- 13 Ocak 2016
- 1.987
- 2.655
- 133
- Konu Sahibi Portakalcicegi00
-
Tabi ki geri dönüşü olmayan kavgalar degil o itaatkar bi kadin olmami istiyor ben de olamiyorum sorun bu siniri gectikten sonra her sey normale dönüyor. Küs kalmiyoruz ama normale dönene kadar ki 1-2 saatlik surecte ikimiz de üzülüyoruz.1,5 ay bu hale gelmeniz için çok erken ya bizim 5-6 ay sonra kavgalarımız başlamıştır. İkimizde affedeciyiz, gerek olduğunda özür de dileriz çok büyük kavgalar da etsek sonunda barışacağımızı biliriz. Onun beni ne kadar çok sevdiğini benim onu ne kadar çok sevdiğimizi biliriz. Hiçbir zaman yatağa küs girmeyiz. Birbirinizi ne kadar çok sevdiğinizle alakalı bir durum bence
1.5 aylik evliyken tartirmaya zaman bulamiyoduk yahuMerhaba bayanlar yardımcı olmanızı istediğim konu şöyle ki ben de eşim de biraz dik kafaliyiz o ben bu evin erkegiyim benim sözüm çiğnenmesin kafasında ben de söylediği şey benim kafama yatarsa yaparim diyen tarafim. Ikimizde memuruz şark görevimizi yapiyoruz. Biraz da stresli bir şehirdeyiz. 1.5 aylik evliyiz 1 gun iyiysek 2 gun kavga gürültü. Birbirimize saygimiz kalmaz diye korkuyorum. Eminim her evlilikte ufak tefek tartismalar oluyordur .Siz evliliğinizin ilk zamanlari nasildiniz. Simdi nasilsiniz herkes ilk zamanlarin gürültülü gectiginden bahsediyor ama bu konu beni korkutuyor. Eşinizin isteklerine karşı nasılsınız bana fikir verebileceginiz konular varsa cok mutlu olurum. Ilk konum sadece tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum.
Ne gibi itaatkar?Tabi ki geri dönüşü olmayan kavgalar degil o itaatkar bi kadin olmami istiyor ben de olamiyorum sorun bu siniri gectikten sonra her sey normale dönüyor. Küs kalmiyoruz ama normale dönene kadar ki 1-2 saatlik surecte ikimiz de üzülüyoruz.
Teşekkur ederim :) ertesine gune asla sarkmaz çünkü küs kalamaz o an çözüp sonuca varmak ister. Tabi sakinlesince. Ama cok guzel yanitlar aldim. Uygulamaya çalışacağımKavga yapmamanın bana göre yolları:
- iletişimde saygıyı asla elden bırakmamak. Bir insan eşimiz olduğu için istediğimiz kadar ona laf söyleyebilmeyiz. Sözler dikkatli seçilmeli.
Iki tarafta orta yolu veya iki tarafın yaşayabileceği bir çözümü bulmaya gayret etmeli
- Kavga anında bile her düşündüğünüzü dile getirmemek lazım. Heleki sinirli bir yapınız varsa. Ben eşimden kac kat daha sinirli bir yapıya sahibim. Ama bu hususta susmak sonradanda hep daha iyi oldu.
- insanın çocukluğundan kalma travmalar veya sonradan negatif huyları varsa onları toparlamali. Bazen insan en cok kendini terbiye etmeli. Karşındaki insanı değil.
- Iki taraf da sinirli bir yapıya sahip ise kavga anında büyük bir ihtimal ile bir sonuca varılmaz. Sakinlestikten sonra tekrar konuşmalı. Ve dediğim gibi saygı elden birakilmamali
- mümkün oldukça kavgayı aynı gün bitirmek ve ertesi güne taşımamak. Araştırmalar gösteriyor ki sevdiğiniz insan tarafından yok sayılmaniz beyinde aynı fiziksel acı gibi görünüyor. Ona göre karşı tarafi "aşksiz" /sevgisiz bırakmak/soğuk davranmak bir cezalandırma yöntemi olarak kullanilmamalidir. Aklıma gelen bunlar :)
Teşekkur ederim :) ertesine gune asla sarkmaz çünkü küs kalamaz o an çözüp sonuca varmak ister. Tabi sakinlesince. Ama cok guzel yanitlar aldim. Uygulamaya çalışacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?