. Aradaki mesafeyi o koruyamıyorsa siz koruyun, Senli benli konuşmayın, yalan söylüyorsun veya benzeri kırıcı cümlelerle itham etmeyin. (ne kadar haklı olursanız olun) Bende kv kp anne baba diyemezdim. Örn. Ayşe anne, Ali baba derdim.
Bunlar en güzel zamanlarınız, tadını çıkarın, katil olmakla falan uğraşmayın.
Bu arada mutluluklar dilerim.

dügüne sayılı günler kala hiç hoş olmamış
aynı binada oturacak olmanız en büyük sorun bence
şimdi degilsede sonraki zamanlarda anlayacaksın

Canım kv. çatışmaya çok erken başlamamışmısın sencede :44: Daha evli bile değilsin henüz.. Evliliğine 1 hafta kalmış ama sen evliliği birdaha gözden geçir istersen... Nişanlıyken anlaşamayan evlenince aynı apartmanda neler yaşar ben bile tahmin edemiyorum çünkü:34:

Daha şimdiden böyleyseniz aynı apartmanda olmak korkunç bi'şey bence.
Bence yol yakınken bu durumu bi'daha düşünün.
Kendini haklı çıkarmak için yalan bile söyleyebiliyo demek ki:26:
Ben sevgilimin 1 yıllık yengesiyle tanıştım yarım saatten az bi'sürede rahat 10 kere anne dedi bilmiyorum bana yapmacık geliyo içten söylemeyenler çok fazla kendi annene dediğin gibi çıkmıyo ağızdan.

Back
X