Kavga gürültüyü en aza indirmek için tavsiyeleriniz.

Kimse kimsenin her dediğine tamam diyemez önemli olan gergin anları idare edebilmektir ; öfkelendiğiniz anda susun, ortamı terk edin, yatıştıktan sonra konuşun. Bunu eşinize de anlatın, aramızdaki saygıyı yitirmek istemiyorum, bu şekilde yapalım deyin. Evliliklerin ilk zamanı alışma sürecinde sürtüşmeler oluyor ama bu demek değil ki sürekli kavgalı gürültülü bir dönemdir. Bir iş nasıl başlarsa öyle gider, kavgaya alışırsanız hep kavga edersiniz, sorunları sakince, yetişkince çözmeye çalışmak, öfkeye kapılmamak gerek. Evlilikte dik kafalılık diye bir şey söz konusu değil, evlilik uzlaşarak birlikte yaşama şeklidir, benim yapım böyle derse iki tarafta kaybedilir.

korkma en başlarda olur öyle sonuçta yıllarca iki taraf farklı ailelerde büyümüş şimdi aynı evde yaşama çabası
zamanla kavgalar azalır huyunu suyunu iyice öğreniyosun baktın ortam gerilcek yatıştıryıosun erkeği idare etmek çok kolay zaten tanıdıkça bak parmağında oynatacaksın :)

Evlilikte ilk zamanlar çok zordur çünkü laylaylom askitom balkitom süreci sorumlulukların kafaya dank etmesi sonucu bir süre askıya alınmıştır. Ben şahsen tartışma anında susmayı tercih ediyorum çünkü dilim ağır. Haklıyken haksız duruma düşmek istemem sakinleşince de oturup sorun sıkıntı neyse konuşuruz eşimizle ve ders çıkarmaya bakarız.

En sınırlı anda tatli tatli konuşurum. Sonra sinirimde geçer zaten ve sıkıntı neyse eşime açıkça söylerim. Ama kırmadan incitmeden. Içimde tutmam çünkü içte kalan herşey ilişkiyi bitiriyor buna inanıyorum

Aynen ilk zamanlar kavga oluyor alisma suresi. Benim tavsiyem erkek sinirliyken karsilik vermeyin ortamami terkedin. Sakinken neye kizdiginizi soyleyin. Ben esim sinirliyken karsilik vermem siniri gectimi gonlumu alir. Eger bende karsilik versem belki sinirle vuracak bile sonra kinlenme soguma baslar.

Sabah kahvaltilarinda ise gitmessek denk gelirsek uzun uzun sohbet ediyorum o salona tv izlemeye gider biraz yalandan yaninda oturuurm sonra hemen arkaya islerim varsa onlari hallederim.ev islerini asla aksatmam. Utu varsa utu camasir varsa camasir. Ondan bana yardim etmesinj istemem cunku iki is birden cikariyor. Yani o tv izlesin benim isime gelir. Alisveris market onda. Maddi okarakta evi o gecindiriyor. Yemek yerken sohbeti uzun tutuyorum. Haftada bir market alisverisine cikmisken disarda bi kahve iceriz. Ayda bir kahvaltiyi disarda ederiz. Canimiz sikilirsa yemegi disarda yeriz. Kaliteli zaman geciriyorum az geciriyorum. Yoksa ayni odada biraz fazla kaldimi camlar kapilar yer yerinden oynuyor. Ilk yil defalarca valiz topladim gidiyordum.cozumu boyle buldum.iyiyim.o salondayken hem kendi bakimlarimi yapiyorum cilt sac vs. Hemde islerimi. Kafam rahat valla.

2 yabancı insann alışma süreci ... alışılmış ortamdan farklı ortama..
eşiniz sinirlendiğinde siz , siz sinirlendiğinizde eşiniz susmalı..
madem bu durumdan rahatsızsanz ilk basta siz başlayın o zaman..
bir şey oldugunda o bagırınca susun aradan zaman geçince guzellkle tatlı dille durumu konusun ve kendisinden de böle olması gerektiğini isteyın.. aynı anda karsılıklı bagırış olursa çözümü olmaz. . nişanlıyım ama buyuklerımzn söyledıkelri hep bu sekılde vardr bi bildikleri bence deneyin..

Bir kere evlilik bir güç savaşı değil bir ortakliktir.etrafimda çok var evliliğe bu şekilde baslayan.maalesef yürümüyor bu sekilde.iki tarafında birbirine dokunan huyları tavırları vardır.zamanla iki tarafta kendini torpulemeli.ama kendimi ezdirmiycem diyede adamın her söylediğine iki misli cevap vermeyin.ha bu demek değil ki beyzade ne derse o.dogru zamanda doğru cümleleri kurmak önemli.o sinirliyken siz alttan alın.oda sizi alttan alır zaten yeri geldiğinde.en güzel zamanlarinizi ziyan etmeyin.cok mutlu bı evliliginiz olur inşallah.

İnatlaşarak evlilik olmuyor. Güç savaşına çevirmemek gerekiyor durumu. Bir karar verilecekse oturulup konuşulur, herkes fikrini söyler yeri gelir sen bilirsin canım, farketmez benim için de denebilir. Ne olacak ki? İlla tüm kararlar erkeğin mi olmak zorunda? Eşine bundan bahset uygun bir zamanda. Bu şekilde olsun istiyorum, kavga etmeyelim vs gibi.
Bizim evliliğimizden bahsetmek gerekirse eşim sabırlı kolay sinirlenmeyen biridir. Bir kez sinirli halini gördüm ilişkinin başında, elim ayağım titredi korkudan, beni öyle görünce kendine hep hakim oldu ondan sonra. Bende söylenen bir tipim 2-3 dakika bıdı bıdı kpnuşır sinirimi atarım sonra unuturum gider. İkimizde birbirimize anlayış gösteriyoruz. Onun sinirlenmeye başkadığını hissedersem hemen espri yaparım, oo aşkım sen sinirliyken çok yakışıklısın falan diye konuyu sapıtırım o da ya bırak ya derken gülüyo. Tartışmayı baştan önlüyorum. Ben sinirlenirsem o susar, ben konuşurum konuşurum. Hadi tatlı bişeyler yiyelim öyle konuşalım der. Yine espriler şakalar.
İlk 6 ay herkes birbirini tartıyor, tanımaya çalışıyor. Sonra düzeliyor yavaş yavaş.

Bizim evliğimizde hiç kavga gürültü olmadı ilk yılda bir kere belki olmuştur hatırlamıyorum o da karsılıklı atışma olmadı.Siz böyleyseniz şimdiden çocuktan sonra daha kötü olursunuz diye düşünüyorum.Çünkü çocuktan sonra sizin gibi çok kavga etmesekte birbirimize kızdıgımız seyler artmaya basladı bende çenemi tutamıyorum o an sakin kalamıyorum

Biz çift olarak çok açık ve demokratiğiz. Yani bir karar alınacaksa mantıklı olan hangisiyse onu yapıyoruz. Senin dediğin benim dediğim olayına girmiyoruz. Neden onun istediği şekilde olmayacağını sakin ve tatlı dille açık bir şekilde anlatın. Anlayacaktır.

Evet mantikli olan bahsettiginiz sekilde tabi.kendimi bu yöne itecegim soylediklerimle çabucak ofkelendirebiliyorum. Uzun uzun da yazmışsınız çok teşekkür ederim. Mutluluğunuz bozulmasin

Eşinizin istekleri nedir

Ne kadar az iletişim kurarsak o kadar iyi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…